zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister zwijgt over koopaffaire ambassadegebouw Suriname in Parijs

Minister zwijgt over koopaffaire ambassadegebouw Suriname in Parijs

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 22 nov – Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken houdt de lippen stijf op elkaar. Vragen van parlementariërs over de aan- en verkoop van een ambassadegebouw in Parijs bleven onbeantwoord. De vragen en kritische opmerkingen vielen tijdens de behandeling van de wet op de buitenlandse dienst. Onder meer Carl Breeveld (DOE) wil weten duidelijkheid. Pollack-Beighle kon die niet verschaffen.

Het enige dat er uit kwam, was dat relevante documenten zijn afgestaan aan het ministerie van Justitie & Politie. Breeveld vindt het niet genoeg: “Geluiden over een miskoop, onduidelijkheden over het aankoopbedrag, wie het betaald heeft, wie de eigenaar werd en de afwikkeling van deze zaak, zijn zaken die om helderheid vragen.” De oppositie had eerder dit jaar om een justitieel onderzoek gevraagd.

Het gebouw is gekocht voor ongeveer zes miljoen euro. Nu wordt het verkocht en niemand kent de prijs. “Belangrijke waarde bij het buitenlands beleid is dat integriteit aanwezig is en transparantie. Wij kunnen het daarom niet hebben dat op deze manier het geld van ons land wordt verkwanseld”, aldus Breeveld. Hij moest twee keer dezelfde vragen stellen eer Pollack-Beighle aangaf dat documenten zijn doorgestuurd.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

26 REACTIES
 1. Yildiz is echt een rat. Deze vrouw weet meer en moet met duidelijke antwoorden komen. Zij is nooit eerlijk geweest en zal het ook niet zijn. Waarom geen antwoorden geven op vragen.Ze houdt haar zware lippen stijf op elkaar.Ze is corrupt als de pest. Waarom kan zij tot 2x toe een normale vraag niet beantwoorden. Waar is onze gemeenschap geld gebleven?? Zij is nooit integer of transparant geweest, kan ze ook niet zijn. Waarom verwijst zij door naar Justitie?? Zij is minister van buitenlandse zaken. Zij hoort open kaart te spelen. Ze heeft veel te verbergen. Waar is dat geld gebleven of wat heeft zij ermee gedaan. Zij is verplicht verantwoording af te leggen aan de bevolking. Wanneer het parlement vragen stelt en zij verwijst steeds naar Justitie dan is er iets vreselijks aan de hand met dat geld. Dit stinkt naar de misdaad. Het is een en al zelf verrijking. Blijft zijn haar zware lippen stijf houden, kan er een onafhankelijk onderzoek gedaan worden in Parijs over de aan en verkoop van het ambassadegebouw. Franse journalisten een onderzoek laten doen en advocaten dan komt het onderste uit de kan naar boven. Fransen spelen open kaart en dit soort zaken komen direct in de media. Een telefoontje naar de Franse krant is voldoende, dan wordt dit wereldkundig gemaakt. Dus het is verstandig als Yildiz haar mond open doet en eerlijk is.
  Vanuit Europa lusten ze er pap van met dit soort nieuws. Surinaamse minister van Buitenlandse zaken kan de aan en verkoop van ambassadegebouw in Parijs niet verantwoorden. Houdt haar lippen stijf op vragen van het parlement. Zo blijft zij rotzooien.


  Maak melding
 2. Zo zie je maar weer dat deelname aan de coalitie is zoiets als deelnemen in een criminele organisatie.
  Als minister ben je verantwoording verschuldigd aan de bestuurders van dit land en als je als oppositie iets wilt weten wat juist en terecht is en niet word gesteund door de coalitie in de regering dan kun je terecht spreken dat de coalitie ook medeplichtrig is aan deelname van dezelfde criminele organisatie.
  Immers is er sprake van de hand boven boeven houden waardoor het recht niet zijn beloop kan hebben.
  Wat is er zo geheimzinnig aan om dit kenbaar te maken, het is toch gemeenschapsgeld.

  Ik moet wel meegeven dat de oppositie ook zit te slapen want in het buitenland zijn zaken onroerendgoed aangaande goe vastgelegd en bekend waar informatie kan worden gehaald.
  Dus wil de oppositie wat te weten willen komen dan kunnen ze gaan graven en dan komt het e.e.a. boven tafel hoor.

  Deze minister is de uitvoerder van hetgeen van hogerhand word aangegeven haar zwijgen heeft niets te maken met geheimhouding.
  Ik vraag mij trouwens af waarom de OM geen onderzoek insteld en dossiers laat opvreagen of de CLAD inschakelt.

  Is er iemand bang en de vraag is dan waarvoor en waarom


  Maak melding
 3. Zet een aap achter het loket en hij voelt zich ambtenaar. Zet een ambtenaar achter het loket en hij volgt zich een koning. Deze mevrouw blinkt uit in arrogantie en in niets doen. Zelden zo een domme minister meegemaakt. Maar ach, in Suriname kijkt men niet wat in het hoofd zit maar hoe men erbij zit.


  Maak melding
 4. Toen het pand gekocht werd, was deze minister nog geen minister. Ze heeft het op haar bordje gekregen. Gratis en voor niks. Ze volgt slechts opdrachten van hogerhand. Ze heeft verwezen naar justitie en daar moet men het mee doen tot er klaarheid is. Dus, de helderheid zal op termijn wel doorschijnen.


  Maak melding
 5. Ze weet het wel , maar durft haar muil hierover niet open te trekken op straffe van sancties , opgelegd spreekverbod . Mijn naam is haas, ,k weet nergens van , laat mij dus met rust. Maar natuurlijk , mevrouw.


  Maak melding
 6. “it wasn’t me”, dus de minister treft geen enkele blaam, aldus verkondigd middels de gespleten tong van pakiratigri.
  Deze minister is verantwoordelijk vanaf het moment dat zij de functie heeft aangenomen, of zij nu wel of niet minister was tijdens de aankoop, maakt geen ene moer uit! Het is wederom een flagrante vertoning van anti transparantie, disrespect voor de oppositie en kiezers en verdere uitholling van de democratie. (voor zover je in Suriname nog kan spreken van democratie)


  Maak melding
 7. Zand erover; a no mie beleid…kenmerk van de paarse ratten. Moro ka ai kong…nu het wetsvoorstel inzake de verkiezingen van mei 2020 goedgekeurd is….ze gaan elkaar uitmoorden, de paarse misbaksels….Doekhi heeft het goed gezegd: ” verdeel, heers en vernietig beleid van de nepotisten en kleptomanen met pathologische leugenaarsmentaliteit.


  Maak melding
 8. Ook al die paarse idiote debiele dwaze ndp paria’ s zwijgen. Geen uie, geen aardappele, geen knoflook. Al het geld verdwijnt in de zakken van degenen die het pand hebben gekocht. Slecht een klein deel zal worden overgemaakt naar de staatskas. Wat een onrecht, wat een corrupte ndp warboel. Kuut voor die oerdomme ndp zombie paria’s.


  Maak melding
 9. @Pakiratigri
  Een minister voert beleid uit de regering legt verantwoording af. Deze minister heeft bij aantreden de verantwoordelijkheid 100% overgenomen van ALLE ministers voorhaar. Daar tekent ze voor bij overdracht. Dat heet Continuiteit in bestuur. Dat is geen erfenis maar het proces.
  U stelt dat zij van hogerhand opdrachten krijgt. Dat kan maar een functionaris zijn namelijk de president. Indien die opdrachten indruisen tegen de wet resp. de eisen van de DNA dan staat de minister voor een dilemma. De DNA vraagt al jaren naar deze informatie en er wordt slechts mondjes maat aan voldaan.
  Als zij opdrachten aanvaard om geen openkaart te spelen bij de DNA zal zij of haar opdrachtgever moeten overtuigen de opdracht in te trekken danwel zal zij haar positie ter beschikking moeten stellen omdat de DNA het hoogste orgaan is van de staat.
  Niet de President bepaald maar de DNA bepaald dat de regering verantwoording aflegt.

  Naar uw visie werkt de president de DNA tegen door geen openheid van zaken te geven, al dan niet in vertrouwelijkheid. Slechte zaak, ook volgens uw benadering.


  Maak melding
 10. Als men de bewijzen hebt dat er is gefraudeerd dan is het een koutkunstje om aan te kloppen bij de PG.
  Zo simpel is dit. Als je met criminelen te doen hebt dan moet je deze niet als Jezus Christus gaan behandelen. Of is de heer Carl Breeveld bezig te filosoferen over pa Lanti en Dilep Sardjoe?
  Parlementariërs dienen met feiten te werken en niet van horen vertellen.


  Maak melding
 11. BIJ DEZE MINI-STER YILDIZ BEIGLE KRIJG IK STERK DE INDRUK ,ZOALS PSYCCHOLOGEN DIT NOEMEN ,DAT ZIJ SEXUEEL NIET AAN HAAR TREKKEN KOMT .
  STEEDS DEZELFDE KLEDING , NERGENS INTERESSE IN , BEHALVE ALS BUITENLANDSE HOOGWAARDIGHEDEN ZICH AANDIENEN ,MOET JE ZIEN HOE NEDERIG EN KRUIPERIG ZIJ VOOR DE CHINEZEN IS.
  DIT IS MEVR. HOLLE BOLLE VATEN ZONDER INHOUD , LEEST VOOR WAT BOUTA DICTEERD !!


  Maak melding
 12. @pakiratigri. Het is een gevolg van het voortzetten van beleid. Als zij zich niet verantwoordelijk CW aansprakelijk wil stellen voor deze zaak, dan moest zij geen minister zijn geworden. Zij moet de antwoorden geven in zake het ambassade gebouw en niet verwijzen naar de minister van justitie en politie. If you lobi okro you mus lobi a sierie tu.


  Maak melding
 13. Yildiz is een grote lozer. Zit zich vol te eten, ze barst uit haar kleding. Help ons land meer naar de afgrond te duwen met de zogenaamde ambassadeurs die ons lang komen kaal plukken. Ze hoort in een afvalbak thuis. Oplichtster is zij. Daarom houdt zij van snoepreisjes met onze gemeenschap gelden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES