Werkzaamheden aan ‘nieuwe Highway’ in Suriname vorderen

23
Werkzaamheden aan 'nieuwe Highway' in Suriname vorderen
Foto: Jonavan Djohari

PARAMARIBO, 13 dec – De bouw van de ‘nieuwe highway’ vanuit de Afobakaweg naar de JF Kennedyweg begint langzaam vorm te krijgen. Vandaag kwam deze foto naar buiten waarop de asfalteerwerkzaamheden te zien zijn. De uiteindelijk oplevering zal nog even op zich laten wachten. De streefdatum voor oplevering is namelijk november 2020.

De werkzaamheden, onder directievoering van ACE Consultancy, zijn in november 2017 gestart en de bouw wordt door Dalian uitgevoerd. De weg is ongeveer 9.6 kilometer lang en heeft 2 aparte rijstroken. Elke rijstrook is 7.6 meter breed. Er zal sprake zijn van eenrichtingsverkeer.

Deze weg is een belangrijke ontsluitingsweg voor de districten Para, Brokopondo en Paramaribo en zal een positieve impact hebben op de bereikbaarheid van Zanderij en de luchthaven aldaar.

23 REACTIES

 1. Goede zaak, nu nog een goede afwateringssysteem, hoge trottoirbanden, fiets en looppaden. Goede straatverlichting. Camera’s en voor de snelheidsduivels zoveel mogelijk verkeersdrempels plaatsen en snelheidsborden anders wordt het een racebaan met alle nare gevolgen van dien. Hopelijk gaan bestuurders niet proberen in te halen.


  Maak melding

 2. Kortom: nog een racebaan erbij! Ook op deze weg zal de duivel aanwezig zijn. Als er in de binnen wegen geen controle is , wat zal er dan bij deze weg gebeuren. Een ding is zeker, als die controle niet komt zullen ook hier weer doden vallen. Ik ben benieuwd wat deze politieke stunt van bouterse zal opleveren.


  Maak melding

 3. Lijkt niet echt solide werk. Dun laagje base course, duidelijk geen bindlaag en een marginale eerste laag asfalt.
  Na de eerste regenbui of eerste vrachtwagen weer zien wat er gebeurd met deze snelweg


  Maak melding

 4. Dit maakt deel uit van het Dalian IV project waarbij de regering een ‘zachte’ lening is aangegaan met een Chinese bank ter waarde van 235 USD. 110 km in totaal aan asfalt en bestrating en het (her)bouwen van bruggen. En zo zien we dat Suriname langzaam en zeker de infrastructuur uitbreidt wat alleen ten goede komt van de economie en het oplossen van knelpunten teneinde vlot doorgaand verkeer te bevorderen.


  Maak melding

 5. De ‘nieuwe highway’ voldoet nu al niet aan de internationale eisen, het is weer poer broekoe weer broekoe in Suriname, kijk maar op internet waaraan een ‘highway’ moet voldoen……infrastructurele projecten liever niet door Chinezen laten uitvoeren….kijk hoe de Wijdenboschbrug stand houd, gebouwd door de Nederlanders, in opdracht van Suriname daar zit kwalitiet in,,,,,bouw iets een keer en dan voor 50 á 75jaar….


  Maak melding

 6. BBS; aanvullingen.
  Goede wegen voor rolstoelgebruikers en ook aangepaste toiletten voor rolstoelgebruikers en invaliden. Als je met een rolstoel over de Surinaamse wegen rijdt gaat jouw rolstoel binnen no time kapot .Probeer een overheidsgebouw van Suriname met een rolstoel te betreden. Dat is onbegonnen werk, want geen enkel gebouw in Paramaribo en geheel Suriname is rolstoelvriendelijk gemaakt. Ze moeten jou met rolstoel letterlijk het gebouw in tillen. En de toiletten? Dat is een ramp, Rolstoelmensen moeten dus pampers gebruiken om de dag in Suriname sanitair door te brengen. A big shame. Waarom de politiek hieraan geen aandacht schenkt is mij niet duidelijk. Als ik invalide in Suriname was zou ik niet stemmen op een regering die geen interesse heeft in mijn probleem. Dus invaliden: de volgende keer beter stemmen.


  Maak melding

 7. 235 miljoen USD bedoelde ik. @John, onlangs zijn er vertegenwoordigers geweest bij de president en hem erop hebben gewezen wat meer aandacht te schenken aan mensen met een beperking waaronder ook invaliden vallen. Hij heeft beloofd daaraan te werken. Je moet nagaan dat de meeste overheidsgebouwen tig jaren bestaan .Het betekent dat vanaf oudsher Suriname nooit vriendelijk geweest is op dat gebied. Dus je kunt het niet verwijten aan een bepaalde politieke partij. Geheel Suriname heeft nooit daaraan gedacht. En daarom is het goed dat men aandacht daaraan gaat besteden.


  Maak melding

 8. Op zich ziet de weg wel goed uit, althans de boven laag, hoe de constructie zit daar onder weet niemand . In ned worden er kern boringen gedaan en worden de samples naar een high-tech lab gebracht voor analyse. Daar verschillende eenheden gemeten zoals : compressibiliteit, permeabiliteit en defractie. Alles te maken met moleculaire mechanische bewegingen. Als de constanten negatief vallen dan worden die wegen herasfalteerd. En dat geld komt uit de wegen belasting . Ik heb geen moeite mee met de belasting maar ik scheur op de heerlijke weg. Nederlandse wegen altijd de beste elk jaar volgens de ANWB .
  En nu : wie bewaakt de Surinaamse wegen ? Abrahams misschien ! Oh die steelt als de pest.
  9,6 km asfalteren in 2,5 jaren ! In Nederland doen ze dat van Beverwijk naar Amsterdam in 1 NACHT . 40 km.
  Lezen jullie in su dit wel goed. Het is geen Joke . Ik rij dagelijks over die weg.


  Maak melding

 9. De wegen waren er.
  Maar tijdens de Moiwana oorlog tussen brunswijk en bouta is alles vernield.bruggen en wegen werden kapot geblazen.Een oorlog brengt vernielingen met zich mee.Geen origineel idee hier dus mensen,de wegen ,de highway heeft eerder bestaan.Het is niet slechts een laagje asfalt geweest.Tijd. moeite en planning heeft het toen gekost.Het is bouta en brunsie die alles kapot heeft gemaakt en de wegen met diepe gaten en kraters heeft achtergelaten.Nu de verkiezigen naderen is het even met asfalt strooien.Zo koop je de surinamers om.


  Maak melding

 10. De fundering van deze ‘nieuwe highway’ zit wel snor. Daar waar de zandbodem overging in kleibodem heeft men al de klei weggegraven om het te voorzien van een stevige onderlaag voor het asfalt. Men heeft gedacht aan ontwatering tevens her en der duikers geplaatst. Verder komt er ook nog een brug over de Parakreek. Ik denk wel dat het goedkomt na oplevering en dat het jaren zal meegaan met het nodige onderhoud. Een strookje van 10 km is kort, dus men kan niet als een gek gaan racen. Het plaatsen van verkeersdrempels zou een vlot verkeer hinderen. Men zou flitsers kunnen plaatsen en een max snelheid aanhouden.


  Maak melding

 11. NPS en VHP zouden echt niet aan de aanleg van deze weg beginnen. Deze politieke partijen hebben geen toekost visie voor het land. Daarom komt de ontwikkeling van het land beter tot haar recht bij de NDP.


  Maak melding

 12. @RobG, Beste RobG voorlopig wil geen land investeren in Suriname dankzij NDP…..ik weet niet over welke ontwikkeling je hebt….ik had u gelijk gegeven als er investeringen waren gedaan in grote produktie fabriekken..elk jaar slagen er heel veel hoogopgeleiden in Suriname, helaas is er geen werk voor ze, het is een grote GAP dat vele hoogopgeleiden Suriname de rug toekeren…en hun geluk elders opzoeken…Sari Tori…


  Maak melding

 13. @RobG,

  onder welke steen komt u vandaan. Aan u schrijven neem ik aan dat u
  niet in Suriname woont of werkt. De NDP heeft alleen maar ellende gebracht, we
  zien het dagelijks aan alles.


  Maak melding

 14. RobG onze wijze pseude econoom die denkt dat ontwikkeling komt met vele leniungen die in de consumptieve sfeer terecht komen.
  Onmze pseude econoom noemt dit investeren, oja dat is ook investeren in de vele mestfabrieken die er rondlopen.
  RobG nogmaals ik weet niet welke school en opleiding je hebt doorlopen in Nederland maar als je zo vol bent van de NDP waarom ga je niet terug naar Suriname om henb een handje te helpen in plaats van steeds langs de scheurlijn te schreeuwen.

  Ik ga niet terug omdat ik altijd oprechtre kritiek zal uiten en dat zou wel elke dag zijn en verloren tijd zijn omdat er toch niet wordt geluisterd.
  De fraudewet is nog steeds niet in werking en er wordt nog steeds op grote schaal gefraudeerd.
  245 miljoen US voor 9 km weg asfalteren wat neerkomt op 27,22 miljoen per km wat neerkomt op 27,220 US per meter
  Das veel heel veel voor een land waar de lonen nauwe;lijks 1500 SRd bedraagt per maand voor de handarbeider


  Maak melding

 15. Als cities skylines en former simcity speler denk ik dat de weg wel een upgrade mag krijgen. Verlichting en een stroepranden extra naast deze 15m brede weg met nog aan elke kant na de stoeprand 1m tot 2m asfalt voor fietsers en bromfietsers. Dat hoeft natuurlijk niet per direct, want rijk is Suriname niet. Maar houdt het wel op de planning aub!

  Verder ben ik blij met elke GOED geasfalteerde weg in suriname, want wegen zijn de aderen van een lands economie.
  De prijs die men hierboven in de reacties geeft is te duur voor Suriname. Met Surinaamse lage lonen zou het een fractie moeten kosten van wat het in Nederland kost. Daar zou men juist de winst op moeten behalen.


  Maak melding

 16. @Bigi Sma,

  Klopt niet wat je zegt. Er is 235 miljoen USD geleend door middel van een ‘zachte ‘lening.Dat houdt in een lange looptijd en lage rente. Het is bedoeld als ontwikkelingshulp. Een gedeelte is bestemd voor de nieuwe highway. Maar het gaat om een totaal van 110 kilometer aan asfaltering en bestrating en bruggen. Dus men is niet alleen bezig met deze strook van 10 kilometer.


  Maak melding

 17. Suriname is een kolonie, wingewest van Europese landen, als laatste Nederland geweest. Europeanen, die kolonisten waren, zij die in Suriname zijn gebleven, thans Surinamers, inheemsen waren/zijn, afstammelingen van Afrikanen, afstammelingen van contractarbeiders, enz, allen nu Surinamers werden een kopie van Nederland, westerse regels aangeleerd. Enkelen die slim waren en de gelegenheid hebben gekregen leerden door in Nederland en dachten dat ze de wijsheid, kennis en ervaring in huis hadden om Suriname tot een top land te maken.

  Nederland was zijn kolonies zat, Indonesie hadden ze verloren, rampspoed geboren en in de Antillen en Suriname zagen ze alleen maar een verliespost. Ze wilden niet in Suriname investeren. Er kwam een model om Suriname en de Antillen op weg te helpen eigen bestuur te geven en onafhankelijk te maken. Zelfstandig delen van het koninkrijk der Nederlanden te maken, het leger en buitenlandse zaken bleef in handen van Nederland.

  De weg naar zelfstandigheid was uitgestippeld, er kwam vijf jaren plannen, tien jaren plannen, enz. Maar er gebeurde met de ontwikkelingsgelden niet genoeg om tallrijke zaken te regelen, oa: infrastructuur, wegen, bruggen, dijken, inpoldering, goede internationale luchthaven, goede rivierhaven, opleidingen afgestemd op de natuurlijke rijkdommen, leerlingen en studenten hiervoor op te leiden, produktieondernemingen voor de export, huizenbouw, wergelegenheid tot stand te brengen, goed bestuur, enz. Dit vergde meer tijd en geld om alles goed op te zetten.

  Er gebeurde wel wat in houtindustrie, Buynzeel, Rijstindustrie Wageningen, een luchthaven, een rivierhaven, volkshuisvesting, tienjaren plannen, maar het schoolsysteem was te veel afgestemd op Nederland meer banen voor op kantoor en niet op de produktie van de natuurlijke rijkdommen. De tijd, snelheid waar zaken moesten plaats vinden, niet teveel geld in de projectien stoppen, niet genoeg goed opgeleide Surinamers die gereed waren om in die productieondernemingen voor de natuurlijke rijkdommen van Suriname zijn te werken is de nekslag geworden, naast goede goed uitgewerkte plannen of doelen, rekening houdende met veel jonge onopgeleide bevolking.

  Nederland ging vanuit een zak geld aan de paar omhoog gevallen Surinamers te geven en dat alles dan zou zijn opgelost. Binnen 5 jaar na die onafhankelijkheid bleek het al fout te gaan.

  Nederland trok zijn hadden terug na 25 februari 1982 en Suriname hopeloos laten bengelen.

  Vreslijk wat Suriname en de Surinamers allemaal meemaken, ook als ze de gelegenheid krijgen om bij verkiezingen een rationele te zijn, logisch te zijn of kritisch te zij, blijkt dat ze dat ook niet kennen. Iedereen denkt aan zijn enige eigen belang, snel rijk worden en doelen op lange en middellange, korte termijn ontbreken.

  Nederland kijkt ernaar en Surinamers zoeken het maar uit. Hoe langer de chaos in Suriname duurt onder ddb, hoe beter het is voor Nederland om zijn handen voorgoed van Suriname at te houden. Nederland heeft Suriname gekregen waar ze wilde hebben. Ophoepelen en zoeken jullie het zelf uit.

  Boeng Sari (his)Tory.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.