Srefidensi viering in Suriname ook live te volgen in Nederland

18
Srefidensi viering in Suriname ook live te volgen in Nederland

ROTTERDAM, 25 nov – Vandaag, zondag 25 november 2018, wordt in Suriname de 43ste onafhankelijkheidsdag van het land herdacht en gevierd. In Suriname zijn er diverse activiteiten waarvan een aantal ook live te volgen is in Nederland. RTV7 zendt namelijk in samenwerking met de Surinaamse stations ATV en STVS vanaf 20:00 Nederlandse tijd live uit.

Op 25 november 1975 werd Suriname een onafhankelijke republiek. Op die dag vond de proclamatie plaats van de republiek, in aanwezigheid van premier Den Uyl en kroonprinses Beatrix. Dit na meer dan 300 jaar kolonisatie door Nederland. De onafhankelijkheid wordt in het Surinaams ook wel srefidensi genoemd, een woord bedacht door de schrijver van het Surinaamse volkslied Trefossa.

Deze speciale srefidensi uitzending van RTV7 is te zien op kanaal 93 bij KPN en 75 bij Ziggo.


18 REACTIES

 1. Het was geen Srefiedensie, maar Srefi kierie, zo blijkt nu.
  De onafhankelijkheidsleiders van toen – van een bepaalde partij combinatie – waren zo blind als een paard.


  Maak melding

 2. Jong Suriname

  Ik ben van mening dat deze dag af geschaft moet worden.. ik zie geen enkel reden waarom suriname feest moet gaan vieren..

  Wanner viert men feest.. feest viert men als je een overwinning hebt geboekt.. iets positief uit de grond heb weten te stampen.. als je jarig ben.. zo kan ik nog uren door gaan.

  Op 25 November 1975 is Suriname onafhankelijk geworden.. vergelijk Suriname van voor 1975 en suriname na 1975.. vraag ik me af wat te te vieren valt

  Ik weet het in ider geval niet .. weet jij dat dan


  Maak melding

 3. Rijke omoe Snesie uit China aksi, Ai mama Slanang, ha fa vilie foe trong aah 43 ah jari. Mama Sranang, zucht ( 43 X ) vreselijk minacht, misbruik, uitgebuit, vernederd, beroofd, vervuild,onderdrukt, verarmd, vermoord, bedreigd door mijn eigen kinderen. Mijn exman de kolonisator was niet ze wreed dat hij zijn eigen blanken mensen zo bedroog en minacht. Dat kan ik van mijn eigen kinderen niet zeggen, vooral die blakkamangs die de oorzaak zijn van dit alles, mij mama Sranang beroven in naam van Nationalisme. Ze zijn vervloekt als mijn kinderen die zijn verworden moordenaars, drugscriminelen en staatskas/bankrovers, ook hun kinderen zullen het vroeg of laat weten. Wie zal mij verlossen van deze ontaarde bastaard kinderen?


  Maak melding

 4. Dalijk tron Chinesikondre haha. Alla tra suma wroko gi Chinesi. Srefi Brasjon wroko gi Chinesi keba haha. Unu meki furu pikin djaso, dalijk unu de moro ini Sranan. No spang, wan Sranan Chinesi president kong snel snel.


  Maak melding

 5. surinamers zijn niet arm , ze zijn liever lui dan moe ., men wacht steeds en wil steeds gratis geld verdienen door wachten op ontw hulp van derden buiten sur.kijk uit naar sur hoe zij daar leven bijna alle huizen hebben 2 of meerdere autos op hun erf staan geparkeerd , gaan met buitenlandse vak , vaak zie je op fb posten hoe ze lekker uit eten en altijd feesten zo , mensen in su klacht niet van a libie dirie !!! sur moet hun mentaliteit en gedrags patroon . veranderen !! kijk naar andere zuid amerikaanse lnd hoe ze daar pinaren ( argentiene , bolivia , peru , venezuela , guyana ( en etc ) centraal amerika , afrika contitent , en de arabische landen
  zelfs ook in aziatiche landen pinaren ze daar . als surinamers huile van leven is zwaar hou je BEK dicht !!!! en de gene die in holl wonen moeten niet klagenn over blanke mensen zijn de schuld . en wat doe jij dan in koude holland , waktie stontjie libie , zelfs hollanders hebbenn het moeilijk . meeste surinamers wonen in een kleine kubieke woning en ook nog lantie osso . ( gemeente huis ) zo sur in holl ook lesje vor jou . ga niet naar sur en play a bigie ting drape omdat jij uit europa vandaan komt.heel veel sur rijden op een fiets of openbaar vervoer . dus mondtje dicht houden en al die negative uitlantingen . a happy srefidensie aan jullie allen toegewenst. groetjes uit the state .


  Maak melding

 6. Wanneer het geld uit holland komt gaan we weer feesten en kindertjes maken tot dat alles weer op is. Gaan we weer Wachten op holland! Om onze kondre op te bouwen!


  Maak melding

 7. Inderdaad, als je Srefidensi in Brokopondo gaat vieren en de man in Paramaribo vals gaat betichten, dan ben je bezig met haat zaaien, in de rijstdistrict van geen goudte halen, dus moet je de mensen daar zoet housen omdat je daar grote belangen te beschermen hebt.


  Maak melding

 8. Wat een zeurvolk hier op het internet zeg. Elk bericht wordt aangegrepen om te gaan klagen over een andere bevolkingsgroep. En nog schaamteloos ook.

  Ik ben blij dat het nieuws ook in Holland kan worden uitgezonden. Zo verliezen we als volk het contact met elkaar niet.


  Maak melding

 9. Ik ben erg blij dat onze Creoolse broeders en zusters hebben genoten van het feest in Saramacca.
  Wij hadden zelf geen tijd hiervoor, omdat wij eten verkochten. Van mij mogen ze elke dag feest komen vieren in Saramacca omdat wij veel geld hebben verdiend met de verkoop van teloh, bakabana, loempia, bami en nasi goreng. De Chinese winkels hebben ook overuren gedraaid.


  Maak melding

 10. Heb opgemerkt dat er bijna geen ene Hindoestaan of Javaan aanwezig was op Televisie.
  Zeg genoeg.
  Wie discrimineert?
  Aslof alleen maar mensen uit Afrika in Su wonen.
  Sari tori


  Maak melding

 11. @Ivanof Limburg: CHAPEAU ! Dit heeft u heel goed gezien en deel hetzelfde standpunt. Dit feest is het volk opgedrongen terwijl het volk in werkelijkheid niets te vieren heeft.


  Maak melding

 12. Wat een amateuristisch vertoning, slecht beeld, slecht geluid. De militairen liepen alsof ze aambeien hebben.
  De motor bende heeft het asfalt versleten met spinnende achterbanden. De president liep alsof hij met een afstandsbediening wordt gestuurd. Het volk is opgetrommeld om te komen voor een gratis portie bruine bonen met zoutvlees en flink feesten en beesten. Wat heeft deze fake vertoning gekost?
  Waar hebben ze dat geld vandaan gehaald? Het land is toch failliet. Moet je blij zijn dat je 43 jaar onafhankelijk bent, en je bent straatarm !!!!
  Wat deed de duivelse advocaat Kandhai op de tribune???? Is hij een hoogwaardigheidsbekleder?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.