Chinese ambassadeur laat zich informeren over Safe City project in Suriname

28
Chinese ambassadeur laat zich informeren over Safe City project in Suriname
De Chinese ambassadeur in Suriname Liu Quan bracht een bezoek aan het Command Center

PARAMARIBO, 15 dec – Op vrijdag 28 december 2018 vindt de launch plaats van het Safe City project in Suriname. Dit project waarbij op verschillende plaatsen in de stad camera’s worden geplaatst, heeft onder andere als doel om het veiligheidsgevoel in de samenleving terug te brengen en te garanderen. De Chinese ambassadeur in Suriname Liu Quan bracht afgelopen week een bezoek aan het Command Center.

De volksrepubliek China financiert het Safe City project middels een lening bij de Eximbank van dit Aziatisch land. De Ambassadeur heeft op donderdag 13 december tekst en uitleg gekregen over het gebruik van de apparatuur. De diplomaat blijkt heel erg ingenomen te zijn met de technologie, die gebruikt is voor de opzet van het Command Center.

China coördineert het technische gedeelte van het project en zal Surinamers trainen om het systeem te kunnen beheren. Verder zal het project in samenwerking met de Surinaamse regering naar alle waarschijnlijkheid naast Paramaribo ook uitgevoerd worden in andere districten

Het Command Center waar alle beelden bekeken kunnen worden


28 REACTIES

 1. “De volksrepubliek China financiert het Safe City project middels een lening bij de Eximbank van dit Aziatisch land.”

  China wil haar burgers in Surinam goed beschermen.

  Voor deze bescherming zal de Surinaamse burger bloeden.


  Maak melding

 2. Beetje bij beetje (strategisch) neemt China de infra- en veiligheidstruktuur over. En de camera’s worden geplaatst op plekken waar nu en in de toekomst grote gemeenschappen Chinezen gaan opereren. De volgende stap is een eigen veiligheids- en bewakingsdienst bestaande uit alleen……………….jawel Chinezen


  Maak melding

 3. Alle gezichten die in beeld komen bij die camera’s worden met face recognizing software gescand en opgeslagen in het grote Chinese databank van Suriname.


  Maak melding

 4. Dat Suriname word overgenomen door de chinezen zien de buitenlanders, de surinamer(overgrootste deel) zelf is blind,en heeft als motto Neks no fout.In china eten ze alles van kakkerlakken tot tijgers.Suriname is voor hun het paradijs waar alles mag.Hopelijk word de surinamer wakker voordat het te laat is.


  Maak melding

 5. Het zijn de Surinamers zelf die direct of indirect toelaten dat de chinezen de boel overnemen, het zijn ook de Surinamers zelf die de stijgende criminaliteiet toelaten, zielig altijd maar in de slachtoffer rol kruipen, maar zels feen iniatieven nemen dit allemaal een halt toe te roepen, alleen voor feesten, vreten en zuipen komen ze blijkbaar nog in beweging.


  Maak melding

 6. Hoe een paar camera’s de surinamers het gevoel van veiligheid moet geven is een raadsel.
  Moordenaars ,coupplegers en een bankrover hebben het voor het zeggen en een camera moet je het gevoel van veiligheid geven…?!


  Maak melding

 7. Spionage, zelf in China zal alles van Suriname te zien zijn. Big Brother is Watching you. USA/NATO/satellieten, automatisering, Frankrijk/ Frans-Guyana/NATO/satellieten, automatisering, Brazilië, satellieten, automatisering, Indië, satellieten/automatisering.

  Goede zaak, alle gezichten, kenmerken van burgers van(die 550.000)Surinamers kunnen als proefkonijnen dienen om een nog betere model op te zetten om burgers van een land in de gaten te houden, te verbeteren en dan te verkopen overal in de wereld. In de celephone, computers van hen is dit al toegepast om mensen at te luisteren overal ter wereld.

  Russen blijven ook niet achter, zie maar de algemene verkiezingen van 2016 in USA hoe hackers hierin een rol gespeeld hebben. zie ook de oorzaak en gevolgen ervan en laat dit een waarschuwing zijn. Kleine landen als Suriname kunnen het alleen maar ondergaan. Als de Russen in USA, Groot Brittainie zo kunnen spioneren, wat is Suriname dan?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Privacy?! Dat bestaat niet meer.

  Er is een verbeterde nieuwe wet op privacy sinds mei 2018 in de EU.

  Hoeveel privacy heeft een eu-burger nog. De Overheid weet alles van mensen via hun bankpassen, burgersservice nummer in hun paspoort, Id-bewijzen, camarabeelden, het adres waar je woont, enz.

  Overal waar je inkopen doet en betaald, ook via je mobielbetalen, enz

  Privacy?

  Bestaat dat nog?

  In Zuid-Afrika had je vroeger tijdens de apartheidsperiode, pasjes waar zwarte Zuidafrikanen over moesten beschikken om ergens te zijn. vreselijk vond de wereld dat, nu zie je dat dit in grote delen ook voor vele burgers wordt toegepast.

  Wat was het leven toch een stukje gemakkelijker dat big brothers niet alles van je wist. Privacy wetgeving in oa EU?

  Wie houdt wie voor de gek? ïedereen laat tegenwoordig afdrukkingen overal achter als je betaalt in een winkel, camerabeelden te opnemen of belt met je mobiel of iets opzoekt op je mobiel opzoekt. Zelf de website die je bezoekt wordt vastgelegd.

  Boen Sari Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Pfffgg…de gezichten van de boeven worden vastgelegd op camerabeelden maar waar vindt je ze dan..?!
  Naar alle waarschijnlijkheid is het gezicht van bouta nog niet gescand…gewoon ter verduidelijking dat een camera scanning proces niet altijd het gewenste resultaat opleverd.


  Maak melding

 10. @Blanke
  Wel idioot,wij wensen op de feiten!
  Waarom moet het lelijke gezicht van de grootste crimineel allertijden in Suriname niet gescand worden.?!
  Er moet ergens een begin gemaakt worden..waarom dan niet de ‘eer’ aan de grootste crimineel?!
  Ere wie ere toekomt!
  Sjeesjes..geef ‘eer’aan boita de crimineel en dat is niet goed volgens @blanke bouta zijn aanhangsel.
  By the way @blanke,is je gezicht al gescand?


  Maak melding

 11. @ Blanke

  ezels zijn niet dom. Het zijn lieve intelligente dieren en erg vriendelijk als jij dat ook bent.

  In de bijbel staan ezels niet voor dom maar voor geduld en bescheidenheid.

  Bij de Chinezen hebben ezels de naam erg betrouwbaar te zijn. In hun oude verhalen rijden de “onsterfelijken” op ezels.

  Zie maar wat ze met de betrouwbaren insuriname doen


  Maak melding

 12. Mijn god…

  De spleetogen willen het land onder de controle hebben…de bevolking,en men kijkt dit gewoon aan.
  Schandelijk !!!

  Dit hoort bij de nieuwe vorm van slavernij ….kijken wat die aapjes de hele dag doen.
  Ze beschermen gewoon de belangen vd chinees meer niet.

  Schaamteloos dat men alles van deze gele nieuwe slaven drijvers pikt!
  Was een surinamer gekomen met dit idee was hij al de grond ingestampt.

  Ik word misselijk bij de gedachte dat men voor de chinees door het vuur gaat….suriname is waarlijk een slap aftreksel van mislukkingen


  Maak melding

 13. Zooo…surinamers slapen nog….dit is de volgende stap van de chineze kolonisatie van suriname….waarom is de surinaamse regering ziende blind….??? Wakkerrr worden!!!!


  Maak melding

 14. Wat zijn wij Surinamers toch een dom en achterlijk volk al moet ik het zelf zeggen.
  Suriname is al volledig in handen de K@nk@r chinezen. En Suriname komt er nooit meer uit. Het land wordt leeggeroofd door de chinezen en wij helpen een handje mee voor een hongerloontje. Alle beschermde diersoorten worden afgeschoten, het bos weggekapt en nog steeds NEKS NO FOUT. Suri is nu 2e pakistan. En het is nu veels te laat. Een klein groepje aan de top vullen hun zakken en het volk verhongert.
  Wat een mooi land met K mensen.
  GEEN medelijden.


  Maak melding

 15. De chinezen nemen over op elk gebied in Su. en de regering laat het ook gebeuren. schaande voor de toekomst voor land en volk( chinezen niet bij begrepen)


  Maak melding

 16. Alle commentaren hier ten spijt, als we Suriname/Surinamers willen reden, stem op CH4PRES…2020….alles opgelost…
  Denk erover na..pompen of verzuipen..


  Maak melding

 17. Raar de president commissaris haw a Kee van Telesur, die zich bezighoudt met de uitvoering van het project. Duidelijk eigen belang. Overal alleen hij in beeld.


  Maak melding

 18. We dont see things as they are, but we see things as we are.! So be carefule what you see and wat you complaining on. Mijn analyse is vanuit been bepaalde denkkader of denkraam als vertrekpunt. M.a.w. mijn commentaar is gebaseerd op iets en kan alvorens mijn meening te geven met dit denkkader het onderwerp, probleenstelling of bewering eerst goed toetsen of onderzoeken op waarheid, gedeeltelijke waarheid of onwaarheid, waardoor de neiging om zaken gelijk voor waarheid aan te nemen, ofongefundeerd commentaar te leveren kan voorkomen.mijn commentaar is dat er hier in elk geval geen sprake is van goed bestuur.


  Maak melding

 19. Dit kan je als positieve vooruitgang benaderen. Dit is met de huidige situatie in ons land echt hard nodig. Wat technologie betreft loopt Suriname nog steeds ver achter. Mede hierdoor kunnen orde op zaken worden gesteld. Het verkeer wordt in de gaten gehouden, zodat bij aanrijdingen en ongevallen de politie en ambulance snel te plaatse kan zijn.Mens en dier worden doodgereden en de dader gaat er rustig vandoor zonder om te kijken wie of wat hij/zij geraakt heeft. Berovingen zijn aan de orde van de dag zonder aanzien des persoon. Schades aan auto’s veroorzaakt door stelletjes onverlaat, huizen die kwaadwillig in de fik worden gestoken. De situatie hier is zeer schrijnend geworden dat men genoodzaakt is hier actie op te ondernemen in verband met algehele veiligheid. Wij kunnen niet op alles blijven mopperen en veroordelen, terwijl wij er degelijk van bewust zijn dat er verbeteringen moeten komen. Dat de Chinezen wereldwijd veel verder zijn met technologie en hun steentje willen bijdragen om de situatie in deze te verbeteren en de medewerkers te scholen, zie ik geen kwaad in. Veiligheid in de grote chaos waarin wij hier leven in de stad en buiten de stad is ook een prioriteit. Dagelijks worden mensen beroofd van mobieltjes, tassen worden van de armen weggerukt, dodelijke steek partijen. auto’s worden opengebroken en de daders kiezen het hazenpad. Hoe vaak kunnen mensen in de meeste gevallen,bij navraag aan de politie geen kenteken doorgeven?? Het overkomt hun, ze zijn in schok. Ik vind dit een goed initiatief, waarvan ook gelukkig uitbreiding gaat plaatsvinden in de districten. Er lopen genoeg idioten hier rond. De is handreiking naar de hulpdiensten toe. Hopelijk wordt dit centrum 24 uur bemand door mensen die echt hiervoor getraind zijn. Dus meer technisch personeel, die bij calamiteiten de problemen met dit apparatuur direct kunnen oplossen.


  Maak melding

 20. Aan Mojah,

  Tenminste zijn de “spleetogen” bereid Suriname van dienst te zijn.
  Het enige wat jij kan en de rest is zeuren en zeuren ipv de handen uit de mouwen te steken.
  Heb jij dan een beter idee?


  Maak melding

 21. Chinese smartphones hebben ingebouwde software om al je data te controleren. In Amerika worden ze geweerd. Koop geen Chinese smartphones mensen. They are watching you from distance. Op afstand kunnen ze je volgen en al je berichten lezen, dus mensen pas op !!!!


  Maak melding

 22. Dit Centrum is hopelijk enkel bedoeld voor de politie en niet voor andere hulpdiensten. In het buitenland wordt dit enkel bedient door getrainde politieagenten en geen andere burgers anders loopt dit finaal in de soep. Getrainde en niet corrupte agenten. Politie agenten die geen criminaliteit op hun kerfstok hebben. Dit is niet voor andere burgers uit het overheidsapparaat bestemd. Hopelijk weet men waarvoor dit center bedoeld is. Ook kenteken registratie. Alles moet vastgelegd worden. Anders heeft dit helemaal geen nut. In Frankrijk en China worden deze`centra’s goed beveiligd. Niet elke idioot loopt hier naar binnen. Geen politieke leiders of andere stront figuren. De politie heeft de taak dit uit te voeren en geeft opdrachten aan andere manschappen. Hopelijk wordt dit geen bananenrepubliek, anders mag deze centra direct opgeheven worden. Want dan wordt er anders mee omgegaan dan waarvoor het bedoeld is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.