Waarnemend korpschef Suriname momenteel in Nederland

31
Waarnemend korpschef Suriname momenteel in Nederland
Foto: (c) Nederlandse Ambassade in Suriname.

AMSTERDAM, 6 dec – Waarnemend korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname had gisteren en vandaag ontmoetingen met de Nederlandse korpschef Erik Akerboom en de Amsterdamse korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg. Dat meldt de Nederlandse Ambassade in Suriname.

Volgens de ambassade is de heer Prade momenteel in Nederland voor een twee weken durend opleidingsprogramma op het gebied van strategisch leiderschap. De ambassade in Paramaribo publiceerde bovenstaande foto’s van de twee ontmoetingen.


31 REACTIES

 1. DDB wil toch niks te maken hebben met NL waarom komen ( sturen ze ) dan waarnemend Korpschef
  dan hierheen om een opleiding te volgen, is Cuba en Brasong dan geen optie ???

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. We spreken Nederlands en geen Braziliaans Portugees. Een opleiding in het Nederlands is dus logisch.En een fijne vakantie met familie en oude vrienden bovenop. kan niet beter.


  Maak melding

 3. Waarnemend korpschef van politie van Suriname lacht met politiechef van Nederland omdat die het erover hebben gehad dat het ddb in Suriname te warm wordt door de eis van 20 jaar van de krijgsraad/rechtbank in Suriname en hij liever 11 jaar in de gevangenis van Scheveningen komt brommen.

  Recht en waarheid maken vrij

  God zij met ons Suriname/es


  Maak melding

 4. Ik hoop dat Prade veel op steekt van wat men hem leert en dit overdraagt aan het hele korps wanneer hij terug is. Want er is een chronisch gebrek aan strategisch leiderschap hier in ons landje.
  Hopelijk neemt hij veel huiswerk mee en draagt hij bij aan kennisoverdracht aan geheel het korps.
  Het werk van de politie moet drastisch verbeterd worden. Het niveau van het hele korps moet naar een hoger niveau getild worden. De corrupte rotte appels die in het korps zitten eerst verwijderen.
  Een korpschef met manipulerend gedrag en steekpenningen aanneemt mag nooit meer zo’n functie bekleden. Allemaal die geen goed voorbeeld geven aan het volk, ontslaan. De overheid hoort ervoor te zorgen dat er meer politie op straat komt. Er is genoeg werk aan de winkel. Verplichte bijscholingen voor het hele korps is wenselijk. Hoop dat Prade niet enkel zijn tanden laat zien zoals op de foto maar zijn ogen en oren, hersenen ook gebruikt wat hem wordt bijgebracht tijdens deze twee weken durende opleidingsprogramma.


  Maak melding

 5. Misschien is het een idee om de NDP ministers een cursus te geven!!!!

  Sinds zij aan de macht zijn hebben ze alles wat de politie in de achterliggende jaren met pijn en moeite had opgebouwd afgebroken, door hun ontheffingsbeleid, steeds weer bemoeien van niet capabele leiders en het saboteren cq niet uitvoeren van wetgeving. Zelf het functioneren van de PG wordt/werd in de waagschaal gesteld.
  En dat allemaal om de ongebreidelde corruptie en andere overtredingen van DDB c.s. ongestraft voortgang
  te laten vinden.


  Maak melding

 6. Prade heel goed opletten voor deze krab dagoes.Ze willen alleen Bouterse ,Poetin,Erdogan enz enz oppakken die sakasakas.Maar die kroonprins die gaat vrij uit en met hem blijven ze zaken doen.( Kashoggi RIP )
  Sranamans dit is politiek en niet steeds lullen over SWITI Sranan en Sranamans.
  De waarheid kan soms erg pijnlijk zijn.


  Maak melding

 7. @ Damsco

  Ben je der weer, hoe was het in het hiernamaals mi boi ?? Je bent typies een echte Sranangmang, als het in je voordeel is dan is Nederland goed voor jullie ! Zo dekt de regering van Su ook, want ze zijn allemaal even stom als jij Damsco.

  @ tunggak
  Su is al 43 jaar onafhankelijk van NL, als ze niks
  te maken willen hebben NL : dan hadden ze een andere taal moeten leren, juist wat je allemaal opsomt in je posting. Aangevuld met Engels is ook niet slecht !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. Prade zal flink aan de bak moeten vanaf het allereerste begin. Nuttig hoor. Hij kan een mooi visie-beleid gaan ontwikkelen bij terugkeer. En dan is het maar de kunst anderen te overtuigen waarom dit en waarom dat. Hierna hoeft hij geen waarnemend meer te zijn maar gewoon korpschef. Er zijn veel uitdagingen binnen de gewapende machten. Dus , behalve de politie kunnen ook de resterende machten gebruik maken van zijn verworven kennis. Denken met je hoofd, je hart en handen.


  Maak melding

 9. @Wanpipel, je bent kennelijk werkeloos…..vandaar dat je de gewoontes van de werkvloer niet kent!! Je mag alleen opleidingen volgen als je capabel bent en men potentie in jou ziet…..op de werkvloer ben je trouwens nooit uitgeleerd…..dus je bent jezelf aldoor aan het ontwikkelen dmv van cursussen en korte vervolgopleidingen!!


  Maak melding

 10. Waarnemend korpschef Suriname heeft op de foto niet de uitstraling die ik van een korpschef verwacht. Zijn hele uitstraling/gezicht lijkt op een ziek en achterlijke persoon. Bij het aanmelding voor de opleiding van politie in Suriname had men hem al moeten afwijzen.

  Men zo een uitstraling is het heel moeilijk om boeven te vangen en hebben criminelen vrij spel. Vreselijk dat ze geen betere personen bij de politie van Suriname naar voren kunnen schuiven.

  Het is te hopen dat hij over goede hersenen beschikt om dit te compenseren. Ik vrees dat de opleiding aan hem weggegooid geld is en dat het niet zal bijdragen om zijn niveau op te krikken, zal bijdragen aan het politiekorps van Suriname en aan het bestrijden van de criminaliteit in Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Voormalig justitie minister Chan Santhoki, heeft in het verleden heel veel voor mekaar gekregen van de Nederlandse Justitie en Politie, alle bouwvallige politie stations zijn dankzij Santhoki vandaag de dag met hulp van de Ned. Justie gerenoveerd en weder bestaansrecht vergekregen,, hij was en is voorstander van samenwerking met Nederland, huidige regering is vel tegen samenwerking met Ned. zo arrogant alsof Suriname alle ontwikkelingen zodanig in de hand heeft, niks nodig is uit Ned….en zo is en gaat Suriname naar het verdoemenis….jammer.


  Maak melding

 12. Prade is komen kijken hoe ze op Schiphol boetes innen….op kosten van de gemeenschap. Dit willen ze in Su ook gaan toepassen. Concreet plan om enkele miljoenen weer te kunnen lenen. Niet alleen het gat met schulden is inmiddels onzichtbaar, maar ook het plafond…lang leve Suriname en vooral de domme aanhangers van de Nationale Dieven Partij….met wie alweer aan de leiding….Dalton nr 1.


  Maak melding

 13. Damsco … je bent en blijft een BOERIKIE! Je hebt geen moer van de cursus ” ontwikkeling voor Anafabeten ” opgestoken. Het was a waste of time and money !!!!!!!!


  Maak melding

 14. Alsof het pais en vree is binnen de Nederlandse Politie: Feiten?
  – Bijkans 40% !!! van politiemensen in Nederland houdt zich bezig met criminele activiteiten;
  – 12% kan als zeer racistisch worden aangemerkt.
  – Politiechefs houden de grote criminelen de handen boven het hoofd.
  – Snoepreisjes gemaakt door Politiechefs met hun kompanen komt veelvuldig voor;
  – Wie kan dit rijtje aanvullen?
  Ik woon bijkans 45 jaar in Nederland( Rotterdam) en ben op de hoogte van deze feiten.
  Nederland drugsland nummer 1 in Europa: hoezo andere landen ‘ helpen?’


  Maak melding

 15. Prade behoort momenteel tot de weinig academisch geschoolde politiechefs. Ook de voorzitter van de Politiebond( Hellings) is Academisch geschoold( ADEK jongens).
  Zij moeten helaas opboksen tegen lager opgeleide ‘ omhooggevallen’ collegas met een commissaris functie .
  Santhoki had alleen HBO. Een goede mini-ster van Politie? Tjah: de vraag over de verdwenen 25 kg coke s nog steeds niet beantwoord.


  Maak melding

 16. rakram 8 december 2018 at 22:07

  Voormalig justitie minister Chan Santhoki, heeft in het verleden heel veel voor mekaar gekregen van de Nederlandse Justitie en Politie, alle bouwvallige politie stations zijn dankzij Santhoki vandaag de dag met hulp van de Ned. Justie gerenoveerd en weder bestaansrecht vergekregen,, hij was en is voorstander van samenwerking met Nederland, huidige regering is vel tegen samenwerking met Ned. zo arrogant alsof Suriname alle ontwikkelingen zodanig in de hand heeft, niks nodig is uit Ned….en zo is en gaat Suriname naar het verdoemenis….jammer.

  Hee matti Rakram:@@
  Het onafgebouwde’ Hoofdbureau van Politie” in de Wanicastraat( J.A.Pengelstraat-Hoek Gemenelandsweg) staat er nog als feit, dat onder Santhoki er flink gesjoemeld is me gelden van de staat. Hij was toen mini-ster van JUSPOL. Zijn Aannemersvriend die de opdracht kreeg snapte er de ballen niet van. Over corruptie gesproken Rakram.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.