dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit NederlandKomt voetbalclub PSV binnenkort ook met een 'Suriname dag'?

Komt voetbalclub PSV binnenkort ook met een ‘Suriname dag’?

-

Does Travel - naar Suriname

EINDHOVEN, 8 dec – Gisteravond stond het Philips Stadion van de Eindhovense club PSV in het teken van Mexico. PSV vindt Mexico interessant en wil de banden aanhalen, vandaar deze Mexicaanse avond schrijft Omroep Brabant. In een interview met de omroep na afloop grapte PSV verdediger Denzel Dumfries dat er, wat hem betreft, een vervolg moet komen waarin Suriname centraal staat.

“Ik heb net aangegeven dat er snel een keer een Surinamedag gehouden moet worden” aldus Dumfries, die zelf Arubaanse roots heeft. Op zich geen gek idee aangezien PSV nu, maar ook in het verleden, de nodige spelers met Surinaamse roots heeft gehad. Zo zijn spelers als Steven Bergwijn en Donyell Malen momenteel actief voor de club. En in het verleden kwamen Georginio Wijnaldum maar ook Ruud Gullit, Gerald Vanenburg, Boy Waterman en Orlando Engelaar uit voor de club.

Bekijk het interview met Dumfries:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Verschil is wel dat de Surinaamse voetballers van PSV nog nooit in Suriname hebben gevoetbald bij een Surinaamse club.

  Maar zowel Ajax, Feyenoord als PSV zouden een Suriname dag kunnen instellen.


  Maak melding
 2. @ Vera

  Waarom bezitten allen vandaag de dag enkel en alleen een Nederlandse paspoort?
  Is dat niet het gevolg van dom beleid van opeenvolgende Surinaamse regeringen door het besluiten van de helft van haar eigen volk tot op heden toe?

  Jammer weer zo’n negatieve Surinamer!


  Maak melding
 3. @ Blakaboy mee eens.

  Ben Trots op Dumfries met zijn opmerking! Hij is niet bang om zijn roots Suriname te noemen in tegenstelling tot sommige! Hoeveel hebben van origine Surinaamse voetballers niet betekent voor het Nederlandse voetbal in totaliteit, niet voor PSV betekent. Meer dan genoeg dat een Suriname dag bij PSV op zijn plaats is.

  We hoeven en moeten niet altijd schuchter en bescheiden blijven over de Surinaamse prestaties bij PSV en dan maar over Brazilianen pochten.

  Jammer dat Waterkant weer schrijft over Dumfries zijn Arubaanse roots terwijl hij deels Surinaamse roots heeft, onbegrijpelijke site vaak!


  Maak melding
 4. Iedereen en dan vooral NATIONALIS vindt de Surinamedag een geweldig idee. Ik vraag mij af wat deze spelers voor Suriname doen. Helpen zij Suriname met financiële middelen of het zijn gewoon pseudo trotse Surinamers ? Als je het aan mij vraagt zijn het mensen met een ‘gespeelde’ trots gevoel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES