zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoSLM toestel vanuit Miami maakt harde landing en vertraagt 12 uren

SLM toestel vanuit Miami maakt harde landing en vertraagt 12 uren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 nov – Enkele passagiers aan boord van een SLM toestel, dat donderdag 29 november uit Miami naar Suriname vertrok, beleefden angstige momenten toen het toestel landde op de Guyanese Airport. Volgens een der inzittenden zou het toestel met een enorme knal zijn geland. Gezegd werd dat dit kwam doordat het SLM toestel al reeds in de lucht vanuit Miami naar tussenstop Guyana, zónder een belangrijk systeem heeft gevlogen. Dit viel in de lucht reeds uit, waardoor bij de landing in Georgetown ook niet de gebruikelijke zachte landing kon worden ingezet.

“We wisten niet wat ons overkwam! Het was zeer zeer beangstigend! Hard landen is geen prettig gevoel kan ik u vertellen en wij maken ons ernstige zorgen hoe nauw de SLM het neemt met de veiligheid van haar passagiers”, aldus de passagier die aan boord zat, vanuit Guyana tegenover Waterkant. Na enige tijd bleek dat dit toestel, dat onderweg was naar Paramaribo, niet meer verder kon. Het systeem kwam maar niet aan de praat. Passagiers moesten het vliegtuig verlaten en wachtten eindeloos op nadere informatie.

Na ongeveer 1 uur werd aan de passagiers meegedeeld dat er een nieuw toestel onderweg was, echter vanwege gebrek aan cabinepersoneel, werd deze nieuwe vlucht toch maar gecanceld. En kon het wachten en slapen op koffers beginnen. Volgens de reizigers zijn passagiers aan hun lot overgelaten; van de SLM moeten zij tot vrijdag 30 november 13.00 uur Surinaamse tijd, dus bijkans 12 uren, doorbrengen op de airport van Guyana.

Nog een passagier die op een bank van de airport in Guyana moest slapen.

SLM Guyana heeft niét gezorgd voor opvang in hotels, niét voor vervoer en heeft ook géén consumptiebonnen verstrekt. Op de Guyanese airport hebben passagiers meermaals pogingen gedaan en verzocht om Rudi Westerborg, de Station Manager te zien en te spreken te krijgen, echter zonder resultaat. Op het moment van schrijven (11.30 AM Surinaamse tijd) wachten de passagiers nog steeds op status van vertrek. Er is echter nog steeds geen beweging.

UPDATE: Passagiers hebben zojuist (12.00 PM Surinaamse tijd) pas wat te eten gehad. Passagier meldt: “SLM personeel geeft aan het systeem nóg niet is gerepareerd maar dat ze wel gaan vertrekken omdat het overdag is en volgens hun dan wel kunnen zien waar ze vliegen en hoe ze moeten landen.”

UPDATE 2: Verklaring SLM
Surinam Airways heeft donderdag 29 november met vlucht PY 422 een vertraging opgelopen vanwege een technisch probleem. De passagiers zijn op de luchthaven in Georgetown zo goed mogelijk opgevangen en hebben ter plaatse eten en drinken gekregen. Inmiddels zijn alle passagiers goed gearriveerd op hun eindbestemming Paramaribo. Alle berichten omtrent harde landing en/of geen verzorging zijn incorrect. De SLM betreurt de berichtgevingen hierover omdat deze niet zijn gebaseerd op geverifieerde feiten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

48 REACTIES
 1. Wat een ellende voor deze mensen. Na zo een harde landing kan het bij niet in dat de SLM zich op deze wijze gedraagt.
  Voor een luchtvaartmaatschappij die probeert om meer passagiers in hun vliegtuig(en) te krijgen is dit gedrag onverteerbaar en niet bevorderlijk.
  Het zal voor de SLM bepaald niet in het voordeel werken,


  Maak melding
 2. De SLM gaat dezelfde weg op als de Ma retraite en city mall. Faillissement dus. Ik heb al lang geleden besloten niet meer met de SLM te vliegen. jammer.. het eten en de service aan boord heb ik wel als prettig ervaren.


  Maak melding
 3. Nu krijg je ook nog dat klanten bang worden en niet meer gaan boeken en
  liever met KLM gaan vliegen. Nu kan het einde wel eens versnelt komen.


  Maak melding
 4. Vervelend hoor voor de passagiers. Vooral het ontbreken van service op de airport. SLM dient wel beter beslagen ten ijs te komen. Op de ene of andere manier moet SLM de passagiers compenseren. De vertraging heeft simpelweg te lang geduurd zonder adequate opvang en service.


  Maak melding
 5. Dat bedoel ik , gevecht om en binnen slm . Slecht onderhoud ! Een 2de slm ramp staat om de hoek te kijken! De gestrande passagiers verdienen geen respect , geen 1! En dat komt door die kankerlijer , dr president ,? Stem voor hem nog 1 keer. Dan is de Jim jones syndroom compleet !


  Maak melding
 6. @Pakiratigri
  Dingen kunnen kapot gaan in een vliegtuig, harde landingen kunnen gebeuren echter wat hier beschreven wordt is een op een stapeling van blunders en mis management die het imago ernstig schaden.

  > Er wordt gesteld dat men zonder herstel nu bij daglicht wel zou kunnen vliegen. Het impliceert dat men willens en wetens een landing in het donker gemaakt heeft met onvoldoende instrumenten. Dat is voor mij genoeg reden om NOOIT meer SLM te overwegen. Dit terwijl ik principieel alleen maar KLM vlieg als het niet anders kan of wel heel erg goedkoop is.
  > Ik heb 1 keer 12 uur tussen vluchten op Dubai moeten wachten. Dat was het gevolg van een eigen stommiteit. Dan heb je daar nog wel wat te doen echter op het gemoderniseerde Geairge town is het bijzionder bot van SLM om haar passagiers aan haar lot over te laten.

  Dat is niet vervelend zoals u vergoeilijkend noemt dat is een luchtvaartmaatschappij met een zelfmoord missie die zichzelf bij haar heel loyale passagiers onmogelijk maakt en haar businessplan als na 4 weken in de prullenbak kan archiveren.
  Het gedrag van de stadionmanager, die geen erg drukke baan kan hebben is buiten proporties. Al had hij privé moeten betalen dan had hij garant moeten staan voor goede verzorging en een bed voor zij die dat nodig hebben.
  Het is typerend voor SLM om te melden dat er een vliegtuig onder weg is om ze op te halen om daarna te melden dat het niet gebeurt omdat er geen personeel is. Met dit soort gedrag zou het verstandig van de aandeelhouder zijn nu over te gaan tot liquidatie voor dat er een ramp gebeurd.


  Maak melding
 7. pakiratigri
  Heb je de update van dit bericht gelezen?
  Jij praat over service op de airport en compensatie? Ik schijt in mijn broek als ik zulke berichten krijg van een luchtvaartmaatschappij en ga me echt twee keer bedenken of ik wel wil vliegen met hun. Dit gaat van kwaad tot erger. Er is iets structureel mis met deze maatschappij, zowel wat service betreft als veiligheid. Heel beangstigend!


  Maak melding
 8. De station in Guyana is toch maar een laffe individu. Niet eens de moed om de situatie met de passagiers te bespreken. Hij zou op staande voet ontslagen moeten worden voor incompetentie.


  Maak melding
 9. Zijn ze helemaal gek geworden bij de SLM om overdag wel te gaan vliegen met een kapot vliegtuig . Ik zou voor geen goud meegaan met deze brokkenpiloten. Over de weg naar Paramaribo biedt meer zekerheid. Guyanese autoriteiten doen er goed aan om het vliegtuig aan de grond te houden.
  Het veiligheidsbeleid van de SLM stelt niets voor.


  Maak melding
 10. En toch heb je mensen die bij hoog en bij laag zweren over SLM’s geweldige dienstverlening. Dat zijn de mensen zonder referentiekader. Weten dus niet beter of kiezen uit zuinigheid danwel bij gebrek aan voldoende middelen voor een ticket van SLM die een paar US$ goedkoper is. De ellende nemen ze op de koop toe.
  SLM laat ik al deccenia lang links liggen.


  Maak melding
 11. UPDATE: Passagiers hebben zojuist pas wat te eten gehad. Passagier meldt: “SLM personeel geeft aan het systeem nóg niet is gerepareerd maar dat ze wel gaan vertrekken omdat het overdag is en volgens hun dan wel kunnen zien waar ze vliegen en hoe ze moeten landen.”

  Men leest en vraagt zich af hoe SLM het zo nauw neemt met de passagiers. Kijk opa taki, als het Bouta en zijn kornuiten waren geweest dan had de SLM wel voor gezorgd dat hun baas en zijn bendeleden zo snel als mogelijk werden opgehaald. Eigenlijk is dit te danken aan het paars corrupt misdadig paars wanbeleid. Ondertussen eten en drinken de directie en raadsleden een grote chinese rijsttaf en Blue Label. De passagiers, na rijst met droge bonen en water. SLM is een verworden paars verlies draaiend instrument. Veel welgestelde ndper’ s die tweemaal per week vliegen klagen no k. dies no kang, mo taki baas. Baas gaat geen ene moer doen.


  Maak melding
 12. Het gevolg is dat SLM nog maar 1 B737 onder eigenvlag kan inzetten en met een niet luchtvaardige B737 iets miet en een van de aardbodem verdwenen A340 zit.

  Kort gezegd haar hele programma /Schema zal onder tussen ingestort zijn. Wel triest voor een maatachappij die ruim 200 mensen indienst heeft per vliegtuig en een maand geleden presenteerde zich te gaan focussen op het VLIEGBEDRIJF.


  Maak melding
 13. Die kisten van de SLM zijn verschrikkelijk, die charter vluchten die ze soms in huren voor die miami route van een zekere smart airlines zijn niet veel beter.


  Maak melding
 14. Ik treed niet graag in herhaling, maar helaas….
  DOEK SLM IN ZIJN GEHEEL OP’.
  SLM staat inmiddels Schrot Luchtvaart Maatschappij.

  Sorry mensen, ik probeer niet grappig te zijn. Ben gewoon bedroefd dat ik dit moet schrijven.

  Vorig week had ik nog hoop voor SLM. maar dat sprankje hoop is inmiddels nu ook vervlogen


  Maak melding
 15. WTF…..“SLM personeel geeft aan het systeem nóg niet is gerepareerd maar dat ze wel gaan vertrekken omdat het overdag is en volgens hun dan wel kunnen zien waar ze vliegen en hoe ze moeten landen.”


  Maak melding
 16. Ik was aan boord en precies niets wat daarboven staat klopt! Ik vind het jammer dat wij Surinamers van mieren eeuwig een olifant moeten maken. De reacties in de comments gaan mijn verstand te boven ( alsof dezelfde mensen aanboord waren ) Dat er een technische probleem was komt echter niet door de landing. Als we liever buitenlandse maatschappijen uitnodigen om voor ons te vliegen laten we gelijk aan nederland vragen om ons land weer te draaien want daar (aan top) gaat het grof mis


  Maak melding
 17. I am hierboven is duidelijk werkzaam bij de SLM. Ook ik was aan boord en het was duidelijk dat er mensen aan boord waren die niet blij zijn met dit bericht op waterkant. Maar ondertussen staat wel weer een SLM vliegtuig stuk op Aruba.


  Maak melding
 18. Ik was ook aan boord. Ik heb lekker geslapen op airport
  Want onze president slaapt toch ook als een ROOS. Al is heel Paramaribo in brand Bouta slaapt als een ROOS dat heeft hij zelf gezegd.

  NOG VIJF


  Maak melding
 19. SLM opdoeken en geef particuliere partijen, de mogelijkheden om een geloofwaardig nationale carrier op te zetten, zo iets als Corendon of Easy Jet….Succes


  Maak melding
 20. Bouterse trekt zich hier niets van aan. Hij is het zittend president voor het leven. Het geld stroomt binnen linea recta naar de zakken vullers. Zo triest dit. Dat Hij en zijn kornuiten hun zakken vullen tot daar aan toe maar bouw je land eveneens op. Laat zien dat je president waardig bent. Maar kennelijk moet men daar voor gestudeerd hebben om ook te kunnen nadenken. Ik vlieg al jaren niet met SLM helaas omdat je je leven niet zeker bent. Zien de *hoge piefen*niet in waar ze mee bezig zijn? Erg veel armoe in Suriname. Zorg voor uw medemens of geldt… Wat niet weet niet deert… Omdat uw fam. lekker gevrijwaard is over de rug van hardwerkende Surinamers. Zo je maar… Gezondheid is niet te koop. En wat als de *president *er niet meer… Vlucht de familie.


  Maak melding
 21. Hulde voor het cabine personeel van SLM als ze toch het vliegtuig met een probleem veilig aan de grond hebben gezet.De piloten zijn niet in paniek geraakt en ik ben blij dat iedereen het kan na vertellen.Ik ben geen deskundige maar wij kenden de situatie op dat moment niet als er porblemen zijn in de lucht kan je het vliegtuig niet zomaar aan de kant parkeren als een auto.Dus graag positief blijven en niet steeds met negatieve reacties komen.


  Maak melding
 22. Mundo, het is natuurlijk wel heel moeilijk om maar een beetje positief over de SLM t blijven, als ze telkens weer in het nieuws komen, met over vertragingen of vliegtugen die uitvallen etc. etc. en stel je het gevoel eens voor van de mensen die in dat vliegtuig zaten, eerst met een rotklap naar beneden komen dan de verdere afhandeling op het vliegveld van Georgetown, niet zo bevoordelijk voor je gemoedsrust en gevoel van veiligheid, hoezoo “Trusted Wings” Ik geloog dat wanneer ik naar Nw, Nickerie had gemoeten via de weg en Southdrain was gegaan


  Maak melding
 23. Het beleid van deze regering hapert alle kanten,,,,VHP is comming up, to show how to rule a country,,,,give them a chance…..and we w,ll…believe it…a uprising for every human for Suriname…….


  Maak melding
 24. Onvoorstelbaar. Wie durft er nog? Dit is toch niets om trots op te zijn. Het lijkt wel of SLM met touwtjes aan elkaar gebonden is, zoals een huisvader die even iets fixt, wat dan later door een professional wordt gerepareerd. Ze zoeken geen capabele directeur, nee, ze wijzen wel iemand aan die het mag gaan doen.


  Maak melding
 25. Hey Bigi Sma
  heb je het artikel over SNS gelezen?
  Voor alle zekerheid
  veb.net/artikel/06739/onteigende-sns-beleggers-krijgen-wel-compensatie.
  Ik ben benieuwd.
  Aangezien ik na het laatste bericht nergens meer op had gerekend is alles meegenomen.
  Ik neem niet aan dat de waarde per aandeel € 0,82 zal zijn, maar minder


  Maak melding
 26. Beste reizigers,
  Vlieg niet met de SLM. Piloten zijn niet deskundig genoeg. Organisatie SLM is zeer belabbert. Er is meer een graai cultuur.

  PAS OP!!!
  STRAKS BEGINT DE PILOOT TE LANDEN OP DE BOOMTOPPEN.


  Maak melding
 27. @ Jojo
  Graag gedaan
  Ben je lid van de VEB. De praktijk wijst uit dat dit meer oplevert dan wanneer je dat niet bent.
  Bovendien krijg je het blad Effect, met heel veel informatie

  Daarnaast zijn er nogal wat woekerpolissen.
  Ik heb er geen belang bij anderen over te halen lid te worden, maar zelf heb ik mij wel aangemeld bij wakkerpolis. (Wakkerpolis.nl). Ook deze gasten behalen mooie resultaten. Zij vragen uiteindelijk wel een vergoeding geloof ik. Maar ja, ik heb deze bedragen al afgeschreven, dus alles wat ze voor me binnenharken is welkom.


  Maak melding
 28. hoe kunnen surinamers zoveel onzin praten over eigen diensten.
  we hebben maar 1 ongeluk gehad in 30jaar. en dat had verkomen kunnen worden als die rogers niet zo dom was.
  kapotte vliegtuigen en ongkwalificeerde personeel mogen niet naar westerse europes landen vliegen.
  SLM vliegt paar keer per week naar nederland. dat zegt al wat.

  wee trots op je eigen mensen.


  Maak melding
 29. Slm is en blijft een familiebedrijf. Het is een grote ongeschoolde schurkenfamilie daar die alles wat verkeerd gaat goed probeert te praten, alleen om de samenleving te verarmen en het personeel die zich God waant ( met name die aanstellerige motjos) zich verder kunnen verrijken en elite blijven gedragem. Doek slm op en laat het personeel zich eindelijk goed scholen


  Maak melding
 30. Ik gun SLM/ SURINAME het beste.
  Maar kom pas meespelen, als je goed geoefend bent en sportoutfit van goede kwaliteit.
  De vliegsport is geen grap, maar SERIEUZE TAK VAN SPORT.


  Maak melding
 31. Slechte luchtvaart maatschappij…

  Laten we even goed nadenken!

  Degene die moet zorgen voor onze veilgheid service verzekeringen etc …bestaat niet!

  Slm is all about money …

  Dat mensen betalen om te vliegen kost de burgers heel geld wat en daar krijg je alleen maar shit voor terug mocht dr onderweg wat gebeuren,ben je de pisang!!!

  Twaalf uur zitten liggen en zonder vreten…maw je vakantie is verpest.

  Dat ze dat maar niet kunnen begrypen bij de slm is me een raadsel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES