Directeur Parmessar van Energie Bedrijven Suriname wordt ontslagen

33
Directeur Parmessar van Energie Bedrijven Suriname ontslagen
Waterkant Archieffoto: Rabin Parmessar

PARAMARIBO, 30 nov – De directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar, wordt per direct de laan uitgestuurd omdat hij verkeerde prioriteiten zou stellen. Dat meldt de Surinaamse nieuwsite Starnieuws. Vanavond is er een spoed algemene vergadering van aandeelhouders, waar het besluit dat genomen is geformaliseerd zal worden meldt de site.

Parmessar werd bij de presidentsverziekingen van 2010 herkozen tot lid van de Nationale Assemblée. Midden 2013 werd hij benoemd tot de minister van Openbare Werken. Vervolgens werd hij bij de presidentsverkiezingen van 2015 weer gekozen tot lid van de Nationale Assemblée. En in januari 2016 werd de 66-jarige NDP’er aangesteld tot Algemeen directeur van de Energie Bedrijven Suriname.

Volgens De Ware Tijd (dWT) kwam Parmessar In maart 2017 in aanvaring met de Raad van Commissarissen bij de EBS met als gevolg dat hij werd geschorst door de RvC. Daags daarna draaide president Desi Bouterse de schorsing terug, omdat de Raad de regering niet vooraf had geïnformeerd over haar besluit. Toenmalig president-commissaris Patrick Peneux en de overige rvc-leden stelden toen hun functies ter beschikking. De raad werd daarna door de regering vervangen aldus dWT.


33 REACTIES

 1. Met behoud van salaris. Ondertussen schijten en pissen het gros der paars verdoemde paria’ s zich dagelijks een ddb en geboefte buffel, hoe de dag te overleven. Velen kunnen zijn achter met het betalen van hun stroomrekeningen. Ai deng dong no mpp ndper’ s, tjies deng mooi beet.


  Maak melding

 2. A mang disi habi wang bigi oso na Noord. Te yu sjie yu denki multimiljonair tan dape. Den mang disi meki moni yere. Tra suma wroko so tranga no mang feni dyari srefi. Fa Sranan mang libi so anga makandra. Wan kon fatu tra wan no habi njan. Unu Chinesi prati njan anga makandra. Sranan mang no prati makandra, feti fu habi den wan. Fa libi so, mi no begrijp Sranan man yere.


  Maak melding

 3. Deze als wannabe ” don”” uitgedoste figuur ervaart nu dat op z,n Surinaams gezegd : Grontapu na asi tere , Tide ai wai so , Tamara ai wai so of trafasi .


  Maak melding

 4. Mensen het maakt geen verschil uit dat Parmessar ophoepelt. Dan komt weer zo’n mongool en graaien gaat door. Kijk maar naar het Academisch Ziekenhuis en Staats Olie. Er zijn nog veel meer voorbeelden.


  Maak melding

 5. Nog zo,n smerige paarse misleider, die nooit deze positie als directeur had mogen krijgen, daar hij totaal ondeskundig is, en dus geen sjoegen heeft, Wat er in zo,n bedrijf als Ebs afspeelt. Eerst zogenaamd in 2010 als presidentskandidaat gaan, om die Hindustanen te naaien, zodat deze op de Ndp zouden stemmen, en vervolgens in 2015 met al zijn leugens en bedrog, misleidingen dus, weer groepen Surinamers over te halen, om op die paarse bende te stemmen, en als blijk van waardering, mocht hij in 2016, als directeur bij de Ebs plaats nemen, om op die manier 2 salarissen te kunnen opstrijken , eentje als toenmalig Dna lid, en eentje als directeur van de Ebs.
  Wat me opviel, is dat ze deze smerige paarse hond, nooit daar op de werkvloer hebben gelust, maar deze paarse hond hoeft zich geen zorgen te maken, er zal nog wel een plaatsje gecreěrd worden , op dat fossielenkabinet, waardoor zijn inkomen nog meer zal stijgen.


  Maak melding

 6. Wat een scheldpartij hier. Kunnen jullie ook eens normaal reageren? Lijkt wel alsof er hier een stel gefrustreerde Surinamers rondlopen. Bah! Je kunt toch ook zonder schelden commentaar geven? Wat heeft deze man nou gedaan? Het hele bricht gaat daar niet op in. Waarom wordt hij ontslagen?


  Maak melding

 7. @Arjen, laat Parmessar je eerst ontmaagden, dan praten we verder yu MPP, idioot! Ga eens lezen en kom terug, moraal mppo ridder. Jij hebt net als de anderen van NDP, poep in je oor kanaal!!


  Maak melding

 8. @aorta, ik hoop dat jou Aorta wel goed doorloopt, interventie Cardioloog,,,nu dit deze man Parmesar heeft alleen maar rotzooi opgeruimd van deze regering NDP…bent u vergeten in welke staat de mautuarium van de AZ bouwvallige voorstelde, deze man Parmesar heeft dat klaar gespeeld voor volk van Suriname,. Om een waardig mautuarium van te maken,, hij is bijna gekozen tot president van Suriname bij de RR/DR verkiezingen….EBS heeft hij op poten te krijgen met al het financiële wanbeleid..nu het goed gaat moet hij het veld ruimen,,,hij is een bruggenbouwer, dus CEO van de SLM.. straks puinhoop opruimen , orde op zaken stellen land inrichten en regeren zit in de genen van Hindoestannen, take it or leave it…..


  Maak melding

 9. @Arjen, helemaal mee eens! Ongelooflijk stom de reacties hier en het bericht zegt helemaal niets over waarom.

  Wat grappig is, is dat zijn ontslag komt, nog voor de raadsvergadering…..dus zal het iets ernstigs zijn en zeker niet liggen aan het feit dat de prioriteiten anders zijn.


  Maak melding

 10. Dezelfde meneer laat de electriciteit van een ziekenhuis afsluiten. Hoe achterlijk kan je zijn om een ziekenhuis van stroom af te sluiten…mijnheer de exit directeur van EBS!


  Maak melding

 11. Dit is politiek van NDP,parmessar wordt klaar gemaakt voor 2020 hij kan heel goed acteren en op zijn knieën gaan” me Begië geeft ons nog 5jaar” we zijn niet vergeten hoe laag iemand kan vallen.nog mooier hij wordt straks kandidaat president ,Hindoestan wordt op die manier binnen gehaald.


  Maak melding

 12. C.A.Schipper 30 november 2018 at 20:26
  ..DE..NDP..BESPOTTER..DEZE..KENNEN..WIJ..AL..VAN..JE.
  WAN..NEER..KOM..JE..MET..EEN..GOEIE..MOP..
  HEBBEN..WIJ..WEER..LOL..

  Ie GO FOROE NO SCHIP?


  Maak melding

 13. @Mokro, is toch terecht als afnemers zijnde verantwoordelijkheid niet nemen om het verbruik van elektriciteit te betalen, dan is het gerechtvaardigd je afcte sluiten, en over te op je eigen voorzieningen, de noodstroom aggregaat…o ik denk dat ze niet weten wat een noodstroom UPS systeem aggregaat is…dus je niet wasr over je praat….


  Maak melding

 14. Neen poppenkast: hij wordt de nieuwe directeur van de Hakrinbank, wordt verteld op social media.
  Reden: Bussaid heeft de reserves van de bank goed beschermd, zijn opvolger Sheoraj Panday is ook een beschermengel voor de reserves van de Hakrinbank. En als je de NDPers geldgeil wil maken heb je maar één woord nodig: reserves. En dan worden ze gek. Kijk maar wat ze met de reserves van de Centrale bank, gevormd door Telting hebben gedaan. Letterlijk opgevreten: In Nederland noemen ze dat Potverteren.
  Nu wil ik jullie erop wijzen dat de Surinaamse Bank de dans net op tijd is ontsprongen. Ze hadden wel een aandelenemissie nodig om op safe te gaan spelen. Voor de Hakrinbank is dat andere koek. Dank zij de heren Edgar Wijngaarde en Harry Radhakishun, die de Vervuurtsbank kapot hebben gemaakt is de overheid 51% aandeelhouder van de Hakrinbank. Andere aandeelhouders zijn: Bank of America10%, de Rabobank 10% en het Surinaams publiek (harry Radhakishun???) 29%.
  Dit betekend dat wij nu aan de vooravond staan van de 3e financiële deconfiture van De Hakrin/ vervuurtsbank te weten: 1952, 1973 en 2019?. Wie weet. De verkiezingen komen eraan en de NDP heeft heel veel geld Nodig.


  Maak melding

 15. Forumleden, Odi odi.

  @john 2 december 2018 at 00:06
  Je hebt gelijk in deze.
  Maar ik hoop dat het ook anders loopt. Anders wordt het straks een (ramp) voor de Hakrinbank.


  Maak melding

 16. Parmessar heeft veel goede zaken gedaan in Suriname wat Rakram heeft aangehaald.
  Het probleem van Suriname is dat er op alle belangrijke posities creolen de het voor zeggen hebben.
  Nu al heeft men al een vooroordeel over Santohki. Santokhi is nooit president geweest en hij wordt nu niet geschikt bevonden door de creolen rara rara hoe kan dat?
  De naam van Suriname kan ook veranderd worden in Negername !!!!!


  Maak melding

 17. Rakram
  Ik was in 2010 in Suriname en bracht een bezoek aan het mortuarium. Ik neem aan dat wij het over hetzelfde mortuarium hebben , dat jij zo zit op te hemelen,. Dat ding stonk. En op dat moment begon ik de economische term “Lijken in de Kast” te begrijpen. En de meeste bewondering had ik voor die mensen die daar werkten . Ze zaten in die stank hun broodjes steak etc. op te eten. Dus: voordat je iets gaat ophemelen, Ga eerst op bezoek. Conclusie: Ik zal het Mortuarium van Parmessar nooit ophemelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.