zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse, Che en Fidel op billboard op Onafhankelijkheidsdag Suriname

Bouterse, Che en Fidel op billboard op Onafhankelijkheidsdag Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 nov – Bij de herdenking van de drie en veertigste onafhankelijkheidsdag van Suriname, is een opmerkelijke billboard te zien geweest. De billboard was op verschillende plekken geplaatst. President Desiré Bouterse prijkt erop samen met vijf Latijns-Amerikaanse militante leiders. Het betreft Che Guevara, Hugo Chavez Fidel Castro, Evo Morales en Simón Bolívar. Bestuurskundige August Boldewijn vindt het ongepast en ook een klap in het gezicht van de Surinamers die aan de wieg stonden van de onafhankelijkheid.

Onder meer de toenmalige premier Henck Arron en nationalistisch leider Eddy Bruma zijn geen moment genoemd of herdacht. “De billboard is in elk geval niet bedoeld om de waarheid van onze staatkundige onafhankelijkheid op de voorgrond te plaatsen”, zegt Boldewijn tegenover De West. Hij vindt het een onterechte handeling van de regering om de militante figuren op te hemelen op Onafhankelijkheidsdag.

Er had best wat gezegd of gedaan kunnen worden als eerbetoon aan Henck Arron die het land leidde naar de onafhankelijkheid. En ook Eddy Bruma, die gezien mag worden als de motor achter de autonomie van Suriname. “Als Bruma niet betrokken was geweest, hadden wij geen onafhankelijkheid gekregen”, aldus Boldewijn. Hij vindt het daarom absurd dat Bruma nooit is geplaatst op een billboard of opgehemeld is geworden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

45 REACTIES
 1. Het zou op z,n plaats zijn geweest als hij op de billboard was met de surinamers van wie hij hun moord op z,n geweten heeft.De billboard zou dan wel vele malen groter moeten zijn.


  Maak melding
 2. Er zijn wel kenmerken tussen deze heren. Allemaal zijn het revolutionairen en anti- imperialisten.
  Dus, Bouterse past in dit rijtje. Ben benieuwd hoe hij in de geschiedenisboeken zal verschijnen.
  Voor- en tegenstanders. Het is maar wie aan de macht is op dat moment.


  Maak melding
 3. Als George Hindori de tweede sterke man van de politieke partij, Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP), niet betrokken was bij de voorbereiding van de Onafhankelijkheidbespreking of medewerking ervan had verleend dan was Suriname op 25 november 1975 niet onafhankeliijk geworden. Er hingen talrijke donkere wolken boven Suriname en op grond daarvan was de VHP de allergrootste tegenstander van de onafhankelijkheid op dat moment.

  Donkere wolken oa, de staatsgreep op 25 februari 1980, veel Surinamers die Suriname verlieten naar Nederland gingen kort voor en na de onafhankelijkheid en de jaren erna, zwakke economie, Nederland die bij de bespreking van de onafhankelijkheid niet wilde dat Suriname een leger moest hebben, enz.

  De VHP en ook de PL hadden zaken heel goed bekeken en gezien. Zie wat ervan Suriname en de Surinamers terecht is gekomen. Ook Nederland heeft het ingezien dat ze zaken overschat hebben en niet beter hebben gepland, hebben ondersteund hebben, hebben uitgewerkt en hebben aangepakt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Het kan ook zijn dat hij slechts een salut brengt aan de vijf revolutionairen en verder niets mee bedoelt. Vraag hem zou ik zeggen, hoeven we niet te speculeren. 😎


  Maak melding
 5. Schaamteloos, zo laag aan de grond gezakt. DDB is ter schaamhaar waard in vergelijken met de 5 figuren op de Billboard, waarvan 4 de allergrootsten wat Latijns Amerika. Wat heeft DDB op zijn naam staan…een billboard zoals Ram Singh dat suggereert zou van PL moeten komen. Somo moet eentje laten maken of de voorzittter van stichting 8 december. Somo omdat hij de amnestie Wet gesteund heeft. Hij kan daarmee nog iets goed maken.


  Maak melding
 6. Is de poster die hij heeft hangen boven zijn bed en in zijn woonkamer, waarom niet op straat denkt hij inzichzelf, het publiek zal het waarderen.


  Maak melding
 7. Creolen zullen nooit het zeer belangrijke aandeel die George Hindori heeft gehad voor de onafhankelijkheid van Suriname benoemen.
  Creolen zullen altijd alle eer voor zich zelf opeisen.
  Suriname zit wel deze stumperds opgezadeld, daarom blijft het land achter in ontwikkeling.

  Dat zelfs de duivel Bruma, die van de huiden van de hindustanen leer zou laten looien, krijgt na zijn dood nog steeds alle eer. Deze man is vermoord en tot de dag van vandaag heeft men niet kunnen achterhalen wie hem heeft vermoord.


  Maak melding
 8. De marketing van de NDP begint al goed te draaien.
  De NDP heeft van alle politieke partijen de beste marketing. En daar trapt het volk telkens weer in.
  Bouta wordt in 2020 weer president.


  Maak melding
 9. Onderontwikkelde vizieloze gewetenloze respectloze n eerloze bende zweefte’kie bandietenleider die denkt dat hy in su tekeer kn gaan alsof hy ht gee’rfd hft vn zn pa


  Maak melding
 10. Al verpakt men een vette hondendrol in goudkleurig kadopapier , t is en blijft een hondendrol., Net zoals een aap een aap is en blijft , al draagt die een gouden ring .


  Maak melding
 11. Zie daar oe dong no mpp ndp burikies, de toekomst van land en jullie dom volk als jullie weer oerdom dwaas debiele idioot, ddb knettergek in 2020 gaan stemmen op de meest meedogenloze corrupte religieuze politieke sekte partij, de misdaad, corrupt vervloekte ndp en haar leider, sa e mek oenoe k. dee nanga dee. Ai dongs wang tang teki efie neks no fout, wo K. Oma en opa zien het al aankomen, de jaren tachtig, maar zevenmalen erger met nog meer revo achtige wantoestanden met didibri als dictator president for life, opgevolgd door kleinzoon. Ndp paria’ s ai wo k. no mpp. Dus stem paars demonisch misdadig bezeten op de allergrootse aanbeden misdadiger didibri foe kondre. Ai a go kong bakka, geen wc papier, geen uie en knoflook, geen brood, geen ene ka, alleen paarse ddb schijt en pis met kakkerlak en slang als toespijs. Elk volk krijgt de leiders die het verdiend en die luie blakkamangs hebben werkelijk een stok nodig.


  Maak melding
 12. Anti-imperialist en revolutionair, lees ik, toe maar,

  terwijl deze verrader van Ons Volk een staatsgreep

  heeft gepleegd tegen de RECHTSSTAAT Sranan en

  haar Volk, in samenwerking met Kolonialistisch

  HOLLAND ! (oa Ned kolonel Valk hielp bij dit verraad)

  Daarna heeft deze zogenaamde revolutionair talloze

  Surinaamse, onschuldige en ongewapende Surinaamse

  staatsburgers opgepakt, gemarteld en in koelen bloede

  vermoord ! ( 8 dec massamoord en Moiwana massamoord !)

  PS : Op dit moment heeft deze meneer NOG een

  “REVOLUTIONAIRE DAAD” VERRICHT,

  SRANAN IS ALLE GELD ALLE DEVIEZEN EN ALLE

  GOUD KWIJT, SRANAN KONDRE, S K E E R!!!!!!!!!!

  Binnenkort is de “revolutie’ compleet, wanneer alle goud,

  alle hout, alle olie, alle water, de Affobakadam, de Nationale luchthaven,

  de haven van Paramaribo en meerdere staatsbedrijven, overgedragen

  moeten worden aan CHINA, wegens WANBETALING van de

  ABSURDE en ONNODIGE PAARSE LENINGEN !!!

  NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding
 13. @jiyani vuile racistische idioot als Hindori zo racistisch was als jij domme misbaksel.dan waren wij nog steeds onder jou blanke idolen aan de Noordzee. BOUTERSE past bij de strijders in zuid Amerika die de witte Supermatisten uit hun land geschop hebben.Bouterse heeft korte metten met hun gemaakt. PRES IE BIEDJIE


  Maak melding
 14. Wat een brutaliteit van de eeuwige loser inalles, om zichzelf tussen hun te plaatsen
  Fidel is geen laffe moordenaar maar een militair die militairen vocht

  Kijk hem pralen boven die anderen, wha ha ha ha, triest hoor


  Maak melding
 15. Welke strijder is hij, het zwaard heffen tegen ongewapende burgens
  Wha ha ha ha ha, tering laffe hond
  Elke militair in de wereld spuugt op dat laffe ventje
  Lulletje Delano is gewoon een kleine hosselaar en hoort bij de laffe der aarde
  Alles mislukt bij dit lullutje, hij moet zich zelf op krikken aan mensen die overleden zijn
  Als deze mensen zouden leven, zouden ze nooit van hun leven op een billboard willen verschijnen met zo een waardeloze achtergrond, de eeuwige loser
  Lulletje denkt dat men hem zo gaat vereren na zijn dood
  hi hi hi losertje wil meetellen


  Maak melding
 16. Wat is de bedoeling van deze billboard?
  reclame voor 43 jaar onafhankelijkheid.
  Propagandastunt van en voor DDB
  Propaganda voor de NDP

  Ik zie het als een mier die opkijkt tegen olifanten. DDB. Hoe durf jij je te vergelijken met deze grote jongens. Jij komt niet eens in hun schaduw.


  Maak melding
 17. Mensen die niks voorstellen, zoals deze moordenaar, bezitten een minderwaardigheidscomplex, om zich in een rijtje te willen scharen van revolutionairen, omdat ze zelf mislukt zijn met een zogenaamde revolutie, Wat nooit een revolutie is geweest, daarbij is het ook nog een analfabeet, dus kan hem eigenlijk ook niet kwalijk nemen, dat hij de defenitie niet weet van een revolutie.


  Maak melding
 18. Schaamteloos, infantiel, megalomaan, dement fossiel. Kan toegevoegd worden aan het rijtje…Mussolini, Ceaucescu, Saddam Hoessein, Khadaffi. Hopelijk vindt hij zijn einde op identieke wijze als deze massamoordenaar.


  Maak melding
 19. De hoogmoed van sergeant ddb komt voor de val

  De kat ddb in het nauw gedreven is bezig met wel heel rare sprongen.

  De nieuwe kleren van de keizer

  De keizer houdt van heel dure en mooie disign kostuums om mee te dragen en te pronken voor het publiek. Zijn kleermakers maken steeds duurdere gewaarden voor hem, maar daar is hij niet te vreden over.

  Uiteindelijk wil hij een bijzondere stof en tot op de naad gemaakte kostuum hebben en geeft zijn kleermaker de opdracht een kostuum te maken van een stof die niet bestaat. Niet te zien is.

  De stoffenmakers van kleding komen langs en maken de onzichtbare dure kledingstof voor de keizer, ook de kleermakers komen met hun onzichtbare naaimachine die de onzichtbare kostuum van de keizer maken. De koning verschijnt in de kleedkamer in zijn adamskostuum en ze kleden hem in de dure ontzichtbare stoffen kostuum, die als gegoten tot in de billennaad, edele delen strak om het lijf zit.

  hij gaat naar buiten om dit aan de onderdanen te showen. Iedereen ziet dat de keizer naakt op straat loopt, maar niemand durf dat te zeggen, dat de keizer naakt in de rondte loopt. Een jongeman in het publiek die dit waarneemt begint hierover heel hard te lachen en roept, de keizer loopt in zijn blotte bast door de straten rondt.

  Iedereen die het al lang wist en niet durfde te lachen, begon nu wel heel hard te lachen. De keizer wist niet hoe snel hij weer naar huis moest redden.

  Boeng Laf(S)Tory.

  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  De intelligentie van de Surinaamse burgers wordt zwaar onderschat

  Boeng Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. Als Bruma niet betrokken was geweest, hadden wij geen onafhankelijkheid gekregen”, aldus Boldewijn. Hij vindt het daarom absurd dat Bruma nooit is geplaatst op een billboard of opgehemeld is geworden.

  Bruma was een racist dus terecht dat zijn foto niet op de billboard is geplaatst.
  DDB is geen vrijheidsstrijder want aanleiding van de staatsgreep is een belangenconflict van de onder officieren en de stad geweest. Dus deze man stad ten onrecht op de billboard.
  Henk Arron hoor ook niet thuis in deze rij, want hij heeft land en volk naar de verdoemenis geleid.

  @Damsco, jij bent zelf een grote racist. Je moet je kennis van geschiedenis weer gaan opfrissen.
  Ga je horizon verbreden, dan kom jij heel gauw tot de conclusie dat jouw soortgenoten nergens ter wereld met succes een land hebben kunnen besturen.
  Noem een land die zij tot ontwikkeling hebben gebracht.
  En nu dichter bij huis zie District Coronie. Een achter gebleven stuk Suriname.

  Bruma heeft nooit kunnen accepteren dat de Hindoestanen zich in alle opzichten beter heeft ontwikkeld.

  En nu de held Arron en zijn volgelingen. Het is een grote schande dat de creolen eerst voor de onafhankelijkheid hadden gestemd en toen het moment daar was massaal het land zijn ontvlucht.
  Hadden ze geen vertrouwen in hun eigen leiders????

  Zijn jouw gevluchte soortgenoten die de blanken als hun onderdrukker zag zo principe loos geweest om, toen de onafhankelijk er aankwam Suriname te verruilen om zich weer aan de onderdrukker te onderwerpen!!


  Maak melding
 21. Het is toch Hindori geweest die van de VHP partij, toen gestemd heeft voor de onafhankelijkheid. Anders had Henk Arron van de NPS Sur nooit onafhankelijk gekregen. Hierbij heeft Lacho een belangrijke rol gespeeld achter de schermen. Dan kun je niet zeggen dat het de schuld van de negers zijn om de onafhankelijkheid op te eisen.

  Het zijn toch hindoestanen Lacho en kornuiten die vuile schoften geweest die dit hebben bewerkstelligd.

  PSSSSSSSSSST


  Maak melding
 22. Hoe is Sur onafhankelijk geworden.
  Door Hindori van de VHP die toentertijd gestemd heeft voor de onafhankelijkheid.
  Hierbij heeft Lacho achter de schermen een belangrijke rol gespeeld.

  Het zijn toch hindoestanen die er voor gezorgd hebben dat het zo ver kwam, anders kon Henk Arron fluiten……..

  Dus kunnen we geen beschuldigende vinger opsteken richting de negers.

  Het zijn de vieze vuile klote kornuiten van de VHP geweest!!!!!!!


  Maak melding
 23. Wat een belachelijkheid

  Wat hebben deze mensen bet voor eigen volk,met deze poster is het weer eens raak!

  Deze man hoort tot de bende moordenaars die behoord tot het schuim der aarde,ten tijde van de moorden heeft hij zich toen ook geschaard bij moordende presidenten die hem vertelden hoe hij de coup moest aanpakken.

  Denkt deze moordenaar nou echt dat het een eer is om zich te scharen tussen mensen fidel chi en soort gelijken!!!
  Was dit het om te laten zien dat hij net zo belangrijk is geweest als zijn medemoordenaars.

  Hiermee laat deze idioot zien hoe hij denkt en waarom soms zijn waanzinnige ideeen nooit lukken.

  Voor mij is deze (man)de grootste idioot ever in suriname ..en kan met recht een LOOSER genoemd worden.


  Maak melding
 24. Jiyani…..mensen als jij,racisten als jij zijn een belediging voor het volk,alsof hindustanen alleen maar goed bezig zijn.

  Met mensen als jij.komt idd het land niet goed,jij bent het typisch voorbeeld van heers en verdeel politiek!!!

  Zo komen surinamers nooit bijeen…wij zijn surinamers en sterk als we 1 zouden zijn!!
  Dankzij onmensen als jij zijn we gedoemd in hokjes te leven…hindustaan bij hindustaan,javaan bij javaan etc!!!

  Als je wat wilt betekenen voor het volk drink dan eeeekoelien koelie cola of bezoek ff de bosje brug ….

  Want loosers als jij kunnen we echt niet gebruiken,racistische hond!

  Je zal wel een nazaat van ghandi zijn,die ook zo racistisch was,en daarom is zn standbeeld in su ook een belediging!


  Maak melding
 25. DB zal de geschiedenis ingaan als de man van de 8 december moorden.Zijn nagedachtenis zal voor eeuwig
  bevlekt blijven.Letterlijk bevlekt met onschuldig bloed.


  Maak melding
 26. Even voor de duidelijkheid. ik als creool ben het land niet ontvlucht omdat ik geen vertrouwen had in mijn leiders. ik wilde zelf als het kon in de leiding zitten, vanwege mijn grootse plannen met mijn land.Ik ben naar Nederland getrokken om te studeren, maar toen ik mijn studie had afgerond kon ik niet terug vanwege het feit dat een stelletje militaire klootzakken zo nodig een staatsgreep moesten plegen. En ik denk dat velen met mij met dit probleem opgescheept zaten. Wij wilden terug, maar konden niet. Dus; een gedwongen verblijf in Nederland. een land waar ik mij nooit thuis heb gevoeld. Het lag dus niet aan mij dat ik hier ben gebleven. Ik zie mezelf dus als een nationalist , die nooit de kans heeft gekregen zich te bewijzen.


  Maak melding
 27. John , en wat houdt je dan nu tegen om terug te gaan, en wel verbeteringen in Suriname te brengen?
  Of je nu wel of geen creool bent is niet belangrijk volgens mij, je moet je cappaciteiten benutten of je zwart, wit of geel bent, zolang het maar niet paars is, en wat dat Bilboarrd betreft, Pure hoogmoedswaanzin van een narcist


  Maak melding
 28. Het is kenmerkend dat men in Suriname de president op gelijke lijn zet tegenover echte leiders die het volk naar vrijheid en onafhankelijkheid leidden. Waarom Bouterse tussen al die leiders afgebeeld staat is mij, en met mij velen, een raadsel. Want laten we eerlijk zijn je moet toch behoorlijk verstrooid in je bovenkamer zijn om jezelf met Simon Bolivar (eerste echte revolutionair in Zuid Amerika) te vergelijken ? En over Che en Castro wil ik het niet eens hebben. Deze leiders hadden ballen om het tegen het machtigste land op te nemen. Zoveel ballen heeft de oude moordenaar en gezwel Bouterse niet. Hij durft niet eens een confrontatie van Guyana aan.


  Maak melding
 29. @Govind: ik geef u groot gelijk want ik kan ook geen land noemen waar de leiding in handen van de Creoolse bevolkingsgroep is en het met dat land goed gaat. Dit heeft totaal niks met racisme te maken maar het benoemen van de juiste feiten. In mijn optiek is het beste voorbeeld niet Suriname maar Zuid Afrika. Toen het nog door blanken geregeerd werd, was van armoede, corruptie en ghetto vorming geen sprake. Na de machtsovername door de zwarte gemeenschap gaat dat land ten onder aan criminaliteit, geweld, armoede en racisme. De leiders hebben totaal geen visie en kunnen geen lange termijnplan opstellen. Het is vooral aan de Indiërs (zie bijvoorbeeld de Gupta familie) te danken dat het land nog een beetje welvaart kent. Maar ja, het zijn toch weer de Aziaten die de mondjes van de overgrote deel voeden.


  Maak melding
 30. Dus als t niet goed gaat in een land en je t elders wil proberen ontvlucht je een land??? denk dat vele een afwachtende houding nu hebben om te investeren in Suriname, t gaat niet goed in t land als velen de mogelijkheid hadden om nu te vertrekken hadden ze t gedaan , bij de komende verkiezing denk ik niet dat de NDP de grootste partij gaat worden , velen zijn teleurgesteld !!!


  Maak melding
 31. Damsco 29 november 2018 at 20:49
  @jiyani vuile racistische idioot als Hindori zo racistisch was als jij domme misbaksel.dan waren wij nog steeds onder jou blanke idolen aan de Noordzee. BOUTERSE past bij de strijders in zuid Amerika die de witte Supermatisten uit hun land geschop hebben.Bouterse heeft korte metten met hun gemaakt. PRES IE BIEDJIE.

  Damsco
  Noem ,de witte man maar rassisties, ze zijn er uit geschopt ,en wat is er van terecht gekomen ,een groot puinhoop ,er zijn zuid-Amerikaanse landen waar een inflatie gehaal worden 1000 % . Daar mag trots op zijn.
  In Suriname zijn er een paar families die rijk van geworden zijn,damsco kruip terug onder je steen ,hebt jij jij jou stukje terug gelezen,over rassisties gesproken ,


  Maak melding
 32. In het voormalige RODESIE, werden de blanken boeren er uit getrapt, ze vragen op hun bloteknieen, of ze terug willen komen ,omdat er hongersnood heerst .
  Dit heeft niets met racisme te maken maar met ontwikkeling, er zijn groepen die hun eigen ontwikkeling in de weg staan door machts wellust en geld als het anders is hoor ik het graag


  Maak melding
 33. Deze vertoning is slechts schaamteloos en ziekelijk te noemen. Deze narcistische ellendeling heeft geen gewetensvorming. Suriname kent geen revolutionair Bouterse maar een ordinaire couppleger en moordenaar. Zijn straf zal hij niet ontlopen.


  Maak melding
 34. @jayant, van Bruma,s huid hebben ze schoenen gemaakt dat is wat hij heeft verdient en is niet belangrijk wie hem heeft vermoord als dat ook daadwerkelijk is gebeurt . Bruma is een onbelangrijk persoon geweest in de Surinaamse politiek en geschiedenis .


  Maak melding
 35. Beste schrijvers,
  Sinds ik geboren ben en daarna naar school ging, hoor ik en lees ik dat meneer Bouterse een moordenaar is. Hij heeft namelijk de december moorden gepleegd.

  Maar ook centraal staat dat hij toentertijd aan de macht was en de nieuwe coupplegers zelf wilden aan de macht komen door hem af te zetten. Jullie begrijpen het wel dat zoiets heel heffig gaat, met veel geweld en een ieder die in de weg staat wordt opgeruimd. Er is dan sprake van leven en overleven en kijken wie als winnaar uit de bus komt.

  De nieuwe coupplegers waren aan de winnende kant. Juist dhr. Lachman van de team coupplegers die de pantser bediende, gaf zichzelf over aan DB. Natuurlijk moet van DB een reactie komen om het te overleven. Naar mijn mening had hij de enige keus om zijn vijanden te elimineren. Er zijn in Sur ook geen gevangenissen die bestand zijn om strijders te kunnen opsluiten. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Ik neem aan dat de nieuwe coupplegers bewust waren van de risico’s, wanneer het zou misgaan en de gevolgen die daaruit voortvloeiden. Op de koop toe is weer een Hindoestaan geweest die verraad pleegde door over te lopen.

  WIE O WIE KAN MIJ UITLEGGEN DAT DB VERKEERD HEEFT GEHANDELD. EN ALS DAT ZO IS, WAT HAD HIJ DAN MOETEN DOEN………..

  Neem ook in ogenschouw wat in de huidige toestand van de wereld gaande is. Van hoog naar laag wordt dezelfde truc toegepast. Bin Laden is ook standrechtelijk geexecuteerd door een groot mogendheid. Ze hadden hem zo levend kunnen pakken.

  Met dank voor u welwillende medewerking!!!!


  Maak melding
 36. Bouta is aan het dementeren. tje-poti wie beschermd deze man nog tegen zichzelf.
  Wel hij zal al zijn voorgangers volgen recht het graf in, en misschien nog wel sneller dan iedereen denkt..


  Maak melding
 37. dit is nou net wat Suriname opbreekt er is dus een kloof tussen aziaten en africanen die maar niet ophoudt beiden hebben zich hier verrykt net als de kolonialist die hen hier heen gebracht heefd enover de rug van de Inheemsen,Foei schaamteloze Rascistische idioten .wat is er over gebleven van onze idiealen onze eenheidt en onze TOEKOMST en dat is de Republiek SURINAME de eenheidt, niet de Rascitische en economisch opstakels creaters die dit landt ten gronde richten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES