woensdag, juni 19, 2024
HomeFotoFilmpje 'vier doden bij ongeluk met Dozer te Klaaskreek' is niet uit...

Filmpje ‘vier doden bij ongeluk met Dozer te Klaaskreek’ is niet uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 dec – Een filmpje dat dit weekend driftig gedeeld wordt via WhatsApp, met de tekst ‘vier doden bij ongeluk met bulldozer te Klaaskreek’, houdt mensen in Suriname flink bezig. In de film is te zien hoe een Komatsu Dozer op een boot geladen wordt waarbij het aan het eind flink mis gaat.

De Dozer rijdt door bij het laden en raakt een aantal mensen, waarna de boot begint te kantelen en het zwaar materieel mee kantelt en in de diepte verdwijnt. Via verschillende WhatsApp groepen bereikt het filmpje duizenden mensen en wordt het in verband gebracht met Suriname. Maar dat klopt dus niet.

Dit ongeval heeft waarschijnlijk plaats gevonden in Indonesië (Borneo). De woorden ‘Barito’, een rivier in Indonesië en de rood witte vlag wijzen hierop. Ook komt de gebruikte kleding niet overeen met dat van lokaal opererende contractors. Bij navraag te Klaaskreek in Suriname wist ook niemand iets hierover te vertellen, dus het doorgestuurde WhatsApp bericht is gewoon fake.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. het wordt tijd dat mensen, die bewust onjuiste informatie en leugens verspreiden op social media en internet, worden achterhaald en worden aangepakt. het is niet moeilijk om de oorspronkelijke verzender te achterhalen. ook degenen die berichten klakkeloos doorsturen moeten worden gestraft.


  Maak melding
 2. Daarom ding ma pang pang Surinamers die in Nederland wonen niet vooruit komen. Hun plaatsen nep nieuws over Suriname. Echt he triest hoe Surinamers in Nederland wonen ze hebben ook geen moer!!!


  Maak melding
 3. Wie zeg dat het surinamers uit nederland dit hebben geplaats. Kan dat niet terugvinden in het bericht hoor. Niet dat dat wat uitmaakt hoor. Wie dan ook dit plaatst en verkeerde info geeft is triest. Punt uit.


  Maak melding
 4. Ik krijg ook heeft vaak fimpjes van mensen doorgestuurd waarin het gesuggereerd wordt dat het in Suriname is gebeurd. Even googlen leert wat anders. Blijkbaar vinden mensen het leuk als er in Suriname wat gebeurd. Hebben zij stof om door te sturen. Zij leven alleen om berichten door te sturen. Ook in mijn vriendenkring. Ze worden wakker en denken al waarmee zal ik vandaag mijn vrienden en kennissen spammen.


  Maak melding
 5. Mensen die valse berichten via de sociale media plaatsen, zijn in mijn optie randdebielen !
  Ga maar iets nuttiger doen als jij je verveelden niet, zulke kul plaatsen.
  Of je bent publiciteit geil, een andere woord heb ik er niet voor .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES