Mensensmokkelaars wilden 18 illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo vervoeren

7
Mensensmokkelaars vervoerden 18 illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo
Archieffoto: een politie controle in Suriname.

PARAMARIBO, 13 dec – De politie in Suriname heeft afgelopen weekend drie mensensmokkelaars aangehouden die 18 illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo vervoerden. De vreemdelingen werden ontdekt toen de politie een personenauto en een personenbus controleerde bij de controle post te Monkshoop.

De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen; drie jongens en vijf meisjes. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP). Twee van de verdachten zijn broers van elkaar en 19 en 25 jaar oud. Ze zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname, samen met een bijrijder, in verzekering gesteld.

De afgelopen tijd is de controle op illegaal verblijf in Suriname opgevoerd. In september werden ook twee mensensmokkelaars aangehouden. Ze waren betrokken bij een netwerk, waarbij buitenlanders geholpen worden de grens over te steken. In hun gezelschap bevonden zich toen acht Haïtianen die ‘hoogstwaarschijnlijk’ vanuit Guyana waren binnen gesmokkeld.


7 REACTIES

 1. Alleen dit kan ik zeggen 😳😳😳😳😳😳
  Mensen pinaren in Suriname de huren zijn hoger als hun lonen fa dan illegale het arme land binnen smokkelen??? Het zullen mensen zijn die roven of niks voor hun land kunnen betekenen. Het kunnen geen geluk zoekers zijn.


  Maak melding

 2. Forumleden, Odi odi.
  Even een kleine aanvulling op bovengenoemd artikel.

  De klok tikt voor Illegalen in Suriname
  13/12/2018

  Illegale vreemdelingen maken nog snel gebruik van Project Legalisatie VII, dat zaterdag eindigt, om hun verblijfstatus in Suriname te legaliseren.

  Illegaal in Suriname verblijvende personen hebben tot en met vrijdag 14 december 2018 de kans om hun verblijfstatus te legaliseren. “Vanaf zaterdag riskeren zij uitzetting uit het land op basis van de Vreemdelingenwet”, zegt onderdirecteur Vreemdelingenzaken Rachelle Groenveld aan Starnieuws.
  Project Legalisatie VII eindigt op 15 december 2018.

  Daarna kunnen ze met de Chinese vis Trawlers uit Suriname worden verwijderd.


  Maak melding

 3. Wanneer gaat de overheid echte werk doen in Suriname?!
  Wanneer zijn ze plan bouta arresteren?!
  De haitianen vormen geen gevaar,geef deze haitianen een stuk onbewerkt grond en ze gaan het tot bloei brengen.Ze zijn niet lui .ze vragen slechts om een kans die ze niet hebben in hun eigen land.


  Maak melding

 4. Haïtianen zijn hardwerkende mensen. Hebben een enorm arbeidsethos en ik heb liever hen dan de luie poppen die de hele dag niets anders doen dan langs Kankantriestraat lopen te lanterfanten en naar elke vrouw lopen te lonken. De hele dag onder de Palmboom zitten luieren en naar vrouwen schijnen. Nou loop naar je moer en neem een voorbeeld aan Haïtianen.


  Maak melding

 5. Haïtianen hebben hun eigen land kapot gemaakt, zijn rovers en verkrachters nr 1. Wees opgepast en zijn heel gevaarlijke mensen. Kijk zelf in YouTube haiti rape statistics


  Maak melding

 6. Als suriname ook het Marrakesh verdrag heeft ondertekent, dan in suriname verplicht hun een dak boven het hoofd gegeven en hebben ze recht op alle basis voorzieningen die een mens nodig heeft, te geven
  Dus deze mensen moet de regering verplicht een huis geven en eten en drinken en kunnen niet worden terug gestuurd als ze asiel aanvragen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.