maandag, juni 24, 2024
HomeFotoMarihuana binnenkort toegestaan binnen de gezondheidszorg in Suriname

Marihuana binnenkort toegestaan binnen de gezondheidszorg in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 dec – Cannabis, ook wel bekend als Marihuana, wordt binnenkort toegestaan binnen de gezondheidszorg in Suriname. Hiertoe is het advies en monitoringsorgaan ‘wetenschappelijk onderzoek hennepteelt’ geïnstalleerd meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het orgaan is afgelopen vrijdag geïnstalleerd en zit aan voor drie jaren. Het heeft onder andere tot taak het opzetten van een monitoringssysteem dat haar in staat stelt adequate controle uit te oefenen op de middelen en chemische stoffen die expliciet bij wet genoemd zijn.

Minister Antione Elias van Volksgezondheid benadrukt dat Cannabis wettelijk slechts voor medicinaal en niet voor recreatief gebruik zal worden toegestaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Minister Antione Elias van Volksgezondheid benadrukt dat Cannabis wettelijk slechts voor medicinaal en niet voor recreatief gebruik zal worden toegestaan.

  Achterlijke dummies, de USA heeft gisteren industrieel hemp volledig legaal verklaart in het gehele land. Ten states and Washington, DC, have legalized marijuana for recreational use for adults over 21. And 33 out of 50 states have legalized medical marijuana.

  https://www.marketwatch.com/story/cbd-and-hemp-are-now-legal-in-the-us-so-what-does-that-mean-for-pot-companies-2018-12-20

  https://www.drbronner.com/all-one-blog/2018/12/hemp-agriculture-now-legal-united-states/

  Trump even signed the motion into law using a pen made from hemp
  https://qz.com/1496896/cbd-from-industrial-hemp-will-be-legal-in-us-under-2018-farm-bill/

  Hier in Su alleen moet er een drie jarige commisie komen voor wetenshappelijk onderzoek. The one thing we’re best in is reinventing the wheel.
  All you have to do is google that sh!t, and you get all the knowledge and info you need on the subject. Suriname is just a backwards a$$ country. Oh yeah, BTW the only reason it was ever declared illegal to begin with was because of plain racism in the 1930’s. Don’t believe me, look it up. The same country that pushed for worldwide prohibition now has millionaires being made every day through their cannabis industry while telling Countries such as Su to be tough on drugs and lock up people growing, selling and smoking it. Wake TF up and stop following orders from these immoral Countries who push you to lock up your Citizens while theirs get richer by the day doing the exact same thing.


  Maak melding
 2. Op zich een geneeskrachtige plant en levert aardig centjes op. Als student heb ik het gebruikt, ik vind persoonlijk de Surinaamse Canabis veel meet pit heeft dan de Nederlandse , omdat hier die plantjes in de kasten worden geteeld en bestook met allerlei kunstmatige mest soorten . In de Surinaamse regenwouden hoeft dat helemaal niet, vanwege de krachtige humus en minerale rijke redi doti. En men wordt eerder high dan de ned. Ik zou zeggen gebruiken maar niet misbruiken .


  Maak melding
 3. Minister Antione Elias van Volksgezondheid benadrukt dat Cannabis wettelijk slechts voor medicinaal en niet voor recreatief gebruik zal …kan de minister garanderen, dat niet wordt gebruikt als genot……..


  Maak melding
 4. Give mi some riddim mek mi dance.
  A long long time mi no feel so nice.
  Now I’m really feeling good.
  And I am in a dancing mood.
  Won’t you come and rock with me.
  A feeling so irie
  And just like you said
  It’s gone straight to my head.

  And now I’m high.
  Yes I’m high, high, high, so high.
  One draw, one draw.

  Ik denk dat minister Elias een beetje achter de feiten aanloopt aangezien de meeste mensen al de medicinale werking ingezien hebben. Alleen hebben deze zelfde mensen het nuttige met het aangename verenigd. Twee vliegen in een klap. How about that?


  Maak melding
 5. Hier ben ik erg blij mee zeg! Natuurlijke producten zijn natuurlijk veel beter dan medicijnen. Ook is dit gewoon altijd bereikbaar voor elk mens en niet belachelijk duur!
  De medische wereld wilt ook erg graag een verdienmodel maken en zijn niet anders dan de oliegiganten met hun prijzen.


  Maak melding
 6. Ach die Elias is zelf een verstokte roker van canabis,samen met zijn paarse kornuiten boren ze nu een nieuwe inkomstenbron aan. Boren naar olie levert niets op er zijn geen tjoekoes te maken,dit ook mede de schuld van de frontregeringen die zeegrenzen hebbem verkwamseld ten gunste van cuyana.


  Maak melding
 7. Alcohol is gelagaliseerd ondanks de vele nadelen voor gezondheid.Heb nog nooit gehoord dat een persoon vanwege marihuana gebruik zich als een beest in verkeer gedraagd,of niet meer beide benen kan staan en agressief word en zijn vrouw en kinderen mishandel.It is time to legalize it!Alcohol is de oorzaak van miljoenen doden op jaarbasis,marihuana is dat niet.


  Maak melding
 8. Mij part mag het gelegalisseerd worden. Wel moet erop worden toegezien dat de politie, overheid, ondernemers ea wel rekening moeten houden dat ze verkeersdeelnemers, personeel ook goed in de gaten moeten houden die stone zijn en de gevolgen ervan voor de veiligheid in het verkeer, op scholen, overheidsdienst, ondernemers, op het water, in de lucht, onder water duikboten, enz.

  Personeel die hier voor toezicht moet houden zullen extra moeten worden getraind en de juiste equipment moeten hebben. Ook als de wetgeving niet duidelijk is zal deze moeten worden aangepast voor overtreders.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. pj, zou toch eens beter informeren, marihuana en alcohol zijn beide geestveranderende middelen , alcoohol kun je agressief van worden, cannabis lekker sloom en concentratieverlies, in beide gevallen neemt het reactievermogen af, dus geen van beide zijn niet wenselijk in het verkeer in beide gevallen krijg je een douw als ze je er mee pakken, je laatste zinnetje zou moeten zijn “Alcohol is de oorzaak van miljoenen doden op jaarbasis, marihuana “nog” niet”, om de doodeenvoudige reden dat alcohol een gelegaliseerde drug is en dus vele malaen meer genuttigd word dan Cannabis wat dus nog steeds verboden is, van mij mag het allebei op de lijst verboden middelen sstaan en blijven, heb het gelukkig niet nodig


  Maak melding
 10. Goeie zaak dan kan ik nu eindelijk wiet olie maken voor de zieken.
  het zou ook recreatief vrij gegeven moeten worden ,
  Idioot alleen gaan een plantje verbieden –
  Er moet gekeekt worden voor touriste,
  Suriname Skunk.
  Suriname hash
  Surinam Cana oil
  Suriname Cana Cotton
  Suriname Cana Touw
  Suriname Cana WEAR -met zonnecellen ingebouwd ..

  Suriname kan zo de beurs op met WIET !


  Maak melding
 11. Goed zo. Er zijn zowel onder de bevolking als in de regering veel zieken. Eindelijk genezing.
  Als je de effecten van cannabis niet weet lul er dan verder niet over. Alvast bedankt.


  Maak melding
 12. Inderdaad de huisdokters of de specialisten die marihuana mogen voorschrijven verdienen er aan. Ook de teelers en apothekers verdienen er aan.Ik ben benieuwd wat de diagnosis voor marihuana behandeling zijn.

  In Ca in de VS worden door ommige patienten de plant als recreatie gebruikt. niemand controleerd hoeveel rolletjes ze gebruiken. Ze worden high inplaats van pain relief te krijgen.


  Maak melding
 13. Diediebrieka, kijk de ervaringsdeskundige spreekt, of gewoon een excuussmoes van een (potentieel) verslaafse, want ook geestelijk afhankelijkheid, dus verslaving komt voor bij cannabis gebruik, al zal dat wel in alle toonaarden ontkent worden, ontkenningsfase dus. Geeft niet hoor, sommigen komen er (te) laat wel achter dat ze fout bezig zijn


  Maak melding
 14. Nu het toegestaan is als medicinale middel, is straks driekwart van de bevolking is !!!
  Ondro tafra tori wordt het dan verkocht, ook niet aan de echte zieken.

  @ Diediebrieka

  Groot gelijk heb je !!!
  Vrolijk kerst iedereen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 15. Alleen maar stronterij!!
  Wat patienten in Suriname nodig hebben is medicijnen. medische apparaten,specialisten!!
  Straks gaan alle patienten in Suriname marihuana als dokters recept hebben.
  Wat een land. De lijder een coke boss en de rest van de inwoners veslaafd aan verdovende middelen.Laat de dokter alvast een marihuana recept uitschrijven voor bouta dan hoeft hij niet naar Cuba te vliegen om zijn huisarts te bezoeken.


  Maak melding
 16. Of het nog zo is weet ik niet, maar in de tijd dat ik in Suriname woonde werden zaken zoals tamarindesiroop, markoesasiroop enzovoorts verkocht in lege whiskyflessen, vooral model Johnny Walker. Die flessen moeten eerst leeg gedronken zijn, dus blijkbaar werd er heel wat geconsumeerd.
  Van alcohol krijg je een aangenaam gevoel, hoewel sommigen er agressief van worden of vervelend gaan doen. Het levert ook heel wat ongelukken op als dronken mensen in de auto stappen. Daarnaast is het slecht voor de gezondheid, alcohol is letterlijk vergif, ook in kleine doses.

  Marihuana geeft ook een aangenaam gevoel, maar mensen worden er nooit agressief van. Het versterkt, in tegenstelling tot alcohol, wel het libido. Is je man wat passief, geef hem een ganja sigaret.
  Het is ook niet slecht voor de gezondheid. Het lichaam bevat zelfs speciale receptoren die reageren op stoffen in cannabis. Het kan wel leiden tot geestelijke afhankelijkheid omdat het als vlucht uit de realiteit wordt gebruikt. Hoe meer narigheid hoe meer men vlucht in drank en drugs. Voor velen is het leven in Suriname uitzichtloos, dat geeft meer ellende dan een jointje op zijn tijd.

  Cannabis olie geeft geen effecten op de geest. In Nederland kun je het gewoon in elke drogisterij kopen. Mensen die leiden aan glaucoom, ook wel blauwe staar genoemd, hebben baat bij cannabis. Het kan blindheid voorkomen. Cannabis olie werkt als pijnbestrijder en is rustgevend.

  Om verslaafd te worden moet je een genetische aanleg hebben. Sommigen worden daardoor lid van de Jehova getuigen of de Pinkstergemeente, anderen gaan roken, drinken of drugs gebruiken. Je kan het allemaal verbieden, maar de drang is zo groot dat men altijd wel een weg vindt. Voedt je kinderen zo op dat ze er geen behoefte aan hebben. Zorg dat ze naar school gaan en diploma´s halen. Dat is beter.


  Maak melding
 17. Cannabis is werkelijk een Gods gift. De reden dat cannabis al jaren gedemoniseerd wordt/is, is omdat het een reële bedreiging vormt voor de huidige industriën. Het is de perfecte vervanger voor o.a. bouwmaterialen, kledingmaterialen en tal van andere toepassingen.
  Interessant feit: De eerste auto van Henry Ford reed op cannabis-ethanol, dus u begrijpt het wel…


  Maak melding
 18. Wij hebben al genoeg verslaafde hier in ons landje. Alcohol en drugsverslaafden.
  Dit legaliseren is nooit en te nimmer wetenschappelijk bewezen dat het gezondheidsbevorderend is.
  Je hele gezondheid gaat naar de knoppen. Je weet van voor niet of je van achteren leeft. Nog meer Junks daar gaan wij naar toe. Suriname wordt een land van dolende zombies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES