zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBroers in Suriname aangehouden voor vliegen drone over huis minister

Broers in Suriname aangehouden voor vliegen drone over huis minister

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 nov – Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft twee broers aangehouden. De twee jongemannen van Braziliaanse afkomst lieten een drone vliegen over de woning van minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie. Het duo is in verzekering gesteld voor deelname aan een criminele organisatie, het afluisteren met technisch hulpmiddel, gekwalificeerde diefstal en het plegen van voorbereidingshandelingen. Volgens hun advocaat is er niets dat de twee verkeerd hebben gedaan.

Van een misdrijf is al helemaal geen sprake. “Het vliegen met een drone is niet strafbaar. Er is veel meer voor nodig om te komen tot de misdrijven waar de broers van worden verdacht”, zeg” advocaat Michella Lau-Kerssenberg tegenover de Times of Suriname. De broers kennen minister Getrouw niet. Ze wisten niet eens dat hij in het huis woont waar hun drone over heen vloog. Van de politie kregen de twee te horen dat Getrouw er woont.

De broers wonen al ruim twintig jaar in Suriname. De laatste zes jaar was het hun gewoonte met drones bezig te zijn. Dit gebeurde steeds in het noordelijk deel van Paramaribo. De broers werden deze week thuis verrast. In de avonduren, terwijl ze de drone op lieten, verscheen plots een team zwaar gewapende politieagenten. Hun woning is doorzocht. Er zijn geen wapens of ander verboden spul gevonden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Is de politie in Suriname zo paranoia? Kan je zomaar in verzekering gesteld worden als je en drone laat rondvliegen? Kan de politie zich niet beter bezig houden met de veiligheid van de burger?


  Maak melding
 2. De gene die ze moeten oppakken lopen nog steeds rond erger nog, ze worden nog bewaakt ook !
  Voor het doodschieten van mensen wordt je in Su beloond, je kan zelf president ermee worden.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. Niet te vroeg juichen , mannen . Want voor dit moment is er “”niets gevonden”” maar t kan zomaar veranderen in er is “” WEL WAT” gevonden en jullie zitten zo geframed, in de bak , langer dan jullie denken. Ze zijn zo onbetrouwbaar als de neten , en t gaat om (ge)trouw van justitie en politie . Als was t als afschrikmiddel, voor t geval iemand t in z,n hoofd zou halen onheil aan te richten . Hoezo : te joe njang kakalaka joe hati drai?


  Maak melding
 4. De Paarse maniakken zijn des doods bang. Als een Faja Worong ’s avonds rondvliegt wordt alarm geslagen.
  Inderdaad: te joe njang kakalaka, joe ati draI … dit geldt voornamelijk voor de PAARSE BERM BANDIETEN!

  Ze krijgen nog meer SLAPELOZE nachten … mark my words !!!!


  Maak melding
 5. Waag het eens met een drone boven het Witte Huis te vliegen! Gewoon voor de lol.Dan mogen deze gasten blij zijn dat er verder niets gebeurd is.Het kan onwetendheid zijn maar je gaat echt niet in de buurt van een hoogwaardigheidsbekleder een drone oplaten. Het is vragen om problemen en die problemen hebben ze gekregen.


  Maak melding
 6. Het duo is in verzekering gesteld voor deelname aan een criminele organisatie, het afluisteren met technisch hulpmiddel, gekwalificeerde diefstal en het plegen van voorbereidingshandelingen?? Welke achterlijke idioot heeft ze deze ten laste legging opgelegd??


  Maak melding
 7. jA IN NEDERLAND IS DAT STRAFBAAR OM MET EEN DRONE TE VLIEGEN OVER HET HUIS VAN EEN MINISTER OF ANDER PERSOON, ZE GAAN ERVAN UIT DAT HET MET CRIMINELE DOELEINDEN TE MAKEN HEEFT.
  EN BRAZILIANEN JA DAAR ZOEK JE WEL ZOIETS OP, ER ZIJN GENOEG PLEKKEN BEDOEL OPEN PLEKKEN OM MET EEN DRONE TE SPELEN. DENK EFFE HOEVEEL ER MISSCHIEN VAN DE BRAZILIANEN EN COLUMBIANEN IS AFGEPAKT, EN DIE ADVOCAAT DIE KRIJGT ZEKER GROF GELD, DENK LANGER DAN JE NEUS LANG IS AND THINK ABOUT THAT SHIT THAT CANT HAPPEN
  WAS EFFE BREED AAN HET NADENKEN


  Maak melding
 8. Precies zo ging het eraan toe tijdens de vervloekte mislukte revo periode. Zomaar werden mensen vals beschuldigd, opgesloten of aangehouden. Eigenlijk is deze vervloekte revoperiode dankzij de dwaze debiele idiote oerdomme ndp paria’ s wederom gaande. Vervloekt zijn moordenaars, maar nog meer vervloekt het volk dat moordenaars verafgoden en aanbidden. Ze verdienen het moordend paars misdadig rovend corrupt wanbeleid. No merci voor geen enkele ndper, ook al is het familie, een straathond dagelijks te eten geven is beter, dan deze ondankbare paarse ndp dagoes die het beleid van oom Vene hebben afgewezen, door in 2010 en 2015 te stemmen op moordenaars. Ai deng k. no mpp, die paarse ddb strontvreters. Ndp betekent letterlijk en figuurlijk, nationale duivelse partij en al haar aanhangers olv de grootse duivel van het land zijn paarse zombies.


  Maak melding
 9. @ pakiratigri.

  U bakt ze bond. Witte huis vergelijken met iets in Suriname. Ik vermoed eerder dat met de Drone witte poeders bij de minister bezorgd zijn die hij nu niet wil betalen (grapje).

  Dit is volledig paranoia en geeft aan hoe de NDP gezagdragers momenteel in hun vel zitten. Allemaal bange kleine dictators.


  Maak melding
 10. Pakiratigiri is de NDP clown van dit forum geworden.
  Ik lees veel bijna alles van het nieuws in Surinam maar over wetgeving inzake het gebruik van drones kan ik me niets herinneren.
  wel enkele richtlijne:

  General Suriname Drone Laws
  Drone use is allowed in Suriname, but there are several drone laws that need to be followed when flying in the country. Operators must ensure that they follow the following drone laws when flying in Suriname,
  Do not fly your drone over people or large crowds
  Respect others privacy when flying your drone
  Do not fly your drone over airports or in areas were aircraft are operating
  You must fly during daylight hours and only fly in good weather conditions
  Do not fly your drone in sensitive areas including government or military facilities. Use of drones or camera drones in these areas are prohibited.

  Dus op bais waarvan de beschuldigingen van de Brazilianen??


  Maak melding
 11. Paki-RAT-igri…..bij het oplaten van een drone, sturen ze zwaarbewapende paarse Gestapo op je af. Voor het martelen, verminken, folteren en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige landgenoten word je beloond met het presidentschap met amnestie. Jij leeft buiten alle, realiteit en tart alle fatsoen normen en waarden. Je bent eng en miezerig.


  Maak melding
 12. Alweer 2 broers aangehouden, die voor van alles en nog wat worden beschuldigd.
  Zijn er keiharde bewijzen voor al die aantijgingen?
  Of is het net zoals bij die andere 2 broers een onsamenhangend verhaal?


  Maak melding
 13. De minister maakt rare sprongen omdat hij in het nauw is gedreven. Van het korps politie maakt hij nu ook een zootje. Er is grote ontevredenheid in de top. In plaats dat hij beleid maakt om de veiligheid terug te dringen accommodeert hij alleen zijn vrienden of politieke loyalisten. Miss chien moet de minister zich zelf evalueren.


  Maak melding
 14. Misschien zijn ze gay en wilde ze de minister na zijn sparkelende frisse douche ook in zijn paarse nachtjapon bezichtigen, wie wilt dat nou niet zien.


  Maak melding
 15. Een storm in een glas water; dit noemen wij de aandacht afleiden van de werkelijke problemen waarmee het land te kampen heeft. Voer een spectaculaire arrestatie uit en zie het volk heeft weer stof tot praten.


  Maak melding
 16. Typisch Surinaams van een mug een olifant maken. Men probeert met angst te kweken door met dit soort meldingen een volledig arrestatie team er op af te sturen. Dit was een melding waar simpel twee agenten naar toe konden gaan.


  Maak melding
 17. De Brazilianen hebben genoeg van het gedoe van ddb en gangsters aan hun noordgrens en houden hen met hun equipment via het luchtruim heel scherp in de gaten. Ze voelen de hete adem in hun nekvel.

  De mazen in het net worden steeds kleiner voor ddb en gevolg. Ze kunnen nauwelijks meer hun poepgat keren of je hoort een schijt/harde puf, ondanks het bevel aan de sluitspieren van hun poepgat te hebben geven voor een zachte poe. Zijn zijn zo bang geworden nu ze van Suriname een puinhoop hebben gemaakt en er geen oplossing hiervoor te hebben. Zie maar de uitspraken van abrambie in ocer en de reactie van zakdoekje leggen in Nieuw Nickerie of de man die de monta met ijzeren neus van El Somo aan de lijve heeft ondervonden in de DNA.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 18. Kan je stelen met een drone??

  Ik wist wel van pizza bezorgen, pakjes etc. etc.

  Ik zal wel weer achterlopen op de technologische ontwikkelingen.

  Me mars papa!


  Maak melding
 19. Alle ndper’ s op dit forum zijn oerdomme debiele idiote dwaze paars verworden mpp ddb zombies. Ze likken elke dag Bouta zijn anus om te overleven, die knettergekke stommelingen en aanhangers van misdadigers.


  Maak melding
 20. Sorry hoor ,maar ik snap jullie niet in Suriname. In Nederland zou je ook zeker worden oogepakt. Als de politie niks doet,is het niet goed. Doen ze hun werk ,is het ook niet goed. Stelletje idioten zijn jullie daar.


  Maak melding
 21. Toen hij zijn echtgenote had betrapt voor oversell heeft hij toen op haar en de vriend geschoten. Hij is door tussenkomst van de toenmalige stadspolitiecommandant niet opgesloten. En nu laat hij mensen opsluiten die geen enkele strafbare feit hebben gepleegd.


  Maak melding
 22. Ondoordachte actie van de minister. Er is geen wetgeving in Suriname die verbiedt dat drones boven het huis van een minister ‘vliegen’. De vergelijking met Nederland gaat dus niet op en die met het Witte Huis al helemaal niet. Bovendien staat het huis van de minister gewoon in een woonwijk. Kortom, de minister heeft juridisch gezien geen poot om op te staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES