dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoBillboard losgeraakt in centrum van Paramaribo; twee auto's beschadigd

Billboard losgeraakt in centrum van Paramaribo; twee auto’s beschadigd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 nov – In de hoofdstad van Suriname is vandaag rond het middaguur een billboard, dat aan een pand was bevestigd, losgeraakt. Er zijn daarbij zeker twee voertuigen, die voor het gebouw geparkeerd stonden, beschadigd. Het pand stond als enige tijd schots en scheef, net als veel andere houten panden in het centrum van de hoofdstad. Bekijk ook het filmpje hieronder:

Vermoedelijk gaat het om dit bord:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Wonder dat er geen gewonden zijn gevallen, zonde voor die houten
  huizen dat ze zo slecht zijn onderhouden. Vaak oude gebouwen met
  historische achtergrond. jammer.


  Maak melding
 2. Dit gebouw was voorheen van D.M Lachman – Domineestraat (kantoorartikelen, speelgoed en schoolspullen), waar ik in m’n tienerjaren mijn vakantiejobs heb uitgevoerd.
  Ali had dit gebouw moeten slopen maar dacht kosten te besparen door het verpauperde bovengedeelte te camoufleren met reclame. Heel erg triest hoor !


  Maak melding
 3. Moet je nagaan als dit zou gebeuren met oud op nieuw….. mofo yari doro keba.
  Die oude panden zijn een last als je geen geld hebt om ze te onderhouden. Slopen of verkopen die handel, laat iemand met geld het weer opbouwen.


  Maak melding
 4. Wanneer eigenaren dit soort panden achter laten en bewoond worden door slangen en ratten,zwervers is het de taak van de overheid te onderzoeken van wie deze panden zijn.Of de panden zelf laten slopen door de eigenaren of wachten totdat ze door stelletjes onverlaat in de fik worden gestoken. Het gevolg is dat de naast gelegen panden ook in de fik gaan. Bouta moet een rondleiding geven door de stad en omgeving. Dan rennen de buitenlandse koningen, koninginnen,ambassadeurs en andere staatshoofden hard hollend weg. Nog even en zulke gebouwen storten van zelf in. Hopelijk gebeuren er geen persoonlijke ongelukken. Sarie Torie


  Maak melding
 5. Een van de vele gebouwen in het centrum van Paramaribo die dringend geronoveerd moet worden. Blijkbaar heeft men in Surianme niet het besef dat door de jarenlange verwaarlozing van de historische gebouwen het aanzien van de stad geweld wordt aangedaan.
  Mijn grote vraag nu is hoelang gaat het duren alvorens de troep opgeruimd is ???


  Maak melding
 6. Dit is toch je reinste Surinaamse ‘drey ai’, om zo’n grote en zware billboard aan zo’n gammele gevel op te hangen!! Dit is vragen om ongelukken. En dan krijg je ze ook…..


  Maak melding
 7. De regering zou restauratie kunnen stimuleren door belasing afttrek te verlenen aan de eigenaren. Het zou heel mooi zijn om subsidie te geven voor restauratie van historische gebouwen.
  Jammer dat er geen geld is voor onderhoud van deze gebouwen.laat staan renovatie. Suriname verarmt!


  Maak melding
 8. Ja en als we zo doorgaan blijft er niets meer van die historische panden over. Kijk maar naar onze prachtige en mooie plantages van weleer. Er is – afgezien van wat uitzonderingen- niets meer over van al die statige plantagehuizen van de eigenaren/directeuren. Deze werden bang gemaakt voor een tekort aan plantage-arbeiders en hebben de afkoopsom van de slavernij afgewacht om daarna met de meeste spoed uit Suriname te vertrekken. Door verwaarlozing werden al deze verlaten plantages broko pranassies. Jammer.
  Door de vlucht van de Surinamers uit Suriname (onafhankelijkheid en staatsgreep) zijn vele Surinamers Suriname ontvlucht omdat ze bang waren voor hun toekomst. Je merkt het: vrees is een belangrijke factor om jouw land en economie af te breken. Door deze uittocht en in de steek laten van hun panden gebeuren deze dingen. Uiteindelijk zal er van die statige huizen, die Paramaribo ooit rijk was en de stad ook sierden, niets meer overblijven. Dit zet je aan het denken. Je moet dan werkelijk in hoge nood en vrees zitten om al jouw bezittingen letterlijk aan hun lot over te laten en elders in de wereld jouw heil te gaan zoeken.
  Tegen al deze dingen had men maatregelen kunnen treffen, maar deze problemen hebben nooit de nodige aandacht van geen enkele regering gekregen.


  Maak melding
 9. HOEVEEL VAN DIT SOORT BOUWWERKEN STAAN NOG OP INSTORTEN?

  BRENGEN JULLIE DE HOGE GAST UIT GHANA AUB NIET IN DE BUURT VAN DIT SOORT ZAKEN.

  STON OSO HOEK ONDROBON EN ZWARTENHOVENBRUGSTRAAT STAAT TOCH NIET OP INSTORTEN?

  TJEK HET GOED HOOR.


  Maak melding
 10. Komt door slecht onderhoud van de borden in suriname is bijna alles van hout gemaakt en hebben ze last van larven die hout eten dit zal niet het laatste zijn de tank stations daar hebben ook houten daken die kunnen instorten door houtrot en dit word slecht gecontroleelt dit bord is nu gevallen maar op hoek rodekruislaan staat ook een bord tegenover naskip dat ook snel gaat vallen het staat al scheef maar niemand doet wat niet gek staan kijken als dit bord ook snel omvalt en wat dacht je van de bord van digicel in de stad hou me hard vast zo hoog en elkedag zoveel mensen lopen daar god bewaar me dat bord is ook van hout aan metale gevel


  Maak melding
 11. Surinamers hebben over het algemeen niet de neiging onderhoud te (doen) plegen aan woning c.q gebouw. Zo ook de overheid niet. Men pleegt eerder onderhoud aan auto oid terwijl men in een krot woont.😯
  Wordt het geen tijd eigenaren te verplichten tot regulier onderhoud met een actieve rol vd dienst bouwinspectie?


  Maak melding
 12. Daarom was recent een delegatie uit Curacao op bezoek in Suriname, om toerisme te bevorderen vanuit Suriname naar Curacao.

  Curacao heeft mooie koloniale panden in het centrum van Willemstad.
  Suriname heeft enkel houten krotten in de binnenstad !!!!


  Maak melding
 13. Het neerstorten van deze nepgevel veroorzaakt door verwaarlozing en gebrek aan onderhoud staat wel aardig synoniem voor Suriname zelf,
  Het het plaatje van het gaat wel aardig goed in Suriname in stand voor de buitenwereld, door deze klote regering met een Drugscrimineel en voor moord verdachte als president lees hoofman van deze roversbende, totdat dit plaatje net als de nepvoorgevel omdonderd, lekker zo doorgaan, hoe eerder de boel als een kaartenhuis ineenzakt hoe beter, het is nu alleen pappen en nathouden door leninngen, en pleisteren en plakken voor de buitenwereld, maar van binnen zo rot als een Mispel


  Maak melding
 14. Regeren is vooruit zien, maar blijkt niet de sterkste kant te zijn van deze regering. Hoe zit het überhaupt met de verantwoordelijkheid van bouw en woning toezicht. Hopelijk wordt er hieruit lering getrokken. Er staan wel honderden van dergelijke panden in Paramaribo die op instorten staan. Een preventief beleid ten aanzien van dit gegeven zou heel veel en erger kunnen voorkomen. De DC van Paramaribo, Mike Nerkust ( Loyalist van de NDP) die onlangs gedecoreerd is voor zijn bijzondere verdienste met betrekking tot het schoonhouden en reorganiseren van de centrale markt, schijnt met dit gegeven niet veel in zijn mars te hebben. In essentie een taak van BOG wat niet anders is dan een gewone taak van het uitvoeren van controle. Verantwoordelijkheidsbesef van deze volgevreten DC schijnt dan ook zoek te zijn.


  Maak melding
 15. Valt mee dat Nederland niet de schuld krijgt , MAAR JA HET GELD IS OP ,OFWEL VERDEELD ONDER DE ARMEN,DE LINKER EN DE RECHTER, ZOALS DE WEGEN GRENS EN SLUIZEN DIJKEN


  Maak melding
 16. Onderhoud plegen in Suriname lijkt wel vloeken in de kerk. Veelal zal vermoedelijk een gebrek aan middelen hieraan ten grondslag liggen. Maar mijns inziens ook een bepaalde mate van desinteresse. Geldt ook voor panden van de overheid.
  De overheid zou de mogelijkheid moeten hebben hiertegen op te treden.
  Een pregnant voorbeeld is Ston Oso dat al enkele tientallen jaren geleidelijk aan het instorten is en niemand doet er ene moer aan.
  Een grote schande


  Maak melding
 17. Deze dingen gebeuren als je bezittingen achter laat om naar het buitenland Nederland te gaan.
  Eigen schuld dikke bult. Als de eigenaar van het pand al meer dan 30 jaar niet meer hebt gezien. En pand gesloten is. Niets meer van gehoord moet je die rotzooi afbreken of verkopen.
  Als de eigenaar dan ineens zijn bezit gaat eisen jammer. Had die het pand niet moeten laten verwaarlozen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES