Comité Herdenking Slachtoffers Suriname organiseert 8 Decemberherdenking

16
Comité Herdenking Slachtoffers Suriname organiseert 8 Decemberherdenking

AMSTERDAM, 4 dec – Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname organiseert op zaterdag 8 december 2018 de jaarlijkse 8 Decemberherdenking. Deze start om 17.30u met de bloemlegging bij het herdenkingsmonument en gaat daarna verder in de Boekmanzaal in het stadhuis van Amsterdam.

Traditiegetrouw is er vooraf aan de herdenking, een korte plechtigheid om 16.00u bij het Consulaat-Generaal van Suriname in Buitenveldert/Amsterdam. Hiervoor wordt er om 15.45u verzameld op de hoek Cuserstraat/Amstelveenseweg voor de loop naar het consulaat.

Het programma in de Broekmanzaal/Stadhuis Amsterdam begint met het verzamelen om 17.15u bij de hoofdingang van het stadhuis Amsterdam, Amstel 1. Om 17.30u start de loop naar de Mozes & Aaronkerk Waterlooplein, voor de bloemlegging bij het 8 Decembermonument. Van 18.00u – 19.30u is er een programma met sprekers in de Boekmanzaal, waaronder locoburgemeester van Amsterdam Rutger Groot Wassink, publicist Theo Para, Tweede Kamerlid Sadet Karabulut, advocaat Lionel Lalji, publicist Sheila Sitalsing en 1e Kamerlid Meil Li Vos.


16 REACTIES

 1. Ieder jaar weer de 8 december herdenking, wetende, dat die moordenaar van deze 8 decemberslachtpartij, nog steeds vrij rond loopt, en daarbij zelfs nog het hoogste ambt van het land bekleed, moet toch wel heel frustrerend voor de nabestaanden gezien worden,en tergelijke tijd aangeeft, hoe dit volk zo diep gezonken is, dat het nog als normaal beschouwd word, door een deel van dit volk, vooral kanslozen en laaggeschoolden, die geen voorstellingsvermogen hebben, Wat voor impact, dit voor Suriname, tot nu toe betekend heeft.


  Maak melding

 2. Vervloekt zijn onberechte moordenaars, maar nog meer vervloekt zijn allen, gelovig of niet, rijk of arm, jong of oud, geschoold of niet, die deze onberechte moordenaars op handen dragen ( het misdadig van aard zijnde slecht volk ), de handen boven het hoofd houden ( Meyje, Misikebaka en Breeveltje ), vereren, aanbidden en als hun leider willen.
  Hoe ziet de toekomst van SU er uit als deze vervloekte oerdomme aanhangers van deze moordenaars in 2020 wederom debiel, idioot, dwaas en oerdom paars demonisch ddb bezten hen weer de vijf zullen geven? Nog meer moorden, drugscriminaliteit, staatskas en leegroven van alle banken in SU., diefstallen, roofmoorden, fraude, corruptie, armoede, onrust, onvrede, totale chaos, nog meer geestelijk en moreel verval voornamelijk onder het paars ndp addergebroed. Land en volk zullen verder worden uitgebuit, onderdrukt en de nakomelingen van die oerdomme ndp paria’s zullen als moderne slaven voor de Chinezen moeten werken, vanwege de gigantische Bouta mik oenoe pai leningen. Dus oerdomme dwaze debiele idioten, ook op dit forum die weer voor vijf willen gaan, zullen het zevenmalen erger dan in de jaren tachtig ervaren, de paars verworden misdadige maatschappij onder de nationale duivelse – demonische partij. De duivel ddb en zijn trawanten zijn er niet om land en volk te ontwikkelen, maar om zichzelf, familie en vrienden te verrijken en ook om te verderven, ook hun dong no mpp ndpstommelingen. Tang teki jepi didibri orie a magtie foe ka moro stratidagoe efoe neks no fout met zijn wanbeleid.


  Maak melding

 3. Wat een rare wereld waarin we leven.De moordenaar bekleed nu het hoogste ambt in Suriname.En word door velen aanbeden.Wat gebeurt er met de mens?


  Maak melding

 4. C.A.Schipper 4 december 2018 at 13:09
  ..DE..NDP..BESPOTTER..MAAK..JE..NIET..DRUK..JOH..

  Helemaal niet, maar vrees het ergste dat nog moet komen voor allen die hun zielen hebben verkocht aan ddb voor gratis ete, drinke en kabouta huisje. Het onrecht en de leugen in de sterfelijke mens ddb en geboefte gaat hun voor in geloof in eigen kunnen met de Gerechtigheid en Waarheid voor ogende houdende. Wee wee wee het slecht oerdom paarsdom volk.


  Maak melding

 5. Het Surinaamse Volk Dat Voor De Tiran ddb Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Dodenlijst en zij die moesten worden opgepakt en worden geëxecuteerd of zijn geëxecuteerd op 8 december 1982 in Fort Zeelandia Paramaribo Suriname

  Vakbondleider Fred Derby (opgepakt en vrijgelaten)

  Vakbondman Romeo Hoost ( was uitlandig), nog in leven, woont in Nederland

  Eigenaar De Vrije Stem, Wilfred Lionarons, ( was uitlandig)

  Notaris Mr. Fred Manichand ( was uitlandig)

  (Gevlucht)
  Radio-omroeper, journalist Johnny Kamperveen, (Gevlucht)
  Paul Salam Somohardjo, politicus, (Gevlucht), nog in leven woont in Paramaribo, Suriname

  De 15 vermoorden:
  John Baboeram, advocaat
  Bram Behr, journalist
  Cyriel Daal, voorzitter Moederbond
  Kenneth Goncalves, advocaat, deken van advocaten
  Eddy Hoost, Advocaat,
  Andre Kamperveen, eigenaar Radio ABC Suriname, journalist, vice voorzitter FIFA,
  Gerard Leckie, docent Universiteit van Suriname/Thans ADEK
  Sugrim Oemrawsingh, wiskundige en natuurkundige
  Baal Oemrawsingh, docent Universiteit van Suriname
  Lesley Rahman, journalist
  Surender Rambocus, luitenant die gevangen zat omdat hij ddb en andere coupplegers wilde afzetten in november 1982
  Harold Riedewald, advocaat
  Jiwansingh Sheombar, militair, was al opgepakt en veroordeeld en opgesloten
  Jozef Slagveer, Journalist
  Robby Sohansingh, ondernemer
  Frank Wijngaarde, journalist

  Remember Them en ook vele anders denkenden die het slachtoffer zijn geworden van ddb, die machtbelust was/is, 15 andere sergeants en een kliek die nu aan de touwtjes trekken in Ssuriname en stinkend rijk geworden zijn en de republiek Suriname en de Surinamers financieel, economisch, sociaal in heel grote armoede en heel grote ellende leven. Ook de Surinamers zijn het slachtoffer van ddb en kliek geworden.

  Boen Sari (his)Tory!

  Time4Change! ja toch?
  Ben ik nu zo slim of ben jij nou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Boutere kan nooit goed slapen als hij aan die moorden denkt die hij gepleegd heeft op 8 december 1982.Als hij een man is met ballen dan komt hij voor de rechter en zijn onschuld bewijzen. Bouterse een moordenaar blijft in ogen van God een moordenaar.


  Maak melding

 7. Sranan moet de berechting van deze BARBAREN,

  FOLTERAARS en MOORDENAARS snel afronden !

  Op dit moment is de RECHTSSTAAT Sranan bijna totaal
  afgebroken. Wij zien wetteloosheid, zware criminaliteit,
  en vrijwel dagelijkse POLITIEKE CORRUPTIE, die ONBESTRAFT
  blijft.

  De machthebbers hebben steeds meer geld geleend en doen
  verdampen, ook de door henzelf gedrukte MILJARDEN aan
  ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten : EINDSTAND SRANAN FAILLIET !!!

  SRANAN RECHTSSTAAT moet worden hersteld,
  sluit alle moordenaars en corrupte politici voor
  zeer lange tijd op !!

  LEVE DE VERMOORDE HELDEN VAN DE 8 DECEMBER-MASSAMOORD !


  Maak melding

 8. Memre Boekoe Kazerne: De cellen, 4,5,6,7, 8 en 9. In cel 9 zat Rambocus, 8 was voor mij bestemd. 6 maanden in een onderbroek op een bridge!. 3x daags verhoord en gemarteld worden…de cellen 4,5,6,7 waren minder van belang, wel twee keer per dag worden bezocht door vooral Bagwandas. Cel 9 kreeg 1x per twee weken van de huidige president die in de houding ging voor de geïsoleerde. Voor mij waren de manschappen die die stiekem de laarzen tegen elkaar klapten om respect te tonen. In devil, kwamen de latere beulen om 15:00 uur…onbekende gezichten..misschien wazig omdat het zonlicht zo vel was dat ik de gezichten niet herkende, daar je van de 24 uur 15 min buiten mocht, luchten heette dat. Ik begon stemmen te herkennen, van mensen met wie ik ooit te maken had, bijvoorbeeld van Horb…een slissende mietjes stem, een norse koelie stem, Bagwandas, een zachte begrijpende stem Sital, een commanderende Neger stem Christoffel, een verwarde dronken stem Gorré…en dan een vrouwenstem…mevrouw…ik weet bij god niet..waarom ik plotsklap, van MKZ..naar Devilven van Devil naar MKZ verplaats werd. Somo heb daar meegemaakt, net een mummie in verband, Bharos..daar werd niet naar omgekeken, Sheombar had tekens van brute mishandeling, Sonny zag er gaaf uit….waar we om konden lachen was: Héé..poep en plas je ook op commando…Christoffel; heren in drie minuten zijn jullie klaar met poepen, plassen en je boterham opeten. Een bezoek ( nader verhoor) door Freitas, de auditeur Militair..was een uitje voor ons..toen stonk Paramaribo nog niet!


  Maak melding

 9. Mijn bericht schaad waterkant, niet waar? Altijd
  …het moet eerst beoordeeld worden..laat me niet lachen jongens….doe je ding…mij zul je toch niet klein krijgen…hahaha


  Maak melding

 10. Over beeldvorming gesproken: Niet alleen de rechters staan achter de berechting van de moordenaars van de 15 oprechte mannen…zie afbeelding bij het bericht, maar intussen het volk van Suriname, behalve de pennenlikkers van NDP en de moordenaars en handlangers van de moordenaars en verkrachters van land en volk!


  Maak melding

 11. Het wordt eindelijk na de vonnis een opluchting voor de familie van de slachtoffers dan hoeven ze hun tijd niet meer aan deze zaak te verliezen .maar gewoon doorgan met hun leven…ik ben ook zelf heel blij dat het al bijna is afgelopen wat een lichtgevoel het geeft..


  Maak melding

 12. Keep on dreaming…meanwhile, 35 years of your life is gone. Succes met het bestrijden van ddb. Hoe het ook uitpakt, de wereld zal niet anders uitzien dan afgelopen 35j…en de meesten van jullie blijven ad noordzee ….eieren voor zijn geld! En ondertussen mogen de echte surinamers het land vooruitbrengen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.