Verdachte decembermoorden vindt Justitie Suriname onzorgvuldig

15
Verdachte decembermoorden vindt Justitie Suriname onzorgvuldig
Foto: Edgar Ritfeld (c) Apintie TV

PARAMARIBO, 30 nov – Oud legerofficier Edgar Ritfeld heeft het Openbaar Ministerie er van langs gegeven. Ritfeld, verdachte in het strafproces rond de decembermoorden, vindt het OM onzorgvuldig. Weliswaar heeft de vervolging gepleit voor ontslag van strafvervolging. Ritfeld zelf heeft altijd de officiële aantijging ontkend, namelijk meervoudige moord en/of medeplichtigheid aan meervoudige moord. Wat hij niet kan begrijpen is dat het zo lang heeft geduurd.

Het OM had al veel eerder kunnen en moeten vaststellen dat er geen sprake is van betrokkenheid. Ritfeld sprak dan ook zijn teleurstelling uit tijdens zijn laatste woord bij de krijgsraad. Volgens de voormalige legerofficier hebben hij en zijn gezin zwaar te lijden gehad. Zijn kinderen werden jaren lang nagewezen als ‘kind van …’. Zijn bedrijf heeft ook behoorlijke schade opgelopen.

Het hoefde allemaal niet als het OM haar werk naar behoren had gedaan. Ritfeld noemt het des te kwalijker, omdat hij het niet verdiend heeft. Het OM heeft geen bewijs kunnen vinden van zijn betrokkenheid. Het is nooit duidelijk geworden waarom Edgar Ritfeld verdachte is gebleven tot aan het einde van het proces. Vorig jaar juni al gaf auditeur-militair Roy Elgin aan dat Ritfeld geen aandeel had in de strafbare feiten.


15 REACTIES

 1. Een zielig en ziekelijk vertoon van A NO MI.
  Hij mag dan niet schuldig gevonden worden, hij heeft nagelaten om op essentiele mensen stappen te nemen toen hij kon zien dat het fout ging en vervolgens jaren lang zijn mond gehouden en niets gedaan om deze misdaden voor het gerecht te krijgen en waar mogelijk actief te zijn voor herstel van recht en orde.
  .
  Weer iemand met het hoogste woord die nooit geleerd heeft de hand in eigen boezem te steken. Losers.


  Maak melding

 2. Ritfeld moet wel begrijpen dat hij niet verdacht werd van het stelen van een krat bananen van omu snesi. Wel een nare gebeurtenis. Dat wel. De geleden schade en traumatische ervaringen kan hij helaas niet deleten. Maar hij is er vanaf. Redde wat te redde valt.


  Maak melding

 3. Wat voor zorg en aandacht wil deze handlanger van de Justitie van Su nog!Vergeet de dag niet tijdens het voorbereiden en ophalen van Rambocus uit Santo boma naar mebre boekoe kazerne idioot.20 Jaartjes brommen ook.


  Maak melding

 4. Wij zeggen dit reeds al 38 jaren lang….justitie Suriname is traag,supertraag,bang,niet gemotiveerd en laf.
  Het lijkt alsof justitie niet bestaat in Suriname!!
  Een moordenaar is justitie Suriname en je hoeft dus niet te rekenen op wet en recht.


  Maak melding

 5. De MILITAIRE die de coup hebben gepleegt hadden 38 jaar er over namoeten denken de heet hoofden ,een mavo diploma en denken dat ze jezus zijn ,een beetje dom is het well,want wat heeft het suriname gebracht , corruptie ,verrijking ,twee spalt ,een mislukte staat ,met 18000 huizen ,vierbaans autowegen naar Brazilië, een mislukt apoera project wat miljoene heeft gekost ,een spoorbaan , een mooie animatie film heeft Suriname er aan overgehouden, en de coup plegers zeggen dat het OM te traag is.
  Jullie waren 38 jaar te vlug


  Maak melding

 6. Grappenmakers, die denken dat Justitie onzorgvuldig is, todat ze straks hun strafvonnis moeten aanhoren, dan zingen ze gelijk een toontje lager, deze mislukkelingen, hebben alleen maar met hun brute moordpartij het land naar de kloten geholpen en voor verdeeldheid gezorgd, blazen nu hoog van de toren, totdat ze zelf aan de beurt zijn om opgeruimd te worden, maar dan achter slot en grendel.


  Maak melding

 7. De stichter van de nationale dagoe partij heeft tot heden voor heel veel leed en ellende gezorgd. Oerdomme debiele dwaze idiote ndp zombies verdienen de paarse ellende en leed. Wee die oerdomme paarse stommelingen als ze weer oerdom in 2020 gaan stemmen op deze duivels. |


  Maak melding

 8. Kan een kenner ons aangeven wat een OFFICIER te

  doen staat wanneer lageren van RANG, de legerleiding

  en ALLE onderofficieren en officieren verjagen,

  de MACHT in het leger met geweld overnemen en

  een GEWELDDADIGE staatsgreep plegen ???

  PS : FREE A SRANAN PEOPLE ! HER-VESTIG DE RECHTSSTAAT !


  Maak melding

 9. Na 60 jaar zal men kijken en weten wat er is gebeurt dat had ik vernomen toen ik 17 jaar oud was tijden zijn veranderd en alles was stil is stil en zal stil blijven zolang wij als Surinaamse burgers blijven slapen zelf de rechter slaap


  Maak melding

 10. Ritfeld moet niet lullen. Ook hij heeft bijgedragen dat de 8 december zo vertraagd verloopt. Op 12 maart 1982 was hij ook een van de officieren die een tegenoffensief aan de gemenelandseweg geleid heeft. Gelukkig kon ik toen bij hem in de peleton infiltreren en regelrecht naar de hol van de duivels gaan: Fort Zeelandia. Al de killers waren daar; Bagwandas, Sital, Djoeman, Fernandes, Miranda, Horb, Bouterse, Nankoesing, Mahadew, Christoffel, Dendoe, etc,etc. Toen ik hond Birdja benaderde om van binnenuit een aanval op deze hyena’s uit te voeren bedreigde hij mij dood te schieten. Ik heb gezien hoe Hawker gedood werd en de manschappen die daar waren in de ochtend van 13 maart gejuigd hebben. Ik heb gezien hoe de broer van Sheombar drie dagen gekneveld op de zolder van de achter flank van Fort Zeelandia gelegen heeft. Ik heb gezien hoe bang Bouterse was om van Horb op die momenten te verliezen…dat deze duivel op zijn borst klopt is alleen maar te danken aan de overgelopen verrader Lachman, anders hadden we ze allemaal.


  Maak melding

 11. C,A, Schipper en dan heb je ook nog van die achterlijke paarse randmongolen die achter een moordverdachte en drugscrimineel aanlopen, hoe dom kun je zijn


  Maak melding

 12. Juist de onzorgvuldigheid van onze Justitie maakt dat deze gasten nog vrij rondlopen, alvast allemaal opsluiten als hun onschuld echt bewezen is mogen ze er pas weer uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.