maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameTopman IAMGOLD: bedrijven vragen mij of het veilig investeren is in Suriname

Topman IAMGOLD: bedrijven vragen mij of het veilig investeren is in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 nov – Stephen Letwin, topman van IAMGOLD, zegt telefoontjes te krijgen van bedrijven over de hele wereld. Dit naar aanleiding van de staking die is uitgeroepen door de vakbond bij dochterbedrijf Rosebel Gold Mines. Er wordt vooral gevraagd of het wel veilig is om in Suriname te investeren als afspraken niet worden nageleefd. Een collectieve arbeidsovereenkomst wordt getekend en de andere partij besluit zich daar gewoon niet aan te houden.

Bij de multinational rijzen dan ook vragen over het verantwoordelijkheidsgevoel bij vakbondsleiders. ‘’De vakbond heeft besloten tot deze werkonderbreking zonder eerst met ons te praten. Ze zouden zich moeten schamen. Het kwam als een verrassing aan. Iemand moet verantwoordelijk worden gehouden voor dit gedrag”, zegt Letwin tegenover De West. Niet alleen Rosebel Gold Mines, maar ook de arbeiders worden getroffen.

Dat maakt de wijze van actie voeren des te bedenkelijker. “De voorzitter en ondervoorzitter van de vakbond doen dit om politieke redenen. Het is een machtsspel en het veroorzaakt veel schade. Het is tragisch en beschamend. Ik weet niet wat ze denken, maar er is veel schade aangericht. Ik heb te doen met onze medewerkers, omdat ze even belangrijk voor mij zijn. Dit land is belangrijk voor mij”, aldus Letwin.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. @Haco, wees blij, hij biedt ons kennis en kunde om industrieel te denken, want wij denken voortdurend alleen in Télo en baka bana, her herie, meer niet…..


  Maak melding
 2. Letwin, heb je wel afgevraagd onder welke omstandigheden de arbeiders werken in dit bedrijf?
  Wie komt voor ze op? Niet jij Letwin. Geen suiker in mensen hun ogen strooien met andere bedrijven die vragen of het veilig is om in Suriname te investeren. Het is gezien de huidige situatie hier inderdaad niet veilig om hier te investeren. Letwin jij en je kornuiten, verarmen ons land met ons goud weg te nemen.Wanneer arbeiders klagen en geen gehoor krijgen, is er iets goed mis. Daar heb je de vakbond voor. Communicatie moet er altijd zijn. Die grote baviaan die naast Letwin staat doet niet voor de arbeiders. Hij staat erbij en kijkt ernaar. Letwin zegt telefoontjes te krijgen over de hele wereld, wie dan?? Laat hij de telefoonnummers doorspelen aan de Surinamers die daar werkzaam zijn en de vakbond. Letwin gooit een visje uit, wie hapt toe. Mooie verhalen ophangen maar de daden blijven uit. Hij speelt een politiek spelletje. Hij weet dat Suriname in een grote neerwaartse spiraal zit, dus is het makkelijk mensen suiker in de ogen te strooien. Hij denkt slim te zijn. Sranangmang opo oeng ai nanga verstang. Als de multinationals geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben naar de arbeiders toe, dan zal de vakbond stappen moeten ondernemen. Letwin voelt zich betrapt en komt met een verhaal die de bevolking zogenaamd een warm gevoel zal geven over investeerders. De vakbond is een waakhond, kijken of alles volgens de regels verloopt, zo niet mag de bond ingrijpen als er geen gehoor wordt gegeven aan de noden van de arbeiders. De regering doet niets en laat de rechten van de arbeiders vertrappen. Wie geld heeft, heeft macht denkt Letwin.


  Maak melding
 3. In het jaar 2050 zullen onze kleinkinderen lezen dat president B een handlanger was van de Amerikanen. Ze zullen dan begrijpen waarom de Multinationals vrij spel hadden in Suriname. Dergelijke documenten en onthullingen komen pas naar buiten als het te laat is. Recentelijk kwam naar buiten dat voormalige president Noriega van Panama in dienst was van de Amerikanen. Hij heeft progressieve mensen helpen vermoorden.
  Ook zullen onze klein kinderen gedetailleerde informatie krijgen welke rol Nederland gespeeld heeft bij de staatsgreep van 1980.


  Maak melding
 4. Wat verwacht men anders van een werkgever, dat deze zich gaat gedragen als een winti priester met een dirigent stok of toverstok? Doe als Bruinwijk wie wil mag met een vakbond of dat er een vakbondsleider bij mij komt praten over mijn werknemers. Dan heeft deze z`n leven niet lief. Mi Na Bravo ik doe wat ik wil het binnenland is van mij en Paramaribo en de overige districten is Bouterse. Na Mi Taki.

  If tatoo Neusje denkt dat ik slaap dan mik a trap ing poot nog een keer in het binnenland.


  Maak melding
 5. Natuurlijk is Suriname belangrijk voor IAMGOLD … een destijds FALLIËTTE maatschappij.
  Door het Sur. goud is IAMGOLD WEER beurs genoteerd.

  S. Letwin … weet dat de BERM PARTIJ REGERING … in zwaar weer terecht gekomen is
  door hun Bandiet-achtige werkwijze … dus denkt Letwin … in troebel water is goed vissen.
  Zijn GROTE BEK is om de VAKBOND en de ARBEIDERS bang te maken.

  S. Letwin … jij en je destijds falliëtte maatschappij IAMGOLD … OPROTTEN !!!!!

  Heren van de VAKBOND … geef geen milimeter toe … laten ze desnoods OPDONDEREN
  er zijn genoeg andere maatschappijen die aangetrokken kunnen worden.

  Suriname moet met ” hulp ” een goudmaatschappij kunnen opzetten
  maar niet o.l.v de PAARSE BERM REGERING.


  Maak melding
 6. het enige wat ddb nog kan doen om zijn eer te redden,, het i am gold ” nationaliseren ” z.a. hij voor de verkiezing had gezegd, dan kan hij leven lang nog aan blijven..

  dus nog 20..


  Maak melding
 7. Is deze IAMGOLD niet geboren met ondersteuning van de Canadese OPLICHTER David Krenbrink van Surinam Stone, die nagenoeg iedereen heeft opgelicht met wie hij zaken deed ?? Gemerts leende zich als kruiwagen voor het verkrijgen van concessies !
  Ronnie Brunswijk heeft hem eruit getrapt uit Oost Suriname (geen potten kijkers bij Coca-deals en wapen ruilhandel met Farc !! David zou hem verlinken bij DEA !!


  Maak melding
 8. Geen koperen cent krijgen die paars verarmde ndp zombies, nu niet en ook niet in de toekomst. Alleen als ze gaan roven en stelen net als hun paarse misleiders.


  Maak melding
 9. Letwin heeft duidelijk in Bouterse geïnvesteerd met dit soort onzin uit spraken. Investeerders uit de hele wereld bellen mij. Die investeerders hoeven niet de moeite te doen om het telefoonnr van IAMgold pf letwin op te zoeken om te weten hoe goed het investeringsklimaat is in Suriname. Ze googlen even en ze kunnen conclusies wel trekken.
  1>> Drugsveroordeelde president (12 Jaar)
  2 >>President met een straf eis van 20 jaar voor misdaden tegen de menselijkheid.
  3 >> Giga te korten op de staatsbergotingen.
  4 >> Junk bondstatus.
  5 >> 600% groei van de staatsschuld.
  6 >> Gebrek aan investeringen in de productieve sfeer.
  7 >> Afbreuk gezondheidszorg en justitie (politie kan niet uitrukken door gebrek aan alles)
  etc. etc.


  Maak melding
 10. Deze kapitalist en zijn medekapitalisten weten donders goed waar ze wel en niet moeten investeren. A man disi e ley. Als eerste gaan ze kijken welke financiële instellingen zaken doen met een land, niemand hoeft hem te “bellen”.
  Hij is gewoon een piraat in pak en das.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES