dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname regelt zijn diplomatieke dienst voor het eerst bij wet

Suriname regelt zijn diplomatieke dienst voor het eerst bij wet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 nov – Suriname gaat zijn diplomatieke dienst eindelijk bij wet regelen. Het parlement heeft een wetsvoorstel ‘Buitenlandse dienst’ in behandeling. Er zal worden afgerekend met het op incidentele basis stellen van regels. Sinds de staatkundige onafhankelijkheid werd verkregen in 1975 is steeds met ‘interne regels’ en circulaires gewerkt. Door de jaren heen zijn er dan ook nogal wat rechtszaken geweest van Surinaamse diplomaten tegen de overheid

Het ging dan meer om financiële en materiële voorzieningen. De conflicten die bij de rechter belandden, waren dan meer over de uitvoering. Volgens André Misiekaba, voorzitter van de voorbereidingscommissie, moet dit tot het verleden behoren. “De wet is bedoeld om op duurzame manier verbetering te brengen in deze ongewenste situatie”, zei Misiekaba. Ook in diplomatieke zin moet het beter gaan.

Het ‘thuisfront’ en de diplomatieke vertegenwoordiging kunnen beter op elkaar afgestemd worden. Belangrijk is ook dat de kwaliteit van het personeel wordt bewaakt. “Het gaat om politieke en technische deskundigheid. Als klein land moeten wij beschikken over hoog opgeleide carrièrediplomaten die regeringen overschrijden. Hun politieke verbondenheid moet ondergeschikt zijn aan het uit te voeren programma”, aldus Misiekaba.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Misiekaba????…..durft deze ranzige paapse dorpspatoor nog in het openbaar te verschijnen. Dit enge, miezerige klikspaantje en verrader van collega’s heeft zijn ware aard inmiddels laten zien door te klikken bij Abrahams. Engnek !!!!!!!


  Maak melding
 2. Wat ook voor eens en altijd geregeld moet worden is stoppen met het aanstellen van incompetente politieke vriendjes als ambassadeur of buitenlandse vertegenwoordiger. Voorbeelden zat ; chantal Doekhie, de vrouw van Somohardjo enz . Allemaal voor spek en bonen.


  Maak melding
 3. Dus wacht eens even???De diplomatieke dienst was nog niet wettelijk geregeld??.Vandaar dat het een bananen republiek is. Alle ongeschoolde zakkenvullers die het volk verarmen doen maar. Het volk hoort nu op te staan en de hele regering naar huis sturen. Wat een wantoestanden in ons landje. Niet een ieder die een stropdas of een kostuum draagt wil zeggen dat die de lagere school heeft doorlopen?? Sommigen hebben dus nooit de basisschool gered en die willen ons land besturen?
  Het is te merken aan vele dingen die hier plaatsvinden dat het hersenloze zijn. Hoge kaders heeft dit land nodig en geen so boto’s. Mooie praatjes en interessant lopen doen zet nog geen zoden aan de dijk. Diploma’s moeten nu op tafel komen. Wie heeft welke opleiding genoten. Psychologische testen moeten ook plaatsvinden. Kom nou. Niet elke bakker weet goed brood te bakken.


  Maak melding
 4. O daarom bleven de buitenlandse investeerders weg. Onze ambassadeurs wisten niet wat ze op hun ambassades in het buitenland moesten doen. Een piki plei dus. En zo wordt een land als Suriname bestuurd. op de piki plei manier.


  Maak melding
 5. WTB de anti-corruptie wet?:/

  Gewoon 8 jaar bezig met alleen maar zoveel mogelijk zakken vullen o.a. door geldleningen en verder alleen maar onbelangrijke zaken. Het valt toch behoorlijk tegen dat deze hooggeschoolde regering-functionarissen geen prio’s weten te stellen.


  Maak melding
 6. @ Sabaku
  Deze wet is ook een corruptie faciliterende wet met ongekende mogelijkheden voor het benoemen van heel veel functionarissen die vanaf de thuisbasis met diplomatieke paspoorten eerste klas mogen vliegen naar alle plaatsen die zij kunnen vinden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES