zondag, december 3, 2023
HomeFotoAshanti koning Osei Tutu uit Ghana aangekomen in Suriname

Ashanti koning Osei Tutu uit Ghana aangekomen in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/ZANDERIJ, 22 nov – Ashanti koning Osei Tutu van het Ashanti-koninkrijk in Ghana, is zojuist aangekomen in Suriname. Op de foto stapt de koning uit de jet die aan het begin van de avond op de Johan Adof Pengel luchthaven (Zanderij) landde. Tutu werd op de luchthaven ontvangen door de vice-president van Suriname Adhin.

Koning Osei Tutu-II van het Ashanti-koninkrijk in Ghana is een zeer bijzondere man in zijn land. Hij staat bekend om het verzoeningsproces in zijn regio, dat eeuwen duurde, welke hij heeft kunnen bijleggen. De Koning heeft vanwege zijn economisch inzicht gebieden tot ontwikkeling weten te brengen, door het stimuleren van lokaal ondernemerschap meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Osei Tutu zal de ere gast zijn van president Desiré Delano Bouterse, tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname, op 25 november 2018.

Live verslag van het NNI:

https://www.youtube.com/watch?v=MbJiJqgr1lw

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

56 REACTIES
 1. De Ashanti stam is Wij maken in Suriname het tot een gewoonte tezamen met Nederland verantwoordelijk geweest voor de slavernij.Wij maken het in Suriname tot een gewoonte verkeerde mensen te vereeren.
  Heeft het misschien iets te maken met stommiteit?Heeft er veel van.


  Maak melding

 2. De Ashanti waren tot 1827 de Slaven groothandelaren in Afrika. Wellicht kan Armans Zunder beslag laten leggen op de Jet waar de koning mee gekomen is en hem in gijzeling laten nemen tot dat zij hun deel van de herstelbetaling als goed voorbeeld overmaken .


  Maak melding

 3. Het is niet de gelegenheid hatelijke woorden te uiten. Het is de gelegenheid om de koning te verwelkomen. Voor iedereen gaat de zon op. Net zoals de rode loper werd uitgerold voor de voormalige kolonisatoren, zo zal dus ook de rode loper uitgerold worden. Dus ,koning ; “welkom”!


  Maak melding

 4. De afstammelingen van de Surinaamse Afrikanen kunnen een daad stellen dood hem te gijzelen en voor de geleden schade die ze door de slavenhandel geleden hebben flink te laten betalen, oppakken, in Elmina opgesloten te worden, verhandeld te worden, schade dat ze hun thuisland/dorp, gezin, broer, zus, familie, enz hebben moeten verlaten, geleden hebben op de slavenschepen, zware slavenarbeid op de plantages, enz.

  De Surinamers in zijn algemeen en vooral de afstammelingen van de Surinamers van Afrikaanse afkomst moeten geen enkele respect voor de afstammeling van deze koning van de Ashanti tonen voor wat hij hun voorouders heeft aangedaan. Hij heeft ze verhandeld als koopwaar en laten lijden.

  Deze koning komt met goud over zijn hele lichaam behangen ze laten zien hoe groot en geweldig hij is. Zie hoe uw leven er is en hoe deze man daaraan ook schuldig is. Hopelijk dat hij geen nakomelingen is komen maken en berooid achter laat. Verantwoordelijkheid nemen deze mannen niet. Vrouwen zijn gewaarschuwd die een slaatje hieruit willen slaan. Uw nakomelingen zult net als uw voorvaderen/voormoeders in bittere armoede en zeer grote ellende terecht komen.

  Zijn kop heeft veel van die van Jozefzoon ( schoolboeken was komen kopen voor onderwijs, wetenschappen en cultuur voor de scholen en die in de magazijn van het ministerie van onderwijs, wetenschappen en cultuur is blijven liggen, die man die de tram/trein van Poelepantje naar Onverwacht binnen enkele jaren zou laten rijden. (luchtkastelen.

  ddb zou 18.000 woningen bouwen, nu blijkt dat het luchtkastelen waren. Cassavefabriek dat het voedselschuur van het Caribischgebied zou worden, diepzeehaven voor de kust van Suriname, bruggen over de grensrivieren van Suriname, iedere leerling een laptop, iedere leerling een cel, enz.

  Wat je ddb behalve luchtkastelen ziet bouwen is, voedseltassen uit te delen in Suriname, heel grote armoede en heel grote ellende, Suralco-Alcoa zich niet houdt aan de Brokopondo-overeenkomst en Suriname hierdoor heel grote financiele, milieuschade, bodemvervuiling, flora en fauna, luchtverontreiniging, arbeidsovereenkomst/pensioenen van werknemers, contractors schade lijdt.

  ddb tek joe bondroe dai hoepel op. Graatie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. DE voorvaderen van Willem Alexander waren ook geen leuke lui.maar hij wordt toch vereerd door zijn landgenoten.WIE ZIJN DE OPDRACHT GEVERS VAN DE ASHANTIES GEWEEST OM SLAVEN TE GAAN RONDSELEN?DE vader van MAXIMA WAS OOK HEEL FOUT EN ZO ZIJN ER NOG VELEN!!!!!!!!


  Maak melding

 6. De teneur op deze site:
  1. Holland, ondanks de verschrikkelijke daden die hun voorouders hebben gedaan, moeten we ze koesteren als Suriname blah blah blah
  2. Ashanti koning, verguizen omwille van de verschrikkelijke daden die hun voorouders ons hebben aangedaan.

  Grappig, ik heb er wel een woord voor. Inkoppen kunnen jullie zelf toch? Stelletje……..R…..n!


  Maak melding

 7. =Ik heb naar de heer Zunder en Belfort geluisterd over de stam Ashanti. Nou blijkt dat deze stam waar die koning vandaan komt zelf de “zwarte mensen” uit Afrika verkochten aan de blanken om als slaaf te gaan werken. Ik schrik er wel van en als dit klopt dan zou men nu anders gaan piepen. Ik sta niet erachter wat in het verleden is gebeurd, maar men mag nu kritisch naar zaken gaan kijken.

  =Wie zou dan nu echt de schavergoeding moeten gaan betalen??? de blanken of de zwarten?? ik zou zeggen allebei en een ieder de helft.

  =Door Samson is ook aangegeven dat de mensen die klagen dat zwarte piet moet verdwijnen, eerst maar naar zich zelf moeten gaan kijken, dit omdat sommige zwarte mannen hier en daar kinderen verwekken, niet verzorgen en nog steeds achter blijven.


  Maak melding

 8. Het verleden hoeft niet vergeten te worden, daaruit moeten we lessen leren voor het heden en de toekomst.
  Maar om steeds te vallen over de dingen die in het verleden verkeerd waren heeft geen zin.
  De geschiedenis kan niet veranderd worden. Zoals je de witte Nederlanders van nu niet verantwoordelijk kan houden voorde slavernij van toen , geldt dit ook voor deze Ashanti.


  Maak melding

 9. Eigenlijk moeten de nakomelingen van de slaven deze koning aanbidden. Wat als Ashanti’s hun voorouders niet hadden verhandeld dan waren zij in afrika ter wereld gekomen. En zoals wij weten pinaren die mensen daar.

  Dus kus de voeten van deze koning. Want dankzij zijn voorouders is jullie een hoop ellende bespaard gebleven.


  Maak melding

 10. Als deze boevenbende nergens welkom zijn kunnen ze altijd terecht in SU. De bevolking in Ghana verhongert en deze vent maakt dure reizen. Dit zegt heel wat van deze afrikaan. Trouwens, het is een pot nat met al deze afrikanen. Wat voor meerwaarde heeft deze reis. En wat heeft deze corrupte zg koning Suriname te bieden. Met hetzelfde geld kon hij een deel van de hongerige monden voeden in Ghana.


  Maak melding

 11. Als je terug kijkt op de afgelopen jaren dat deze paarse bende aan de macht zijn, en je ziet wat voor duistere figuren de revue gepasseerd zijn in dit land, kun je toch rustig vast stellen, dat dit niet veel soeps heeft betekend voor Suriname.


  Maak melding

 12. Vele lullen het hun nek uit ,met veel onzin ,vele steken andere tot haatzaaierij ,iets wat jaren of eeuwen terug is gebeurt wordt tot koken gebracht …….zwarte volk moet gewoon sterk zijn en leren van de fouten ,wij zijn een sterke volk ,maar worden snel gemanipuleer door andere …welkom koning zoals wij andere wereld leiders verwelkomen.


  Maak melding

 13. LAU, blijkbaar lukt het jou nog steeds niet om zaken anders te bekijken. Wees blij dat je in su het levenslicht hebt gezien. Je zou anders wensen om naar su te komen.


  Maak melding

 14. Neem alle creolen mee naar Ghana, daar kunnen ze gratis met koeien mest smeren dan worden ze lichter en zullen ze niet over zwarte piet klagen. Jammer dat die arme koning geen grote vliegtuig kon huren en a monie ka ba.


  Maak melding

 15. @lau…….wij zijn een sterke volk, wat hebben we tot nu toe bereikt, alleen maar handjes ophouden,en wachten tot anderen wat doen….Bigi Tori, ma sari tori…..


  Maak melding

 16. Na het lezen van zoveel onzin (stommiteit) en onwetendheid moet ik aan mijn wijze opa denken.
  Een gevleugelde uitspraak van hem was:

  verbaas u niet, verwonder u slechts!!!!

  En dat is wat ik doe, wat een jokers zijn jullie.


  Maak melding

 17. Is een mooi gelegenheid voor de heer Sunder om de koning aan te spreken over schadeloosstelling.
  die Nederlandse slavenforten die daar nog steeds langs de kust liggen, kent hij zeker wel . Kan mij niet in denken dat Bouterse en consorten in hun hoofd halen om die schijtlaars hierheen te halen. We moeten niet alleen neerkijken op de Hollanders maar ook op onze soortgenoten. Bouterse moet het volk ( ‘N’ ) komen vertellen wat voor K hebben ze uitgehaald om die schijtpijp uit te nodigen om de Onafhankelijkheidsdag mee te vieren. Bouterse heeft het volk bedrogen en het vertrouwen beschaamd met zijn idiote beslissing.
  Ai boi wan ‘N’ de fu sari.
  Bouterse heeft geluk dat hij in het district Saramacca zeker niet in Groningen maar ergens in het district zijn gasten gaat ontvangen anders was het afgelopen met die hele K bezoek van die crimineel uit Ghana.

  De tot slaafgemaakte Afrikanen in Suriname hadden het veel beter en vond de slavernij beter voor hen. Dit zegt heel wat, hoe erg het is geweest voor met deze mensen in hun eigen land.

  Jammer dat ik het weer moet zeggen, wij de ‘N’ zijn een (Un verstand de inti un go) mislukking.


  Maak melding

 18. Sam,
  verbaas u niet, verwonder u slechts!!!!,
  Ik verbaas me ,en vraag me in verwondering af dat het ,wat gebeurd in Suriname, allemaal gepikt word, triest


  Maak melding

 19. Soort kent eigen soort en kwaliteit . Deze koning verdient zijn geld doordat zijn voorgaande generaties slaven hadden verkocht aan de Hollanders . Verbaas mij straks niet dat Bouterse hetzelfde gaat doen. Bouterse heeft een bishop syndroom opgelopen vlak voor 8 dec 1982, en nu tutu syndroom .


  Maak melding

 20. Deze ashanti ka…is een belediging voor het volk,hij is in feite een dikke bouta die zich nergens om druk maakt.
  Waarom een slaven koning laten halen?
  Waarom word men telkens weer beledigd door deze stomme beslissingen!
  Door oa deze dikke varken zijn wij slaaf geweest….en komt hij.nu naar suriname komen genieten van ons drinken eten en gast vrijheid.
  Hij heeft obesitas en komt straks heel wat bullshit uitleggen net bouta…ook hij heeft zn volk verkocht dit keer niet ad blanken maar ad gele man.
  Dr valt voor wat mij betreft weinig eer te behalen met de komst van die dikke varken.
  Ze noemen ons slavechilds…en toch vragen we hem te komen eten drinken dansen.
  Schrap alle kaolo feesten dat kost alleen maar evenals iedereen die uitgenodigd is …wie betaald dat?
  Ken je geschiedenis sranang mang ….en verander de toekomst!!!


  Maak melding

 21. Is niet leuk wat er in het verleden zich afgespeeld heb,deze soort van gasten zijn helden op sokken en gaan nu goed profiteren uit het staats pot,terwijl de ghanazen het zelf heel moeilijk hebben in hun land.(ARMOEDE).Krijgen deze zogenaamde Gasten ook ook een Markt wandeling zoals laats met de president van Barbados?Ben benieuwd!


  Maak melding

 22. Lang leve de koning van de Ashanti’s.
  Op een dag zal ik herenigd worden met de stammen waar ik oorspronkelkijk vandaan kwam 🤲🏾🙏🏾

  Ik ben benieuwd naar hoe hun het hebben beleefd en meegekregen van hun ouders. Waar verschillen onze verhalen…?

  Het is van belang dat de Afrikaanse Surinamer leert en ziet wat zijn geschiedenis is. Ons geschiedenis is veel meer dan de slavernij alleen.✊🏾
  Afz. Regilio Pocorni


  Maak melding

 23. Ja wanneer onze eigen roots op bezoek komt jammer dat hij gekozen heeft om nu te komen .om deze president te zien ..liever was hij tijdens..vene geweest. Dan zou hij genieten van suriname.. bouta heeft een puinhoop van ons land gemaakt….tijd dat hij eindelijk de bak in gat…20 jaren of meer..


  Maak melding

 24. Ashanti king Otumfuo Osei tutu 11 is kind man that suriname can learn fom. The traditional chiefs of suriname can learn from his humility and about his character of reaching out in building peace through culture and development. Otumfuo is for peace not for war.


  Maak melding

 25. Alleen maar uitschot uit de derde landen. Danweer ambassadeurs naar Nicuaraga en Venezuela sturen, landen waar presidenten land en volk beroven, vermoorden en bedriegen. In plaats van Nederland, een land waar men de taal spreekt en meer dan 350.000 Surineds wonen gaat deze mpp paarse criminele roverheid olv van de veroorzaker van de misdaadvloek van het land in zee met alleen maar dictatoriaal gespuis. Oma en opa blijven erbij, dat ddb en trawanten zijn de oorzaak van alle geestelijke en moreel verval en allen die ndper zijn verworden verdienen het ook om geestelijk en moreel in verval te raken zoals zijn zonen en companen. Ndp is werkelijk een sta in de weg voor waarheid en gerechtigheid. Ndp is onrecht en leugen.


  Maak melding

 26. De enige hoop dat ben jezelf. Niet de kerk, niet de Ashanti Koning, niet de Europeanen. Alleen de eigen
  gedachten(geest) en gevoelens(ziel) moet worden verlost uit zelfhaat en zelfvernietiging.


  Maak melding

 27. In het land van Willem wonen veel Surinamers, oa afstammelingen van Afrikaanse slaven, waarvan de voorouders al in Suriname Nederlanders waren voor 25 november 1975 en die de Nederlandse nationaliteit hebben en een veel beter leven, financieel, economisch, gezondheidszorg, onderwijs, sociale voorzieningen, huisvesting, werkgelegenheid, enz hebben dan in Suriname.

  Hoeveel van de afstammelingen van deze Afrikaanse slaven wonen zijn terug gegaan naar Ghana om de Ghanese nationaliteit te hebben, terug naar hun roots? Schade vergoeding op wat voor wijze van de Ashantikoning of president gehad?

  Zie dan waarom ze liever Nederlander willen zijn dan Ghanees of onder de koning van Ashanti willen wonen. Zou het te maken hebben dat hij ze dan weer zou kunnen verkopen als vee?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 28. nu moeten de slaven na kommelingen of zo U wilt, de nazaten zelf hun schade gaan halen bij hun eigen koning..,, want hier is het levende bewijs him zelf..

  dus lul niet meer over het kolonialisme..


  Maak melding

 29. Met het halen van de Ashanti Koning van Ghana is ddb niet bezig met het Surinaamse belang, maar met zijn enige eigen belang.

  Er komt binnen kort van de rechtbank/krijgsraad een vonnis in het 8 december 1982 strafproces,
  Hij heeft van de rechtbank in Nederland een vonnis voor drugshandel naar Nederland van 11 jaar gehad,
  De DEA in Miami USA willen hem ook voor het gerecht in Miami USA hebben voor poging drugs Miami USA binnen te willen smokkelen. Boerenveen heeft het lijvelijk meegemaakt wat ze bedoelen/willen met ddb.

  Financieel, Economisch, sociaal, enz gaat het met de republiek Surinamers en de Surinamers niet goed en het draagvlak onder de paarse kakkerlakken is ddb en gangsters ook kwijtgeraakt.

  ddb voelt dus natigheid, de mazen in het net trekken zich steeds strakker om hem heen en hij zoekt dus naar een mogelijkheid om zijn vege lijf te redden. Dat is de reden Koning Osei Tutu-II van het Ashanti-koninkrijk in Ghana is een zeer bijzondere man in zijn land in Suriname is. Hij staat bekend om het verzoeningsproces in zijn regio, dat eeuwen duurde, welke hij heeft kunnen bijleggen.

  ddb weet dat hij gek is van goud en ddb heeft goud meer dan genoeg om veilig onder te brengen bij Koning Osei Tutu-II van het Ashanti-Koninkrijk, een huis te regelen in dit Koninkrijk en als het hem te heet wordt hij een veilig heen komen heeft in het Ashanti-Koninkrijk.

  ddb is bezig met zijn enige eigen belang, wat de Surinamers denken zal hem een worst wezen. Na hem de zondvloed.

  Vanuit dit Koninkrijk kan hij een jet nemen naar zijn vriend Obiang van Equatioriaal Guinee en daar lekker van een vakantie genieten. Een andere deel van het Surinaamse goud zit daar veilig opgeborgen. De sleutel van de stad Bata in Equatoriaal Guinee heeft hij al. Bovendien heeft hij ook vreemde valuta op diverse buitenlandse rekeningen in belastingparadijzen.

  ddb is al heel lang bezig met zijn vertrek uit Suriname, hij beschikt over zijn eigen SLM-privé vliegtuig voor gezin, familie en vrienden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. Jullie moeten wakker worden en een eenheid vormen, want zo zullen we nooit vooruit komen. Hij heeft niemand verkocht en dat hij in Surimame is, is een teken dat hij onze mensen wil verenigen. Dat wij slaven waren was het de wil van God. Het is niet goed te praten wat allemaal gebeurd is en we moeten niet vergeten wat er met onze voorouders gebeurd zijn, maar nu is het tijd dat het zwarte volk, waar dan ook in wereld verenigen om vooruit te kome. EENHEID MAAKT MACHT.


  Maak melding

 31. Moro ka ai Kong: bezoek van deze achterlijke z.g. Koning van de Tututu’s moet bij de achterlijke aanhang van de Nationale Dieven Partij gaan uitleggen wat ze met Hutu’s gedaan hebben. Dat de PLEE van de wakaman,s in Suriname dergelijke bezoeken initieert zegt iets over de isolatie waarin deze achterlijke moordenaar zich bevindt. Waarom niet een gezaghebbende figuur uit de G7, dan een niets zeggende ambtsdrager uit: Kroatië, Azerbeidzjan, Tutu LUL uit Ghana ( met blingbling), stink natie van Modi, etc,etc. Boefdraad is dus meer boven de 11000 meter, dan in het huis van het volk. Dit geldt ook voor de met bloed besmeurde klauwen van een persoon die erger is in zijn denken en doen dan de vader van de huidige achterlijk natie ergens in Korea. Dat deze persoon onbeschaamd een natie ” slapeloze nachten” toewenst zegt ook iets over de persoon en de slachting die straks komen gaat…moro foeroe ka ai Kong….volk van Suriname WAKE UP!


  Maak melding

 32. Hira ik daag je uit om je leugens op volgende pagina’s van je egocentrisch boek ” De getuigenissen van Plee DDB”: 74, 131, 135, 139, 138, 142-143, 159, 177, 270, 322-332 met mij op dit forum te bespreken, yo achterlijke koelie. Ik heb je broer als een integer raadsman gekend. Kom op yu ” paisa keh tjodal” en zal je haarfijn uitleggen hoe het precies in elkaar zit. Ik was vanaf moment A daar en heb alles van dichtbij meegemaakt. Misbaksel dat je bent.


  Maak melding

 33. Wat dat we slaven waren is de wil, rot op met je opmerking, dat we slaven waren is het hebzucht naar geld en weelde. En buitendien waar is of was god toen als beesten werden verhandeld. Toe de dag van heden geburen er veel ellende op deze wereld maar ik zie een enkel god die dit stop. Suriname is een voorbeeld.


  Maak melding

 34. God is niet een witte of zwarte man met baard die vanboven je begluurd en afstraf maar is het innerlijk licht en kracht van de mens. Je hebt zelf scheppingskracht om je leven te verreiken of te verarmen. Gedreven door hebzucht en zelfzucht gingen Europeanen op rooftocht om hun leven te verreiken. Bevangen door angst en niet bewust van hun innerlijk licht en kracht bleven Afrikanen onderworpen en arm. Religie verergerde die angst en onbewustheid door te beweren dat de aarde niet waardevol was alleen de hemel. Mensen vlucht uit de kerken die dat beweren want dat is vernietiging van leven en welzijn.


  Maak melding

 35. Net een sprookje…
  ..op een dag komt een onbekende koning tutu,gewoon zomaar,uit een verre heel verre land zijn onderdaan bouta,bezoeken.
  Ndp sprookjes boek.
  Zo dus als bouta op bezoek bij tutu gaat wat zal hij zeggen dan wie hij is?….Laat maar…hij zal bekend maken dat hij de ‘king ‘ is van Suriname.
  Die crimineel heeft geen schaamte.Die omringd zich graag door onbekende figuren met titels die niks voorstellen.


  Maak melding

 36. Eregast Ashanti koning. Voor de Afro Surinamers een mooie kans om te kijken of ze hun voorouders in Ghana kunnen achterhalen. Ze moeten die koning toegang tot de archieven vragen.


  Maak melding

 37. Hoe zit het met die Blanke familie namen? Namen nu veranderen bij jullie Koning. Zaka zulu, Ananzi, AboiKoni of Kuntakenti zijn toch mooie namen? Of willen jullie blank blijven!


  Maak melding

 38. komt de ashanti koning het geld terugbrengen, met inflatie correctie natuurlijk , wat ze toen voor de verkochts slaven gebeurt hebben, als een soort van genoegdoening, of biedt hij de nazaten een gratis terugreis en verblijf aan in het land van herkomst, dit voor de roeptoeters en bedelaars met een grote zwarte hand


  Maak melding

 39. Kan iemand misshien vertellen wat HANS JANNASCH weer bij die President doet? Die crimineel was er in vol militair ornaat, en duidelijk zichtbaar en aanwezig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES