woensdag, februari 21, 2024
HomeFotoAir Belgium vliegt in naam van SLM vanuit Schiphol naar Suriname

Air Belgium vliegt in naam van SLM vanuit Schiphol naar Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

SCHIPHOL, 27 nov – De Belgische Airline Air Belgium vliegt komende maand verschillende keren, in naam van Surinam Airways, vanuit Schiphol naar Suriname. Dat meldt de Nederlandse luchtvaart website upinthesky.nl. De vluchten zullen vanaf morgen, 28 november tot 15 december worden uitgevoerd.

Volgens de site worden de vluchten tussen Schiphol en de Johan Adolf Pengel International Airport met de 10,4 jaar oude Airbus A340-300, met registratie OO-ABE, van Air Belgium uitgevoerd.

Het is niet de eerste keer dat Air Belgium naar Suriname vliegt. De allereerste vlucht, nog voordat Air Belgium een eigen vlucht uitvoerde, werd al door een van de A340’s voor Surinam Airways uitgevoerd van Schiphol naar Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

41 REACTIES
 1. Beste Flodelyn,

  je hebt gelijk: slecht geschreven en daardoor bijna niet te begrijpen: Ik ben alleen bang dat het persbericht van de SLM nog slechter zal zijn.


  Maak melding
 2. Doek toch die hele toestand op wat zich een luchtvaartmaatschappij wilt noemen. De vloot en de bstemmingen van de SLM zijn veels te beperkt om als een volwaardige airline te kunnen opereren. Het moet maar een keer ophouden met al het gestuntel.


  Maak melding
 3. Ik heb dit al vaak genoeg gezegd. SLM is voor Suriname een paradepaardje. Suriname wilt natuurlijk niet achterblijven en moet kost wat kost een luchtvloot hebben. Ook al zou het uit schroot bestaan.
  Wanneer gaat men beseffen dat de route Paramaribo-Amsterdam een grote verliespost is!!!

  De staat Suriname zou er meer baat bij hebben
  1. De route vrij te geven aan alle maatschappijen dit op Paramaribo willen vliegen.
  2. Dat SLM investeerd in een luchtvloot waarmee zij binnenlandse vluchten en regionale vluchten kan onderhouden.
  3. Richt op bevorderen van toerisme in Suriname en omliggende landen.

  Door de monopoliepositie van SLM/KLM wordt de ticketprijs kunstmatig hoog gehouden.
  Door het vrij geven van deze route en de mogelijkheid dat mensen met bv air France via Cayene of Georgestown naar Paramaribo te reizen zou de ticketprijs onder druk komen te staan en zou de prijs ook dalen waardoor het voor Surinamers ook mogelijk zou worden om te reizen.
  SLM zou zich daardoor een betere luchtvloot kunnen veroorloven. Minder kosten hebben en de tourisme naar Suriname bevorderen.

  Maar ja!!! Hoe kortzichtig kan men nu eenmaal niet zijn……


  Maak melding
 4. Het wordt steeds verwonderlijker wat er gebeurd. De SLM A 340 is ruim 2,5 weken uit bedrijf op haar hoofdroute 4 maal per week Amsterdam /Paramaribo en terug. Niet de Partner op deze Route neemt over met maar een Belgische verhuur maatschappij neemt de verbinding 8 tot 10 keer over.
  Dit uitvallen, voor ruim 2 weken, vlak voor het einde van de lease overeenkomst is moeilijk in relatie te brengen met regulier onderhoud.

  Het management heeft net een bedrijfsplan uitgebracht en faalt al duidelijk binnen een maand tot 1,5 maanden en moet extra out of pocket betalen voor huur van een A 340 omdat zij niet gecertificeerd is om op Pengel iets anders af te handelen. Het wordt echt tijd dat SLM gedegradeerd wordt tot boekingssysteem voor TUI en dat TUI een oude B767 dagelijks in gaat zetten met aan de ene kant SLM op de kist geschilderd en de andere zijde TUI fly oid.
  SLM is een bleeder die niet te stoppen is.


  Maak melding
 5. Het is gebeurd met de SLM.
  Op Zanderij hebben ze niet eens genoeg passagiers trappen. Als KLM land dan gaan er maar twee deuren open. Voor de derde deur is geen trap beschikbaar. Hoe armzalig is onze luchthaven. We gaan nu 206 mln lenen om de groei te bevorderen. Ga ga toch eerst leren klantvriendelijk om te gaan met de toeristen. Al die grijze gezichten op Zanderij moeten we opbergen.


  Maak melding
 6. Air Belgium is nu verantwoordelijk voor als de vluchten te laat vertrekken, dat scheelde in ieder geval al een hoop in de kosten voor SLM, bij de eerst vlucht van Air Belgium voor SLM op 29 maart 2018.
  We zullen zien of SLM kan blijven overleven.

  @Funny,
  1. Welke maatschappijen willen op deze route vliegen? Noem ze maar op dan!
  2. Laat SLM eerst zichzelf proberen onderhouden, verder zou ik graag willen weten of daar meer winst op te behalen is.
  3. Duh, maar hoe?
  U heeft hier een algemeen bedrijfsplan neergezet, met dat alleen kom je nergens.


  Maak melding
 7. Je moet mensen en dan bedoel ik ook mensen op posten installeren die verstand van zaken hebben…..dhr. Lachmisingh deed het net slecht, nu een nieuwe directie en bijna alles gaat fout….als je geen verstand hebt van medische zaken, speel dan geen dokter….vallen er alleen lijken uit de kast…


  Maak melding
 8. @ Wan Pipel

  Die $ 206.000.000 is niet realistisch. Schiphol geeft voor een uitbreiding voor 14.000.000 passagiers Euro 500.000.000 uit. Pengel International heeft op jaar basis maximaal nog geen 3% van die aantallen.

  De vernieuwing in Guyana heeft nog geen $ 50.000.000 gekost. ofwel Exim bank of China neemt Suriname bij de Neus en de regering kan weer wat miljoenen elders misbruiken en betaalt rente en aflossing over een veel te hoge lening.


  Maak melding
 9. Wan Pipel…mee eens, al de grijze gezichten…..ze kunnen nieteens goed Nederlands praten en onbeschoft als ik weet niet wat.. Die hele SLM en framirie gedoe op Zanderij moet weggevaagd worden…alleen dan kan het goed gaan met SLM en Zanderij. De doeaniers die daar zitten om je paspoort te stempelen, kunnen nieteens berekenen/tellen. Als je met een PSA kaart het land binnen komt, krijg je een verblijf van 6 maanden….ik heb duidelijk in mijn paspoort een stempel van 5 maanden… echt belachelijk….vraag me af of ze geschoold zijn…..Als je ze groet uit fatsoen ‘goedemiddag’ voordat je je paspoort aan hun presenteert, komt er nieteens een letter uit hun smond….maar ik weet al waarom ze hun mond dicht houden….meestal zijn de tanden geel….ze schamen zich te laten zien dat sommigen van binnen verrot zijn…want buiten is al verrot (grijs)


  Maak melding
 10. @ Wanpipel het bedrag van $ 206.000.000 is gewoon over genomen uit een artikel over de upograde van Cheddi Jagan International. Echter dat is nu wel een luchthaven waar 4 wide body’s gelijk tijdig kunnen staan. ofwel waar de capaciteit verhoogd is naar ongeveer 2.000.000 passagiers per jaar.
  Of dat nodig / noodzakelijk of Wenselijk is weet ik niet. Wat wel duidelijk is dat Cheddi jagan International nu 4 maal groter is dan Pengel International.
  SU planning wil groter echter zonder na te gaan of er markt is.


  Maak melding
 11. @ Heu,

  Het zelfde heb ik ook meegemaakt in 2010. Heb de douanier gegroet goede middag, was een marron.
  Hij liet niet eens zijn cocaine witte tanden zien en schoof mijn paspoort aan de kant zonder tegen mij te zeggen aub meneer !!! Als je oerwoudbewoners op een internationaal luchthaven laat werken krijg je te maken met zulke toestanden !!! Al zou je deze medewerkers een cursus sociale vaardigheden aanbieden, het gaat toch niet helpen. Het zit in de genen bij hen !!!


  Maak melding
 12. Funny, je bent echt funny, die 3 punten van jou zijn al min of meer ontzenuwd, dasParamaribo was waar voor je geld bij elkaar ruim 13 uur onderweg en zelf lopen sjouwen met je bagage, de, cheelde wel een toen nog dik honderd gulden p.p maar of het die ellende waard is, andere keer met een combinatie ticket Curacaou een week daar verblijven en dan naar Paramaribo, retour directe vlucht A’dam tegen gek genoeg een lagere ticketprijs, als ook die heenvlucht rechtstreeks, nadeel . Curcaou- Paramaribo maar 15 kg ruimbagae, zie je het voor je, Surinamers die maar 15 kg mee mogen nemen, leuke plannetjes heb je, maar slecht te verwezenlijken


  Maak melding
 13. Hans, even goed lezen wat ik heb geschreven. Ik heb nooit gezegd dat de route PB/ASD moet worden opgeheven. Ik heb gezegd dat SLM moet stoppen deze route te onderhouden. Daar is SLM “lees Suriname” te klein voor. Dit is niet minachtend bedoeld, maar wel een feit.
  Ik blijf erbij dat deze route moet worden vrijgegeven aan alle maatschappijen dit op PB wilt vliegen. Mogelijk als tussen landing.
  Wat ik verder stel is dat er ook alternatieven mogelijk zijn. Ik zou best 2 overnachting bv in Guyana of USA willen boeken en dan met SLM door vliegen naar PB.
  Gebeurt toch ook al als je naar het oosten op vakantie gaat dat er een tussenstop op bv Dubai met overnachting wordt aangeboden.
  En waarom moeten wij 50 kilo bagage meenemen. Door in Suriname je inkopen te doen stimuleer je ook de economie van het land.


  Maak melding
 14. Lening US$ 205 miljoen nodig voor groei luchthaven
  Bij wetswijziging wordt toestemming gevraagd door de regering om te kunnen afwijken van het obligoplafond voor de staatsschuld.
  Dus nu word wel toegegeven dat Suriname het kredietplafond zal / heeft overschreden.
  Boi 205 miljoen om de groei van toeristen?
  Ik denk niet dat er meer toeristen zullen komen met de huidige vloot van de SLM (die de toename niet kan verwerken) en het bedrag dat je neer moet tellen voor een ticket Schiphol – Zanderij v.v.


  Maak melding
 15. Het zou wenselijk zijn dat, mochten er diverse vliegtuigen uit andere landen mogen landen, dan vraagt het om de luchthaven verder uit te breiden.Er is ruimte genoeg om dit te verwezenlijken. Dat gebouw vraagt om modernisering. De handelaren her en der verspreidt vlak voor de in en uitgang is ook geen visitekaartje. Te lang wachten op je koffer. Toerist vriendelijkheid laat veel te wensen over.
  Sommige werknemers kijken mensen aan alsof je bang voor ze moet zijn.Er kan geen glimlach vanaf. Machtsvertoon omdat ze een stukje textiel dragen, waarvan zij denken”jij bent van mij afhankelijk” Een ding wat de werknemers vergeten is, als er geen passagiers komen, hebben zi geen werk. Klantvriendelijkheid daar moet zeker aan gewerkt worden. Sommigen zetten hun gezicht alsof ze net azijn hebben genuttigd. Ik reis veel en elke keer is het, alsof zij geen plezier hebben in hun werk. Niet uitnodigend. Dat Belgie vluchten moet overnemen, wil wel zeggen dat de staat van onze vliegmaatschappij en vliegtuigen veel te wensen overlaat. Ik vraag mij steeds af waarom dingen niet goed gaan in mijn landje. Aan de natuur ligt het zeer zeker niet. Het wordt hoogtijd dat het roer drastisch wordt omgegooid met de juiste kaders met de hoog nodige kennis en kunde om de Surinaamse Luchtvaart te laten opbloeien. Sarie Torie


  Maak melding
 16. Waar is de goede vrien TUI gebleven??

  Niet winstgevend genoeg??

  Overingens staat:

  “De vluchten zullen vanaf morgen, 28 november tot 15 december worden uitgevoerd.”
  Dus het artikel zegt niets over de toekomst van de SLM


  Maak melding
 17. @ boe bit sjorie: helemaal eens met je m.b.t. de houding van de medewerkers op zanderij. Vooral die immigratiedienst. Het woord klantvriendelijkheid is voor deze lui vreemd.


  Maak melding
 18. Suriname wordt toch niet geregeerd. Zijn de parlementariërs en ministers hoog opgeleide mensen. Dacht van niet, wanneer neger engels gesproken wordt, inhoudelijke stukken worden nauwelijks begrepen en men kan amper goed z’n handtekening plaatsen.
  Dubbele nationaliteit en maar graaien.
  Ik betrek de politiek omdat dit de bron is voor de vernietiging van het land.

  Dit geldt ook bij SLM.
  Met vriendjes politiek breng je het land niet vooruit.

  Doodzonde!!!!!@@


  Maak melding
 19. Net als in de politiek is bij SLM ook graaien. Inhoudelijke teksten van stukken niet goed begrijpen en toch je handtekening onder zetten.
  Totaal geen sprake van beleid. Weg met die handel.

  DOODZONDE


  Maak melding
 20. Nu we het toch hebben over reizen van/naar Suriname het ik een vraag:
  Ik woon in Spanje en moet eigenlijk van Barcelona naar Amsterdam vliegen, daar overstappen en dan weer een heel stuk weer terug vliegen om uiteindelijk in Suriname te komen.
  Nu wil ik eens proberen om vanuit Barcelona rechtstreeks naar Belem (Brazilie) te vliegen, met korte tussenstop in Lissabon, en van Belem met GOL of SLM naar Paramaribo. In februari 2019 zou ik een ticket kunnen boeken wat ongeveer 200 euro goedkoper is en ik bespaar de hotelkosten in Amsterdam.
  Heeft iemand ervaring met deze route dan hoor ik dat graag. Alle informatie is welkom. Bij voorbaat dank.


  Maak melding
 21. Elwemo,
  Dit is een andere soort forum. Mensen zijn niet gauw geneigd om alles te lezen. En de lezers publiek is ook niet zo breed.
  Plaats je vraag op face-book, dan is de kans groter dat iemand reageert.
  SUCCES


  Maak melding
 22. @Funny
  Hans ik heb nooit gezegd dat de lijn PB /AMS. moet worden opgeheven.
  Ik ook niet dus daar zijn we het over eens , net zo goed dat de SLM moet stoppen op deze route, maar dan zal er wel een andere carrier bij moeten komen. liefst meer uit concurrentie overwegingen, dus lagere tarieven. Want dat via via naar Suriname vliegen is misschien leuk voor als je alleen of met zijn tweeen vliegt en dan het liefst “Ligt Travveling”, want ik zie het helemaal voor me een gezinnetje met 2 kids, zelf lopen zeulen met de koffers op het vliegveld van Cayenne, weinig praktisch en het mogelijke gevaar dat er bagage kwijtraakt


  Maak melding
 23. Er is volgens mij niets met het artikel, omdat het duidelijk is geschreven. begrijpen is een ander verhaal.

  In de genoemde periode gaan juist vele Surinamers op vakantie en de SLM kan het niet in zijn eentje waarmaken.

  Een grote bende bij de SLM en dit dankzij Bouterse die steeds de SLM moest af huren voor zich zelf.


  Maak melding
 24. Forumleden, Odi odi.
  N.a.v bovengenoemd artikel dacht ik even terug in het jaar 1972. Ik heb wel leuke herinneringen gehad met een Belgische vliegmaatschappij. Het was ook heel goedkoop vliegen vanuit Oostende (België) naar Paramaribo (Suriname). Het ging over Pomair-Ostend. Google zef even over het verleden van deze maatschappij. KLM speelde toen een heel smerige rol in deze. Want ze konden het toen verkroppen, dat er zo goedkoop werd gevlogen naar Suriname. Met bussen werd je toen vervoerd vanuit Nederland naar Oostende in België. Voor de laatse vlucht en onder dwang van KLM, bezweek toen de voormalige minister Rens, om alsnog een vergunning te verlenen aan Pomair. Wie kan zich dit nog herinneren?


  Maak melding
 25. Ik niet maar wel het kortstondige bestaan van Citybird een jaar of 20 terug, een Surinaams maatschappijtje wat ook via Belgie vloog, maar dat ze hun administratie niet op orde hadden, dubbele boekingen etc. passagiers die naar Belgie waren gekomen , voor hun vlucht naar Suriname onverhoop terug konden keren omdat het vliegtuig overboekt was en een paar dagen later nog maar eens moesten proberen. van de een op de andere dag met de noorderzon vertrokken en veel mensen die al wel betaald hadden , naar hun geld konden fluiten, Amateurisme ten top, De SLM in het klein?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES