zaterdag, december 9, 2023
HomeFotoCampagne Wereldnatuurfonds moet bijdragen aan bescherming jaguar in Suriname

Campagne Wereldnatuurfonds moet bijdragen aan bescherming jaguar in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

BRUSSEL, 14 nov – Het Wereldnatuurfonds (WWF) is in België de ludieke campagne ‘Big Cats Save Big Cats’ gestart om Belgen op te roepen thuis wat minder aan hun katten met overgewicht te geven en meer aan de jaguar door de programma’s van de organisatie ter bescherming van deze bedreigde diersoort te ondersteunen. Door actief te strijden voor de bescherming van de jaguar en zijn leefgebied, breidt het WWF zijn actieterrein uit en zorgt de organisatie ervoor dat de ecosystemen van Ecuador en Suriname bewaard blijven, meldt persbureau Belga.

Over de jaren heen heeft de jaguar de grootte van zijn habitat zien halveren en het aantal prooien in zijn jachtgebied zien afnemen, waardoor zijn voortbestaan in gevaar is. Bovendien worden veel jaguars in Suriname afgeschoten (FOTO) voor de illegale handel.

Terwijl 720.000 van de twee miljoen katten in België overgewicht hebben, kan de jaguar nauwelijks overleven in zijn natuurlijke habitat. Via de nieuwe “Big Cats Save Big Cats” campagne moedigt WWF de Belgen aan om minder aan hun katten en meer aan de jaguar te geven. Beeld van de campagne:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. Bescherm de DIEREN tegen de beesten die ze hun uit leefomgeving verdrijven uitmoorden ..Ik hoop dat de DIEREN deze beesten goed te grazen nemen en ze verscheuren , als ze de kans to krijgen.


  Maak melding

 2. Als ze geen respect hebben voor hun medemens wat is dan een beest ???
  Iemand schreef toen Freek Vonk door een kaaiman gebeten werd in SU
  dat hij niet meer in SU welkom is !!! Een blanke houdt van flora en fauna,
  kijkt maar naar de tv ( NG ) als er geen blanken zouden zijn , zouden alle dieren
  afgeschoten zijn. Freek Vonk zou de natuur vernielen volgens de schrijver /ster
  in Su vernietigen, door zijn aanwezigheid. Freek Vonk is gewoon een Bioloog,
  hij wil de habitat van de dieren onderzoeken en verder niets !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. De Wereldnatuurfonds heeft niks voor Suriname gedaan en zijn allemaal zakken vullers. Ze geven niks om de natuur en het geld dat ze binnen halen word onder hun verdeelt. Een Surinamer dat veel voor de natuur doet krijg geen een cent en is alleen voor de blanken bestemd. Meer over mij zie in google en kijk in Dewanand Makhan new species en zie in afbeeldingen.


  Maak melding

 4. Zijn het niet de blanken die de Indianen, de eerste inwoners van Australia en Tasmania bijna hebben uitgeroeid?
  Vele dieren door hun uitgeroeid uit America, Afrika en noem maar op. De zee leeg gehaald. Al die oorlogen om olie.


  Maak melding

 5. De reditigri (Poema), (Puma), (Bergleeuw, Cougar)) moet ook meegenomen worden. Beiden komen in Suriname voor. En er wordt ook jacht gemaakt op de poema. De jaguar spreekt natuurlijk meer aan. Zelfs een automerk is van hen afgeleid. Maar je hebt ook de Ford Puma. Goudwinning, houtkap (ontbossing), vervuiling van milieu, gaan niet samen als men deze grote katachtigen wil beschermen. Of, het moet strikt gereguleerd worden. Dat ligt aan het beleid van de regering, Inheemsen en Marrons.

  Het wereldnatuurfonds is vooralsnog meer bezig met omringende landen als Ecuador, Colombia, Brazilië, dan Suriname. Door het doneren kan men wel maatregelen gaan treffen om het ook in Suriname daadwerkelijk te implementeren. Het blijft toch de primaire taak van de regering paal en perk te stellen aan de jacht op deze prachtige dieren. Uitbreiding van het bosbeheer, toezicht en preventie. Hogere boetes c.q. gevangenisstraf. Voorlichting en actoren, (Chinezen, Brazilianen, Inheemsen en Marrons) aanspreken die verantwoordelijk zijn voor de langzame en soms wel snelle uitroeiing van deze grote katachtigen. Veeteelthouders die aan bossen grenzen zonder een gedegen omrastering spelen ook een rol.

  Het goede nieuws is dat deze dieren per de facto geen menseneters zijn in tegenstelling tot de leeuw, luipaard en tijger in Afrika en Azië. Daarmee niet gezegd dat ze geen mensen aanvallen en dodelijk kunnen verwonden. Maar bij voorkeur ontwijken ze de mens tenzij het niet anders kan en ze zich bedreigd voelen. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik ooit live een jaguar van dichtbij, ca 15 meter (beschermde positie uiteraard) heb meegemaakt. Ergens halverwege Kamp 52 en Apoera (Apura). Prachtig dier om aan te schouwen. Keep it that way. Ga liever naar de Zoo.


  Maak melding

 6. Wie geen respect heeft voor het leven en de natuur, moet ook geen respect terug verwachten. De natuur vind altijd een weg, mèt of zonder de mens…


  Maak melding

 7. Laats gelezen dat China hun botten willen, zo genaamd genezend.
  Ik denk dat de afnemers celstraf moeten krijgen of erger.
  De meeste van deze personen houden niet van Dieren.
  Vraag me telkens af hoe het kan dat je geen gevoel heb voor een dier.
  Hoe gewetenloos kan je zijn, er moeten meer mensen zijn die er voor opkomen.


  Maak melding

 8. @Moevan
  Je hebt groot gelijk. De Chinezen eten alles wat kruipt,loopt of vliegt. Dat de Chinezen denken dat botten en andere ingewanden van dieren ziektes kunnen genezen is de grootste fabel die er bestaat.
  Dieren worden ook ziek en komen te overlijden. Niemand weet wat voor ziektes dieren onder de lederen dragen. Zij verdienen enkel geld mee voor mensen die heilig hierin geloven. Wat de Chinezen doen is nooit wetenschappelijk bewezen. Met alles wordt en geld verdient. Surinamers moeten bewust gemaakt worden van onze flora en fauna. Zuinig zijn op onze natuur en deze niet vernietigen. Wanneer je naar de foto kijkt dan stralen deze jonge kerels onwetendheid uit. Vernietigend gedrag. Heeft totaal niets met stoerheid te maken. Zij moeten zich diep schamen voor hun gedrag. Respectloos voor mens en dier. Hopelijk zijn de wapens in beslag genomen en worden zij flink gestraft. Lachend poseren zijn op de foto. Dom Dom Dom.Terug naar de schoolbanken.


  Maak melding

 9. Gelukkig zijn die blanken wel of niet onder dwang nog op tijd tot bezinning gekomen op een stel op geldbeluste vissers na die door blijven gaan, net als de afrikaners met hun jacht op het ivoor van de olifanten en de stroperij op neushoorns, de japanners met onder het mom van wetenschappelijk onderzoek slachtpartijen op de walvissen en tonijnen etc. etc. nu de Surinamers nog bewust maken van het feit dat ze de beschermde katachtigen en andere dieren en vogels zoals de rode Ibis op het Bigi Pan met rust moeten laten, schieten is mooi, maar dan wel met een camera


  Maak melding

 10. Dr. Dewanand Makhan ,
  Zijn het blanken die op de foto staan met dat prachtige beest ,niet overdrijven,
  Doneerd Suriname ook aan het wereld natuurfons,er is maar één land waar men onderarmen verdeeld de linker en de rechter en dat is Suriname, even inlezen en je weet het, toch?!!!!!! Wat u doet is onzin verkopen en discriminerend.
  De regering houd weer z’n hand op ,en jou paradijs word gesloopt,en het weer de blanken die schuld krijgen,getuigd van weinig inzicht


  Maak melding

 11. Haco dat is een heel oude foto en wat doet De Wereldnatuurfonds? De Wereldnatuurfonds doet niks voor Suriname en ze ruiken geld in Suriname. Wie was is de oprichter van de Wereldnatuurfonds en wat deed hij
  bij operation gwamba? Bij aanleg van stuwmeer op Afobaka raakte ook het marrondorp Gansee voorgoed onder water. Bauxiet heel goedkoop aan de amerikanen verkocht en hebben de blanken dat niet gedaan. Wat kreeg Suriname voor?


  Maak melding

 12. As blanke houde so fan natuur, dang warom se fernietige insekte? Insekt is tog ook natuur? Keik ma bei droogisterei hoefeel geemiese middele se hebbe om insek uit te roeie. So feel se houde fan natuur.
  As hou je fan natuur, dang je moet ook alle wesens va natuur houde en niet alleen teigers en leewe en olievante ma ook malaarja mugge en ijke rupse. Maar die fernietige se juis.


  Maak melding

 13. Meki jungle park leki fa den meki safari park. Dang suma meki foto anga film. A gowtu fokop tapsei, no kan dringi watra srefi dape.
  Meki jungle park moro betre.


  Maak melding

 14. Allen,

  Wat ik zelf heb gezien in Suriname is dat men niet weet hoe om te gaan met de natuur, teweinig voorlichting.
  Wel jammer want straks zijn er een heleboel soorten dieren uitgestorven.
  SUCCES.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES