Opperbevelhebber bezoekt de kazerne, Defensie Suriname in zijn hemd

26

PARAMARIBO, 28 nov – Met het werkbezoek van president Desiré Bouterse aan de hoofdkazerne van het Nationaal Leger, is het ministerie van Defensie in verlegenheid gebracht. Het staatshoofd was er om de grieven en klachten van manschappen en officieren aan te horen. Naar vernomen wordt, was het niet bepaald fraai. Behalve klachten over schaarste aan van alles, werd ook geklaagd over het personeelsbeleid en intermenselijke relaties. Dat zou normaal gesproken het domein moeten zijn van Defensie. Bevorderingen en andere voorzieningen vergen onnodig veel tijd.

Het werkt irritatie en frustratie, kreeg Bouterse te horen. Het betreft klachten die reeds lang, jarenlang publiek geheim zijn. Recent nog liet minister Ronni Benschop van Defensie een ex-officier opsluiten. De man had niets anders misdaan dan de zuchten verwoorden van kameraden op facebook. Bouterse moet intussen begrepen hebben dat meer nodig is dan het overlaten aan Defensie alleen.

“Het staatshoofd heeft gemeend de manschappen aan te horen en oplossingsmodellen aan te dragen voor knelpunten die er zijn binnen het leger”, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Een werkgroep moet binnen twee weken oplossingsvoorstellen formuleren. “De president heeft gevraagd dat de manschappen er vertrouwen in hebben dat de werkgroep het werk zal doen zoals is afgesproken”, wordt gemeld.

26 REACTIES

 1. Oplossingsmodellen door een werkgroep
  laten formuleren? ?? Dit heeft alleen kans van slagen als de werkgroep bestaat uit de militairen zelf in het kazerne. Zij weten waar de schoen wringt. Wat er nodig is om als militair te kunnen functioneren om ons land op een.professionele manier te kunnen dienen. Militairen zetten hun grieven punt voor punt op papier. Wanneer alle verbeterpunten op papier zijn verzameld dan pas gaan zijn met de werkgroep om de tafel zitten. Er wordt over de punten geëvalueerd. Hierna gaan de militairen samen met de werkgroep kijken welke oplossingsmodellen zij kunnen toepassen om de problemen op korte termijn op te lossen. Laat onze militaire jongens niets in een zinkend schip van zoeken jullie het maar zelf uit. Een militair is het beroep waarvoor zij gekozen hebben. Er zijn strenge regels die gehandhaafd dienen te worden. Er horen disciplines in het kamp aanwezig te zijn zoals psychologen, maatschappelijk werkers om de jongens op te vangen met hun problemen. Hun salaris moet zeer ernstig naar gekeken worden zodat zij geen extra baan hoeven te zoeken om te overleven om hun gezinnen te onderhouden. Dit brengt frustraties en stress met zich mee. Hun gezin lijdt hieronder. Geen privé bewaking meer.
  Dit is een zeer ernstige zaak in ons land als militairen ons land niet meer kunnen verdedigen wegens gebrek aan van alles en nog wat. Werkmaterialen, niet kunnen oefenen op het terrein. Scholing en trainingen ontbreken zodat zij met hun rug tegen de muur staan. Dit zijn onbeschrijflijke en barre toestanden.
  De motivatie op militair te worden zakt de moed je in de schoenen.
  Hoop dat de regering continue over dit onderwerp zal blijven waken en geen mooi weer komt spelen.


  Maak melding

 2. De verkiezing ligt eraan te komen
  De veroordeling staat voor de deur
  Zal hij het leger nodig hebben om
  De opsluiting tegen te gaan?
  Zal hij het leger nodig hebben om de verkiezing niet door te laten gaan?
  We zullen zien wat deze sluwe vos weer onder zijn huid heeft verborgen.
  Boer pas op je kippen als de vos zijn passie preekt.
  Schaaphouder pas op je schapen en let op de wolf in schaapkleding


  Maak melding

 3. Gaat de geschiedenis zich herhalen en de huidige opperhoofd en zijn zetbazen ervaren wat het toenmalige opperhoofd en diens zetbazen in februari 1980 heeft meegemaakt? Dat zou mooi zijn. Grongtappoe na assietereh. Wang dei foe tjong-tjon en wan dei foe sabakoe


  Maak melding

 4. Ronni Benschop??. Zwaar over het paard getilde gefrustreerde soldaat eerste klasse verbindingsman. Vond altijd dat hij niet kreeg wat hem toekwam. Charlesburg boi. Op de Aloyisius school verre van een helder licht. Groot en dom.


  Maak melding

 5. Bouterse als een oud militair is weer gaan slijmen met defensie. Hij weet dat hij de verkiezingen in 2020 gaat verliezen. Hij is nu bezig met een verkapte staatsgreep !!!!


  Maak melding

 6. @BigiSma

  Met een aanvulling:
  Hij zal proberen de manschappen te paaien want de officieren hebben toen Bouterse in het kader van zijn proces de staatsveiligheid aanhaalde duidelijk gesteld dat hij niet met dat soort domme dingen bij hun moest aankomen.
  Dit is duidelijk een poging de officieren te issoleren.


  Maak melding

 7. Straks krijgen ze allemaal een lintje van dit paarse bloedmonster en beloofd hij schaamteloos 25% loosverhoging, die ze nooit zullen krijgen. Zo werkt deze maffiabende eenmaal.


  Maak melding

 8. Die moereschond die de veroorzaker is van alle grieven en klachten waarmee wij kampen komt dokter spelen.
  Waarom hebben wij een leger?
  Ze voeren toch niks uit.Ze hebben geen werk.Ze zijn nodeloos.we hebben ze niet nodig.De vijand van Suriname zit daar en ze kunnen hem niet gevangen nemen.Suriname is niet in oorlog met niemand.Geen enkel land die zin heeft Suriname binnen te vallen en een bankroet Suriname met zijn domme inwoners over te nemen inclusief bouta.


  Maak melding

 9. mogelijk scenario, nadat deze manipulator de manschappen aangehoord heeft, bepaald zaken verbetering in aan laten brengen, zodat het ongenoegen en de onrust afgezwakt of verdwenen zijn, zodat er gezegd kan worden Zie je wel deze president heeft wat voor ons gedaan, wat er vooraf is gegaan zijn ze dan al weer vergeten, en heeft deze crimineel in afwachting van het vonnis het leger weer achter zich staan, doortrapt en slinks is deze boef wel


  Maak melding

 10. Een opa bevelhebber en opa companen. Oma en opa taki, maar nog venen meedogenloos, sluw en gemeen als toen ze jong nwaren. Wee de oerdomme debiele idiote aanhangers die deze mensen op handen dragen gelovig of niet. Christenen die de Heer op handen dragen kunnen geen stervelingen aanbidden of vererenj, allen dwazen zoals Steve Meye, Misiekeba en Breevie en bobo big for nothing Dodje. Ndp na wang owroe didibri partij.


  Maak melding

 11. Eind jaren zeventig en begin tachtig, was ene Elstak te beroerd om naar zijn manschappen te luisteren. Bouta doet dat wel. Het is alleen maar bevorderlijk voor de eenheid, rust en verbetering van het lot van de militairen. Er waren niet alleen soldaten maar ook officieren aanwezig. De werkgroep kan alles in place zetten en kan er gericht gewerkt worden naar een oplossing wat natuurlijk niet direct zal geschieden. Maar in ieder geval is er een zet gegeven.


  Maak melding

 12. desi-reet de serial mislukkeling gaat meer cassavefabrieken voor ze kopen. Maar je moet je wel afvragen wie zijn de dwazen, de mensen die het vertellen of die het geloven?


  Maak melding

 13. Ray, “Ze voeren toch niks uit.Ze hebben geen werk”
  Het eerste gedeelte heb je gelijk, het tweede gedeelte ben ik niet met je eens.
  Natuurlijk hebben ze wel werk, alleen krijgen ze geen opdrachten van hun meerderen om bepaalde werkzaamheden uit te voeren.
  Als voorbeeld stel ik mijn situatie in begin jaren zeventig toen ik als militaire politie in Suriname werkzaam was. Wat velen niet weten is dat de Nederlandse militairen destijds van het hele jaar dat ze uitgezonden werden naar Suriname maar 3 maanden in Paramaribo gelegerd waren. De resterende 9 maanden verbleven ze op diverse kampementen door het land (o.a. Brownsweg, Nickerie, Albina) en vandaar werden ze ingezet om patrouilles te lopen/varen, o.a voor de grensbewaking en handhaving van de wetten in het algemeen. Vonden ze dat leuk? Nee.. de meesten wilden liever in de stad een beetje wacht lopen op het kampement en s’avonds lekker stappen in de stad.
  Ik heb het nu over de Nederlandse militairen, maar er waren destijds ook Surinaamse militairen.
  Zie hier het probleem wat op dit moment speelt. De huidige militairen in Suriname zijn “salonmilitairen”geworden en willen/hebben een “9 tot 5 job.”
  Naar mijn mening is dit ook één van de oorzaken waarom er aan de grenzen de laatste tijd de nodige incidenten zijn geweest. Om het simpele feit dat er geen handhaving meer zichtbaar is. Men blijft liever op het kampement/kazerne. Er is dus genoeg werk voor de Surinaamse “krijgsmacht” alleen ontbreekt het schijnbaar bij het kader aan de nodige initiatieven. Het kan dus heel gemakkelijk véél beter.
  Ps. Ik neem hierbij aan dat alle militairen de bekende “eed” hebben afgelegd.
  Ben je het niet met mij eens dan hoor ik dat graag.


  Maak melding

 14. @Elwemo
  Het leger van Suriname is nodeloos.Je hebt over nederlandse militairen die ingezet werden toendertijd…laat mij je iets duidelijk maken.
  Eerder hebben wij niks te vrezen gehad.Militairen werden ingezet zeg je..liefst nederlandse..wel ja Suriname maakte toen geen oorlogsituatie mee.dus nodeloos om internationale militairen op posten te stationeren en de surinaamse militairen te vertroetelen.Toen kwam bouta aan de macht middels geweld..coupplegen is een vorm van geweld.De surinaamse militairen werden ingezet niet om buitenlandse vijanden te verslaan maar eigen broeders af te maken om een vieze oorlog tussen aartsvijanden , bouta en brunsie,uit te vechten.Moiwana is vernietigd dankzij de crimineel die doet alsof hij luistert en een leger die doet alsof ze de waarheid gaan vertellen.Wie houdt wie voor de gek hier.Sinds 25 feb 1980 doen we het verzoek aan bouta om te vertrekken maar die crimineel luistert niet naar het volk.
  Met de nederlandse militairen heden als ze gestationeerd werden als vroeger zouden we veilig voelen.Liever hadden we dezelfde situatie van vroeger.De bevelen van bouta brengen alleen maar nachtmerries met zich mee.De militairen moeten eerder wiegeliedjes voor de halfdode crimineel zingen.Dan zal hij in slaapvallen en de rest met rust laten.


  Maak melding

 15. Desi bouta (alias de killer, cokesnuiver) doet alsof hij niet in welke deplorabel toestand het leger zich bevindt. Hij investeert niet in het leger omdat hij bang is voor een coup en houdt de manschappen dom.


  Maak melding

 16. pakiratigri

  Ten tijde van de coup is er aan de Nederlandse militair gevraagd “zou je schieten op het volk als er een opstand zou uitbreken”, antoowrd van de Nederlandse militair “ik denk het het niet”.
  Dezelfde vraag gesteld aan de Surinaamse militair en die antwoorde “zeker zal ik schieten”
  Ook al;s uw familie daartussen loopt?
  “Ik zal ze waarschuwen thuis te blijven anders hebben zij een probleem want bevel is bevel”

  Ik hoop dat de militairen van nu, vanuit voortschrijdend inzicht, deze mening niet meer hebben


  Maak melding

 17. BigiSma:

  Volgens mij was het Hans Valk( Hollandse Kolonel) die ons in deze shit heeft gemanoeuvreerd. HIJ was de whisperer( pleeg een coup). Eindstand: nederland was betrokken bij de staatsgreep. ananlyse? Het dssier Suriname is voor 60 jaar opgeborgen(dus vertellen jullie geen shit hier).
  En de Nederlandse militairen zaten in de jaren 60 (TRIS) ook in Suriname, toen Guyana West-Suriname annexeerden. Zie hier wederom de gekoloniseerde geesten van velen van jullie( Die Hollanders zouden beter zijn). Vraag hen wat zij zoal in Indonesië hebben uitgespookt: duizenden javanen vermoord en handjeklap gespeeld met Generaal Suharto die een staatsgreep pleegde tegen Sukarno: eindstand: bijkans 600duizend doden. Dus kondremangs: libie mie nanga den ka torie abra den wit-man: a deng pot unu tideh inie na saka saka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.