dinsdag, maart 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Strafwetgeving in Suriname discrimineert drugsveroordeelden’

‘Strafwetgeving in Suriname discrimineert drugsveroordeelden’

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 19 nov – In Suriname voor drugshandel veroordeelden komen er bekaaid vanaf als het aankomt op de kans tot resocialiseren. Dit zegt advocaat Irene Lalji. Het gaat dan vooral om de wet Voorwaardelijke Invrijheidstelling, VI. Drugsveroordeelden die langer dan vier jaar moeten brommen, komen er niet voor in aanmerking. Voor mishandeling en diefstal veroordeelden mogen wel. Voor de rest komt niemand meer in aanmerking. Dat is discriminerend. De politiek zou er naar moeten kijken.

De vraag kan worden gesteld waarom de ene wel en de andere niet. “Het parlement moet de artikelen over Voorwaardelijke Invrijheidstellling herzien”, zegt Lalji tegenover de Times of Suriname. Zij vindt het gewoon niet logisch dat voor langere tijd gevonniste drugsveroordeelden buiten de boot vallen. Ook personen die veroordeeld zijn voor moord, doodslag en terrorisme mogen geen beroep doen op VI.

Vaker voor mishandeling en diefstal veroordeelden mogen elke keer weer VI aanvragen. Dat is je reinste discriminatie. “De veroordeelde is mens. Ieder mens is vatbaar voor resocialisatie”, aldus Lalji. In Nederland mag een ieder die langer dan een jaar gevangenisstraf krijgt, VI aanvragen. VI biedt een veroordeelde de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden vrij te komen na het uitzitten van tweederde van de gevangenisstraf.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

8 REACTIES
  1. Wel, allereerst moesten ze de wet nooit overtreden want ze verwoesten mensen levens of hebben een einde aan andermans leven gemaakt, dat maakt het onvergeefbaar. Ze mogen voor mij part langer krijgen, oog voor een oog tand voor een tand.


    Maak melding
  2. Lalji je moet niet kijken wat Nederland doet. De situatie in ons landje worden met de dag grimmiger.
    Elk land heeft strafbare eisen. Waarom kijkt Lalji niet naar Amerika?De straffen daar die horen in Suriname te gelden. Moet een drugsbaron eerder op vrije voeten om onze jeugdigen naar de hel te helpen, zodat zij als zombies langs de straten lopen.Er komen meer drugs verslaafden bij. Lalji maak van Suriname geen Bananen republiek. Ik vraag mij stellig af, hoe serieus je een advocaat of rechter moet nemen hier in dit land.Straf is straf. Resocialisatie is niet bestemd voor drugscriminelen. Deze Lalji heeft de klok horen luiden. Verslaafden zijn een overlast in onze gemeenschap. Gaat Lalji de drugsdealers in huis nemen en ze resocialiseren? Opvang voor deze gasten is er niet, nog minder een plan die resocialisatie inhoud. Lalji waarmee jij bezig bent is duidelijk ons land nog meer de afgrond in helpen.Hoe vaak zijn drugsdealers die vrij gelaten zijn weer vervallen in hun oud leventje. Ik heb nog geen enkele de schoolbanken weer zien in gaan om een opleiding te volgen of een werkgever op te zoeken. Hoe vaak hebben dezelfde criminelen voor de rechter gestaan? Dit wordt een vicieuze cirkel. Lalji zoek een andere baan, want hiermee help je onze gemeenschap niet. Drugs veroordeelden en moordenaars horen ook buiten de boot te vallen.
    Lalji als je zo blijft denken, meen je het niet met het volk. Je zadelt ons met een probleem op, waar wij niet om hebben gevraagd. Laat Nederland met rust, wat resocialisatie betreft, is het veel beter geordend dan hier en je moet voor de volle 100% weten dat de drugsdealer niet in dezelfde vervalt. In Nederlands is het ook zo dat zij vaak drugsverslaafden niet kunnen helpen en deze verslaafden naar Zwitserland of elders sturen naar afkickklinieken om af te kicken. Gewoon hier hun straffen laten uitzitten. Lalji als je naar een goed en degelijk voorbeeld zoekt, kijk naar Amerika.Geen vervroegde vrijlating, maak er geen kinderspel van.


    Maak melding
  3. Dit heeft trouwens niets met discriminatie te maken. Lalji is zeker van de NDP. Bouta loopt nog steeds vrij rond.Dat vindt zij niet erg maar de nabestaande wel. Kinderen die hun eigen ouders bestelen, roven,om drugs te kunnen kopen is ook zeker niet erg. Het zal je kind maar zijn.


    Maak melding
  4. De discipel Petrus kwam bij Jezus en vroeg hoe vaak hij zijn medemens moest vergeven. Zeven keer vroeg ie? Jezus antwoordde:” zeventig keer zeven”. Als je geen hoofdrekenen niet meer kan, kun je altijd de calculator erbij pakken. Brengt ons op 490. Bedoelde Jezus dat inderdaad? Natuurlijk niet. Hij gaf slechts aan dat je de hoop in de mensheid niet mag verliezen. Naar hedendaagse maatstaven vertaald houdt het in dat iedereen in aanmerking komt voor rehabilitatie ongeacht wat men gepleegd heeft. Dus, de advocate heeft gelijk. Recht voor een, recht voor allen.


    Maak melding
  5. Het is mijn overtuiging dat Boeboe bit Sjorie de boel voor de gek houdt of van een andere planeet is. Het is niet meer van deze tijd en dan heb ik het over zijn gedachten. Over Amerika moeten wij het niet hebben want die zijn al lang anders geweest. Wist u dat het in een grijs verleden een overzees strafgebied was?. Iedereen verdient een tweede kans en als dat niet kan zit de samenleving, zolang een dergelijk individu leeft, ermee opgescheept en dat kost meer geld dan rehabilitatie


    Maak melding
  6. Geen genade voor drugsdealers, in China en de fillipijnen worden ze gefussileerd. Maa ja in verworden narco staat vereerd, aanbeden en beschermd, althans de big bosses.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES