maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisVHP: relatie met Nederland herstellen voor wederopbouw Suriname

VHP: relatie met Nederland herstellen voor wederopbouw Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 nov – “In het belang van de wederopbouw van Suriname moet per ommegaande de verkoelde relatie Suriname – Nederland prioriteit krijgen voor hervatting van de goede betrekkingen met het Koninkrijk der Nederlanden, zodat onze diaspora actief wordt betrokken bij de ontwikkelingen in Suriname. “ Dit stelt de Vooruitsrevende Hervormingspartij, VHP. Het diasporabeleid moet doelgericht ontwikkeld worden in nauwe samenwerking met de Surinamers in diaspora.

Het roer moet worden omgegooid. “We moeten naar een hoger niveau van samenwerken op elk gebied ten voordele van Suriname en toekomstige generaties. Dat is het Suriname waarvoor de VHP strijd levert. Na drie en veertig jaar onafhankelijkheid kan geconstateerd worden dat we als natie nog steeds voor uitdagingen staan”, stelt de VHP. Economische ontwikkeling en welvaart voor iedereen zijn nog verre doelen.

De financiële instabiliteit van het moment heeft een negatieve invloed op de levensomstandigheden van burgers. “Suriname zal en moet weer een respectabele positie krijgen in de rij der naties, zijnde een gezaghebbende rechtsstaat gestoeld op democratische principes”, aldus de VHP. Surinamers worden daarom opgeroepen zich ook te bezinnen bij de herdenking van Onafhankelijkheidsdag.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

55 REACTIES
 1. Awinas, ik ben het helemaal met je eens. Ik vind dat de nederlanders van Surinaamse origine zich niet moeten bemoeien met het te voeren beleid in Suriname. Er is immers genoeg kader in Suriname. En indien de mensen uit Nederland mee willen praten, dan moeten zij nap


  Maak melding
 2. Awinas, ik ben het helemaal met je eens. Ik vind dat de nederlanders van Surinaamse origine zich niet moeten bemoeien met het te voeren beleid in Suriname. Er is immers genoeg kader in Suriname. En indien de mensen uit Nederland mee willen praten, dan moeten zij ook bereid zijn naar suriname te emigreren. Met de €salaris hebben zij makelijk praat. Laat de mensen in Suriname zelf hun beleid maken.


  Maak melding
 3. Als de nood hoog is; dan mogen de surneds wéér komen opdraven om de rotzooi op te ruimen; wel stik maar. En sterf maar ermee. Ik kom geen geld investeren in een achterlijke politiek houding.


  Maak melding
 4. Er is genoeg kaders inderdaad, wat hebben ze allemaal in hun mars. Over een paar jaren vragen ze universitair diploma voor vuil ophaal diensten. Zien mensen dat er niet zitten. Hoe dan ook , su heeft Nederland nodig om te profileren naar een hogere nivo. Suriname is in de afgelopen 8 jaren sterk achteruit in denken, meedoen op internationaal nivo. Kijk naar maar wat voor kut televisie station ze hebben, niks is moderner geworden. Familie drama’s tot en met de totale verkoop van alle sectoren is gesprek van de dag: wie zou durven im te komen voor su ? Koning tutu 2…Surinamers kunnen zijn reet schoon likken !


  Maak melding
 5. Su heeft geen mensen die genoeg kaders hebben. En als ze er zijn, dan zijn ze zakkenvullers.
  Over kennis en kunde gesproken: een belasting sticker laten maken die buiten op de vooruit van de auto geplaatst gaat worden. Hoe dom ben je dan?


  Maak melding
 6. Govind en Awinas : als wij voldoende kader hebben en het zonder hulp af zouden kunnen, waarom lukt het dan niet ??????
  Het is toch verstandiger om de samenwerking op te zoeken en te kijken wat je daaruit kan halen om verder te komen.


  Maak melding
 7. Er is kader??
  Giem wang bigi brik jere.
  Noem iemand op die iets heeft gedaan?
  Kaar kong!!
  Wat doet een Minister de hele dag? In een dure auto rijden met 100 bodyguards?
  Suriname stelt geen ene ka voor in de wereld. Sranangmang e pina lek dagoe en dan kom je zeggen, er is kader.
  De meeste zijn bang voor mondige kader uit het buitenland. Ze gaan teveel vragen stellen en die gasten in Suriname hebben hele lange tenen. Skop bigi teng kunnen politici in Suriname heel goed maar het arme volk kunnen ze niet.


  Maak melding
 8. @ Govind
  Indien er genoeg kader is, Waarom
  1>> is het reële BNP met 30% afgenomen ondanks uitbreiding Staatsolie en een extra goudmijn en betere prijzen.
  2>> is de munt met 60% gedevalueerd.
  3>> is de staatsschuld met 600% gestegen.
  4>> betaalt Suriname aan de staatschuld (= buitenland) bijna evenveel als aan salarissen van het overheidspersoneel.
  5>> sturen Surineds jaarlijks honderden miljoenen naar Suriname. Wat de Chinezen geven is vergeleken met de Surineds chickenfeed


  Maak melding
 9. De VHP kan wel een betere relatie met Nederland willen, maar wil de rest van Suriname dat ook? En vervolgens, de betere relatie met Nederland gaat zeer waarschijnlijk Nederland veel geld kosten en daar zit men niet op te wachten.

  De ervaring heeft inmiddels wel geleerd dat er met Suriname niet veel te beginnen valt. Bedrijven die er veertig jaar geleden waren en die zouden kunnen bijdragen aan het BNP zijn inmiddels zo goed als allemaal failliet gegaan wegens wanbeleid. De natuurlijke rijkdommen laat men door bedrijven van buiten ontginnen. Zie goud, zie hout, zie vis.

  Wat verwacht men dan van een betere relatie met Nederland? Wat kan Nederland doen waardoor het in Suriname beter gaat? Adviezen van Nederland worden niet gewaardeerd en geld sturen daar heeft men geen zin in. Dat verdwijnt toch spoorloos zonder dat er iets vooruit gaat.
  De Surinaamse overheid is in feite een corrupte criminele organisatie die zich niet zo maar laat ontmantelen, ook niet als de VHP de verkiezingen wint. De belangen zijn te groot. En wie zegt dat de VHP-ers niet gevoelig zijn voor corruptie? Het zijn ook Surinamers.

  De NDP is trots op de relatie met Dubai, buitenstaanders denken dat het hier om een criminele witwasoperatie gaat. Suriname is een wespennest en Nederland heeft geen enkele behoefte daar weer haar vingers in te steken nadat het zich heeft bevrijd van dat land. Nederland heeft genoeg andere zorgen en Surinamers hebben zich de laatste weken niet echt geliefd gemaakt.


  Maak melding
 10. De meeste toeristen komen uit Nederland en houden v an Suriname. Als die wegblijven is het gebeurt net Suriname. Laten we vrede sluiten en samen werken.


  Maak melding
 11. Er zijn voldoende hoog opgeleide mensen / jongafgestudeerden in Suriname die de kans niet krijgen om zich te ontplooien.
  @Jojo. Je haald 5 goeie punten aan die niet door gebrek aan kader wordt veroorzaakt maar door mismanagement. Lees “vriendjes politiek”. Alle benoemingen op topfuncties in Suriname is gestoeld op vriendjes en familie diensten. Denk maar aan Ministerie van onderwijs ten tijde van PL. Somo had er zijn hele volksstam daar geplaatst. Kijk maar naar de huidige ambtenarenapparaat etc. Er recentelijk dat akkefietje met die directrice van die school in Henar. Allemaal partijpolitiek. Dit is al sinds ik mij kan heugen zo.
  Tav de staatsschuld kan ik zeggen dat dit te wijten is aan eigen schuld. 2015 Suriname stond al aardig in de rode cijfers. En het domme volk geeft Paars ondanks dat gegeven nog 5.
  Neem nu dan ook jullie verantwoordelijkheid voor jullie keuze. Er was alternatief, of niet.
  Kies een ezel met een MBA titel en fzn krijg je dit.
  Ieder huisvrouw geschoold of ongeschoold heeft meer verstand van economie als die heel Ezels die in de regering zitten.

  Kader begint bij het maken van de juiste keuze. Zet de juiste mensen op de juiste plek. Dat is wat in Nederland ook gebeurd. En brada, als je niet functioneert mag jij jr biezen pakken.
  Gebeurt dit in Suriname. Vandaar die inmense ambtenarenapparaat. Wat vriendjes kan je niet ontslaan he.

  Zo moeilijk is het echt niet.


  Maak melding
 12. waarmee is bouterse bezig hij is zelf het binnen land te vernietigen onze hout goud nu ook onze vis gronden laat hij leeg roven voor zijn eigen gewin bouterse moet gestopt worden hij en zijn cornuitjes gewoon alles weer van ze afpakken


  Maak melding
 13. Labarie, jij geeft zelf antwoord op je vraag.
  Als het volk een bosneger met misschien een diploma van de lagereschool (thans MBA) kiest om het land te gaan besturen of een zelfmade bevelhebber cq killer tot pres kies dan kan je niet veel beter verwachten. Deze mannen kunnen amper fatsoenlijk Nederlands spreken en begrijpend lezen. Hoe kunnen zij beleids stukken lezen en te uitvoer brengen. ALS ER ÜBERHAUPT BELEIDSSTUKKEN WORDEN GESCHREVEN


  Maak melding
 14. @Wan Pipel,Jojo, Hans van den Broek<BA.Boldewijn
  Jullie hebben groot gelijk. Suriname wordt er niet beter op. En mocht er kader zijn met de nodige kennis en kunde dan hebben ze dit nooit laten zien, omdat de de now how niet hebben,deze kaders met hun kennis en kunde bestaat uit stelen en het volk belazeren. Geld verbrassen daar zijn deze leeghoofden goed in. Dat zij schepen laten binnen varen om het volk zogenaamd te verrassen zet geen zoden aan de dijk.Suriname is en blijft een falend land. Er worden verbintenissen aangegaan om ons land leeg te roven. Moeten wij als volk hier trots op zijn. Opkrassen met deze hele regering.
  Nederland is blij dat zij af zijn van Suriname. Diaspora zal niet veel uithalen. Laten jullie Nederland met rust. Er rust al jaren een grote vloek hier in ons land. Weg met deze hele regering stelletje hebies.


  Maak melding
 15. Het grootste probleem in Suriname is dat de verdeeldheid onder Surinamers (bevolkingsgroepen) heel groot is.

  En jammer genoeg gezien aan bepaalde reacties zal het dan ook nooit goed komen met Suriname

  Ongeacht welke politieke partij dan ook aan de macht is.

  Er is geen eenheid in Suriname!!!!!

  .


  Maak melding
 16. @Govind
  Ik citeer wat je eerder hebt geschreven:
  “En het domme volk geeft Paars ondanks dat gegeven nog 5”

  Behoort de hoge kaders dan tot de domme volk?


  Maak melding
 17. “zodat onze diaspora actief wordt betrokken bij de ontwikkelingen in Suriname.”

  Deze ‘diaspoor’ heeft in het nabije verleden – toen jullie ook tot de beleidsbepalers behoorden – alle moeite voor gedaan actief betrokken te worden bij de ontwikkelingen in Suriname. Telkens weer werd deze ‘diaspoor’ afgepoeierd met sneer en opmerkingen zoals ‘ongewenste bemoeienis van buitenaf’.
  U snapt nu ook wel – hoop ik – waarom deze ‘diaspoor’ zich nu niet meer geroepen voelt tot wederopbouw van een vernietigd, verloren en een kansloze Suriname.


  Maak melding
 18. Vhp etaleert hiermee nogmaals dat ze geen enkele ontwikkelings visie hebben vwb Suriname. Hun hele focus is Nederland wat een armoe van de vhp, waar zijn die zgn hindustaanse knapkoppen.


  Maak melding
 19. VHP let goed op wat er om jullie heen gebeurt.NL’se drugs overspoelt Belgie.Dit is 1 van de zovele problemen waar ze dagelijks mee te maken hebben in tata kondre.Ik heb nog 1 voor jullie asiel probleem.De rest mogen jullie zelf gaan googlen.Worden jullie wakker en ga zelf aan de slag.


  Maak melding
 20. Nederland moet nergens mee bemoeien zolang ze Suriname niet gelijkwaardig behandelen en niet als een land waar de Nederlanders hun wil willen opleggen voor een paar centen die dan bereid zijn om te geven.


  Maak melding
 21. Laat VHP maar eerst de verkiezing winnen. Ze vergooien hun energie met reisjes naar Nederland.

  Als Nederlanders van Surinaamse afkomst gaan investeren in Suriname, nemen ze alles over en blijft er voor de Surinamers weinig zeggenschap over. Dus men moet met hele strenge maatregelen komen voor de buitenlandse investeerders. Want ze zijn buitenlanders, ook al zijn sommigen nog in Suriname geboren.


  Maak melding
 22. Ik denk dat Mark Rutte, als hij nog premier blijft echt geen geld zou willen afstaan aan Suriname waar het weinig te bieden is.
  Suriname willen geen Nederlander die de baas speelt. De regering kijken naar hun eigen belang en verrijken zichzelf.

  Een kansloos idee van vhp. Als het land verder willen komen, moeten de volk meer actie ondernemen door samenwerken en meer hun hersens gebruiken i.p.v. slachtofferrol spelen zoals zwarte piet protest en ‘Suriname is failed state’


  Maak melding
 23. Als de diaspora serieus wilt helpen aan de ontwikkeling moeten ze dat gewoon doen en niet zeuren over de betrekkingen met Nederland. Nederland heeft trouwens nooit serieus ontwikkeling in Su gebracht zonder dat ze daar grote voordeel uit haalde.


  Maak melding
 24. @Realist,

  Wat voor ontwikkeling heeft Suriname nu opdit moment? Noem 1 voorbeeld aub.
  @Babachan,
  Wat voor zeggenschap hebben jullie/wij Surinamers nu dan?. Noem een voorbeeld waarover jullie/wij een zeggenschap hebben?


  Maak melding
 25. @JK,

  Als je nu al weinig zeggenschap hebt, misschien zul je straks helemaal niks hebben.

  VHP moet zich richten op efficient en effectief gebruik van de bestaande middelen en alle corruptie uitbannen. Daarmee kom je al een heel eind verder.


  Maak melding
 26. Heel veel of bijna alle geboren inwoners en nagesslacht van een land die in een andere land wonen, zullen de banden met het herkomst land in tact (willen) houden en ook ondersteunen. Alleen maar omdat het hun roots zijn.

  Zie maar de joden in USA met Israel of allochtonen in andere landen die jaarlijks miljoenen us-dollars, euro’s enz naar familie in hun thuislanden steunen.

  De diaspora is zich van bewust dat als zaken in hun nieuwe vaderlanden/thuislanden fout gaan, ze altijd weer terug zullen keren naar hun eigen oorspronkelijke land. Alleen zij die door de eeuwen heel, zoals de Afrikaanse nazaten in de nieuwe wereld hebben dat helemaal verloren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 27. @Wan Pipel, gezien de verkiezingsuitslag 2015 heeft +50% paars gestemd. Wat ik met Domme volk bedoel is dat zij zich ondanks de 5 jaren voorafgaand aan 2015 niet hebben gemerkt dat het fout ging met het beleid in Suriname. Hoop dat zij nu wel leering uit hebben getrokken.


  Maak melding
 28. Je spreekt hun taal en de helft zijn gevlucht, dankzij die blakkamangs die onafhanelijk wilden worden om hun eigen soort en volk te beroven en te verarmen olv ddb en mpp criminele roversbende, die misdaad vervloektelingen.


  Maak melding
 29. Nederland kan Suriname met ” know How” bijstaan. Als ze op NGO-basis een goed en realistisch plan indienen kan Holland ze ook bijstand bieden, maar geen doekoe, anders krijg je hetzelfde mechanisme” same Shit with other flies around it”


  Maak melding
 30. als ned moet komen uitleggen hoe alles moet waarom ben je dan onafhankelijk geworden
  bovendien dadelijk krijg je dat gelul meester / slaaf weer
  de Surinamers krijgen de leider die ze verdienen, gewoon weer stemmen op bouta
  veel plezier


  Maak melding
 31. @Govind
  wij zitten niet zover van elkaar. Wat u minsmanagement noemt/ management probleem is het gevolg van gebrek aan kader dat de hogere managementlagen niet kan voeden met goede informatie of overtuigen.
  Dat is in Suriname ook moeilijk omdat men autoriteitsvrees heeft. Geplaatste directeuren en hoofden verworden naar beneden kleine dictators en naar boven toe willoze tools die vrezen voor hun bestaan.

  Dat het goed kan bewijst een resort als Dan Paati. Helaas is er onvoldoende kracht of onafhankelijkheid om de ingesleten verhoudingen om te draaien. Surineds parchuteren zal weinig veranderen want ze worden of met de nek aan gekeken of ze blijken zelf kleine dictators te worden die alles beter weten maar niet heus.

  Ik heb enige ervaringen met 2 ministers en adviseurs van de president van de Vene en Bouta regering. best slimme mensen helaas heel ineffectief en opgesloten in een kleine wereld.
  Neem als voorbeeld de belasting hervorming. BMC consultants (onder leiding van Willem Vermeend) waren begin 2012 gereed voor Implementatie. Ze zijn uitbetaald en hebben de vervolg opdracht niet gekregen. Waarom, dan zouden de lijken uit de kast komen. Wijnerman en Bhoedoe wilden dat wel maar mochten niet.

  kader/middlemanagement moet eerst de vrijheid krijgen en in haar kracht komen voor dat het haar waarde kan bewijzen. Ik hoop dat Suriname voor haar sanering iemand vind van het kaliber van Albert Winsemius ( de Scheveninger achter de eerste president van Singapore) die vrij en onbelast integriteit kan gaan implementeren.
  ik heb wel eens vaker gesteld dat in mijn ogen mevrouw Goncalves wel eens een bindende persoonlijkheid zal kunnen zijn die het talent van buiten en van binnen kan doen ontplooien.


  Maak melding
 32. Naar aanleiding van de migratie van Afrika naar Europa werd voorgesteld dat westerse landen steden zouden gaan bouwen die bestuurd zouden worden en waarin geïnvesteerd zou worden door westerse landen. Afrikanen zouden daar dan een toekomst op kunnen bouwen zodat ze daar zouden blijven. Werd uiteraard gelijk afgewezen (door de Afrikanen), maar het was een aardig idee.

  Daarop voortbordurend zou je je kunnen voorstellen dat Nederland bijvoorbeeld Moengo adopteert en daar gaat ontwikkelen. Nederland least voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 50 jaar, het gebied en gaat daar investeren in allerlei bedrijvigheid op het gebied van professionele groenteteelt en bloementeelt in kassen, houtverwerkende industrie, constructiewerkplaatsen, mijnbouw, enzovoorts.
  Nederland zorgt voor opleidingen, management-training, investeringsfondsen, efficiënte productiemethoden, ondernemers die er brood in zien, en verder alles wat nodig is om de beschikbare mogelijkheden optimaal te ontwikkelen. Nederland kan er ook voor zorgen dat voorzien wordt in alle benodigde formaliteiten en documenten nodig voor export van het geproduceerde.
  Nederland bezit een schat aan kennis, ondernemingszin, kapitaal en is in Europa de kern van een heleboel zaken. In Europa kun je niet om Nederland heen.

  Surinamers die willen werken kunnen daar huisvesting en opleiding krijgen, leren professionele kwaliteitsproducten te leveren, en een mentaliteit ontwikkelen die Suriname nodig heeft om concurrerend te zijn en werkelijk zelfstandig te worden.

  De coördinatie ligt in Nederlandse handen, zodat investeerders vertrouwen en zekerheid hebben, maar dat kunnen Neder-Surinamers zijn die gekwalificeerd zijn en de juiste mentaliteit hebben. Ook handhaving van het gezag, opleiders, managers kunnen lokale krachten zijn, Neder-Surinamers, of Nederlandse uitzendkrachten.
  Het moet zowel een ontwikkelings- als een opvoedingsproject zijn. Wie betrapt wordt op ongewenst gedrag, zoals corruptie, wordt onmiddellijk ontslagen. Om motivatie en inzet zo groot mogelijk te houden dienen daartoe de salarissen aanzienlijk boven het Surinaams gemiddelde te liggen.
  Moengo kan zo het economische centrum van Suriname worden waarin het geld wordt verdiend en de samenleving op een hoger niveau wordt gebracht.

  Voorbeelden voor dit scenario zijn Hong Kong en Singapore. Beide steden met koloniale wortels die een buitengewone ontwikkeling hebben doorgemaakt door de combinatie van westerse know how en lokale inzet en ambitie.

  Zal dit ooit gebeuren? Natuurlijk niet. Voor de Surinamers is dit onacceptabel, vooral voor de NDP aanhang, zeker als het om Nederland gaat. De lokale elite zal er ook niets in zien. Mensen moeten niet te slim worden en zien hoe het ook kan, dat bedreigt hun positie, en geen corruptie meer mogelijk? Ondenkbaar!
  Eerder zal men Moengo aan de Chinezen geven, maar dan zitten er straks 20.000 Chinezen en mogen de Surinamers de straten vegen.


  Maak melding
 33. Geen Nederlanders aan boort, wel hun geld en goederen, maar niet hun expertise.Hun taal willen we niet, hun bemoeienis willen we vooral ook niet, en dat we een Nederlandse achternaam hebben, die dragen we met trots want niemand wil aboikonie of een ander boslandcreoolse achternaam hebben, zelfs Bouterse met zijn Europese achternaam wil die ook niet veranderen. En alle Surinamers die onderling elkaar discrimineren omdat de achternaam al verwijst naar de Afrikaanse afstammeling, daar wil men eigenlijk ook niet mee geïdentificeerd worden.
  Surinamers zijn heel complexe mensen, ze hebben een chronische identiteits crisis😁


  Maak melding
 34. Surinamers kunnen alles zelf, laten ze al jaaaaaren zien. Absoluut geen hulp nodig van ontwikkelde mensen die overzee hebben gestudeerd.
  Sterker nog, Surinamers zijn nog beter dan Surinamers zelf! Want de ene heeft kroeshaar en de ander is licht van huidskleur…

  Ik, als Hollandse Surinamer, snap niets van de boeren-dorps-instelling van het gros van het surinaamse volk.


  Maak melding
 35. Beste Govind voel je niet aangevallen maar je hebt het zelf over de universiteit van su .nu vraag ik mij al de hele tijd af wat de uni al heeft ontwikkeld / of uitgevonden voor su .behalve leerkrachten en advocaten. Wat hebben ze al uitgevonden .hoeveel geld gaat er jaarlijks die kan t op .Het hele land werk bij de overheid .volgens mij maak suriname helemaal niks .niet eens een fiets .alles is import. Het enige wat jullie in su doen is graven en kapen .. mijn beste broeder coruptie maakt meer kapot dan je denk .en iedereen zit tot in hun nek in de coruptie..er moet een hele ommezwaai komen wil su weer bovenop komen .wie o wie is te vertrouwen in su .


  Maak melding
 36. hahahaha het water staat de vhp aan de lippen wanneer ze praten over heratel relaties dan bedoelen ze versoepelen van de controle want ze kunnen hun drugsgeld niet meer smokkelen de cambios bloeden dood


  Maak melding
 37. Als men vanuit nederland geen dozen of geld stuurt leeft men in armoede…van ons ned surinamers wilt men geen adviezen wel geld.
  Van de chinees is alles welkom….
  Jullie worden als slaaf behandelt uitgescholden en vernederd door deze mensen en je familie kennisen en vrienden in het buitenland word gediscrimineerd.
  Ik begrijp jullie niet!!!
  Straks als de chinees de druk op jullie gaat verhogen …wat gaan jullie dan doen,precies hetzelfde als de jaren 70/80 het land uitvluchten!!!!
  En ik hoef niet te vragen waar naar toe???
  Iedere buitenlander in suriname buit jullie uit …de chinees braziliaan marokaan en ga maar door,daar hoor ik niets van!!
  Jullie verdienen iemand als db ..dagoe bouta,en hij is nog lang niet klaar met jullie.
  Mark my words …


  Maak melding
 38. De slavernij is helaas nog diep geworteld in suriname …
  Elke keer weer zijn jullie weer opzoek naar een meester die jullie leiden moet,jullie hebben gekozen voor een junk als president en zie de gevolgen!!!
  Jullie zullen straks ook buigen voor de nieuwe meester(chinees) en die zal in de rend van bouterse handelen!
  Waarom..
  Omdat de chinees weet hoe hij jullie moet behandelen ,respectloos!!!
  En ook dan gaan jullie buigen …ik heb geconstateerd dat suriname niet meer te redden is.
  Corruptie zit jullie in het bloed voor wat kleingeld verkopen jullie je volk en land aan je weet wel…de chinees.
  Het zijn jullie zelf die deze vloek hebben aanvaard en de gevolgen zullen je kinderen kleinkinderen voelen.
  Dus aub ….denk na voordat men wat zegt want de ene gek na de andere gek denkt alles op te lossen in suriname!
  Dr is zelfs een idiote minister die beweerd alles op te lossen in 200 dagen!!!
  Nederland heeft geen zin en tijd om de problemen die suriname op zich afgeroepen heeft te corrigeren…trouwens dat kan ook niet meer!!!
  Ons water elektriciteit visgronden onze bossen winkels etc ….is al in handen van chinezen.
  Dus wat heeft ned te zoeken in een land dat verdrinkt in onbetrouwbare corrupte politici..
  Zelfs bouta kan jullie niet redden meer…en dat moeten jullie toch weten?
  Of denken jullie dat deze man principes heeft?
  Mi ede jere…..jullie hebben je eigen graf gegraven.
  En ik zie dat het volk steeds gekker word uit frustratie,diefstal ,berovingen schietpartijen,kinderprostitutie,pedofilie etc ……..
  Zelfs ik snap jullie niet meer,maar goed de keuze is aan de bevolking,kies je voor een gek een moordenaar dealer oplichter en leugenaar!!
  Dan moeten jullie ook gevolgen aanvaarden.
  Ik bid voor jullie …meer kan ik niet doen.


  Maak melding
 39. De voorzitter verschuilt zich achter de naam van de VHP/Verenigde Hindoestaanse Partij.
  Dit zijn we gewent van de olifant met zijn vier dikke poten en lange slurf.

  Is mooi geweest Suriname is plusminus 310 lange jaren een kolonie van Nederland geweest en nooit een dag genoten van de welvaart/sociale voorzieningen van Nederland, alleen maar uitgebuit. Als Nederland 310 lange jaren de kans heeft gehad om iets te betekenen voor land en volk dan was Suriname vandaag de dag veel verder. Santokhi lult nauw teveel met zijn diaspora gedoe. Hij misbruikt de naam diaspora om de belangen van een bepaald groep als zijn soort te behartigen.

  De voorzitter van de VHP Santokhi de moordenaar, vindt je zelf niet dat je teveel lult over diaspora?
  Suriname mag zich tevreden stellen met grofvuil. Als de VHP zeker van hun zaken wilt zijn, ga dan even langs de Nederlandse Antillen om een kijkje nemen.


  Maak melding
 40. @ 4udat: Wat je zegt klopt wel. Zo werd het voorstel ten aanzien van Afrika ook genoemd, een soort van kolonialisme. Echter, je kunt het ook vergelijken met de concessies die grote ondernemingen in Suriname hebben en hadden, zoals Suralco. Op de terreinen die ze onder controle hebben gelden de regels van het bedrijf en hebben alleen mensen toegang die zij daar toelaten.

  In het Nederlands bestuurde Moengo (een illusie, maar een gedachtenexperiment) heeft iedereen toegang, maar men dient zich aan regels te houden en Nederland krijgt de kans ontwikkelingsprojecten uit te voeren en te investeren zonder de destructieve bemoeienis van corrupte politici. Het gaat er om Suriname nieuwe perspectieven te bieden. Jojo noemde al eerder de beslissende inbreng van Witteveen in Singapore. Daar had men wel visie.

  Je zou kunnen zeggen, Suriname is te vroeg onafhankelijk geworden, het gereedmaken voor onafhankelijkheid was nog niet klaar. Het werk moet afgemaakt worden.
  Weglopers met angst voor de toekomst kunnen wellicht zo verleid worden weer terug te komen. Maar zoals gezegd, je hoeft niet bang te zijn, het is onhaalbaar. Misschien als het water dat Suriname bijna aan de lippen staat over de lippen begint te stromen.


  Maak melding
 41. Samenwerking is altijd het beste. Probeer wel zoveel mogelijk Partners hierbij te hebben die het goed menen.
  Hierbij dient de samenwerking met Azie geïntensiveerd te worden en ook met Nederland vanwege historische factoren


  Maak melding
 42. Een nobel verzoek en streven van de VHP (hieruit blijkt dan ook direct dat er maar een partij in Suriname is die het opneemt voor het volk) maar Nederland zal heel wijs zijn en zijn vingers niet weer gaan branden aan dat land. Suriname heeft veel geld van Nederland ontvangen en nog steeds weet men niet wat met dat geld is gebeurd. Ja prestigeprojecten zijn daarmee gefinancierd ipv om het leed van het volk met dat geld te verzachten.


  Maak melding
 43. Hans van de Broek wat je schrijf ben ik gedeeltelijk met je eens. Zie maar de banden van Groot-Brittanie, EU en USA met Israel, enz.

  Alleen zal dat niet gebeuren door de EU. De EU, Groot-Brittainie, enz willen het systeem van de uitbuiting van de derde wereld zo laten als het is. Sinds Columbus dit met America heeft gedaan of de Romeinen en Grieken in hun tijd of Groot-Brittanie om Afrika klein te krijgen, uit te buiten en beter van te worden.

  Het systeem die ze hebben opgezet is gebasseerd op het overleven de de soort van de EU, USA. Landen als Japan, Singapore hebben ze wel geholpen, maar de rest van de wereld mag het vergeten.

  Wellicht door de opkomende machten als China, India, enz zullen er weer wat landen zijn die ook in het rijtje van rijke landen gaan behoren, maar dan zal dat weer voor lange tijd zo blijven. Deze landen zullen dan de wereld uitbuiten voor het behoudt van hun soort en allerlei handelsoorlogen met elkaar hebben. De derde wereldlanden die er dan zijn, hebben gewoon het nakijken.

  Als Suriname het slim speelt, even als de “Antillen, zouden ze als ze het goed spelen ook kunnen ontspannen aan de 3e wereldlanden en tot de rijke landen gaan behoren. Ze moeten dan wel de juiste bondgenoten aan hun kan krijgen en die zijn er nu al of historisch al. Frans-Guyana en Guyana.

  Net wat je zegt Nederland Moengo ondersteunen, maar dan Suriname. Landen als Frans-Guyana, Guyana, Suriname en de Antillen kunnen voor die wereld wel heel belangrijk worden in die periode met hun bondgenoten.

  Alleen deze droom zullen wij niet mee maken, want wat er nu in Suriname gebeurt, heeft veel van een gebed zonder eind, tenzij…, bovendien zullen er ook op het wereldgebeuren allerlei veranderingen moeten gebeuren, die het mogelijk maken.

  Surinamers zullen moeten uitkijken welke koers ze op willen en daarvoor de juiste bondgenoten moeten hebben. Doelen stellen en keuzes maken. De politieke partijen zullen daarom dit ook in hun programma’s moeten hebben.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES