Fransman aangehouden in Suriname voor smokkelen cocaïne

11
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 15 nov – In Suriname is de dertigjarige Fransman Sebastian S. aangehouden. Samen met twee andere mannen heeft hij getracht cocaïne te smokelen naar Frans Guyana. Volgens een bericht van het Korps Politie Suriname, waren de drie per auto op weg naar de grensplaats Albina. Het voertuig werd aangehouden bij de controlepost van de politie Stolkersijver, in Commewijne.

Tijdens de controle zijn in het voertuig twee pakjes aangetroffen met daarin een witte substantie. Een van de pakjes woog ruim vier kilogram en het andere zestig gram. “De witte substantie is vervolgens getest op drugs en daarbij is gebleken, dat de substantie in het pakje van 60 gram cocaïne of een derivaat daarvan moet zijn”, meldt het KPS. Sebastian S. en zijn medeverdachten Ricardo M. (37) en Jean Paul L. (22) zijn in verzekering gesteld.

De route Paramariobo – Albina wordt veelvuldig gebruikt voor het transporteren van drugs. De bestemming is Frans Guyana en eventueel Frankrijk. De smokkelroute is één van de voornaamste redenen voor het instellen van de controlepost te Stolkertsijver. Onlangs werden drie politieagenten van deze post zelf aangehouden. Bij een verdachte was een partij drugs afgenomen, maar niet afgedragen aan de justitie.


11 REACTIES

 1. Kleine jongens aan houden, die wat cocaïne smokkelen, blijkt een stuk eenvoudiger te zijn in dit land, dan een veroordeelde drugsdealer, die 11jaar op zijn naam heeft staan, en zich nog steeds met cocaïne bezig houd.


  Maak melding

 2. Zo achterbaks!Nu pas handhaven terwijl dit al decennia lang zich bezig houdt en de stichter van deze soort van bezigheden nog vrij lachend over de straat nog rond loopt en alsof jullie geen moed hebben om hem in boeien te slaan,maar goed de molen maalt langzaam en zeker paarse idioten.


  Maak melding

 3. In elk geval de gepensioneerde landsdienaren, de Opa’s en Oma’s , flaneren al een paar dagen in onze wijk !! Met een glimlach op hun gezicht !! A monie auw fadong op 15 november !!! Ook dem sneesie e-lafoe; dem supermarkt e-waktie dem gepensioneerden!!
  !-0, voor Bouta op de VHP/NPS/ABOP/PL/DOE, die niet durfden op te komen voor deze mensen in DNA, maar wel als de kippen bij waren om de 25% verhoging voor zichzelf binnen te halen !!
  A “strateeg Bouta nanga Eugene Jo-Koe” hebben de VHP/NPS/ABOP/PL/DOE, schaakmaat gezet !!
  Weer enkele duizenden stemmen bij voor “Bouta” in 2020 !!


  Maak melding

 4. Schokkend hoor!!!!!! 60 gram Coke geconfisqueerd en drie man gearresteerd.
  Wanneer gaat de politie ook zo vlot de honderden kilo’s s van de grote jongens aanpakken.
  Maar zie weer de belangenverstrengeling tussen de onder-en de bovenwereld.


  Maak melding

 5. Een van de pakjes woog ruim vier kilogram en het andere zestig gram. “De witte substantie is vervolgens getest op drugs en daarbij is gebleken, dat de substantie in het pakje van 60 gram cocaïne of een derivaat daarvan moet zijn”,

  En wat zat in het pakje van 4 kilogram??
  Zeker bakmeel of cassave meel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.