NDP bij 43 jaar Republiek Suriname: ook onafhankelijkheid in denken

30

PARAMARIBO, 24 nov – De NDP blijft inzetten op ‘daadwerkelijke onafhankelijkheid’ van Suriname. Bij drie en veertig jaar staatkundige onafhankelijkheid wordt wordt gewezen op het belang van ‘onafhankelijkheid in denken’. De NDP gaat voor Zelfstandig, dus zonder inmenging en los van het voormalig moederland, bepalen van de koers van het land en van onze internationale politiek. Bij gerezen problemen tussen Nederland en Suriname wordt er dan ook niet voor geschroomd om het onbevreesd duidelijk te maken aan het voormalig moederland.”

Surinames internationale politiek richt op integratie in de eigen regio en het opeisen van een plaats in de wereld. “Dat is nu vrij duidelijk te zien. Met de komst van staatshoofden van verschillende invloedrijke mogendheden, waaronder India. Zowel in de algemene buitenlandse betrekkingen als in de internationale en regionale parlementaire organisaties is de positie van Suriname zeer verbeterd”, stelt de NDP.

De gevolgen blijven niet uit. “Wij krijgen verzoeken van landen in de regio om samen te werken. Zelfs het zeer succesvolle Dubai ziet Suriname als een land dat met kop en schouders uitsteekt binnen het Caribisch gebied. Maar ook met betrekking tot de banden met het voormalige moederland en meer specifiek met betrekking tot die met de diaspora, heeft de NDP een wezenlijke bijdrage geleverd door de aanname van de PSA wet.”

30 REACTIES

 1. Verworden Suribabwe zou ik moeten heten, overmorgen 43 jaar oud. Hoe gaat het met u mammie Slanang vroeg omoe Snesie en Misamooi ? Zucht, zucht, zucht, ieja baja mi boi, mi sa, het gaat niet goed, sinds mijn geboorte 25 frebruari 1980. Eeh hoezo mama Slanang, elk jaar is er tog feest? . Kijk noh mi boi, mi meisje, het is een lang verhaal dat begon al bij mijn geboorte, ik was gewenst, maar tegelijkerijd ook ongewenst. Met heel veel moeite en pijn werd ik vroegtijdig geboren. Ik was liever niet geboren als ik terugblik vanaf mijn kinderjaren. Toen ik vijf jaar oud was, werd op 25 februari voor het eerst geconfronteerd met moorden en allerlei tegenstellingen hoe ik verder zou worden groo tgebracht. Die tegenstellingen waren zo erg dat op 8 december 1982 velen die mij als kind op handen hadden gedragen werden mishandeld en doodgeschoten. Ik was toen zeven jaren oud en kon helemaal niet begrijpen waarom men om mij zich zo druk maakte dat er doden en gewonden die dag waren te betreuren en kinderen vaderloos werden gemaakt en vrouwen weduwen. Ik dacht toen eraan waarom mijn vader Patatta, me in de steek had gelaten in 1975 bij me geboorte? Vanaf die dag heb ik veel te lijden gehad van degenen die uit mijn aarde zijn geboren en die verantwoordelijk moeten worden gehouden voor mijn verdere groei en ontwikkeling, het waren militairen. Allerlei straffen werden mij opgelegd, perscensuur, samenscholing en ook schaarste aan kleding, primaire levensbehoeften, kortom alles waar degenen die hiervan de oorzaak waren wel volop konden genieten en ook konden bezitten. Zelfs geld was er niet voor mijn vele schoolreisjes. In 1986 voor mijn elfde verjaardag werd er ook gevochten in het binnenland, er was zoveel strijd, leed, pijn en misdaad. Toen in 1987 ik werd verplicht te kiezen, koos ik voor verlossing van mijn opvoeders, de meest meedogenloze, respectloze hebzuchtige misdadige lieden, die werden weggestemd. Ik kreeg een nieuwe opvoeder, die het zodanig moeilijk werd gemaakt door die militairen, om me van dit alles te bevrijden en te genezen, maar ze waren lafhartig van geest en er kwam een telefooncoup. Alweer moest ik en werd ik gedwongen door deze meedogenloze opvoeders mee te gaan met hun corrupte wijze van opvoeding die tot mijn zestende verjaardag zou duren. Ik kreeg weer een andere opvoeder genaamd het Front, die met heel veel liefde, moeite, geduld en wijsheid tot 1996, de ellende die ik heb ervaren, bijna teniet had gedaan. Mijn opvoeders werden verraden door een paar geldzuchtige gewetenloze en liefdelozen, die tot en met 2000, mij hebben beroofd van mijn jeugdigheid, mijn krachten, mijn bronnen, kortom ze hebben me letterlijk en figuurlijk verkracht in alle hoeken en gaten die je maar kan bedenken. Toen ik 25 jaar oud werd vroeg ik me af hoe verder te gaan, want ik had mijn opvoeders achter me achtergelaten. Toch kreeg ik weer hulp van mijn goede opvoeder het Front. De eerste vijf jaren waren heel moeilijk om me weer bovenop te helpen en het lukte met medewerking van mijn weggepeste vader Pattata. Wel tot leedvermaak, bedreiging en verdere plundering door mijn zeer gewetenloze opvoeders met aan het hoofd de duivel Didibri. Moeilijk en onbegrijpelijk was het toen ik op 35 jaar werd geconfronteerd met een opgedrongen huwelijk met deze gewetenloze opvoeders die de kleur paars in hun vaandel dragen. Huilend van woede heb ik in verbittering, want het kon niet anders dan door degenen die mij dit vreselijk huwelijk waar ik elke dag tot op heden van lijdt wensten en hebben hebben opgedrongen, die paars vervloekt verdoemde, debiele dwaze idiote ndper’ s, ieja moeten aanvaarden. Mijn hart bloed en de wonde wordt elk uur van de dag groter nu ik overmorgen 43 jaren oud wordt. Ik voel nu uitgebuit, minacht, vernederd door al dat onrecht dat mij mama Sranag nog steeds wordt aangedaan, ook voor mijn geboorte, maar nu nog meer na mijn geboorte door mijn eigen Sranangmangs, die heten ndper te zijn. En ook mijn nageslacht zal nog te lijden hebben van hun paars gewetenloze misdadig corrupt wanbeleid met al die demonische schulden aan China? Wie kan mij nog redden na 43 jaren van uitbuiting door mijn eigen soort die uit mijn aarde zijn?


  Maak melding

 2. Laat de Nationale Devaluatie Partij mij laten hoor met ‘ Ook onafhankelijk in Denken’ . De exponenten van deze partij heeft Suriname aan de bedelstaf gebracht. Ze gaan overal leningen afsluiten en dan moet je niet komen lullen met Onafhankelijk in Denken.

  Nationale Devaluatie Partij: Yu musu gratie. Haradang. Jullie zijn Demonen.


  Maak melding

 3. De NDP gaat voor Zelfstandig, dus zonder inmenging en los van het voormalig moederland, bepalen van de koers van het land en van onze internationale politiek. Bij gerezen problemen tussen Nederland en Suriname wordt er dan ook niet voor geschroomd om het onbevreesd duidelijk te maken aan het voormalig moederland.”

  Zoso ka wat de ndp hiermee aangeeft.

  Er bestaat geen land in de wereld die een andere land niet nodig heeft in deze wereld. Historisch heeft Nederland heeft een belangrijke rol gespeeld in het tot stand komen van Suriname, bevolking, plaatsen, plantages, kolonie, ronde tafelconferentie, verkiezingen, Nederlandse staatsburger worden/zijn geweest, zelfstandig deel/zelfbestuur, van het koninkrijk der nederlanden, rechtsstaatgrondwet, bestuur, politiek, een dialect van de Nederlandse Taal, ontwikkelingsgelden, zelfstandigheid op 25 november 1982, enz, enz.

  In Nederland wonen bijna net zoveel Surinamers als erin Suriname zijn en hiermee wordt aangegeven hoe nauw de banden van deze twee landen met elkaar verbonden zijn als een ruiter op een paard. Zie verder het vliegverkeer SLM, KLM, studenten van Nederland in Suriname die daar stage lopen, Surinaamse studenten, leerlingen die in Nederland studeren e/o scholen zijn. Verder op cultuurgebied, sociaal, kunst, geldovermakingen naar Suriname, enz.

  Suriname is onafhankelijk geworden en mag haar weg uitstippelen om in de regio en in de wereld met andere landen relaties aan te gaan en tot wederzijds voordeel er beter van te worden. Daar is niets mis mee. Alleen zaken doen, leidt meestal voor kleine grondstoflanden als Suriname, met weinig mensen, niet die kennis en macht die ze hebben altijd in hun nadeel in vergelijking met rijke productie- en sterke landen.

  Kijk naar de relatie van USA en Engeland. USA was eens een kolonie van Engeland, nu zijn het twee heel sterke landen, die met elkaar verbonden blijven als een navelstreng tussen moeder en ongeboren kind. Ze weet wat ze aan elkaar hebben. Zie ook Engeland met Israel. of Israel met USA en zo zijn er nog vele voorbeelden.

  De Surinaamse bevolking in Suriname heeft geen enkele probleem met de Nederlandse regering of de Nederlanders. Het is ddb en anderen, die op 8 december 1982 15 opgepakte en opgesloten anders denkenden dan hen standrechterlijk heeft geexecuteerd in Fort Zeelandia en er alles aan doet om hun gevangenisstraf te ontlopen. Dat is het probleem. Hun probleem die omdat de ndp aan de macht is er een Surinaams probleem van maakt. Op grond van dat standpunt is dit rot stuk ook geschreven, maar niet hoe de Surinaamse bevolking dat ziet en wil.

  ddb tek joe bondroe dai hoepel op en laat een andere regering de uitdagingen waarin je de republiek Surinamers en de Surinamers terecht hebt laten komen helpen oplossen. Want Nederland heeft ook boter op zijn hoofd en een andere mozes kan met Nederland deze uitdagingen het beste met Nederland oplossen dan jij.

  ddb jij/jullie moeten zo snel mogelijk ophoepelen, liever vandaag dan morgen, waardoor aan de uitdagingen die Suriname en de Surinamers hebben kan worden opgepakt. Jullie zijn een sta in de weg en houden daarmee de ontwikkeling, welvaart en welzijn van Suriname op. Jullie zorgen voor heel grote armoede en heel grote ellende telkens als jullie aan de touwtjes trekken. Van bestuur, plan van aanpak van doelen (kort, (middel)lang, politiek voeren op (inter)nationaal niveau hebben jullie geen kaas gegeten. zie maar wat jullie van Suriname gemaakt hebben vanaf 25 februari 1980 tot heden.

  Boeng Sari (his)Tory

  Opzouten!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Hoezo onafhankelijk in denken, zeker om al het bedelen, grote leningen afsluiten in het buitenland.
  Suriname is een grote grabbelton voor de buitenlandse multinationals, wie laat dit allemaal gebeuren een stelletje hersenloze idioten die in de regering zitten. Gemeenschapsgelden verspillen, door slavenhandelaren met hun 49 man aanhang uit te nodigen om mooi weer te komen spelen in ons land. Stelletje koeien. Als deze regering “denkt” wat dat kunnen zij niet, dat zij onafhankelijk kunnen denken zijn ze echt rijp voor een psychiater. Bij 43 jaar Bananen Republiek kunnen wij niet denken onafhankelijk te zijn. Want het bedelen in het buitenland gaat gestaagd door en het volk heeft de armoede grens reeds jaren bereikt. Wat gaat er goed in dit land. De woningbouw komt niet goed van de grond. Verpauperde en bouwvallige huizen in onze binnenstad. Een theater die ook op instorten staat. Hoe zo onafhankelijk. Kennelijk weet deze hele paarse regering niet wat het woord Onafhankelijk inhoudt. Gaan jullie naar huis. Laten de hooggeschoolden het land besturen.
  De bevolking is moe van het paarse gedonderd. Paars is ook geen kleur.Go home Bouta en neem je boevenbende van kornuiten mee.


  Maak melding

 5. Sranang was al lang Zimbabwe geworden als er geen geld overmaking en vooral uit Nederland en de vele pakketzendingen . Anders was de bevolking deel van biaffra Jemen. Syrië . Armoede in n aziatische landen en afrikaanse landen. Amerikaanse ghetto’s Zuidamerikaanse slums


  Maak melding

 6. ik heb net geluister naar de kern vergadering van brunswijk in moengo
  die man leert het nooit af hij zei letterlijk dat hij Miranda in z,n mars gaat schoppen het werd op apintie uitgezonden


  Maak melding

 7. Een maatschappij formatie die gebaseerd is op monetair afhankelijkheid van bevriende naties, geen eigen productie voor de locale markt heeft, afhankelijk is van import, de devaluatie niet een halt kan toeroepen, de mores van een rechtstaat niet respecteert, waar nepotisme en kleptomanie hoogtij viert, waar opportunisme schering en inslag is, waar criminaliteit eerder tot een norm bij een bepaald groep van de bevolking is geworden is dan gelegenheid, waar alle vitale segmenten van de samenleving kapot is gemaakt en waar verdeel, heers, vernietig, bedreig, manipuleer en leugens heerst kan nooit in geest en fysiek onafhankelijk denken en worden. Dat was NDP nooit en zal het ook nooit worden omdat men geen fundamentele visie heeft om een natie te kunnen vormen, maar eerder achter een moordenaar en drugs veroordeelde crimineel aanholt die kosten wat het kost zijn eigen hachje wil redden, waarbij anderen van de gelegenheid gebruik maken om deze bastaard een ” feel good” gevoel te geven om daarna heel minutieus duistere plannen te smeden om land en volk te verraden en Nyan te maken….43 onafhankelijkheid, me mars….43 jaar Shit waarvan 35 nog meer shit.


  Maak melding

 8. Het opeisen van een plaats in de wereld, daarbij komt veel meer bij kijken, in ieder geval niet met een criminele regering , waarvan een president een drugsvonnis heeft, en een strafeis van 20 jaar voor meervoudige moord, met zo,n land, wilt geen land geassocīeerd worden, behave de landen waarmee ze nu een verbindinding mee hebben, die verder ook geen vrienden hebben in deze wereld, en totaal geen betekenis voor dit land hebben.
  Ze willen hier zogenaamd zo onafhankelijkheid zijn, en geen bemoeienis hebben van hun criminele praktijken, maar lopen wel de hele wereld af voor geldleningen, hoe onafhankelijkheid ben je dan.


  Maak melding

 9. De Surinamer zal zich af mo eten vragen , waarom bijna net zoveel surinamers in Nederland als in Suriname, en kom niet aan met land verraders, misschien waren het wel heel slimmen surinamers ,als er rotzooi uitbreekt ben ik en mijn gezin weg.
  Geef ze eens ongelijk,43 jaar onafhankelijkheid,wat heeft het je gebracht,je mag het zelf invullen


  Maak melding

 10. Deze foto wordt vaak gelinkt aan onderwerpen die met de NDP te maken hebben.
  De mensen die op de foto te zien zijn hindustanen. Deze hindustanen maken deel uit van het personeel van Combémarkt. Vlak voor de verkiezingen van 2015 werden deze hindustanen door de eigenaar van de Combémarkt verplicht om op de NDP te stemmen, vandaar dat ze allemaal een paarse shirt aanhebben om de NDP te promoten.
  Bouterse moet niet uit zijn dikke nek kletsen dat gewezen moet worden op ook “onafhankelijkheid in denken”. Bouterse en zijn vrienden hebben dat “onafhankelijkheid in denken” gekaapt van de
  Surinamers.
  Surinamers zijn het zelfstandig denken ontnomen, ze moeten letterlijk dansen naar de pijpen van Bouterse en zijn hielenlikkers.
  Ashwin Adhin is zelfs zo brutaal bezig, dat hij de mandirs van Wanica bezoekt om daar voedselpakketten uit te delen. Adhin is zo laag gezonken dat hij geen normem en waarden meer heeft. De vp is de grootste hielenlikker van Bouterse. Ook hij is door Bouterse gekaapt in zijn “onafhankelijkheid in denken”. Hij doet wat hem wordt opgedragen door zijn broodheer Bouterse.


  Maak melding

 11. @ Jiyani

  De vp is de grootste hielenlikker van Bouterse.
  Ook hij is door Bouterse gekaapt in zijn onafhankelijkheid in zijn denken.
  Hij doet wat hem wordt opgedragen door zijn broodheer Bouterse.
  Nou @ Jiyani : ben ik effe blij dat niet Ingrid hem de opdrachten moet geven
  want anders……..,,,,,, vul maar zelf aan !!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Onafhankelijkheid in denken is goed. Maar wat als je niet goed kunt denken? Of niet kunt uitvoeren wat je bedacht hebt? Dan wordt het armzalig.

  Gefeliciteerd met de Onafhankelijkheidsdag. Hopelijk gaat het de komende 43 jaar veel beter met Suriname.


  Maak melding

 13. @ Peter Kleinbal

  Hopelijk gaat het de komende 43 jaar veel beter met Suriname.
  Ik weet dat het sarcastisch is bedoeld, je bedoeld de komende
  regering moet 43 jaar de schuld aflossen wat de huidige gemaakt
  heeft !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Triest triest en intriest, eens waren ze,ddb en r abrahams arme sloebers vermogen van ze hebben ze niet door te werken verkregen maar door te roven uit de staatskas en samen met anderen. MAAR EENS KOMT ER EEN EINDE EN ZULLEN DEZE FAMLIES REKENSCHAP MOETEN AFLEGGEN,ZE DENKEN DAT ZE ONAANTASTBAAR ZIJN. OOK DE KLEINKINDEREN VAN ZE ZULLEN WORDEN AANGEPAKT, OOK DNA LEDEN ZOWEL HUIDIGE ALS VORIGE ZULLEN WORDEN AANGEPAKT.
  LET OP NIET ALLEEN VD NDP OOK SOMMIGEN VAN DE PL,NPS,ABOP EN DE VHP.
  KOMT TIJD KOMT RAAD,VOOR AL DEZE ROVERS.


  Maak melding

 15. @J.Zwartmans,

  Heb geen medelijden met de Surinamers! Ze kiezen zelf hun leiders en als ze nog niet weten wie wat wel of niet kan, dan verdienen ze ook niet beter.


  Maak melding

 16. Surinamers zijn onder NDP verworden tot paria’s. Ze liegen, bedriegen en zijn intussen meester in het recht praten van alles wat krom en scheef is. Een mentaliteit dat bewust gepropageerd wordt door NII en misbaksels als Keso Gangarampanday, Miesikaba, Doekhi, Abrahams, Geerlings, Van der San, Herrenberg, Bouva, Adhin, Dora, Getrouw, Dodson en al die andere leugebaars en bedriegers die vandaag Srefidensi op de rug van het kapot gemaakte volk gaan vieren. De profiteurs als Sardjoe en de anderen zullen vandaag elkaar verwennen met dure cadeaus om ze nog meer afhankelijk te maken. Geef ze vis en leer ze geen visnet maken!


  Maak melding

 17. @ Colakriki
  Ik snap je punt, maar het is minder zwart-wit als je het schetst.
  Als je geen cent te makken hebt, dan ben je blij als je een baan in het vooruitzicht wordt gesteld. Immers, je gezin moet ook te eten hebben. Misschien moet je ook je ouders en andere familieleden steunen.

  Doen we het hier dan zo goed?
  Ik hoor zoveel mensen klagen over de kosten van de gezondheidszorg in Nederland.
  Welnu, hier heeft men zelf voor gekozen.
  We hadden toch het ziekenfonds hier. Lag je looninkomen beneden een bepaalde grens (ik dacht HFL 32.000) dan was je verplicht verzekerd voor het ziekenfonds. Je betaalde slecht een fractie van je brutoloon. Ook al werkte je slechts 1 dag.
  Men wilde perse de VVD aan de macht en stemde VVD.
  VVD beloofde een bonus van €100 als je geen gebruik maakte van ziekenhuiszorg. Volop trapte men erin.
  De bonus werd een malus. Je kreeg geen €100, maar moest €100 gaan betalen (eigen bijdrage). Deze is nu opgelopen tot € 385,
  Ik kan je nog zoveel voorbeelden geven dat het hier ook geen rozengeur en maneschijn is.


  Maak melding

 18. Vandaag moeten wij stilstaan bij het feit dat Suriname im 43 jaar naar de verdoemenis is geholpen.
  Ja Suriname is weleens waar staatkundig onafhankelijk van de kolonisator Nederland.
  Maar Suriname is nu een economische slaaf van China en andere mogendheden geworden.
  Want ieder Surinamer zal nu moeten werken om de enorme staatsschuld af te betalen.
  Dit dankzij de niet capabele leiders, waaronder staatsman Henk Arron


  Maak melding

 19. In de periode 25 februari 1980 tot nu is schijnbaar het overgrote deel van de bevolking nog steeds een fan van de huidige regering. Dat kan, want deze regering is meermalen democratisch gekozen door de bevolking van Suriname. Men vindt zelfs nu nog dat men de huidige regering kans en tijd moet geven om het land op te bouwen.
  Wat ik mij serieus afvraag is, hoezo diezelfde bevolking al naar 5 jaar, namelijk van 25 november 1975 tot 25 februari 1980 vond dat de toenmalige regering weg moest. Ging het toen zo slecht met het land? 5 jaar is namelijk erg kort om zelfstandig alle problemen die te maken hebben met de onafhankelijk aan te pakken. Alle serieuze antwoorden zijn welkom, maar ik verwacht eigenlijk dat ik de wind van voren krijg wegens niet kennen van de geschiedenis. Het zij zo. Btw ik woonde in Suriname in de begin jaren zeventig en kom meestal 2 keer per jaar terug naar het land, gewoon om mijn vrienden weer te ontmoeten.


  Maak melding

 20. @ Pico: Het is waar dat de zorgkosten in Nederland aanzienlijk hoger zijn geworden, maar hoe komt dat? Ga maar eens kijken wie er het grootste beroep doen op zorg, huisvestingskosten, uitkeringen, enzovoorts. Solidariteit kan wel het beginsel zijn van de verzorgingsstaat, maar dan moeten er natuurlijk niet al te veel mensen bij komen die niets bijdragen.
  Alleen al bijna een half miljoen mensen, 460.000 hebben een bijstandsuitkering. Doen niets, moet alles voor betaald worden. De arbeidsongeschikten ongeveer 800.000, doen niets , moet alles voor betaald worden. De gepensioneerden 3.800.000 nu. Steeds meer mensen die AOW ontvangen en die steeds langer leven.
  Toeslagen voor van alles en nog wat, subsidies voor van alles en nog wat. Kan zo niet doorgaan.

  Iemand moet dat allemaal betalen en dat zijn de mensen die werken en een redelijk inkomen hebben. Een aantal van bijna 9x de bevolking van Suriname moeten die werkers van een inkomen voorzien.
  Het kan niet anders dat wanneer de groei van zorg- en uitkeringsbehoeftigen zo toe blijft nemen als nu, op een dag de wal het schip gaat keren. Of steeds meer betalen, of steeds minder zorg en voorzieningen. Nederland wordt er niet beter op.


  Maak melding

 21. Onafhankelijk denken :

  Een ieder die een andere politieke mening heeft,
  dan die van de NDP, is tot VIJAND van VERKLAARD !!!

  NDP nodigt geen staatshoofd uit, nee , een stamhoofd

  uit GHANA, wiens voorouders vele voorvaderen van

  onze Creoolse SRANANMANS als SLAAF hebben verkocht,

  komt het Onafhankelijkheids-feest met ons vieren !

  LEKKER VOORBEELD VAN “ONAFHANKELIJK DENKEN” !!!


  Maak melding

 22. Dag Hans,
  Ik zeg niet dat het niet had moeten gebeuren. Ik heb er zelf nooit last van gehad, want ik heb nauwelijks in het ziekenfonds gezeten. Ik was al gauw zelfstandige en dan was je particulier verzekerd.
  Wat ik wel zeg is dat Nederland altijd als voorbeeld wordt gesteld. In Nederland is ook heel veel slecht. Ik heb zo vaak gehoord, niet aan den lijve zelf ondervonden, dat bij reorganisaties de zwarte (hij of zij die niet blank is) er als eerste uit wordt geschopt.
  Politici die in Nederland de boel belazeren krijgen een andere functie.
  Ook in Nederland wordt gediscrimineerd
  Enz.
  Het is wel zo dat Nederland je meer kansen biedt. Bijvoorbeeld om te studeren. Het is aan jou of je hier gebruik van wilt maken. Ook dat wordt natuurlijk allemaal minder. Maar dat is een ander onderwerp
  Nogmaals ik keur ook heel veel af wat er in Suriname gebeurt, maar hier gebeurt het ook.
  We accepteren het omdat
  – de ongelijkheid hier minder als storend wordt ervaren. We hebben het heel goed. In Suriname heeft een groot deel van de bevolking het heel slecht
  – de blanke schept minder op over zijn diefstal, waardoor hij minder afkeer oproept. In Su gaan ze lopen pochen en zich misdragen tegenover een ieder die het minder heeft.


  Maak melding

 23. @Hans van den Broek,

  Je mag ook erbij vermelden dat de mensen worden vergiftigd met slechte dranken zoals cola, bier, wijn, andere alcoholische dranken, met suiker in zowat alle eetbare producten, ja zelfs in tandpsasta (daarom smaken deze zoet) en woekerwinsten voor tal van bedrijven die produkten verkopen die niet goed zijn voor de gezondheid van mens en dier.

  Dat zorgverzekeraars winst moeten gaan maken en miljarden reserve hebben staan en elk jaar de premie verhogen en minder aanbieden in de paketten. Dat de regering door haar beleid heeft verhinderd dat familie voor elkaar kon zorgen door samen in een huis te blijven, bijv. ouders en kind enz.

  De mensen die het goed en ruim hebben in Holland haten een ieder die een toeslag krijgt of een uitkering krijgt terwijl juist de rijken de meeste subsidies genieten zoals gesubsidieerde kunst, theater, musea enz.

  Elke maatschappij heeft een bepaalde hoeveelheid geld. Wanneer de rijken via belastingontduiking, via subsidies en via voor hun gunstige wetten dmv lobbygroepen een groot deel van dat geld (winsten van bedrijven) wegsluizen naar zichzelf, wat blijft er dan nog over voor de armen? Niks!
  Hierdoor verarmen de mensen met de lagere inkomens en worden de rijken steeds rijker. En kunnen ze succesvol de armen misbruiken als hun goedkope loonslaven. Dat gebeurt ook steeds meer en meer.


  Maak melding

 24. Dr is totaal geen besef dat dit geen feest hoort te zijn…suriname is nog nooit zo arm geweest dr is door onkunde in de politiek zoveel gejat weggeven en verduisterd.

  En men viert feest!!!!

  Het land hoort ons niet meer toe…en dat beseft men nieteens..als het feest maar doorgaat.

  Wanneer zullen jullie ogen open gaan..wanneer gaan jullie beseffen dat 43 jaar corruptie ons alleen maar kapot heeft gemaakt.

  Het is jammer jammer van elke keer weer de verkeerde beslissingen nemen we meer achteruit gaan.

  Bedelen …is ons niet vreemd meer de regering doet dat en op straat hoor je alleen maar geef me of heb je!!!
  Van burger tot aan de politiek word gebedeld …en al deze leningen zijn nu een strop voor ons!!

  Het is zo jammer dat er onder de surinamers er zoveel blinden zijn…en tegelijk ook vele doven.

  Ps was het niet bouta die zei dat hij een eind zou maken aan corruptie!
  Zielig hoor.


  Maak melding

 25. @ Picolaas: Huil, huil, huil. Wat je eet of drinkt of rookt dat bepaal je zelf. Als je weet dat het niet gezond is en je gebruikt het toch dan ben je gewoon dom. Kleine kinderen wordt verteld wat ze wel en niet mogen, volwassenen worden geacht dat zelf te kunnen bepalen.

  Of kinderen en ouders samen blijven wonen bepaalt de overheid niet, dat bepalen mensen zelf, maar waarschijnlijk heb je het er dan over dat ze minder uitkering krijgen. Stuur je kinderen naar school, zorg dat ze een diploma halen en zoek werk. Werkgevers schreeuwen om arbeidskrachten.

  Dat de armen steeds armer worden en de rijken steeds rijker worden klopt wel. Hoe komt dat? Nederland verzorgingsstaat is aan het afbrokkelen omdat er steeds meer mensen komen waar alles voor betaald moet worden en waar niets mee te beginnen valt. Dat kan niet en dus worden de voorzieningen minder.

  Nederland gaat steeds meer op de rest van de wereld lijken waar de armen niet meetellen en in getto’s wonen terwijl de rijken zich opsluiten in gated communities. Globalisering en mondialisering heet dat. Linkse partijen zijn hier groot voorstander van. Iedereen heeft recht om te wonen waar ze willen, niemand is illegaal, dus komt heel Afrika en heel het Midden-Oosten naar Europa. Daar gaat je uitkering!

  Er is maar één oplossing, zorg dat je weerbaar bent, een goede opleiding hebt en je werk goed doet, dan hoor je bij de rijken, de mensen dus die alles moeten betalen. Die kunst en cultuursubsidies betalen de rijken ook van hun eigen belastingcenten, net als jouw uitkering, en ook armen kunnen daar van genieten. Het verschil? Kunst en cultuur is leuk en uitkeringstrekkers niet.

  In de Bijbel staat: God helpt wie zichzelf helpt, en Jezus zei: De armen zullen er altijd zijn. Kies maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.