woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOlietanker op drift op Suriname rivier, elf vissersboten vernietigd

Olietanker op drift op Suriname rivier, elf vissersboten vernietigd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 nov – Een olietanker is op drift geraakt op de Suriname rivier. Volgens de Ware Tijd (dWT) zijn elf vissersboten aangevaren en kapot geslagen. Het incident heeft zich maandag om 13.00u lokale tijd voorgedaan bij het visserijcentrum te Nieuw Amsterdam, in Commewijne.

In onderstaand filmpje is te zien hoe de op drift geraakte olietanker, de Tradewind Legend, afstevent op een vissersaanmeerplaats en die vol raakt. Daarbij werden vissersboten door het grote gevaarte als luciferstokjes in elkaar gedrukt schrijft Starnieuws.

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Volgens dWT bestaat het vermoeden dat de motor was uitgevallen. De autoriteiten stellen een onderzoek in.

UPDATE:
De olietanker is geleased door Staatsolie, en was onderweg naar de haven te Tout Lui Faut om olie voor de export op te halen. Staatsolie betreurt het ongeval met de olietanker de Tradewind Legend. Het bedrijf zegt in een zojuist uitgegeven persbericht dat erop toegezien wordt dat benadeelden zullen worden vergoed.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Komt wel goed.Staatsolie heeft beloofd de schade te vergoeden. Die krijgt het terug van de verzrkering. Boot, netten, motoren, gederfde inkomen alstublief.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES