Baby Ocelot geboren in dierentuin Suriname

18
Baby ocelot geboren in dierentuin Suriname

PARAMARIBO, 24 dec – Lief berichtje uit de Paramaribo Zoo in Suriname. Onlangs is daar een ocelot geboren. De baby ocelot werd op 21 december gepresenteerd aan het Surinaams publiek. De trotse ouders van het dier zijn 9 jaar oud. De vader heet Kimani en de moeder Kitana meldt een woordvoerder van de dierentuin in Suriname.

De ocelot of pardelkat (Leopardus pardalis) is een kleine katachtige die samen met de margay, de tijgerkat, de Geoffroykat en de nachtkat tot de groep van de pardelkatten behoort. De ocelot leeft van Midden-Amerika tot in Zuid-Amerika en komt dus veel in Suriname voor.

Bekijk de eerste beelden van het diertje:


18 REACTIES

 1. Ow, wat lief. Trotse ouders Kimani en Kitani. Van harte gefeliciteerd met jullie zoon of dochter. Ben benieuwd naar de naam. Wat een mooie tijd waarin we leven. Een dier is een mens en een mens wordt beschouwd als een dier. Moge dat ertoe leiden dat we allen op gelijkwaardige wijze binnen de mogelijkheden met elkaar omgaan.


  Maak melding

 2. Om alle Surinamers, de jeugd in het byzonder bij te betrekken is het goed dat de dierentuin hen bij betrekt om een naam voor te bedenken. De mooiste/beste naam kan uitgekozen worden en aan de ocelet gegeven worden.

  Hierdoor krijgt dit beest byzonder aandacht van de jeugd, die het graag wilt komen zien en zie daar de financiële betekenis/winst van voor Paramaribo Zoo.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Hoera A New Born Ocelot, laten wij met z’n allen hier trots op zijn. Prachtige baby ocelot. Laten wij met zijn allen waken over het welzijn van mens en dier. Hopelijk wordt hiermee de bewustzijn vergroot bij de hele bevolking. Met z’n allen de natuur beschermen is een Gods geschenk. In de bijbel staat gij zult niet doden. De mensen die in de bossen wonen, zowel jong en oud, horen ook scholing te krijgen over onze natuur behoudt.
  In het bos horen ook dieren ook thuis. Mensen snappen niet dat zij zich begeven in het leef gebied van wilde dieren en gaan nog dieper het bos in. Elk dier zal zijn territorium beschermen. Hoop dat mensen begrip hiervoor tonen. Tenminste als zij kunnen denken. Vertaling in hun eigen taal is ook geen slecht idee. Misschien een taak voor Brunswijk met zijn Master en Misiekaba met zijn kletspraatjes etc. In Dubai weten de mensen daar heel goed met dieren om te gaan. Hoop dat de kinderen inderdaad de kans krijgen een naam voor deze baby Ocelot mogen bedenken. De winnaar komt in de krant. Werkt zeer motiverend


  Maak melding

 4. Het zou mooi zijn om deze ocelotje voor loslating in het wilde bos voor te bereiden. Natuurlijk het bestand in de bossen eerst talien. Als er een overvloed is dan niet loslaten.


  Maak melding

 5. Habi Bullah
  Wat ik ook hoop is dat jij is een keer inziet dat je haat dragend bent.
  Zo komt het nooit goed, altijd iets moeten zeggen om mensen te kwetsen.
  Ook mijn bericht zal je een zorg zijn, het is Kerst hoop dat jij het licht een keer ziet.
  Van mij mag hij een Hindoe naam krijgen geen probleem mee.


  Maak melding

 6. Ma warom die ooselet moet hebbe naam? Mei bierman heev kippe ma se hebbe geen naam. As geef hei foer hei seg tititititi. Dang alle kippe koome.
  As geev je dier naam, dang je moet ook doope en insgreife bei burgerstant en fiere ferjaardag en niet slagte dier.


  Maak melding

 7. Heel goed bericht…en een zegen voor suriname. Met deze acelot komt het goed want in suriname is het beter geboren te worden in de dierentuin dan maak je als beschermde diersoort meer kans op overleven…god bless them all!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.