Politie Suriname gaat verkeersboetes innen op luchthaven

27
Ook leidinggevende luchthaven-security aangehouden in zaak bagagecontainer
De Johan Adolf Pengel internationale luchthaven in Suriname.

PARAMARIBO, 7 dec – Vanaf volgende week gaat de afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS), die gaat over verkeersboetes in Suriname, passagiers die op de J.A.P. internationale luchthaven op vertrek staan controleren op bekeuringen en openstaande boetes. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Ook arriverende passagiers, die verkeersvonnissen op hun naam hebben staan, zullen na aankomst op de J.A.P. internationale luchthaven hieromtrent worden geïnformeerd, waarna zij zullen worden opgeroepen om zich binnen drie dagen na aankomst op de afdeling ANRS te melden voor de afhandeling van hun zaak.

Ter voorkoming dat de passagier zijn of haar  voorgenomen vlucht mist doet de politie een dringend beroep op zulke reizigers de hun opgelegde boete(s) te voldoen ter voorkoming dat men in hechtenis wordt genomen.


27 REACTIES

 1. Bouterse heeft geld nodig om die luie en stelende ambtenaren te betalen
  en de Surinamers met grote lappen grond die ook aow krijgen daar gaat het het geld naar toe SCHANDE SCHANDE


  Maak melding

 2. En de politiegasten , de loopjongetjes en meisjes , mogen het vuile werk opknappen. Reizigers zorgt u ervoor genoeg cash bij u te hebben voor de tjoekoe. Wat schuift t ? Mo seti oen kon ,, ie sabi toch .


  Maak melding

 3. Zo, dat is makkelijk scoren, kunnen die agenten niet beter ingezet worden voor de (verkeers)veiligheid, en op Lelydorp waar de meesten door heen komen van en naar het vliegveld heeft de politie geen vervoer om naar ongelukken etc. te komen , je moet wel een ongelooflijke zultkop zijn wil je zoiets bedenken


  Maak melding

 4. Hans
  Domme oen die je bent.
  Ze delen de boetes uit om de verkeersveiligheid te handhaven maar de sukkels verschijnen niet en betalen niet.
  Wat een armoedzaaier ben je toch, dit doen ze ook in nederland hoor.
  probeer te vertrekken met boetes aan je broek en fiscale aanslagen dan kom je ineens op Schiphol tot de ontdekking dat je niet kunt vertrekken alvorens betaald te hebben.


  Maak melding

 5. @Raysocialisatie en Bigi Sma
  Jullie hebben beiden gelijk.Sommige auto bestuurders moeten her opgevoed worden. Het is regelmatig een vreselijke puinzooi hier op het luchthaven. Heb je boetes betaal ze op tijd.Ze kunnen wel hun ticket betalen maar geen boetes. Eindelijk wordt er iets gedaan aan dit gedrag. Met regels en orde scheppen wordt Suriname een mooi land. Nu nog de kleine handelaren voor de in en uitgang verwijderen. Het is een smakeloos gezicht voor toeristen.


  Maak melding

 6. Deze mensen zitten in hoge geldnood. Zo hoog zelfs dat ze toeristen gaan pesten om aan geld te komen. Ik heb er geen last van want voorlopig heb in geen plannen in die richting omdat ik mijn leven niet il wagen in Su. Straks blijven de toeristen ook weg en dan kunnen jullie fluiten naar je benodigde deviezen. Ik voorspel dat ze meer gaan verliezen dan deze actie zal opbrengen. “Penny wise but Pound foolish”, zegt de Engelsman.


  Maak melding

 7. Het is prima goeie actie. Gewoon je boete betalen en wil je die niet krijgen moet je je normaal gedragen en niet als aso. Dus goeie actie van justitie. Enne niet betalen lekmer je reis missen en opgesloten worden.


  Maak melding

 8. Is een goeie maatregel, maar ben bang dat dit alleen zal gelden voor de kleine man. Voor distict commissarissen en daarboven zal dit niet gelden. Daarvoor zijn de instituten te zwak in Suriname.


  Maak melding

 9. Goed te lezen dat er voorstanders zijn….alleen in ST kom je weg zonder biete te betalen.
  Mee eens om gelijk belastingschuld te pakken en alle andere w.o. alimentatie! Dat laatste is echt een lachertje…overal ff bijspuiten, maar de verantwoordelijkheid nemen voor de kinderen, ho maar😣


  Maak melding

 10. Ja ja dit vindt ik een hele goeie, ja betalen maar, Suriname heeft al te lang rekening gehouden met van alles en nog wat bij en aan jullie, jullie leven daar in weelde , maar in het buitenland wordt er maaar betaald ja mijn idee kon niet beter, Surinamers hebben geld,vooral die mensen die in die dure auto”s rijden en 4 of 5 auto”s in de garage hebben staan, elk fam lid 1 maar als het om betalen gaat dan wordt er geklaagt hoe moet het land vooruit komen , pffff en niet gelijk Bouta erbij betrekken dat hij geld nodig heeft voor verkiezingen, er moet een zonde bok gezocht worden, eigenaren van die grote trucks en vracht wagens die de straten van Paramaribo naar hun verdoemenis brengen, Ja betalen er zal wel extra mankracht voor gevonden worden om op de luchthaven te werken, tik a oto in beslag verkoop hem en dan heeft het land ook inkomsten, dan maar minder naar de CASINO of feesten.
  dat gebeurt in elk land die vooruit wil komen, dan mag het zijn dat je de huidige regering HAAT maar er moet iets van de grond voor de verdere ontwikkeling en de komende regering wie o wie weten we niet, maar we zien wel wanneer het zover is !!!!!!


  Maak melding

 11. Verkeersvonnissen?!
  En wat about dan met de criminelen die een strafvonnis op hun naam hebben?!Waarom word bouta niet aangehouden want de regels gelden toch ook voor hem?!Waarom mag hij wel vertrekken en reizen ?!Zijn strafvonnis is toch erger dan een verkeersvonnis?!!


  Maak melding

 12. @J.J
  Weer aan het dromen zeker?!
  Suriname is het omgekeerde van wat je aan het verbeelden bent.
  Ga de geschiedenis over de Decembermoorden opzoeken en leer duivel bouta kennen voor wat hij is!


  Maak melding

 13. En er valt nog veel meer geld te halen op JAP Airport in SME. Wat te denken van een Toeristen belasting van € 2,50 voor alle binnenkomende passagiers en ook nog een Vlieg Tax van € 5,– voor alle vertrekkende passagiers.

  Wie in de gelegenheid is om een ticket te kopen voor vakantie, business or whatsoever zal heus niet malen om deze kleine bedragen die men aan de Staat zal moeten afdragen.
  En voorts is de gemiddelde Suri gevrijwaard voor het betalen van deze kosten, want deze geldt enkel en alleen voor passagiers.

  Check de statistieken van JAP Airport en zie hoeveel passagiers vanuit JAP vertrekken en aankomen, vermenigvuldig deze aantallen met b.g. bedragen en zie hoeveel het land (bij benadering) extra kan incasseren.

  As simple as that !


  Maak melding

 14. Gaan ze dat ook controleren bij West grens (Nickerie) en Marowijne (de Oost grens).
  En hoe staat het met de zuid grens waar Brazilianen dagelijks binnen komen ??
  Weer “een halve maatregel” !!!


  Maak melding

 15. We hebben het altijd over D.D.Bouterse als moordenaar, De stomme gedachten bij mensen die niet verder zien dan hun neus lang is, zoals mensen als kees de jong, hij vergeet dat zijn voormalige minister president wim kok een nog grotere massa moordenaar is, vader en zoon bush en de meeste westerse leiiders het afgelopen 20 jaar niet minder dan een miljoen doden op hun geweten hebben. om olie en wapenhandel worden ruzie’s aan gewakkerd tussen volkeren door westerse landen, mensen als kees de jong dienen zich dood te schamen,laat staan anderen te bekritiseren.


  Maak melding

 16. @milton, prima iedeen allemaal. volgens mij kan je gerust pkaatsnemen bij financien of belasting kantoor en SR is in 1 klap 3 stapien vooruit! Milton for president🤗


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.