Binnenweg naar inheems dorp Matta wordt aangepakt

16
Binnenweg naar inheems dorp Matta wordt aangepakt
Beeld: (c) Nationaal Informatie Institut in Suriname.

PARAMARIBO, 2 dec – Dit weekend zijn de herstelwerkzaamheden gestart aan de 5 kilometer lange binnenweg naar het inheems dorp Matta. Volgens dorpshoofd Michel Karwafodi is de aanpak van deze weg van eminent belang voor bewoners waaronder schoolgaande kinderen, maar ook verkopers, ondernemers en toeristen die het dorp aandoen.

Het startsein hiervoor werd gegeven op vrijdag 30 november 2018. Het bedrijf S. Maintransport zal zorgen voor de rehabilitatie van de weg die 2 weken zal duren. De districtscommissaris van Para, DC Armaand Jurrel, benadrukt tegenover het Nationaal Informatie Institut in Suriname dat het niet gaat om asfalteringswerkzaamheden maar een uitgebreide ‘rehabilitatie’ van de weg.

Bekijk een verslag van het NII:


16 REACTIES

 1. Dat is niet flauw. De teksten horen correct te zijn. Vaak lees ik nieuwsberichten met slordige teksten. Volgens mij is er geen controle van een eindredacteur


  Maak melding

 2. In de tweede alinea van dit bericht is een verkeerde datum genoemd.
  Er staat n.l. dat het startsein voor de rehabilisatie van de weg werd gegeven op vrijdag 30 december 2018. Het moet vrijdag 30 november 2018 zijn.
  Waarom gaat men zo slordig om met het doorgeven van de juiste datum?
  30 December 2018 valt op een zondag. Bovendien had dan moeten staan dat het startsein op 30 december 2018 zal worden gegeven.


  Maak melding

 3. Die wegen van het binnenland naar de stad moeten heel slecht zijn en blijven, anders wordt de stad helemaal overstroomd door die djoeka’s. Ze roven en racen via goede wegen snel terug naar hun schuilplaatsen in boesboesie.
  Djoeka’s moeten niet gaan uitwaaien in alle richtingen. Laat ze zitten waar ze zitten. Eigenlijk moet er een djoekaverbod komen in Paramaribo. De djoekaquotum is al lang overschreden.


  Maak melding

 4. @Habi Bullah; geen zorgen over de D’Jukaquotum; ze zorgen zelf ervoor dat het niet overschreden wordt door elkaar op tijd en genadeloos te elimeren.


  Maak melding

 5. @Sarki: Waarom ze zo onsamenhangend praten, niet uit hun worden komen en een zo mooi beeld van de situatie willen schetsen: ZE komen allemaal uit de nest van de NDP en zijn opgeleid door betweters van NDP, vandaar!


  Maak melding

 6. @ Habi Boeler ,wat klets jij nu? Het dorp Matta is een inheems dorp. Wat heeft dat te maken met de boslandcreolen? Nog steeds niet over je trauma heen toen je gepakt werd door die ene boslandcreool ,i sabi toch? Hopelijk is het een duurzame verbetering, bestand tegen de hevige regenbuien in Suriname.


  Maak melding

 7. Vergeet de ondernemer die op Matta tientallen hectare grond heeft gekregen om met een industrieterrein te beginnen waar 3000 man tewerkgesteld zal worden. De Kaptein van het Inheemse Dorp Matta heeft deze Chinese ondernemer aangeklaagd. Dat was vorige week het geval. Deze ondernemer heeft de beschikking van de minister al 5 jaar op zak, heeft niets gedaan. Nu, de gedeponeerde klacht in behandeling is genomen wordt de aderlating van Matta gefatsoeneerd. Zo werkt dat in Suriname.


  Maak melding

 8. @pakiratigri,

  Waarom heeft die Ghanese koning niet 100 djoeka’s meegenomen? Hij zal toch ook wel persoonlijke slaven nodig hebben?
  Of is hij geschrokken van de brutaliteit van de djoeka’s en heeft hij zich bedacht. Dat zal het wel zijn. Nobody likes djoeka’s. Even not fellow djoeka’s.
  P.S: waarom ben jij niet meegegaan met hem? Je zou goed gedijen in Ghana.


  Maak melding

 9. Haha aan de reacties te lezen willen sommige zich Roomser dan de Paus voordoen. In
  Suriname discrimineren ze er ook lustig op los . Over het algemeen kun je prettig met
  Hollanders of witte man omgaan, er zijn altijd uitzonderingen. Ik herken mij in ieder geval
  niet in de meeste aantijgingen, maar misschien is het op het platteland anders dan
  in de randstad.


  Maak melding

 10. Kwalitatief werk??? Dit is half werk. Wanneer je iets doet, doe het meteen goed. Het lijkt mij beter deze hele weg van asfalt te voorzien, trottoirbanden aan de te leggen en voorzien aparte fiets/voetpaden, oversteekplaatsen markering van het weg en heldere straatverlichting. Ze doen weer zo maar iets om de bevolking tevreden te stellen. Binnen de kortste keren bij een paar grote regenbuien is dit allemaal weggespoeld en ontstaan weer grote kuilen in het wegdek. Dus hier is niet goed over na gedacht. Men denkt op korte termijn, niet op lange termijn. Door dit kortzichtig gedoe wordt het probleem niet voor lange termijn opgelost. Ze doen maar. De no how ontbreekt. Sarie Torie


  Maak melding

 11. @Habi Bullah,

  Qoute:
  Waarom heeft die Ghanese koning niet 100 djoeka’s meegenomen? Hij zal toch ook wel persoonlijke slaven nodig hebben?
  Of is hij geschrokken van de brutaliteit van de djoeka’s en heeft hij zich bedacht. Dat zal het wel zijn. Nobody likes djoeka’s. Even not fellow djoeka’s.
  P.S: waarom ben jij niet meegegaan met hem? Je zou goed gedijen in Ghana.

  @Habi,
  Denk jij dat jij als mens beter bent dan een DJOEKA of Iemand met een Beperking??

  Nee Habi Bullah: Je gaat op een dag ook DOOD net als die DJOEKA die jij zo veracht.

  Alleen Jezus Christus is beter dan elke sterveling want Jezus is uit de DOOD opgestaan.
  Ik weet natuurlijk niet hoe oud je bent maar ik durf te stellen dat wij over enkele decennia niet meer op deze aardbol zullen rondlopen.

  Jij bent niet superieur aan een ander. Velen hadden dat gedacht. Ze liggen allemaal onder de groene zoden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.