Van terrorisme verdachte broers in Suriname komen zelf aan het woord

19
Van terrorisme verdachte broers in Suriname komen zelf aan het woord
De broers Raoul A. en Nasr I., die in Suriname verdacht worden van terroristische activiteiten.

PARAMARIBO, 28 nov – Vandaag staan de twee moslims broers Raoul A. en Nasr I., die in Suriname verdacht worden van terroristische activiteiten, weer voor de rechter. Dit keer komen de verdachten zelf aan het woord, want ze zullen door de rechter en het Openbaar Ministerie worden ondervraagd.

Van de broers, die de Nederlandse nationaliteit bezitten, wordt gezegd dat ze een aanslag hebben willen plegen op de Amerikaanse ambassadeur in Paramaribo en de luchthaven van Suriname. Ook zouden zij mensen in Suriname hebben willen ronselen voor de gewapende strijd van terreurorganisatie IS. Zij zitten nu al anderhalf jaar vast.

Volgens dagblad De Telegraaf zal hun advocaat vandaag opnieuw een verzoek doen om de verdachten vrij te laten. Volgens hem is er geen bewijs dat de broers een aanslag hebben willen plegen. De broers zouden niet geronseld hebben voor de militaire strijd, maar wilde de ideologie van het moslimgeloof verspreiden.

„De vrije meningsuiting heeft gevaarlijk geleund tegen extreme uitspraken, maar het was nog steeds vrije meningsuiting. En het heeft niet geleid tot direct gevaar voor de gemeenschap”, redeneert de advocaat van de verdachten volgens de krant.

19 REACTIES

 1. Welke acties heeft minister Blok van Buitenlandse Zaken ondernomen om deze 2 Nederlanders vrij te krijgen? Buitenlandse Zaken doet heel weinig voor mensen met de Nederlandse nationaliteit die in het buitenland onterecht vastzitten.


  Maak melding

 2. So “karoe-wirie faja” om de aandacht van de problemen in Suriname, veroorzaakt door de NDP , te maskeren en de bevolking zand in de ogen te strooien. Bouta zou verder zeggen : “zand erover” !!


  Maak melding

 3. @ Jiyani,
  Alleen als het om een “blanke Nederlander” zoals bv Joran gaat, worden alle diplomatieke kanalen ingzet door Nederland.Kan mij nog herinneren,een artikel over een “nederlander van Hindostaanse afkomst” , onschuldig in de gevangenis van USA, waar de nederlandse regering geen vinger naar uitsteekt !!
  Na so a-de !!
  Alle donkere huidskleur mensen vallen in Nederland onder zwarte piet !!Vroeger ging men zelfs zover dat men met zijn vinger over de donkere huid ging vegen om te zien of het “zwart” afgeeft !!


  Maak melding

 4. Het is vanaf het begin al duidelijk geweest dat deze Nederlanders ten onrechte worden vastgehouden.
  Wanneer zij terug zijn in Nederland hebben zij zeker psychologische hulp en begeleiding nodig. De media zowel in Nederland en andere Schengen landen zullen ze opvangen op Schiphol. Er zullen velen discussies oplaaien op diverse TV zenders in Europa. Blok heeft het goed gezien failed State. Blok kon niets voor deze jongen betekenen omdat hij weet dat het vechten tegen de bierkaai is. Waarom loopt Bouta nog steeds rond??? De Amerikaanse ambassadeur zijn leven is nimmer in gevaar geweest. Dit foefje om deze jongens onschuldig vast te houden is meer om indruk te maken op Amerika. Wel Trump heeft lak aan Suriname. De zwarte Amerikanen die daar uitgemoord worden keurt hij goed. Hoop voor deze jongens dat zij gauw vrijkomen en zij zullen nooit meer een voet op Surinaamse bodem zetten, Laat dit een vinger zijn voor de Surineds dat dit een ieder kan overkomen. Deze regering en kornuiten zijn onbetrouwbaar, Je wordt bij aankomst in de kraag gevat en opgesloten als een crimineel terwijl je onschuldig bent. De criminelen en moordenaars die hier nog steeds rondlopen kunnen zij niet handelen. De advocaten en rechters hier zijn ook geen knip voor hun neus waard. De straffen die hier zijn een wassen neus. Sarie Tori. Deze jongens moeten bij terugkeer in Nederland een fikse schade claim indienen. Dit is pure vrijheidsberoving.
  Het schenden van mensen rechten.


  Maak melding

 5. De rechters in Suriname zullen hun best doen vandag.Ze gaan niet bang zijn,ze zijn onbevreesd,ze vrezen niet voor hun leven ..het is niet bouta die bevelen gaat blaffen als een zieke hond het zijn 2 broers die bouta heeft gepresenteerd als terroristen ,dat speelt alleen af in zijn zieke kop.Nu gaan we de rechters in action zien.Straks wanneer het bouta zijn beurt is om berecht te worden dan moet je deze rechters zien..ze zijn dan depressief of ze worden massaal ziek op mysterieuze wijze.
  Soso poppenkast….


  Maak melding

 6. In Nederland wil men zich niet branden aan terroristen. Daarbij maakt het niet uit of ze al dan niet terecht vastzitten of veroordeeld zijn. Heel Europa wil (mogelijke terroristen niet terug) ook al zijn het onderdanen. In Syrië waar IS nog steeds bestaat, (flink gereduceerd) worden de gevangen genomen terroristen op Amerikaanse legertrucks gegooid en over de grens naar Irak vervoerd alwaar ze berecht worden.

  Dat mag dus helemaal niet omdat ze de feiten op Syrische bodem gepleegd hebben en daardoor in Syrië of land van herkomst berecht moeten worden. Aan Assad worden ze niet uitgeleverd omdat de Amerikanen hem niet erkennen. De Koerden in Syrië kunnen de gevangenen ook niet meer aan. Het drukt te veel op de kosten. Dus naar Irak omdat de Europeanen en andere landen hun onderdanen niet terug willen. Er zijn ook andere gevallen bezijden terrorisme waar je ook aan je lot wordt overgelaten. Zoek het maar uit, vindt men.


  Maak melding

 7. De allergrootse terrorist is de onberechte moordenaar, bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskas rover die land en volk sinds 1980 verderft en terrorisseert met zijn meedogenloze roversbende,. D tot in hun botten oerdomme mpp dwaze debiele idiote ndp pari’ s verdienen het om uitgemoord, gedrogeerd en beroofd te worden door hun soso lobi didibri misleider sa e mek deng k. moro kakkalaka.


  Maak melding

 8. Maar als je opgepakt wordt in een bepaald land waar de doodstraf van toepassing is en je berecht wordt, is Nederland niet te beroerd om zich in te zetten ook al zet het geen zoden aan de dijk.


  Maak melding

 9. Op verzoek van USA zijn de broers opgepakt..dat is niet zomaar gebeurd..

  De mailtjes die de Amerikanen hebben onderschept zijn keiharde bewijzen in hun optiek..
  grap of geen grap….

  broers dienen nu als “voorbeeld”…don’t fuck with USA…

  SU heeft hierin niets te betekenen..ze MOETEN doen wat USA wilt..


  Maak melding

 10. Big brother Brazil , staat inmiddels ook op scherp ,deze is door USA ook al ingeseind .
  Overigens , wat deden deze 2 BARBAMANGS in sur ?? Moskee bezoeken ??
  Fiks straffen ten voorbeeld , de vliegtuig waarin vele suri’s zitten zal maar opgeblazen worden door deze half garen enkel en puur omdat zij naar HET BELOOFDE PARADIJS WILLEN ,met 37 maagden !!
  Waarom zijn er geen mannelijke Maagden in het Paradijs van hun ??


  Maak melding

 11. Feit is wel, dat deze mensen vooraf de werkelijke daad zijn opgepakt want na de aanslag ( daad) waren er zeker doden gevallen. Voorkomen is beter dan genezen !!!


  Maak melding

 12. Jonny, waren twee keer zoveel maagden nl 72. Wat hebben die maagden het zwaar daarboven gehad. Vroeger in de betere tijden kwam er zo nu en dan een terrorist binnen waaien in de maagden rijk. Maar de laatste 30/40 jaar is het verkeer naar de maagden rijk enorm toegenomen.
  Wat hebben zij het zwaar te verduren nu.
  Maar wat denk je toen de eerste vrouwelijke terrorist daar aan de poort arriveerde. Die maagden kregen de schrik van hun leven. Ze waren verplicht de terroriste gelijk de mannelijke terroristen te behagen. En daar er daarna meerdere volgenden zijn ze maar allemaal gelijk biseksueel geworden.


  Maak melding

 13. Deze casus is zeer triest!. Twee jonge kerels aanghouden omdat Kankantriestraat overhoopt ligt met Rust en Vredenstraat. Wat een puin zooi over de rug van deze onschuldige jongens, het jou zoon maar zijn Michel yu MMP.


  Maak melding

 14. laat dit een bewijs zijn aan de hindoestaanse bevolking zich vergelijken met blanken in nederland enze .
  voor de blanken zijn jullie Sranan mang ,blakka mang ,buitenlander . hoeveel mensen heeft joran van der sloot in koel bloede vermoord . toch krijgt hij zijn steun achter de schermen van de nl minister stef blok .Die suriname onlangs mislukte staat , failed state .


  Maak melding

 15. @ Black boy,

  Joran van der Sloot heeft geen mensen vermoord in naam van het geloof. Moslim doden onschuldige mensen in naam van het geloof wat legitiem wordt verklaard in de Koran omdat het kafir’s zijn aldus de moslims.
  Beste Black boy, wil niet beledigend zijn maar het zijn wel de feiten. Er staan in de koran honderden verzen haat jegens niet moslims !!!

  Ik neem aan dat je als moslim ook een Koran kenner bent en wel eens met mij bent?


  Maak melding

 16. Nazir heeft een neef op vakantie gebracht naar NL. Na 1 Maand belt ons neef dat hij naar Turkey gaat de dag dat hij eingelijk terug zou komen met Unknown friends. Na 2 maanden krijgen we een SMS van de nummer waarmee hy belde dat hij er niet meer is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.