maandag, juni 17, 2024
HomeFotoBeëdiging en toelating zeven nieuwe advocaten in Suriname

Beëdiging en toelating zeven nieuwe advocaten in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 dec – Het bestand van advocaten in Suriname is woensdag, met de beëdiging en toelating van zeven nieuwelingen tot de balie, gegroeid naar 220. Waarnemend hofpresident Iwan Rasoelbaks deed een beroep op de nieuwbakken advocaten om geen zaken aan te nemen waarvan zij geloven dat het niet rechtvaardig is.

Hij zei ook dat het aantal bij lange na niet genoeg is voor de grote behoefte aan rechtsbijstand. De beëdiging vond plaats op het Hof van Justitie.

De nieuwe advocaten zijn: Bhikhie Soeres, Moes Vincent Gerardus Maria, Bhoewar Radjeshprakash, Behari Sietla Dewi, Amoksi Kenneth Johan, Best Gaetano Noel en Joella Aruna Sarita Debie.

Waarnemend hofpresident van Suriname Iwan Rasoelbaks (l) spreekt de advocaten toe

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Meneer Rasoelbaks, haalt zoals in t artikel weergevenis, aan t eind van de eerste alinea iets aan. Te weten dat hij een beroep doet dat op advocaten geen zaken aan te nemen waarvan ze geloven dat het niet rechtvaardig is . Dit geloof ik als burger ook Dat wil zeggen dat t bekend is dat het voorkomt, en dus vraag ik me af wat daartegen gedaan wordt . Als ik soms lees hoe advocaten zich opstellen om vooral maar te scoren voor hun clienten ,tegen beter weten in, vraag ik me af als die wel t juiste beroep hebben gekozen .


  Maak melding
 2. Dat zijn stelletjes leugenaren, net als de politiek. Hard studeren om leugenaars te worden is het ergste wat het is. Studeren in : geo-fysica , petro-tech , grond mechanica , weg en waterbouw of hydrologie zou ons land su heel veel voordelen hebben, jammer iedereen kiest voor quick making money by criminal.


  Maak melding
 3. En zo telt Suriname weer een aantal nieuwe advocaten erbij. Primair is het de taak van een advocaat een juridische oplossing te zoeken voor zijn cliënt. Snap wel wat de waarnemend hofpresident bedoelt, maar of een zaak al dan niet rechtvaardig is, is niet de achterliggende gedachte. Anders kunnen we de tent sluiten. Iedereen mag gebruiken van een advocaat. Vanaf de massamoordenaar tot kinderverkrachter en alles wat daartussen ligt. Idem dito bij civiele zaken. Het is aan de rechter om te toetsen. Dat is het mooie van democratie; recht voor een recht voor allen.


  Maak melding
 4. Waar gaat de trots van het advocaat zijn naar toe als et steeds personen worden toegelaten met een negatieve verleden. Tenminste 2 van de beeedigde advocaten op 12 december is betrokken bin zaken die het daglicht schuwen. 1 is ooit in een drugszaak voor 2 jaren veroordeeld en zijn straf uitgezeten. De andere heeft ooit zijn vrouw bedreigd en steekpenningen genomen van chinezen voor het regelen van vuurwapen vergunningen. De president van het hof is bekend mee en doet alsof zijn neus bloedt. Ooit is ook een advocaat beeedigd die een strafbaar feit had gepleegd. Toen hij zag dat hij door de politie zou worden aangehouden was hij het land uitgevlucht. Na verjaring komt hij terug en wordt weer beeedigd. Hoe trots kan men zijn op deze organisatie. Sova quo vadis


  Maak melding
 5. Paki-RAT-igri….van MASSAMOORDENAAR tot KINDERVERKRACHTER????…Dan zit binnenkort dus de gehele paarse Bouta-maffia levenslang achter de tralies. Goed vooruitzicht!!!!!!!!


  Maak melding
 6. Als ik een strafbaar feit begaat zou ik nooit een advocaat nemen,ze zijn allemaal oplichters en bedriegers.
  Als de rechter mij zonder advocaat wil opsluiten dan doet hij of zij maar dat.
  De rechters horen ook bij zij spreken soms geen recht en dat is de waarheid.
  Een rechter behoort een strafdossier goed na te kijken en geen straf gaan opleggen van het horen zeggen.
  Iemand wordt van het Schiedam moord veroordeeld zonder hiervoor echt bewijs te hebben,en deze man moest 4 jaar brommen,je kunt toch deze man niet betalen!
  Wij hebben hele boel stront met het recht systeem.


  Maak melding
 7. zoveel advocaten, en onderbezetting bij de bali van Kanton met onvriendelijke mensen om diensten te verlenen, daar moet er ook nieuwe mensen geplaatst worden die mens vriendelijk en stress bestendig is. want mensen hebben genoeg problemen om dannog dit mee te maken. maak plaats!!
  verder is kanton het plek waar recht het zegeviert, maar blijkt vaakgenoeg dat het niet zo is. valse documenten zijn eerder aannemelijk en men geeft eerder datum aan verstek vonnissen.
  dus advcoaten van su kom op en werk ook aan de kinderziekten van kanton, want dat verdient de burger van een rechtstaat niet!! odi odi


  Maak melding
 8. @Simmy
  Inderdaad…..Leeghoofden….mar waarom en sinds wanneer stelt de hele rechtspraak niets voor?

  Behoorlijk functionerende rechtspraak in Suriname?

  Wat verwacht men als toegestaan wordt in Suriname dat gevallen rechter Frank Truideman wel als advocaat sinds 1992 mocht doorgaan?.

  Frank Truideman en zijn Regillian Truideman waren betrokken bij een grote drugsaffaire. Vader Frankie was rechter en de zoon was advocaat. Naar verluid maakte de zoon een einde aan zijn leven. Frank vader en vriendjes maakten goed gebruik van de dood van zijn eigen zoon……stapte vrijwillig op als rechter, zaak werd in doofpot gestopt en frankie ging veder als advocaat! Dit allemaal onder het bewind van VHP NF!


  Maak melding
 9. Iedereen, goed of slecht heeft recht op rechtsbijstand. Stel je eens voor wat er allemaal niet zou kunnen gebeuren indien dit niet zo was.

  Je zal maar valselijk beschuldigd worden van feiten die je niet hebt gepleegd. Ook als advocaat kan je gevoel er soms naast zitten. Daarom bestaat er zoiets als een rechtssysteem. Er moet eerst onomstotelijk bewezen worden dat men schuldig is voordat men overgaat tot veroordeling.

  Dus bij deze ben ik het niet helemaal eens met meneer Rasoelbaks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES