Dichter Michaël Slory op 83-jarige leeftijd overleden in Suriname

11
82-jarige schrijver Michaël Slory presenteert nieuw boek in Suriname
Michaël Slory (m) in juli eerder dit jaar in Tori Oso voor de feestelijke presentatie van zijn nieuwste pennenvrucht ‘Alsof men alles loslaat’

PARAMARIBO, 19 dec – De bekende Surinaamse dichter Michaël Slory is vanmorgen op 83-jarige leeftijd in Suriname overleden. De in Coronie geboren Slory geldt als een van de belangrijkste dichters in het het Sranan Tongo.

Slory heeft daarnaast veel gepubliceerd in het Nederlands en het Spaans, en ook in het Engels. Hij is één van de meest gelauwerde dichters van Suriname. 

Met zijn werk becommentarieerde hij de sociale en politieke actualiteit van Suriname, de regio en andere delen van de wereld. Zijn wijsheid en wellicht zijn eeuwige eenvoud maakten hem groots; maakten hem tot een poëtische kankantrie aldus dagblad De Ware Tijd.

11 REACTIES

 1. Hr Slory bedankt voor Uw bijdrage tijdens Uw leven.Een grote dichter is heen gegaan. R.I.P.
  Wij zullen U nooit vergeten.
  Familie sterkte met dit groot verlies.


  Maak melding

 2. Ik condoleerd alle familie leden met het heen gaan van dichter Micheal Slory. Onze oom kon toveren met woorden.mogen zijn ziel in vrede rusten.


  Maak melding

 3. Een van de vele surinamers die nooit de waardering die verdiende heeft gekregen.Als je geen politieke kleur hebt in dit land krijg je dat nooit.Desondanks een grote surinamer.


  Maak melding

 4. In de heer Michaël Slory, verliest Suriname een grote dichter. We hopen dat anderen zijn werk mogen voortzetten.
  Sterkte toegewenst aan de familie en vrienden om het verlies en rouw te verwerken.
  Moge zijn ziel de eeuwige rust ten deel vallen.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 5. Waarom is het bericht van overlijden van James Ramlal, die op cultureel gebied ook veel voor Suriname heeft betetend, niet op deze site geplaatst?

  “James Ramlal heeft een enorme bijdrage geleverd aan de cultuur in Suriname, juist omdat hij geen duidelijke kleur bekende,” zegt Benjamin Mitrasingh die hem in de jaren 80 opvolgde als directeur Cultuur. Ramlal was jarenlang waarnemend directeur Cultuur. Hij is vandaag overleden. Ramlal is 83 jaar geworden.

  “Ramlal was een fijne man die zich makkelijk op verschillende culturele velden kon bewegen. Hij kon zich schikken op elke culturele activiteit. En dat was prettig.” Mitrasingh zegt dat ofschoon Ramlal precies wist waar hij naartoe wilde, politiek ook nergens te vinden was. “En dat heeft hem groot gemaakt.” Bij de herdenking van de 35e jaardag van het Directoraat Cultuur, zei Ramlal dat cultuur heel dynamisch is die ongestoord moet doorgaan. Hij heeft aan de voet gestaan van de oprichting van Caribbean Centre te Lelydorp. Het complex biedt plaats voor conferenties in een natuurlijke bosrijke omgeving.

  Beiden heren Ramlal en Slory zijn van enorme betekenis geweest voor de cultuur in Suriname.
  Het frappante is dat beide heren op 83-jarige leeftijd zijn heengegaan.
  Wens deze cultuurhelden een zachte rust.

  De culturele wereld heeft vandaag ook de bekende dichter Michaël Slory verloren. Slory was een tijdje ziek. Hij is ook 83 jaar geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.