Trouw: ‘Chinezen halen jaguars uit Suriname’

58
Trouw: ‘Chinezen halen jaguars uit Suriname’
Foto © World Animal Protection

AMSTERDAM/PARAMARIBO, 12 dec – Opnieuw schrijft een grote Nederlandse krant over het lot van de jaguars in Suriname. Dagblad Trouw schrijft dat het doden van jaguars in Suriname op bestelling gebeurt en dat de Chinezen aan de touwtjes trekken. “Hun eigen jaguars zijn op, dus halen de Chinezen ze nu uit Suriname” luidt de kop van het artikel. 

In de krant wordt in detail uitgelegd waar de jaguars voor gebruikt worden als ze zijn gedood. Zo gaat het karkas in een pot op het vuur en wordt dagenlang gekookt, waarna er jaguarpasta van wordt gemaakt zegt Els van Lavieren van Conservation International Suriname (CIS) tegen de krant. Deze pasta wordt gesmokkeld naar China. 

“Ze zijn niet bang voor represailles, omdat ze weten dat de wet  toch niet gehandhaafd wordt”, stelt Van Lavieren, die projectmanager is van de natuurbeschermingsorganisatie CIS.

58 REACTIES

 1. Niet alleen jaguars, maar ook vissen, reptielen, bomen en grondstoffen zijn bij Chinezen geliefd. Ondertussen schijten de paarse idiote debiele dwaze ndp paria’ s dagelijks een boutabuffel hoe rond te komen. Opa taki, tjies deng dong ddb misdaadaanbidders mooi beet dat ze paars verarmd schijten dat enkelen van hen ook dierenmoordenaars zijn verworden. Oma taki, ndp is en staat voor geestelijk en moreel verval, voor nog meer moorden op mens en dier, voor nog meer roof en diefstallen, kortom misdaad van a tot z. Hoe dom moet men niet zijn om in 2020 wederom op deze misdadigers te stemmen. Oom Ludje taki, wat een onrecht door de allergrootste aanbeden misdadiger en zijn duivelse trawanten. Ndp paria’ s e go njang ooktie allata nanga dagoebal.


  Maak melding

 2. Wat halen Chinezen niet uit Suriname, voor de kust liggen grote trawlers om
  onze vis te vangen,jaguars uit de bossen en wie weet wat nog meer. De traandruppels
  vallen op mijn toetsen bord.


  Maak melding

 3. Na so-so ka nanga deng snesie disie !!
  Straks gaan wij alleen “trie visjes en todo-bere’s” als vis ook moeten eten !!Zodra de trawler vergunningen zijn verleend !!
  Gelukkig dat de Hatianen ons bevrijden van van de “awaries” die als lekkerste vlees(oposums) door
  deze mensen worden gebruikt !!
  Nu nog over voor de Surinamers: bamie met uitgeplozen rattenvlees(gevangen op de erven in Paramaribo).
  Waar gaat het naar toe in Suriname !!
  Groente en fruit worden al massaal gestolen als je iets in je tuin hebt !! Vooral de buitenwijken worden
  leeggeplunderd !!
  Skoto bouto, shoot dem mars !! Bescherm de jaguars en de hard werkende mensen !!
  Dat is de wens van de “goede burgers” !!!


  Maak melding

 4. Ini Sranan mi taigi yu, te yu habi furu moni, yu kan du san yu wani. Yu kan bai bijna alla suma nanga someni sani. Deng suma denki soso moni. Kondre no habi controle, alla suma du san deng wani. A kondre bigi en habi so weinig sma, no mang controleer alla sani, vooral te yu go boiti.


  Maak melding

 5. APETINA GETROFFEN DOOR HONGERSNOOD EN ZIEKTE

  Het inheemse dorp Apetina in het district Sipaliwini kampt met ernstige problemen. De gemeenschap is ziek en ondervoed en bleek geruime tijd in deze toestand te verkeren zonder dat er ingegrepen werd. Dit blijkt tijdens een missie die het Ministerie van Volksgezondheid naar het gebied ondernam nadat de geluiden hen eindelijk bereikt hadden. Twee uitgezonden artsen bevestigen de zorgwekkende gezondheidstoestand.

  Een schrikbarend deel van de gemeenschap kamt met huidaandoeningen en het dorp wordt geteisterd door hoofdsluizen. De spreiding van hoofdluis in het dorp is volgens parasitoloog Dayanand Panchoe dusdanig dat iedereen behandeld dient te worden en er mat voorzorgsmaatregelen moeten volgen. Ook lopen veel dorpsbewoners met huidaandoeningen rond en bij twee mensen zijn er zelfs verdachte vlekken zonder gevoel op het lichaam ontdekt. “Dat duidt aan op een lepra-infectie”, zegt Panchoe die hoofd is van de afdeling Parasitologie bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG).

  Er zal naar zijn inziens ook gauw oogartsenmissie naar het gebied ondernomen moeten worden omdat er tal van oogaandoeningen zijn ontdekt.

  Ondervoeding is bevestigd door de ministeriële delegatie. Vooral bij jonge kinderen zou de situatie schrijnend zijn.

  Volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid is de ondervoeding voor een deel opgevangen door de mensen wat voedselpakketten te geven. Dit is echter een druppel op een hete plaat en zal er een structurele oplossing moeten komen. In de planning is om een tweede missie naar Apetina te ondernemen waarbij er spijkers met koppen zullen worden geslagen. De Medische Zending heeft behoefte aan versterking, maar het gebrek aan voedsel en armoede is echter een aangelegenheid van de centrale overheid.

  Alle inwoners klaagden, na ndp schuld en dat van de ndp zombies.


  Maak melding

 6. Ik zou de Chinezen in China adviseren elkaar op te eten en liever de mannetjes want daarvan zijn er t.o.v. de vrouwen 34 miljoen teveel om ja zelfs een vrouw te vinden.
  Dus China een maatregel invoeren en laat de jaguars (tijgers) in Suriname met rust.

  Voor de goede orde
  Ik ben zelfs Chinees geboren in Suriname


  Maak melding

 7. De meeste Chinese mensen hebben niets met dieren, niet allemaal zoals jij Bigi Sma , maar weet van dichtbij dat vele niets met dieren hebben ,hoop alleen dat die genen die dit doen in de Hel belanden.


  Maak melding

 8. Het zijn ons eigen Surinamers die de snesi een handje helpen om zover te komen . En dat voor een paar srd . Wij Surinamers zijn de domste volk ter wereld. Wij moeten massaal voor de spiegel gaan staan en vraag naar ons zelf “ Suriname WAARHEEN” !


  Maak melding

 9. MoeVan

  Ga maar kijken nabij Suralco dan kun je zien hoeveel boten er zijn met gemiddeld 4 tot 6 man die op de koebi jagen ja zelfs de kleinste moet eraan geloven om maar niet te spreken over de trapoen.
  Dan bedoel ik niet een tra poentje zoals aan de gongerijpstraat want ook aadr houden huis.
  Maar inderdaad de vroegere Chinezen en hun nakomelingen zijn niet zoals deze Choinezen uit het noorden van China


  Maak melding

 10. De Chinezen zeggen money talks, the rest walks.
  Venetiaan is debet aan de toelating van de chinezen. Hij heeft heel vee toegelaten om de hegemonie van een bepaalde groep te door breken. Het waren ook de Chinezen die de kas van de NPS hebben gespekt in de jaren 70.
  NPS is medeplichtig aan de ondergang van dit land. Hoop dat ze de volgende verkiezingen niet meer bestaan !!!
  Het land is van een prachtig land een afrikaans land geworden waar geen beschaving meer heerst !!!


  Maak melding

 11. Heb tranen in mijn ogen, bij het zien van deze foto.
  Kan er iemand in Suriname , die zogenaamd leiding geef wat doen tegen deze uitmoorden van dieren.
  Roep op, een schreeuw laat het stoppen nu kan het nog.
  Wat moeten deze dieren lijden, plus de Hondjes natuurlijk en vele.
  Er moet ook een partij komen voor de dieren.
  Maar ik weet ook dat er niet gepraat kan worden nergens over, je staat machteloos.
  Dit meen ik uit de grond van mijn hart.


  Maak melding

 12. @ Moe van

  Als ze geen respect hebben voor mensen, waarvoor dan voor de dieren ?

  @ Wazig
  De media slaapt niet.

  @ C.A. Schipper

  Het dagblad trouw is een van de beste dagblad ( krant van Nederland )

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 13. Oooo,…daarom had die ene militair die jaguar dood geschoten, weet je nog?? Hij zei dat het dier al dood was…., zouden de Chinezen dat hebben gedaan???


  Maak melding

 14. J Zwartmans
  Je heb gelijk, maar het is toch moeilijk als je nooit wat kan zeggen ,altijd bang moeten zijn.
  Je ziet dingen, er je kan er niets over zeggen dat gaat ophopen, je wil het kwijt.
  Je wil zo graag dat ze er wat aan doen. maar er is niemand tegen je wie je het kan zeggen.


  Maak melding

 15. Moevan…degene die de leiding heeft in dit land is zelf een meervoudig moordenaar, die schaamteloos 15 onschuldige en ongewapende landgenoten standrechtelijk heeft vermoord. Dit gewetenloze monster verkoopt nu de natuur aan gouddelvers en jagers. Maar straks in 2020, tijdens de verkiezingen laten jullie je weer omkopen door die paarse maffia-bende, in ruil voor een paars t-shirt, paars vlaggetje, een bak oud vreten en lauwe soft. Om vervolgens weer 5 jaar je bek te houden. Kansloos volk.


  Maak melding

 16. Geen wonder dat China een ecologisch rampgebied is. Chinezen en natuur gaat niet goed samen. Chinees wangedrag in Suriname moet aan banden gelegd worden


  Maak melding

 17. Is er al iets bekend over lid van de gewapende macht die op facebook stond met
  een jaguar . Volgens de krant gaat de handel en contacten via facbook, dat kan
  haast geen toeval zijn.


  Maak melding

 18. Dit land word verkocht aan de chinezen.Onze bossen,tijgers,logo logos.reptielen ,zo meteen onze vissen en zo kan je doorgaan ook copieeren ze alle merken
  en krijgen nog van onze duane en de belastingdienst een speciale behandeling omdat ze tjoekoe betalen.Bakra basi a keba now na snesi e mik un ka.Met behulp van de surinamer.


  Maak melding

 19. Bouta gaat hier niet tegen doen.
  Hi krijgt een paar miljoen snoepgeld op zijn Zwitserse bankrekening gestort. en hij draait zijn gezicht om.

  @roy. Je slaat de plank mis.
  Vene had contracten met de chinezen. Bijvoorbeeld om wegen te bouwen.
  Maar geen contracten om de Surinaamse rivieren leeg te roven .
  En ook geen geheime contracten om wilde dieren te vangen en te doden.

  Je moet je meer gaan lezen en onderzoeken.

  Ik rust

  Djamoe


  Maak melding

 20. De Chinezen moeten maar hun tijgerbalsem blijven gebruiken. De tribale volkeren verlenen hand en spandiensten. Want moni de fu meki. Het is te hopen dat de autoriteiten veel strenger gaan optreden. Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan vanwege de uitgestrektheid van het Surinaamse bos. De stamhoofden zullen hun invloed moeten aanwenden om hun onderdanen een mentaliteitsbuiging te doen ondergaan. Men zal de werkgelegenheid ook moeten bevorderen zodat mensen een alternatief hebben.

  De vertegenwoordigers van de Chinese sociëteit zijn ook verplicht hun invloed te gebruiken bij andere Chinezen om zich te houden aan de geldende wetten in Suriname. De eerste de beste jaguar doder die betrapt wordt, moet echt als voorbeeld gaan dienen. Gevangenisstraf en een fikse boete. Geldt eveneens voor smokkelaars. Verzwaar de wet op dat gebied betreffende beschermde diersoorten. De draagtijd van een jaguar is redelijk lang (ca 3 M). Bovendien moeten de welpjes opgroeien. Dus een dode jaguar vervang je niet zo gauw. Het gaat onherroepelijk fout op de duur. Pa lanti moet nog nadrukkelijker van zich laten horen. Het is te schijterig voor woorden dat buitenlandse organisaties wantoestanden aankaarten in Suriname.


  Maak melding

 21. Er is NIKS meer HEILIG , noch VEILIGi in Suriname voor die kolere spleetogen .Weer eens het zoveelste bewijs dat Suriname een provincie van China is . Deng sakasaka njang den snesi njanjang , en now Sranang e pai a snesi paimang . Ze maken en breken en bepalen de regels .Bij deze vervloek ik de vreters en uitvreters van Suriname en china ., sowieso die herrenberg , die er ooit mee is begonnen .


  Maak melding

 22. @Djamoe
  @roy. Je slaat de plank mis.
  Vene had contracten met de chinezen. Bijvoorbeeld om wegen te bouwen.
  Maar geen contracten om de Surinaamse rivieren leeg te roven .

  oorzaak en gevolg…..
  Vene heeft de chinezen binnen gehaald om de economische macht vd hindoestanen te breken.


  Maak melding

 23. Wanneer gaat men beginnen met het verdrijven van de Chinezen uit Suriname.

  Ten eerste moet men zich gaan realiseren dat de Chinezen niet onder bewind van NDP naar Suriname zijn gehaald. Dus laten wij ophouden met steeds de schuld bij NDP te leggen. (voor alle duidelijkheid ik ben geen NDPer maar een realist) De deal om Chinezen in Suriname toe te laten is een NPS politieke deal geweest. De reden van dit beleid vindt zijn grondslag in de raciale politiek die in Suriname tegen de Hindoestanen is ingezet.
  De afgunst van de creoolse politici over de welvarenheid van de Hindoestanen en om te voorkomen dat Hindoestanen zoals nu ook het geval is een grote rol politieke machtscentrum zou kunnen vervullen is hier de belangrijkste reden toe geweest.

  Ter illustratie
  1. In Suriname zijn de Hindoestanen altijd de grootste en belangrijkste groep van ondernemers en winkeliers geweest. Dit is voor de NPS altijd een doorn in het oog geweest. Door de Chinezen in Suriname binnen te laten en hun op alle fronten te faciliteren incl het verstrekken van winkelverguningen heeft men bereikt dat de Hindoestaanse winkeliers zijn weg geconcurreerd.
  Denk eens terug naar de tijd dat de Chinezen bij binnen komst in Suriname al een rijbewijs kregen als welkomst cadeau.
  Daarbij niet te vergeten de hout concessies die zijn af gegeven.

  2. NPS was zich van bewust dat zij ooit op zou houden met bestaan. Hetgeen nu al een feit is. NPS BESTAAT OP ENKELE ZETELS NA NIET MEER.
  Door de Chinezen toe te laten heeft men tegenwicht trachten te creëren zodat de welvarende, de ondernemende en capabele Hindoestanen niet zondermeer de meederheid zal verkrijgen in het Surinaamse politieke centrum.

  Gezien bovenstaande is de huidige situatie van Suriname niet de schuld van de NDP, maar van de NPS.

  De creolen hebben deze situatie bewust zelf gecreëerd. Dus moeten zij maatr de gevolgen accepteren.

  Feit is dat de Hindoestanen zich zullen blijven ontwikkelen en zal zij ondanks alle tegenstand altijd een belangrijke factor blijven in het ontwikkelen van Suriname maar ook overal ter wereld waar de creool aan de macht is. Incl afrika.


  Maak melding

 24. Er wonen zoveel Chinese mensen in Suriname die daar zijn geboren die horen wel bij Suriname.
  Die moet je niet de schuld geven, de Hindoestaan hoort daar ook bij, maar je moet natuurlijk elkaar niet gaan bevechten van wie heeft schuld, zowel de Hindoestaan als de Chinees die al tig jaren daar zijn, moeten door een deur je bent allebei Suriname


  Maak melding

 25. Langzamerhand beleven wij de ondergang van Suriname. Met dank aan de Chinezen: over een jaar of tien/twintig is Suriname leeg gevist, zijn de bossen gekapt en is de fauna verdwenen. Vanuit de lucht ziet het land er dan uit als een schurftige hond vol met kale plekken. Het volk bestaat dan voor een aanzienlijk deel uit kankerlijders door de kwikvergiftiging en de algehele milieuvervuiling.
  Niemand heeft dan interesse meer in Suriname en het land vervalt tot de bedelstaf, net zoals vele Afrikaanse landen die tot op het bot zijn verziekt.
  De slaventijd was een donkere bladzijde in de geschiedenis van dit land maar de bladzijde die nu zal worden omgeslagen is zwart, gitzwart.


  Maak melding

 26. MoeVan, ik praat over dat importvolk dat de laatste 25 jaar Suriname is binnen gehaald. MET DE NADRUK OP BINNEN GEHAALD. Dit heeft een politieke achtergrond en dat valt niet te ontkennen. Dit importvolk heeft de Surinaamse economie totaal ontwricht. En let maar op !!!!
  Nu het steeds slechter gaat met het land en als er straks niks meer te halen valt dan zijn die ook weg. En dan volgen de Turken. Want die stap is ook al voorbereid.
  Blij de ontwikkelingen goed volgen dan wordt je er van zelf Moe Van.


  Maak melding

 27. Mensen, we kunnen de Chinezen wel de schuld geven. Maar het is verstandiger dat
  elke Surinamer eens in de spiegel kijkt, en dat is geen mooi beeld. Door de steeds
  nieuwe leningen met China aan te gaan zijn we in positie terecht gekomen dat we chantabel
  zijn geworden. China heeft ons lekker laten lenen tot die lekker hoog is en nu komen
  ze voor tegen prestaties. Je denkt tocht niet dat China op goed geluk 6 trawlers naar
  Suriname stuurt, daar is overleg geweest op het hoogste niveau. Zelfde met de houtkap.
  Nu met de de jaguars. Discovery channel zegt dat er op het vliegveld bij de smokkel een oogje
  wordt toe geknepen op van hoger hand. Laat zich raden wie dat zijn.


  Maak melding

 28. Mensen, we kunnen de Chinezen wel de schuld geven. Maar het is verstandiger dat
  elke Surinamer eens in de spiegel kijkt, en dat is geen mooi beeld. Door de steeds
  nieuwe leningen met China aan te gaan zijn we in positie terecht gekomen dat we chantabel
  zijn geworden. China heeft ons lekker laten lenen tot die lekker hoog is en nu komen
  ze voor tegen prestaties. Je denkt tocht niet dat China op goed geluk 6 trawlers naar
  Suriname stuurt, daar is overleg geweest op het hoogste niveau. Zelfde met de houtkap.
  Nu met de de jaguars. Discovery channel zegt dat er op het vliegveld bij de smokkel een oogje
  wordt toe geknepen op van hoger hand. Laat zich raden wie dat zijn. Wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding

 29. Stem in 2020 op de nationale dwazen partij voor nog meer gratis Chinese dagoeballen in blik bij uw distribiteur op de berm te Ocer. Gelieve uw sektelid paars pasje voor gratis ete en drinke mee te nemen en ook lidmaatschap.


  Maak melding

 30. Grappig hoor. Het onderwerp was de jaguar. Vervolgens ondergaat diezelfde jaguar politieke transformaties. De jaguar wordt de NPS, de NDP, VHP en wat dies meer zij. Er wordt zelfs in termen van etnische voorkeur gesproken. Welke onderwerpen moeten behandeld worden alvorens men zich strikt daarmee bezighoudt en niet gaat afdwalen?


  Maak melding

 31. Forza, je heb helemaal gelijk dat de schuld niet bij de IMPORT CHINEZEN moet worden belegd. En in de overgrote deel van de reacties is dit ook niet terug te lezen.
  De effecten die voortvloeien uit de Chinese aanwezigheid in Suriname is het gevolg van een raciale politiek beleid die de NPS bewust heeft gevoerd. Tav de leningen dient te worden opgemerkt dat de Chinezen die niet zijn wezen brengen, doch door de opeenvolgende regeringen is gehaald.
  Daar Suriname altijd is geleid door politici die slechts op macht en zelfverrijking uit zijn geweest en niet uit landsbelang handelden is Suriname in deze malaise terecht gekomen.
  Daarnaast is en blijft afgunst naar de Hindoestanen toe een belangrijke item.
  Als nu een hindoestaan de president was geweest en de regering uit overwegend uit niet creoolse ministers had bestaan, waren de creolen al lang in opstand gekomen.


  Maak melding

 32. Geef een poepchinees een vinger en hij pakt beide handen.
  Ze vissen en jagen Suriname gewoon leeg.
  Ze vullen de kinderhand van onze zogenaamde volkspresident en dan is alles geoorloofd voor de Chinees.


  Maak melding

 33. Hiep hoi: Straks weten Surinamers het verschil tussen flora en fauna niet, laat staan het verschil tussen wat wel en niet gegeten en gedood mag worden. De dieren die op twee poten lopen en waarvan de rug naar achteren wijst zal door de Chinese invasie in Suriname bespaard blijven. De rest beland soieso in de wok…folosofie van Mao. Honger bestrijd je door alles te eten waarvan de rug naar de hemel wijst….moro ka ai Kong…hebie stront onder Nationale Dieven Partij. Volk van Suriname ik feliciteer u alvast met nog vijf jaar BrongBere Shit…ik schijt op jullie en jullie Plee-si- dent!


  Maak melding

 34. SCHULD van :

  Politici die allerlei bouw-vergunningen verlenen die
  strijden met vele regels in Sranan !

  Politici die vergunningen verlenen voor uitvoer van
  vele MILJOENEN aan US-dollars !!!

  Politici die verblijfsvergunningen verlenen aan bevriende
  Chinese zakenlieden en arbeiders !!

  Politici die vergunningen verlenen om rond hout weg te
  graaien en uit te voeren !!!

  Politici die toestemming verlenen om vernietigende SCALIANS
  in te zetten bij goudroofbouw !

  Politici die toestemming verlenen om visserij-fabrieken
  in te zetten in Sranan, ten koste van onze vissers !!!

  Politici die toestemming verlenen dieren en andere goederen
  illegaal uit te voeren uit Sranan !

  Het zijn de PAARSE POLITICI die dit wanbeleid al 8 jaar – ACHT JAAR
  LANG- uitvoeren ten koste van Land en Volk !!!

  STOP DEZE PAARSE ONZIN, IEDEREEN HEEFT VOLGENS DE WET
  EVENVEEL RECHTEN, NIEMAND HEEFT ONWETTIGE VOORRECHTEN !!!

  PS : OP BEVOLKINGSGROEPEN UITSCHELDEN IS ONUIST, DE
  CORRUPTE POLITICI, MOETEN ZSM WEG !

  RECHSSTAAT SRANAN HERSTELLEN ! SLUIT DE PAARSE BOEVEN OP !!!


  Maak melding

 35. Joe, het waren de creolen die graag baas in eigen huis wouden zijn. En het zijn de zelfde creolen die de leningen zijn aangegaan.
  Dit alleen omdat de mentaliteit nou eenmaal zo is van eten als het er is. Morgen zullen wíj wel zien.
  En die morgen “de toekomst van de kinderen en kleinkinderen” ziet er eerlijk gezegd niet rooskleurig uit.
  Wat dat betreft hadden de Hindoestanen het vele malen beter gedaan.


  Maak melding

 36. venetiaan is hiermee begonnen, omdat het nederland bemoeizuchtig vond. hij is begonnen met die piraten aziaten. deze aziaten zijn erger dan de voormalige kolonialen en hebben al1 interesse in grondstoffen voor hun overzadigbare markt, maar doordat deze types de populist willen uithangen en het landsbelang vergooien omdat ze geen zaken willen doen met de witman daarom zijn deze praktijken gaande. Als onkunde een schip bestuurt dan loopt het 100% op de klippen. in de woorden van venetiaan: wij doen het op onze eigen manier. ja hoor tuurlijk hoor mijnheer. wat een ka van een president. en deze zak is net weg of er komt een nog grotere zak aandansen die helemaal geen kaas heeft gegeten van het besturen van een land. een oude clown in een legerpakkie die overal wordt gezocht. laat hij op zijn eigen schietbaan blijven. nee hoor suriname gaat richting afgrond dankzij dit soort onnozelen.


  Maak melding

 37. nog even en dan kunnen de kinderen uit de boeken leren hoe de flora en fauna in Ssuruname er uitzagen.
  Papa wat is dat voor een waterdier,jongen dat is een vis, en wat is dat voor een dier ? nou dat is een jaguar, die kwamen hier voor voordat de chinezen hier kwamen, chinezen die met instemming van Bouterse en zijn NDP tegen tjoekoe, alles weg mochten vangen en vissen, Papa Bouterse is dat niet die sergeant die 15 mensen heeft vermoord en meegewerkt heeft aan het uitmoorden van Moiwana en is dat niet die man die voor drugscriminaliteit in Nederland veroordeelt is met een zoon die voor net zoiets in de VS in de gevangenis heeft gezeten as hij ook niet president gekozen door wel heel domme mensen


  Maak melding

 38. De overheid is bezig veiligheidsmaatregelen te treffen, safe city sobung. What about safe country? We kunnen onze grenzen niet bewaken. De Brazilianen die roven onze goud. De chinezen die geven ons “spiegeltjes” en roven het land leeg. T volk wordt subtiel onder druk gezet. We kijken allemaal vanuit de kantlijn. De chinezen zijn genadeloos en hebben respect voor mens noch dier. Hun doel is om de beste in de wereld te worden (world domination).
  T accent ligt verkeerd. Apparatuur om civilians op zanderij die een parking violation op hun naam hebben te belemmeren, maar overheids kantoren hebben geen papier om te printen.
  Ik stop jere want ik ben zo kwaad.


  Maak melding

 39. Grappig hoe we mekaar de schuld geven, natuurlijk heeft de regering een plicht, ons mooi land te beschermen. Wij als burger horen ook onze plicht te vervullen, het blijft niet alleen bij stemmen. Als het gehele volk bv voor de regering staat gaan ze ons gehoor moeten geven. Dan pas zal Suriname vooruit gaan. Ik geloof wel dat wij het kracht hebben om dit land te verbeteren maar alleen wanneer wij samenwerken ernaar toe werken. We doen het niet voor ons, we doen het voor de toekomst van ons land. We doen het voor de kinderen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.