Grootse viering geboortedag profeet Mohammed in Nickerie

24
Grootse viering geboortedag profeet Mohammed in Nickerie

NIEUW-NICKERIE, 27 nov – Afgelopen weekend werd in Nickerie de geboortedag van de Profeet Mohammed voor de 10e keer groots gevierd door de Ashabe Islam Nickerie. Zondag 25 november begon deze dag, ook wel bekend als Eid-Milad un-Nabi, met een optocht door de straten van Nickerie waar ruim 100 auto’s aan meededen waarvan enkele versierd. Door drie rechtsgeleerden, waaronder een Mufti oftewel een ‘Islamitische rechter’, werden diverse toespraken gehouden over het wonderbaarlijke leven van de profeet, die in een kort tijdsbestek de Islam heeft onderwezen en gepraktiseerd.

Daarna hebben twee jongeren Sarwan en Rifano op voortreffelijke wijze de koran gereciteerd en een lofzang ten gehore gebracht. Het hoofd van Hidayatul islam, Imaam Sharafat, heeft de aanwezigen gemotiveerd en hen de moed ingesproken het geloof altijd, ten voorbeeld van de profeet, te blijven praktiseren. Ook sprak hij vol lof over de organisatie, die het werk dat gepaard gaat met deze optocht al tien jaar doet.

Voorzitter Moenaf Madhar blikte tevreden terug en dankte een ieder voor de aanwezigheid met de nadruk op alle djamaatleden van Nickerie en ere gasten uit Paramaribo en Commewijne. “Deze succesvolle dag hebben wij te danken aan de Almachtige Allah en zijn geliefde profeet, die ons kracht en moed heeft gegeven om samen met alle Ashabe islam familie de dhalsah met optocht te organiseren” aldus de voorzitter.


24 REACTIES

 1. @ Hendrik,

  Het woord Hindoestan is een geografische benaming daarmee wordt het subcontinent India bedoeld.
  Een hindoestaan kan een moslim, jood, hindoe, sikh, jain, budhist zijn.


  Maak melding

 2. Citaat: drie rechtsgeleerden, waaronder een Mufti oftewel een ‘Islamitische rechter’, werden diverse toespraken gehouden over het wonderbaarlijke leven van de profeet, die in een kort tijdsbestek de Islam heeft onderwezen en gepraktiseerd.

  Of dat in werkelijkheid ook zo is, het wonderbaarlijke leven van de profeet betwijfel ik? Want in de koran en hadith staan echt geen wonderbaarlijke leven over de profeet !! Er komt veel geweld voor !!!


  Maak melding

 3. Pataka en Yash ontzettend bedankt voor jullie reactie. Helaas ben ik alleen onderwezen over de sanskriet. Hieruit blijkt dat de manier van leven voor de mensheid als oudser wordt bestempeld. Toen was er nog geen sprake van religie en in India woonden alleen hindoestanen.
  Vandaar mijn verwarring………

  AUM SHANTI SHANTI SHANTI


  Maak melding

 4. Hendrik bedankt en je heb gelijk. Daarom laat ik je weten in YouTube dat het alleen Hindustanen zijn.
  Waren voor andere geloven alleen Hindustanen in India. Was in Mekka niet een Hindu temple en waarom draaien ze 7 keren om die zwarte Siva steen als de Hindustanen. Vroeger was India een heel rijk land, Columbus, Muslims uit Mongolie, Turkey en Engeland hebben de Hindustanen van India geplunderd. Wie zijn de muslims van India en zijn het geen Hindus!


  Maak melding

 5. De oude naam van India was Hindustan. Toen de Brits Indiers in Suriname arriveerden werden zij Hindoestanen genoemd omdat zij uit Hindoestan kwamen. Het geloof speelde in deze geen rol wel de geografische afkomst. Later kwamen wij erachter dat er vele geloven onder de Hindoestanen waren in tegenstelling tot de Javanen die overwegend moslims waren..


  Maak melding

 6. @ Pataka,

  De benaming Hindustan is door de Perzen gegeven, afkomstig van de rivier Sindhu waar de Indus vallei beschaving is ontstaan 6000 jaar geleden. De perzen hebben de S vervangen door H. En de benaming Hinduïsme bestond vroeger niet Het geloof was bekend als Sanatan dharm/ Vaidik dharm. Het vaidik dharm was inderdaad verspreid over een groot gebied, Vroegere geografische India was veel groter en behelste ook het Arabisch schiereiland. Maar zoals je weet zijn er vaak invallen geweest in India waardoor ook andere religies zich gevestigd hebben zij het met geweld of via de handel.


  Maak melding

 7. @ John en @ Yash, Veel is waar wat jullie stellen.
  Echter er is een groot verschil tussen” wie zijn Hindoes en wie zijn Hindustanen/Hidoestanen”
  De Brits Indiers die naar Suriname kwamen waren “Hindustanen” (dus verzamelnaam voor Hindoe-belijders,Moslim geloof belijders ,Boedhisteten enz.) Dus geen Hindoestanen(met een “oe”.
  De oorspronkelijke bewoners van India waren de Wediden en de Indiden> Later vermengd met Perzen,Afghanen,Mongolen etc.
  Heb het e.e.a uit het boek INDIA, van de schrijver geograaf/Antropoloog (Prof.Dr.Fahrenfort).
  Surinamers zouden boeken moeten lezen zoals “The Javanese of Suriname” “Miriage and Kinship among the Indians(Hindustanen),The Djoeka Socity van Dr.Sylvia de Groot !!


  Maak melding

 8. Klinkt heel hard, maar zonder islam zouden we in een betere wereld leven. Mohamed heeft niks goeds gebracht in deze wereld, alleen maar oorlog, haat en geweld, kijk maar zoveel terroristische groeperingen over de hele wereld on de naam van islam.isis, bokoharam, alqaida, al sabaab, honderden, met een doel om de islam te verspreiden en ongelovigen te doden.


  Maak melding

 9. In SU behandelen we een ieder met respect. Please do remember this “We Love SU”, dat is een vd weinige dingen die SU verkoopt ih buitenland. Let’s keep it that way. I like it.
  Soso Lobi Guys and once again “Respect”


  Maak melding

 10. Wat een Mieren Neukerij over een: U en een OE . Grow UP!!! of moet ik zeggen Grow OEP???? Het geloof / levenswijze heet SANATAN DHARM. Hindoe is een paraplu waaronder Sanatan dharm, boeddhisme ; (
  Sidhart Gautama was een Sanatan prins voor hij zijn Nirvana bereikte en toen de titel Boeddha kreeg) jainisme , Arya samaaj , hare Krishna , Sai baba enz vallen.

  Die gasten die hierboven zijn afgebeeld zijn allen Hindoestanen die voorouders hadden die Hindoe waren en bekeerd zijn gedwongen of omdat ze van lage kasten waren en blijkbaar willen ze graag nu Arabier zijn waarom? Toen hun voorouders uit Bharat kwamen droegen ze namelijk niet zulke jurken, maar hadden dhoti’s en kurta’s aan. Vele waren moslim maar hadden Sanskriet namen en waren ook getrouwd met hindoe vrouwen en hindoe mannen. Ga de archieven na.


  Maak melding

 11. Als ik naar de foto bij het artikel goed bekijk, lijken deze mannen afkomstig te zijn uit Pakistan. Want deze moslims uit het district Nickerie, hebben nimmer geprotesteerd tegen hun barbaarse broeders in Pakistan. Want hun barbaarse moslimbroeders willen die vrouw nog steeds ophangen. Deze gasten moeten scherp in de gaten worden gehouden.


  Maak melding

 12. Waarom zwaaien deze mentaal gestoorden met een Pakki Vlag?

  Ze mogen meteen opdonderen naar Pakki Stan als ze hun Surinaamse paspoort inleveren.

  Ticketgeld betaal ik wel.
  Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 13. Opmerking naar aanleiding van het bovenstaande.
  Ik ben helemaal eens met Django. Als je een SUR moslim bent dan gebied het fatsoen dat je met de Surinaamse vlag op pad gaat. Het baart mij diepe zorgen waar deze mannen toe in staat zijn, zichzelf nog te associëren met Pakistan.

  Voor de duidelijkheid. Muloek Pak heeft nooit bestaan. Het is Indiaas grond gebied. In de periode van de cargill grens konflict heeft filmacteur Dharmendra op de staats televisie gezegd, als India bharat ma is, dan is pak grondgebied mausie.

  De rivier Indus en hieruit afgeleid Hindustan of Industan, India etc. en daarvoor als eerste was Bharat. Zoals in de oude hindi geschriften staat is dit afgeleid van de naam Bhartye. Het fijne ervan weet ik ook niet maar wat voorgaande schrijvers aangeven over vidanten en ariërs of misschien ook sath purush geweest, alles zou kunnen kloppen volgens hun eigen tijdperken.

  Wat wel ondubbelzinnig staat geschreven in de geschriften is, dat het beleiden van de sanskrit wetenschap geen geloof is, maar een manier van leven.
  Vandaar; Sanatan betekent universeel, dus alle aardse bewoners en Dharme is een manier van leven overeenkomstig de geschriften.
  Volledigheidshalve: Sanatan Dharme


  Maak melding

 14. Google en je zult aan je trekken komen. Kortom , de heren zwaaien niet met een Pak- vlag, maar met de kleur van de Islam: Groen. Lees een keer dat boek: India Express, en verlos jezelf uit je kwade droom, en- sa- Allah.


  Maak melding

 15. De vlag die gedragen wordt door de moslims is wel degelijk de vlag van Pakistan.
  De kleur groen was de lievelings kleur van de o zo bejubelde profeet.
  Mokro je noemt hindus zielige gelovigen, maar hoe zielig zijn moslims inclusief jezelf wel niet met jullie insa allah en allah ho akbar.


  Maak melding

 16. @A-No-Mi,

  De oe in Indiase woorden is de fonetische spelling. De letter U is de juiste spelling voor OE.
  Daarom gebruik ik altijd de letter U.
  De spelling die de witten gebruikten voor de hindustaanse namen als voor de hindustaanse woorden waren puur fonetisch. Het is jammer dat hindustanen voor de spelling van het Sarnami de fonetische spelling hebben behouden. Ik persoonlijk heb niets met die spelling.
  Het is lariekoek wat die antropoloog beweert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.