Vakbond moet vertrekken uit gebouw Surinaamse Luchtvaartmaatschappij

16
SLM Boeing twee weken niet beschikbaar; vliegschema aangepast
FOTO: de PZ-TCQ | Eric Salard

PARAMARIBO, 14 nov – De vakbond bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, moet vertrekken. De directie heeft de Bond Personeel SLM laten weten dat die de ruimte moet verlaten die haar was toegewezen. Met deze maatregel komt een eind aan een decennia lange traditie. De vakbond en de vakcentrale C-47 vinden de maatregel verregaand. De verhoudingen tussen bond en directie komen nog meer onder spanning te staan.

De afgelopen maanden zijn de twee vaker in de clinch geraakt. C-47 zal het uitzetten van de vakbond niet zonder meer over zich heen laten gaan. “Dit is vertrappen van vakbondsrechten. Het is iets dat wij niet zullen accepteren. Ik heb het dan niet eens over vakbond. Wij als C-47 kunnen dit niet accepteren”, zegt C 47-voorzitter Robby Berenstein tegenover Dagblad Suriname. Er mag tegengas worden verwacht.

De vakcentrale vreest dat er precedenten worden geschapen. Het huisvesten van vakbonden in bedrijfsruimten is geaccepteerd gebruik. “Het harmoniemodel is weg. Waar men binnen de SLM vroeger vakbondsvergaderingen kon houden, is dat nu niet meer mogelijk. Men vertrapt een hele bedrijfscultuur, zonder de effecten op het bedrijf na te gaan. Men komt hiermee aan de belangen van de werkers”, aldus Berenstein.


16 REACTIES

 1. De handeling van de directie is niet goed te praten. Met dit ordinaire viswijf mentaliteit blijkt duidelijk weer hoe een leeg kop denkt over een luchtvaart bedrijf. Behandeld haar personeel als vijanden, terwijl het bij de luchtvaart juist anders moet zijn. Vijandigheid koesteren binnen de luchtvaart is een stukje onwetendheid zo niet machtsvertoon.

  Zonder de personeelsbond was het de directie nooit gelukt om de maatschappij van de grond te krijgen. De harmoniemodel heeft gezorgd dat het bedrijf bleef vliegen zonder enige betekenis van stagnatie. Als de directie denkt dat dit de oplossing is dan hebben zij een grote denk fout gemaakt. Dit zou men kunnen vergelijken met de afgrond van de maatschappij.

  Het wordt zeker een krachtmeting tussen directie en personeel en de verliezer wordt zeker de SLM. Laat de directie in de geschiedenis van de maatschappij i.o. gaan duiken en zal zeker tot andere gedachten komen. Ik hoop dat het gezond verstand gaat prevaleren boven de emotionele gewichtigheid.

  De S.L.M. is altijd een grote familie geweest en laat dit zo blijven.
  Dit soort calamiteiten gaat men altijd krijgen als men onervaren indringers binnen toe laat met vergaande opdracht om zogenaamd het bedrijf gezond te maken. Personeelsleden u bent gewaarschuwd laat u niet intimideren en laat het bedrijf voortbestaan.

  Laat u niet misleiden door mensen dat zegt voor soso/kosteloos te werken voor het bedrijf, is tijd dat men deze oplichters laat screenen op hun achtergrond. donder ze direct weg. Boeven allemaal.


  Maak melding

 2. Kenmerkend voor Lau en Silos. Net als de leider van de NDP zo rancuneus en destructief tot op het bot.
  Deze narcisten weten dat zij het niet kunnen winnen van de vakbond. Dit soort figuren zullen nooit en te nimmer gaan voor een win-win situatie. Persoonlijke aanvallen moet je kunnen pareren en anders ben je totaal niet geschikt als leidinggevende…


  Maak melding

 3. Ndp gelieerde Slmer’s e go vernietig a bedrijf. Ndper’ s zijn vervloekte aanhangers van het onrechte en misdaad in de persoon van de duivel dididibri. Wi e t


  Maak melding

 4. Vakbond heeft decennia Slm als bacovenwinkel gerund. Slm is tot op het bot verziekt.
  Opdoeken en laat andere turks, chinees etc. maatschappijen de route Su-Nl onderhouden voor echte concurrentie met Klm.


  Maak melding

 5. Er is een trent merkbaar om de SLM een vakbond vrije onderneming te maken. Met invoering van arbeidd contract at will kan de directie de personeel uitdunnen zonder stakingen . Er is geen vskbond. Het doel is dan het bedrijf winst maken te hebben.

  Kan de directie dat maken zo vlak voor de verkiezingen? Veel moet dan stilletjes gedaan worden met schijnbewegingen om dat te verhullen.


  Maak melding

 6. Als men lang genoeg wacht lost het probleem zich vanzelf op kost miljoenen maar dan hebt je ook niks meer.
  Een luchtvaart maatschappij in leven houden voor vlucht mogelijk heden.
  Je kan wel lachen in suriname


  Maak melding

 7. Menno,
  Die landen die jij noemt, zullen als eerste de overtalligen er uit gooien om kosten te besparen , je hebt dan het zelfde berijkt als de vakbond.
  Maar wat doet de SLM die gaat nog meer personeel aannemen,dat heet het paard achter de wagen spannen.
  Over gezond maken gesproken


  Maak melding

 8. De vakbond bij de SLM gesteund door C-47 en SPA hebben dit bedrijf mede naar de afgrond geleid. Torenhoge arbeidscontracten en allerlei privileges die de SLM niet kan dragen.

  Geen wonder dat alle andere maatschappijen het veel beter doen.


  Maak melding

 9. Wij betalen de rekening LET OP de prijzen van KLM op de route NL-SU gaan OMHOOG want van de SLM hebben ze geen concurrentie te duchten. KLM lacht in haar vuistje


  Maak melding

 10. De SLM op de rand van faillissement en ondertussen vechten de vakbond en de directie een persoonlijke vete uit.
  Het is binnenkort over en sluiten voor de
  SLM als ze hun gezond verstand niet gaan gebruiken.
  Typisch haantjesgedrag. Alleen maar verliezers


  Maak melding

 11. Bekijk het in historisch perspectief. De vakbonden hebben decennia SLM als hun bezit beschouwd. Met vele uitwassen waaronder een waterhoofd aan personeel en IPb-ers die voorrang krijgen boven betalende passagiers.
  De politiek heeft het erger gemaakt met het aanstellen van slecht management en corruptie. Ik zeg SLM opdoeken en andere carriers toelaten tot de route NL-SU, dus het invoeren van een echte Open Sky, wat tot heden is tegengehouden om SLM te beschermen. Wij betalen al jaren een te hoge ticket prijs om SLM in leven te houden en KLM lacht zich rot.


  Maak melding

 12. De SLM is { geen vliegmaatschappij } … reisbureau met een drietal lease vliegtuigen.

  @ Blakaboy … het zijn twee partijen die een contract of contracten sluiten.
  Het toekennen van privileges is niet iets van de vakbond alleen.

  WHatabout de privileges van … de directie … de raad van commissarissen en hun families.

  Dat het slecht gaat bij de SLM is alleen de schuld van de vakbond ?????? …. have a heart !!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.