Ambassadeur Noorwegen ontmoet president van Suriname

10
Ambassadeur Noorwegen ontmoet president van Suriname

PARAMARIBO, 13 dec – De niet residerende ambassadeur van Noorwegen voor Suriname, Nils Martin Gunneng, heeft gisteren zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Bouterse. Dit vond plaats tijdens een ceremonie op het presidentieel paleis.

De goede bilaterale relatie tussen Noorwegen en Suriname werd tijdens het bezoek van ambassadeur Gunneng aan president Bouterse besproken. De ambassadeur gaf aan dat Noorwegen erg onder de indruk is van de manier waarop Suriname omgaat met haar bossen.

Ook de niet residerende ambassadeurs van Maleisië, Sri Lanka en Chili, hebben woensdag 12 december hun geloofsbrieven overhandigd aan de president van de Republiek Suriname Z.E. Desiré Delano Bouterse. 


10 REACTIES

 1. Forumleden, Odi odi.

  De niet residerende Ambassadeur van Noorwegen ontmoet president van Suriname.

  Als ik mij niet vergis, is er een artikel in 2013 geschreven over Noorwegen en Suriname.
  En hierover gaat het artikel.

  Suriname krijgt miljoenen voor bescherming regenwoud
  Door Pieter van Maele op 27 maart 2013

  Om zijn enorme regenwoud in stand te houden, ontvangt Suriname de komende jaren miljoenen dollars steun.
  De eerste cheque van de Wereldbank ligt klaar. Het prestigeproject wordt persoonlijk overzien door president Desi Bouterse.

  Met zijn 14,8 miljoen hectare aan tropisch regenwoud – 90 procent van het landoppervlak – en zijn lage ontbossingsgraad – 0,02 procent procent per jaar – probeert Suriname al jaren aanspraak te maken op geld in ruil voor groen.

  Als de plannen worden goedgekeurd kan Suriname vanaf 2020 jaarlijks 125 miljoen euro ontvangen, afhankelijk van wat industrielanden tegen die tijd willen betalen voor emissierechten

  Het hele verhaal is te lezen in dagblad Trouw.


  Maak melding

 2. Die 90% bebossing, zou in 2020 wel eens achterhaald kunnen zijn, met de haast, waarmee die Chinezen te werk gaan betreffende ontbossing, waardoor de 125 miljoen compensatie, wel eens in het geding zou kunnen komen.


  Maak melding

 3. Op starnieuws staat dat er in 2017 al vergunningen zijn afgegeven voor de
  trawlers en ook nog voor andere vissersboten. De vangst gaat direct naar
  China via een moederschip. En de regering maar de vermoorde onschuld
  spelen, trek de gele hesjes maar aan wat een zooitje.


  Maak melding

 4. Echtwaar Noorwegen?!
  Vraag maar aan de surinamers hoe zij het doen en je een eerlijk antwoord op je vraag krijgen.
  Trouwens ,het siert niet om samen op 1 foto te staan met een cinvicted killer als bouta…


  Maak melding

 5. Paarse ratten als damsco c.a schipper hoor je niet als de waarheid hard is. Wat een misbaksels zijn het. Deze mensen zijn laag en hebben baad in een dictatuur want zij of hun familie profiteren van onderdrukking. Deze mensen noemen zich surinamer en zijn trots op hun land, stel laffe lage honden zijn ze.


  Maak melding

 6. Als dit waar is ,en ik geloof het ,je maakt hier geen grappen over, dan de regering zich wel kapot schamen

  APETINA GETROFFEN DOOR HONGERSNOOD EN ZIEKTE
  December 11, 2018 ♦ BusinessNews+ ♦ No Comments on APETINA GETROFFEN DOOR HONGERSNOOD EN ZIEKTE
  Share
  Het inheemse dorp Apetina in het district Sipaliwini kampt met ernstige problemen. De gemeenschap is ziek en ondervoed en bleek geruime tijd in deze toestand te verkeren zonder dat er ingegrepen werd. Dit blijkt tijdens een missie die het Ministerie van Volksgezondheid naar het gebied ondernam nadat de geluiden hen eindelijk bereikt hadden. Twee uitgezonden artsen bevestigen de zorgwekkende gezondheidstoestand.

  Een schrikbarend deel van de gemeenschap kamt met huidaandoeningen en het dorp wordt geteisterd door hoofdsluizen. De spreiding van hoofdluis in het dorp is volgens parasitoloog Dayanand Panchoe dusdanig dat iedereen behandeld dient te worden en er mat voorzorgsmaatregelen moeten volgen. Ook lopen veel dorpsbewoners met huidaandoeningen rond en bij twee mensen zijn er zelfs verdachte vlekken zonder gevoel op het lichaam ontdekt. “Dat duidt aan op een lepra-infectie”, zegt Panchoe die hoofd is van de afdeling Parasitologie bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG).

  Er zal naar zijn inziens ook gauw oogartsenmissie naar het gebied ondernomen moeten worden omdat er tal van oogaandoeningen zijn ontdekt.

  Ondervoeding is bevestigd door de ministeriële delegatie. Vooral bij jonge kinderen zou de situatie schrijnend zijn.

  Volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid is de ondervoeding voor een deel opgevangen door de mensen wat voedselpakketten te geven. Dit is echter een druppel op een hete plaat en zal er een structurele oplossing moeten komen. In de planning is om een tweede missie naar Apetina te ondernemen waarbij er spijkers met koppen zullen worden geslagen. De Medische Zending heeft behoefte aan versterking, maar het gebrek aan voedsel en armoede is echter een aangelegenheid van de centrale overheid.
  Commentaar overbodig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.