zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBraziliaanse man in Suriname dood na schot uit 'setigon'

Braziliaanse man in Suriname dood na schot uit ‘setigon’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 dec – Een 53-jarige Braziliaanse man in Suriname is deze week overleden nadat hij geraakt werd door een zogenoemde ‘setigon’. Volgens het Korps Politie Suriname zou de man doodgebloed zijn nadat hij was geraakt in zijn linkerdijbeen. Op Facebook ging dit filmpje rond waarop te zien is hoe de man dood werd aangetroffen (schokkend).

Een “setigon” is een val die men zet om op wild te jagen. Deze val wordt gezet met behulp van een gespannen jachtgeweer waarbij een stuk touw bevestigd wordt aan de trekker van dat wapen. Wanneer een dier tegen dat touw aankomt gaat dat wapen af en wordt het dier dodelijk geraakt.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de ‘setigon’ door de 24-jarige David F. op de plek was geplaatst. De man, die geen vergunning voor het jachtgeweer heeft, verklaarde aan de politie dat hij in de omgeving sporen van een tapir had gezien. Dat was de reden voor hem om de val op te zetten. Hij is na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten.

Het slachtoffer was lid van een Braziliaanse Evangelische Gemeente die bovenstaande foto verspreidde.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Vreselijk hoor. Een setigon is sinds jaar en dag verboden. En toch stoort men zich niet daaraan. Erg onverantwoordelijk. Nota bene geen vergunning op de koop toe.
  Een bofru is redelijk groot. Dus de afstelling van die setigon komt overeen met de hoogte van het dijbeen wat dus ook ongeveer de hoogte is van een bofru. Sari tori yeri.


  Maak melding
 2. Gebruik van setigon is verboden in Su…….toch gebruik sommigen mongolen het….met dit als gevolg!! De plaatser van de setigon levenslang geven!!!


  Maak melding
 3. Iedereen vindt het een erge zaak, maar weinigen hechten nog meer belangstelling aan de 8 december lugubere moorden. Dit was geen opzet, zoals het mishandelen en vermoorden van onschuldige burgers olv van de allergrootste moordenaar die door een zeer slecht misdadig verworden volk wordt aanbeden en vereerd, de mpp ndp paria’ s.. Ma kuut, zeg dat het gros der paarse debiele dwaze idiote ndper’ s niet, want neks no fout ondanks het paars rovend wanbeleid, blijven ze paars krijsend ddb schijtend en pissend hopen op een, kabouta huisje.


  Maak melding
 4. Het schijnt dat de straf voor setie gon niet streng genoeg is. Men riskeert het nog steeds.

  Mijn grootvader zette een setiegon laat in de middag en markeerde het heel duidelijk.smorgens vroeg bij zonsopgang checkte hij de val. Het was op een verlaten plantage. Toen was het nog legaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES