Gokverslaafde met perceel in Suriname moet €58.000 uitkering terugbetalen

25
Gokverslaafde met perceel in Suriname moet €58.000 uitkering terugbetalen

AMSTERDAM, 27 nov – Een vrouw uit Amsterdam moet de gemeente €58.000 aan ontvangen bijstandsuitkering terugbetalen. De vrouw had volgens De Telegraaf niet gemeld aan de gemeente dat zij grote geldbedragen ontving van online gokwebsites. Ook had ze het bezit van een perceel in Suriname, met een waarde van zeker €30.000, verzwegen. De gemeente kwam de bijstandsfraude op het spoor na een anonieme tip.

Daarna startte zij een onderzoek waaruit bleek dat de vrouw bijna elke maand geld overgemaakt kreeg van online gokplatforms. Bij het onderzoek kwam ook nog boven water dat de vrouw al sinds 1982 in het bezit was van het perceel in Suriname. De vrouw weigerde hier een verklaring over af te leggen.

Door het bezit van dit stuk grond heeft de vrouw helemaal geen recht op een bijstandsuitkering schrijft de krant.


25 REACTIES

 1. Je moet je vermogen eerst opeten voordat je een bijstand uitkering kan aanvragen. Dit onrecht speelt al jaren. Nederlanders kunnen hun bezittingen niet verbergen. Personen afkomstig uit andere landen wel. Laten ze dit eens een keer goed aanpakken. Zovelen hebben in Suriname hun vermogen in stichtingen zitten, terwijl ze uitkering in Nederland trekken. En dan lopen ze in Suriname rond alsof ze een koning zijn. Aanpakken deze lage dagoe’s die denken slim te zijn.


  Maak melding

 2. Is uitkeringsfraude, nu moet ze dokken. Van de 250.000 zitten ongeveer 150.000 ongeveer in dezelfde situatie. Vangen hier een uitkering en hangen daar de rijken uit.


  Maak melding

 3. Don kaw, het zit net even anders, voordat je je eigen vermogen moet opeten als je een bijstands uitkering hebt er is een redelijk groot vrijgelaten vermogen, iets wat je gewoon moet opgeven of dat nu bestaat uit geld op de bank of uit bezittingen in de vorm van percelen en/of huizen, maakt niet uit, of dat nu in Nederland of het buitenland is, doe je dat niet is gewoon belastingontduiking.
  Dat gaat ook op als je inkomen uit werk hebt of andere uitkeringen.
  Wat het laatste gedeelte van je bericht betreft heb je volkomen gelijk


  Maak melding

 4. Denko en terecht dat zenis verraden. Waarom zouden wij goed willende belastingbetalers deze frauduleuze praktijken moeten financieren. Onze welvaartstaat gaat op deze manier naar de mallemoer. Keihard aanpakken deze lui.


  Maak melding

 5. Wij kennen allemaal het spreekwoord wat in het donker is, komt ooit aan het licht.
  Wees eerlijk en oprecht. Sjoemelen heeft geen zin. Hopelijk nemen velen hier een voorbeeld aan dat je met eerlijkheid veel meer bereikt. Mooi weer spelen in Suriname terwijl je veel op je kerfstok heb is niet mooi.De tijd van dat Nederland het land van melk en honing is, is reeds lang voorbij. Nederland is zakelijk, heeft wetten die nageleefd dienen te worden. Hoe lang dacht zij de scheve schaats te rijden?? Ooit word je gepakt.


  Maak melding

 6. Die sma……is door een nsb-er figuur uit haar eigen omgeving verraden…….zo laag kunnen mensen zijn….daarom nooit prive aangelegenheden delen met anderen!!! Voor de heilige Suris hier die zogenaamd wel alles opgeven aan de overheid wil ik zeggen…..speel geen heilige en laat afgunst achterwegen….omdat jullie kennelijk niets bezitten in Su….wil je zogenaamd de “eerlijke” SuriNederlander spelen….terwijl uit de reacties gewoon afgunst geproefd wordt….ook op dit gebied mogen jullie bij de Turken en Marocanen in de leer want die verraden elkaar niet!!!


  Maak melding

 7. Als de mevrouw is veraden is er jaloezie in het spel. Om eerlijk te zijn moest ze het door geven toch ??Dan kan ze met een schoon gezicht vrij lopen. Men zegt dat GELD slecht is Neks waar. De mens is slecht man. Hoop dat ze een beetje terug geeft hahahahahaha. Weet niet hoor hahaha


  Maak melding

 8. Er is altijd een risico dat je in dit soort zaken tegen de lamp loopt. Of je verraden bent of niet.
  Het kan lang goed maar als je wordt gepakt, ben je de sjaak. En dat risico moet je altijd incalculeren.
  Wie zijn billen brandt, moet nu eenmaal op blaren zitten.


  Maak melding

 9. Wat dacht je van die Neederlanders die belasting omzeilen en ontwijken. Die houden ook niet van belasting betalen…
  Die buitenlandertjes zijn bezig met duizenden eurootjes, een enkeling pakt het groots aan. Die Neederlanders doen het in miljoenen en miljarden…
  Je wordt niet STINKEND rijk van hard werken, als je dat geloofd dan geloof je ook in sprookjes…


  Maak melding

 10. In sommige gevallen is deze regel zeker discriminerend. Als iemand hard werkt, spaart en een perceel in Suriname koopt is er toch niets mis mee. Je hebt anderen die niet sparen en het geld wat ze verdienen gewoon uitgeven aan allerlei vakantie of dan wel leuke dingen. Nu komen de hardwerkende spaarzame en de alles uitgevende man/vrouw in een situatie dat ze allebei in de uitkering belanden. De spaarzame wordt dan hierin benadeeld op zijn spaarzaamheid en de alles uitgevende wordt beloond met een uitkering. Ik vind het dan wel discriminerend en niet naar uiterlijk maar naar karakter. In geval van het artikel kan ik niet beoordelen.


  Maak melding

 11. Dit gaat alleen op als je steun krijgt van de UWV omdat je geen vermogen en inkomen hebt.
  Heb je inkomen dan mag je zoveel percelen hebben in Suriname is nirts mis mee als je maar aan de wet en regelgeving houdt.
  Deze mevrouw is fout en dus moet ze voor har fouten boeten. Niets mis mee toch!

  Er zijn zat mensen die van het systeem in Nederland nog meer van kunnen genieten.
  Zo zijn er mensen, die ik ken, die een dubbele paspoort hebben en hier in Nederland komen en zich melden bij het UWV als werkzoekenden en nog geen maand daarna moeten worden geholpen door de medische wereld en daarna de steun ingaan.
  Het zijn er velen en daar is niets aan te doen want gescheiden leven en manlief heeft alles op zijn naam ook daar is niets mis mee toch.


  Maak melding

 12. Surinamers kunnen hun goederen in Suriname niet verbergen omdat de Nederlandse regering/Ambassade in Suriname goede contacten heeft met zeer goede Surinaamse gespecialiseerde ondernemingen, die hieraan goed verdienen, die ook weer een netwerk hebben binnen de Surinaamse overheid en zo komt alles naar buiten. Verder heb je ook veel loosers, verraders die een andere niets gunnen.

  Natuurlijk ben ik tegen oplichterij en dat moet zwaar gestraft worden. Fraudeurs moeten worden aangepakt. Wel moet men kijken dat Nederland is niet het braafste jongetje van de klas. Zie de koloniale geschiedenis of koopman dominee. Surinamers zouden hier dus ook een goede les uit moeten leren.

  Landen als Turkije, Marrokko, Ghana en vele Afrikaanse landen beschermen hun mensen wat dat betreft heel goed en verschaffen geen informatie aan Nederland als die erom vraagt. Deze mensen verraden hun eigen landgenoten ook niet voor wat zilver ringen.Per saldo houden dez landen daarom zo meer over dan de paar zilver ringen voor verraders.

  Surinamers verkopen hun eigen moeders, dus niet alleen de nazaat van Koning Tut II van Ashantena verkocht zijn eigen soort of broeders. De moslims die ook inmiddels in Afrika waren en NoordAfrikaanse landen verooroverden speelden hierin ook een rol, want slavernij was voor hen heel gewoon bij hun oorlogen of handel en oorlog, het veroveren van de Noord-Afrikaanse landen. Vele Afrikanen werden niet alleen moslims, maar ook slaven van hen. Vele Afrikanen zochten een veilig heen komen door naar het westen te vluchten of de gevangenen werden verhandeld aan de koningen van deze Koninkrijken. De voorvaderen van wim waren er als de kippen bij om hun slavenschepen en andere Hollandse bootondernemingen hiervoor te gebruiken en er beter van te worden. Let op die slaven die naar de nieuwe wereld kwamen, kwamen niet alleen van de westkust van Afrika vandaan.

  Naar het gezicht van Koning Tut II van Ashatena te beoordelen had hij niet verwacht dat de nakommelingen van de AfriSu om uitleg vroegen voor de uitverkoop van hun voorouders aan de Nederlanderse bootondernemingen. Het huilen stond arme Koning Tut II van Ashantena nader dan het lachen in Suriname.

  Het zal het logge Surinaamse Overheidapparaat niet gemakkelijk zijn om de verraders binnen de overheid die voor zilver ringen hun eigen mensen verraden te vinden en de laan uit te sturen, die informatie verstrekt aan Nederland.

  Zij die wel gepakt worden moeten kaal geknipt worden, kaal geschoren worden, ingevet worden en in de media ten toon gesteld worden. Hun goederen moeten in beslag worden genomen en in het openbaar verkocht worden geveild. Er moet een daad worden gesteld aan deze overheidluitjes, en handlangers die hand en spandiensten verlenen, waardoor verraders die zilver ringen ontvangen gewaarschuwd zijn. De angst voor verraad moet duidelijk zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Weet je wat allemaal gelul, ze kunben die marokanen en turken , afrikanen in andere landen niet oppakken die zoveel eigendommen hebben en ook nog een bijstand uitkering krijgen niet achterhalen. Je wordt verklikt door een zeer jaloerse fam lid vriend of vriendin takroe manierie, ze mag asma e tai ing bere voe bereik wang sanie nederland heeft 500 jaar van ons gegeten , geplundert vraag je af hoe ze alle rijkdom vua de rug van heel wat buiten l anders en landen hebben geïncasseerd, maar als j e dat nu met hun doet dan moet jhe terug betalen want je mag niet hebben ze heeft er recht op wanneer betaald nederland ons terug !!!!!!! Ze gokt ind e daad en dat is s haar winst ze steelt nuet van jullie ze krijgt waar ze recht op heeft, ze geeft toch ook gewerkt hypocrieten zijn julle die zo negatief reageren wie weet wat jullie in jullie draagzak hebben zitten. En degene die haar heeft verlinkt hmmm ondankbare gewetenloze hond


  Maak melding

 14. @Bigi Sma,

  Steun oftewel bijstandsuitkering krijgt men van de Sociale Dienst en niet van het UWV.
  Het UWV verstrekt uitkeringen bij ziekte en werkloosheid.
  De Sociale Dienst vraagt naar bezittingen, het UWV doet dat niet.


  Maak melding

 15. We weten hoeveel de Belastingdienst van je loon aftrekt als je voltijds werkt en heb je gespaard en iets opgebouwd voor je oude dag in Suriname dan gunnen mensen je dat niet.
  Als je ouders een perceel hebben nagelaten moet je dat ook eerst opeten van de Ollanders
  Ikke niet weten zegt de Marokkaan of Turk nooit begrijpen ze wat maar hebben hotel en winkel in hun land met uitkering.


  Maak melding

 16. Bijstand is dat zoiets als onderstand hier in Surinaam? Is toch voor bijna hopeloze mensen. Dan hoe geeft Holland die gelden aan mensen die geen recht hebben. Die ambtenaren doen dan hun werk toch niet goed. Of zie ik verkeerd…

  Als je geen recht hebt op zo een voorziening dan moet vanaf begin niet worden toegekend.

  Maar goed, hier in Surinaam hebben stinkende rijke mensen ook allerlei voorzieningen die zijn bestemd voor de zwakkeren en minderbedeelden. Dus overal willen mensen profiteren en oplichten….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.