Persconferentie nieuwe politieke beweging in Suriname: Lijst Basier

20
Persconferentie nieuwe politieke beweging in Suriname: Lijst Basier

PARAMARIBO, 24 nov – Komende week kan Suriname kennis maken met een nieuwe politieke beweging in het land. Op woensdag 28 november 2018 is er daarvoor een speciale persconferentie met als thema ‘Suriname 2 the next level – Lijst Basier’.

De kennismaking met deze nieuwe politieke beweging in Suriname vindt van 9.00 – 11.00 uur plaats in Royal Torarica. Op het programma staan speeches van Jerry Macintosh & Jerry Maisenti. Daarna volgt een toelichting van lijst Basier in de persoon van Shaif Basier met als titel ‘waarom de politiek in?’

Su 2 the next level werd vorige maand al naar buiten gebracht middels onderstaand filmpje:

En hier:


20 REACTIES

 1. Waarom de politiek in? Dat kan iedere mallot bedenken, vooral in Suriname, je hoeft niet geschoold te zijn, je hoeft niet integer te zijn, je mag een strafblad hebben, en als je eenmaal een jaar hebt volgemaakt als minister, en 5 jaar als Dna lid, hoef je nooit meer te werken, bovendien kun je in die tijd dat je in de politiek zit, stelen van het volk, zoals het verkrijgen van Houte en goudconcessies.


  Maak melding

 2. weer een paar idioten die de bevolking lasten gaan vallen met loze kreten en beloften. Suriname telt 550.000 inwoners en meer dan 20 politieke partijen.

  Als je echt iets voor Suriname wilt doen sluit je dan aan bij een van de bestaande partijen.
  Die parijen kunnen best nieuwe ideen gebruiken.

  De versplintering van de politiek is slecht voor de reggerbaarheid van het land.

  Er is maar 1 persoon en partij die er garen bij spint! 3x raden wie dat is!!!1


  Maak melding

 3. Nyan PATU: Surinamers leren snel. Als een moordenaar, een ongeletterde rover, een verkrachter, een drugsdealer tot de bonte verzameling van de PLEE van Suriname gerekend mag worden, dan denkt men ” why not Me”. Hoe dichter bij de nyan patu, hoe dommer het volk…althans zij voor een stelletje boeven en lijden zelf honger….money no deh Basier, ga iets nuttigs doen bv het verkeer bij de centrale markt regelen. De taferelen daar zal de koning van de Toettoet aan zijn land doen denken, gaat de toettoet koning ook de markt bezoeken….moro ka ai Kong.


  Maak melding

 4. Zijn er ook partijen die samenwerken?
  Meer dan 20 partijen(25.000 mensen per partij gemiddeld) betekent dat iedereen alleen aan zichzelf denkt. Elk dorp/wijk lijkt zo zn eigen agenda te hebben. We kunnen dus de komende 10 jaar fluiten naar vooruitgang. Want men doet alles alleen en samen bereik je meer dan alleen.

  Zoals Sam hierboven zegt, probeer samen eerst 1 ding te bereiken voordat je in je eentje alles wilt doen voor iedereen.


  Maak melding

 5. In een democratie/rechtsstaat heeft iedereen het recht, vrijheid, enz. eigen zaken te doen volgens de grondwet van het land, cq een politieke partij op te richten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Lijst Basier ga ervoor haal de Surinamers uit deze puinhoop.Neem geen voorbeeld van de bestaande politieke partijen .probeer Sur op een positieve manier op wereld kaart te brengen


  Maak melding

 7. Zolang alle corrupte politici niet worden opgesloten, heeft het geen zin om de politiek in te gaan. veel jongeren zien in onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugscriminelen en staatskas/ bankrovers hun misleider. Allen die ndp of Abop aanhangen gaan niet op nieiwe politieke partijnen stemmen. het gros van de aanhangers van deze twee bij verstek veroordeelde drugscriminelen willen zijn misdadig besmet in hun denkwijze en als de ziekte misdaad hun hersenen heeft aangetast, zoals dat van ddb en lon, verworden zij precies zo als hun misleiders of nog erger. Als een tijdbom komt een burgeroorlog langzaam maar zeker, als men wederom in 2020 op deze twee onberechte misdadigers gaat stemmen. De binnenlandse oorlog waren een trailer voor wat er in het verschiet ligt voor deze oerdomme dwaze debiele idiote misdadigers aanbiddende aanhangers. Er is alleen redding en hoop voor de komende generatie als men definitief afrekend met het gedrocht ddb en zijn vroegere lijfwacht, zoniet wacht land en volk een misdadige maatschappij, geloof het of niet, wo k. no mpp dong moro burika aanhangers van deze twee warlords.


  Maak melding

 8. Wat een stelletje azijnpissers hier.
  Mi gado mang. Eindelijk iemand die zegt wat hij gaat doen en hoe hij het wil gaan doen. Die beste man wil een ieder betrekken, dus geen oom, tante, neef, nicht, vriend, nanga wang lo regel regel torie maar alla sranangmang. Hij gaat ook nog een dialoog aan.Ie shie Chan of Bouta e tak face to face nanga a volk. Geen ene ka opleiding hebben ze.
  Dat mek a kondre ne go vooruit. Soso kraboe de in a kondre. Deng lob a owroe tepo sa Ai draai a sem ka pokoe, jaar in jaar uit.


  Maak melding

 9. Basier..go for it. Ik vind u wijs en integer. We need more people like you and me to get us out of this mess. .. landgenoten…het is ook uw burgerrecht om iets nieuws ennpositiefs te ondernemen. Just name it, want it and go achieve it!


  Maak melding

 10. Ik snap de teleurstellingen bij velen, maar we kunnen toch niet opgeven? Dan hebben we bij voorbaat verloren. Deze man wil het tenminste proberen. Ik heb begrepen dat wij ook onze stem kunnen laten horen tijdens die meetings van ‘m en allerlei vragen mogen stellen. Mi dat o go yere. Ik heb niks te verliezen! Mi no wan jere neks ef un no go arkie. Altijd maar weer dat gelul te wan sma wan proberie. Maar zelf iets doen, ho maar. De beste stuurlui staan eeuwig aan wal in Suriname!


  Maak melding

 11. Het is gewoon verschrikkelijk hoe er altijd op weg naar de verkiezingen allerlei nieuwe partijen opduiken en voor versnippering zorgen van de stemmen. Het zijn gewoon avonturiers , in feite grappenmakers , die een kans komen nemen en na de verkiezing weer verdwijnen en niets meer van zich laten horen. De bevolking moet deze avonturiers afstraffen door geen enkele stem aan hen te geven.


  Maak melding

 12. Kenneth, luister / analyseer je wel wat de nieuwe partijen te vertellen hebben?
  Hun doelen en hoe ze dat willen bereiken?
  Hoe lang ze al bezig zijn met vooral sociale projecten?
  Ik snap bepaalde frustraties maar aan de kantlijn staan en zomaar iets in de lucht gooien is ook niet goed voor het volk.
  Wat mij hindert aan je opmerking is dat je aan het volk vraagt om nieuwe partijen af te straffen. Hoe moeten ze dat doen?
  Op de VHP stemmen? Moet de VHP weer stuivertje verwisselen met de NDP?
  Niet stemmen, dat is dan weer in het voordeel van de NDP.
  Vind jij dat goed? Vindt je niet dat partij politiek niet goed is voor Suriname?
  Kijk om je heen. Burgers die worden omgekocht door ze een overheids baan, een woning en bamie/nasie te geven. Ipv die miljoenen dollars en euro’s aan propaganda geld te gebruiken om de vele arme burgers, waaronder veel kinderen te helpen gaat men met overheids banen en percelen strooien.
  Heb jij je nooit afgevraagd hoe ze aan zoveel geld komen? Wie zijn al die figuren die tonnen of zelfs miljoenen doneren?
  Denk je dat het volk er baat bij heeft?
  Ik denk van niet.
  Meneer Basier doet die dingen niet.
  Meneer Basier pleit voor een hele andere aanpak. Hij wil Thema Politiek en kwartaal meetings tussen politici en burgers. Zo heeft de burger elk kwartaal iets te zeggen ipv om de bij 5 jaren. Ik zou je adviseren om eens te gaan luisteren,ga een dialoog aan sterker nog…. Join the Club! Ik heb dat gedaan en daag anderen, vooral kritische burgers dat ook te doen!!


  Maak melding

 13. NDP heeft zoveel mensen afhankelijk van hen gemaakt dat ze niet op een andere partij gaan stemmen, want ze hebben dan alles te verliezen.

  Dus nu al staat vast: NDP wint ook de komende verkiezing.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.