Sranantongo dictee voor de achtste keer gehouden in Amsterdam

5
Sranantongo dictee voor de achtste keer gehouden in Amsterdam
Foto (c) Sranantongo dictee

AMSTERDAM, 3 dec – Carla Muller-Tafleur is op zondag 2 december de winnaar geworden van het Sranantongo dictee 2018. Het dictee, dat dit jaar voor de achtste keer is gehouden, vond plaats bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam. Carla Muller-Tafleur heeft meerdere keren meegedaan en nu mag zij zich winnares van het dictee noemen. Usha Marhé en Machteld Klas eindigden op plaats nummer 2 en 3.

In de afgelopen jaren hebben meer dan 300 personen meegedaan met het Sranantongo Dictee. Ook dit jaar wilde de organisatie het Sranantongo met de deelnemers vieren. “De taal die de geschiedenis van Suriname vertelt. De taal die zich van een creolentaal heeft ontwikkeld naar een volkstaal. De taal die ons verbindt” aldus de organisatie.

“Dank aan alle deelnemers aan het dictee. A ben de wan tumsi moi dei. Wi e howpu taki unu san tan lobi én warderi na moi gudu di mama Sranan gi unu” schrijft de organisatie op Facebook.


5 REACTIES

  1. Wan opo opo dja djaaa gi Fundasi Double7FM gi a fasi fa din lobi Wan disi e poti Sranan TONGO de na prododan.

    Odi NANGA kori kori

    Kaikusi


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.