zaterdag, juni 22, 2024
HomeFotoRenovatie 5de etage van het Academisch Ziekenhuis in Suriname afgerond

Renovatie 5de etage van het Academisch Ziekenhuis in Suriname afgerond

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 nov – De ministers van Financiën en Volksgezondheid in Suriname, Gillmore Hoefdraad (l) en naast hem Antoine Elias, nemen maandag een kijkje op de gerehabiliteerde en opnieuw opengestelde 5de etage van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Ze werden rondgeleid door AZP-directeur Claudia Marica-Redan.

De renovatie heeft drie maanden in beslag genomen. De directeur heeft aangekondigd dat ook de overige vier afdelingen zullen worden opgeknapt. Ze vraagt begrip en geduld voor de operatie die veel inzet zal vragen van het ziekenhuis zelf.

Het volledig project moet volgens planning in oktober 2019 af zijn.

Bekijk ook de reportage van Apintie TV:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Renovatie is je grootste onzin en geldverspilling. Natte vinger werk wordt er geleverd. Ze zijn zeer slordig met de verfkwast te werk gedaan. Boven de wastafels hangen er geen desinfectie zeephouders en papieren handdoekjes.
  Prullenbakken ontbreken en toiletten op de zalen voor de patiënten. Geen verlichting boven de wastafel en geen afscherming gordijnen in verband met de privacy van de patiënten. Die Ziekenhuis is het niet waardig om de naam Academischziekenhuis te dragen. Ondanks de renovatie blijft het vies en goor. Er wordt geschilderd met de slechtstelling kwaliteit verf. Dit ziekenhuis
  voldoet al jaren niet meer aan de gestelde eisen van deze tijd. Plat gooien en een nieuw ziekenhuis bouwen. Er is kwalitatief goed werkt materiaal verkrijgbaar. Renovatie is tijd en geldverspilling. Dit is weer zo een zoethoudertje van deze lamlendige regering. Laksheid en dom schaamteloos gedrag. Hersenloze ezels.


  Maak melding
 2. Dus, ik zeg nog een keer, Suriname heeft alle internationale /standaardisatie normen getekend, in het werkelijkheid deugd er niets van…kijk maar naar de bedwandpanelen, voor de privacy niet eens gordijnen,,,en nog meer….ik zou zeggen laat iets maken wat degelijk en volgens de internationale eisen aan voldoet…..


  Maak melding
 3. Scherp gezien op 1 foto of hebben jullie ook een rondleiding gekregen?
  Is de kritiek wel terecht wat betreft de inrichting? waarschijnlijk niet!
  De eerste patient wordt pas vrijdag opgeleverd.

  De renovatie betreft slecht bouw- en schilderwerk. Aankleding valt niet onder de renovatie.
  De bedden zijn voor de rondleiding om de “minister en gevolg”een indruk te geven.

  Dat het ziekenhuis al jaren niet aan de normen voldoet is een feit maar dat geld voor alle ziekenhuizen in Paramaribo. Dat men hier en daar renoveert is voor de patienten (grrootste deel) toch wel aangenaam, voor de genezing van een zieke is de bejegingening en behandeling van de aandoening belangrijker.
  Als je geen geld hebt moet je roeien met de riemen die je hebt.


  Maak melding
 4. Altijd maar klagen, inderdaad er wordt wel eens vergeten dat Su een derde wereld land is . gelukkig zijn er genoeg mensen die er toch baat bij hebben geroeid wordt met de riemen die wij hebben. Ik denk dat de mensen die hier steen en been klagen onder de gelukkige omstandigheden zijn dat ze in Europa of Amerika zijn. Ook daar zijn er voldoende op of aanmerkingen over de kwaliteit van de zorg. Een ding is zeker het personeel in de ziekenhuizen in Suriname weten wel degelijk wat menselijke zorg is. Niet klagen, maar dragen en vooral bidden om kracht.


  Maak melding
 5. Een renovatie van een hele etage klaar in 3 maanden.
  Dat zegt mij al genoeg.
  Neem een paar schilders, geef ze een pot verf en een kwast en hup een beetje verf hier een beetje verf daar en noem het een renovatie.
  Een beetje te triest voor woorden.
  Na al die jaren is Su nog steeds niets meer dan een bakba winkrie.


  Maak melding
 6. Ziekenhuizen bouwen, zoals de internationale WHO eisen dat heeft voorgeschreven……we komen allemaal naar Nederland voor een studie of voor en behandeling zie daar hoe het gebouwd -en ingericht is…. waarom kunnen wij dit soort zaken niet overnemen……het is voormij een raadsel……en dan geldt het niet alleen voor het bouwen van ziekenhuizen, zie ook hoe de wegennet gestructureerd aangelegd is…..waarom kunnen wij dat niet…we leven reeds bijna in het jaar 2019…….tegen het jaar 2020….helaas komt er niet moois uit de grond…………..


  Maak melding
 7. @Sam

  De regering probeert met alles goede sier te maken. Echter als dit een kamer in een ziekenhuis is dan heb ik mijn bedenkingen. De foto is creatief genomen en toont niet welke ziekenhuis infrastructuur achter het bed gemonteerd is.

  Het enige wat doet lijken of het een ziekenhuis is zijn het bed en de brede deur. Een verbetering ten opzichte van het Wanica ziekenhuis want daar had men deuren ontworpen waarmen met een bed niet door heen kon,

  Ik stoor mij aan het gegeven dat er een houten plint toegepast wordt . In ziekenhuizen en zeker academische ziekenhuizen is vanwege de hygiene de plint een integraal onderdeel van de vloer. Dan kan er geen water met ……. onder/achter komen.
  Ook is er boven en onder de wastafel hout toegepast en ontbreekt er in die hygiëne hoek nog al wat.

  Kort gezegd voor een academisch ziekenhuis is dit ook in Suriname niet de norm. B.E.U.N Haas was hier de bouwer of opdrachtgever.


  Maak melding
 8. Ai, zat samen op de lagere school met deze Elias, een verworden ndper, a mang beng poepe vaker in zijn broek op school, no joke,. a mang beng de echt wang bigi BOBO. Ondertussen schijten veel ziek geworden ndp paria’ s een boutaschijt hoe beter te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES