Ook in Suriname werd stilgestaan bij de Dag van Mensen met een Beperking

5
Ook in Suriname werd stilgestaan bij de Dag van Mensen met een Beperking

PARAMARIBO, 5 dec – Er is haast niets veranderd in de positie van de mens met een beperking in Suriname. Dit zei Fredrik van Russel, voorzitter van de stichting ‘Fredrik Arnold van Russel’ maandag in de Congreshal, waar er stil werd gestaan bij de Internationale Dag van Mensen met een Beperking. De stichting viert deze dag elk jaar met verschillende instellingen, waaronder de Stichting Matoekoe, het Blindencentrum, de Kennedy school en Wi Oso.

Van Russel wijst op de beperkte mogelijkheden die de infrastructuur biedt voor mensen met een beperking: geen zebrapaden voor blinden, geen verkeerslichten met geluid voor blinden en het niet toegankelijk maken van openbare gebouwen voor mensen die in een rolstoel zitten.

Ook het niet erkennen van alle tehuizen die mensen met een beperking opvangen en het niet op tijd overmaken van de subsidiegelden kwam aan de orde.


5 REACTIES

 1. We moeten meer hulp bieden vanuit Nederland aan de gehandicapten in Suriname en hulp behoefenden….als ik zie wat andere gemeenschappen in Nederland voor hun gehandicapten van hun thuisland verzamelen en doneren, dan zijn wij Surinaamse gemeenschap in Nederland ver achter………..doe iets voor de mensheid /gemeenschap van Suriname, u zult gezegend zijn………..


  Maak melding

 2. Wel een zorgenkind, mensen met een beperking met een al dan niet bijkomende stoornis. De infrastructuur wordt in dit artikel aangehaald en de problemen voeren verder dan dat. Dan praat ik over pure begeleiding van deze mensen. Ondersteuningsplannen, recreatie, zelfredzaamheid en natuurlijk de visie. De visie is vaak heel mooi omschreven en in de praktijk blijkt dat er weinig van terecht komt. Voornaamste boosdoeners zijn gebrek aan middelen en geld, onvoldoende deskundigheid en ervaring en in welke mate de overheid rekening houdt met deze doelgroep. Mijn ervaring is dat opeenvolgende regeringen nooit oprechte aandacht geschonken hebben aan deze mensen . De Franse slag wordt er gehanteerd. Inderdaad een lange weg te gaan.


  Maak melding

 3. @rakram

  Volgens mij steunen we onze families al meer da 40 jaar
  Wordt het niet eens tijd om op een normale president te kiezen
  Alleen maar achteruitgang en dan toch weer kiezen voor bouta en dan weer aan ons vragen om te steunen
  Het wordt nu toch echt tijd dat jullie daar op een normaal mens gaan stemmen
  Zing me maar na, leve de onafhankelijkheid, leve de revolutie en natuurlijk leve bouta


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.