Informatiemiddag over AOW/AIO uitkering en remigratie naar Suriname

21
Waterkant archieffoto: KLM toestel in Suriname

AMSTERDAM, 15 dec – De Stichting Instituut voor Multiculturele Dienstverlening (SIMUD) organiseert op zondag 16 december 2018 een informatiemiddag over de AOW/AIO uitkering en remigratie naar Suriname. Weet u hoe het zit met uw sociale zekerheid en heeft u weleens gedacht om terug te keren naar Suriname of bent u van plan om te pendelen? Dan is deze bijeenkomst iets voor u.

De middag wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Hindoe Ouderen Bond (NEHOB) en het Nederlands Migratie Instituut en is van 14.30u – 18.00u in Wijkcentrum Kormelink/SIMUD aan de Kormelinkweg 1 te Amsterdam (Zuidoost).

Aanmelden vooraf is verplicht via simud.amsterdam@gmail.com


21 REACTIES

 1. Liever pendelen 6 mnd nl en 6 mnd sme. Remigreren moet men de paspoorten inleveren . Wie is nou gek! Het komt nooit en nimmer weer goed met mijn gelief sme. Laat dat even duidelijk zijn. Dieven, plunderaars, helers/oplichters noem maar op..


  Maak melding

 2. Informatiemiddag over AOW/AIO uitkering en remigratie naar Suriname

  Dit moet in alle steden voor die Surinamers, ouderen, gepensioneerden, die hier onder vallen gehouden moeten worden. Hierdoor zijn zij goed geinformeerd en dat er een platform (van Surinamers,die van de hoed en de rand weten) en hen te helpen, begeleiden.

  Ook over wat ze allemaal moeten weten (rechten, plichten, enz) als ze naar Suriname remigreren en in Suriname zijn in Suriname en wat Nederland van hen verwacht. Wat is voor iedere individu de beste oplossing. Zaken moeten goed worden geregeld, huisvesting in beide landen, gaan en komen per jaar, belastingen, inkomsten, uitgaven, welke banken ( valuta/maandelijks je geld ontvangen in Suriname, hoe? kan dit goed worden geregeld), medische behandeling/zorg, verzekeringen ( oa begrafenisverzekering, enz.), paspoortzaken, contact met de Nederlandse ambassade, enz)

  Ook in de andere steden moet hierover informatie worden verstrekt aan oudere Surinamers/ de doelgroep.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Remigreren naar Suriname is niet meer van deze tijd, de omstandigheden zijn inmiddels rigoreus verandert. Het is inderdaad beter te pendelen dan zich bewust aan de ergernissen veroorzaakt door een gek te gaan onderwerpen. Na zijn dood kunne de zaken anders komen te liggen, maar zoals bekend : de mens Wikt maar God beschikt, dus laten wij alles aan hem over


  Maak melding

 4. Als je een AIO ontvangt mag je twaalf weken op vakantie met toestemming.Je mag niet ongevraagd gaan.Als je dat toch doet of langer wegblijft wordt je gekort en moet je terugbetalen.En dat geldt ook voor de huursubsidie en de zorgtoeslag.Je wordt erg gecontroleerd als je toeslagen ontvangt


  Maak melding

 5. @ Brantimaka 15 dec 21 :10 uur

  Of het nou waar is weet ik niet, je moet je paspoort inleveren als je bij de sociale dienst in NL bent.
  Dan krijgt je van de gemeente waar je ingeschreven stond maandelijks 400€.
  Remigreer je vrijwillig en niet afhankelijk van welke instantie in NL, dan is er geen probleem.
  Alleen moet je wel om de vijf jaar je paspoort laten verlengen cq vernieuwen.
  Een vriend van mij is geremigreerd in het jaar 2000 zo doende weet ik dat.

  Jacko


  Maak melding

 6. remigreren en je paspoort inleveren, wat een onzin, die bijeenkomst ia voor AOWers, die zullen hun paspoort niet inleveren, want dan zijn ze hun Nederlandschap kwijt en daardoor hun recht op AOW. Zal wel in de war zijn met het gebruikmaking van de terugkeerregeling zijn, dan moet je in de meeste gevallen naturalisatie aan moeten vragen en je Nederlandschap daardoor verliezen zodat je geen beroep meer kunt doen op medische of sociale voorzieningen tegen een bepaalde maandelijkse vergoeding voor de rest van je leven


  Maak melding

 7. Om de Surinaamse winkels in de jaren 70/80 kapot te maken, zijn er massaal Chinezen binnengehaald door Afro dhr. Henk Herrenberg, wat je plant dat zal ook moeten oogsten…….Het word inderdaad nooit meer goed in geliefd Suriname, alles is verprust………….Omdat de winkeliers toen een economische blok vormde, is hun blok naar de mallemoer geholpen……………


  Maak melding

 8. Je kunt ook een keer per jaar naar het kwaku festival gaan in Zuid-Oost dan is ook remigreren voor E 5,00 entree, je wordt ook gescreend voor de veiligheid en als het festival afgelopen ga je lekker weer terug naar Nederland. Het is beter en veiliger in plaats van de oversteek te maken naar het 2e Haiti !!! Waar geen beschaving meer heerst !!! Het land is na 1975 geafrikaniseerd.


  Maak melding

 9. Mensen kijk uit als je niet ingeschreven staat in de bevolking register in Nederland dan heb je een AOW gat je moet ingeschreven staan dit weet ik omdat ik navraag heb gedaan ik woon sinds mijn 9e in Nederland als ik nu zou gaan en mij uitschrijft ik dan geen volledige AOW heb.


  Maak melding

 10. Nescio , goed lezen , als je je paspoort inlevert, dus je nederlandschap en de surinaamse inlevert , en eventueel gebruik maakt van de remeigratie regeling ben je wel je AOW kwijt, Niet als je gewoon (r)emigreert met behoud van Nederlandschap


  Maak melding

 11. Chris, je recht op AOW bouw je op vanaf je 15e, vertrek je voor de AOW bereikte leeftijd nu nog 66 jaar, voor elk jaar dat je eerder vertrekt wordt 2% in mindering gebracht, vb. zou je nu vertrekken en je bent 55, ontvang je 20 % minder AOW


  Maak melding

 12. De Braziliaan en Haïtiaan komen ons land overbevolken zij zien er wel brood in.
  Ze houden zich niet met politiek of 8 december bezig als ze maandelijks hun familie in land van herkomst maar kunnen verzorgen.
  En de Chinezen stampen binnen 3 dagen winkels uit de grond.


  Maak melding

 13. Eenmaal in Suriname , en je ontvangt een Nederlandse AOW, dan moet je bijkans 60% !!!!! belasting betalen aan de (corrute-) Staat. Was Venetiaan zijn idee (toen). Ik kijk wel uit: ik ga liever in Thailand wonen : zelfde klimaat-lekker eten- vriendelijke mensen en lekker goedkoop. Voor 50duizend Euro bouw je daar een Vila met zwembad( en je wordt ook niet beroofd door ” hyenas’).
  Suriname spuugt haar eigen kinderen uit….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.