Eerste regionaal kantoor Islamic Development Bank komt in Suriname

22

PARAMARIBO, 12 nov – Het eerste regionale kantoor van de Islamic Development Bank, IsDB, zal in Suriname worden gevestigd. Dit meldt het ministerie van Financiën. Minister Gilmore Hoefdraad heeft in Jeddah, Saoedi Arabië gesprekken gevoerd met Mansur Muhtar, Vice President Operations van de IsDB. Het regionaal kantoor in Suriname zal als hub dienen voor dienstverlening aan Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Ook Suriname zelf zal profijt trekken.

Onder meer zal de efficiëntie worden opgevoerd binnen de samenwerking. “De Bank herhaalde haar bereidheid voor ondersteuning en financiering van de bouw van het nieuw Academisch Ziekenhuis Paramaribo en zet de voorbereidingen in dit kader met Suriname voort. Ook de voortgang van de projecten in de onderwijssector, namelijk het technisch beroepsonderwijs en huisvesting werden besproken”, meldt Financiën.

Ook de zogenaamde Reverse Linkage projecten kwamen aan de orde. Via deze projecten wordt financiering en technische assistentie verschaft aan IsDB-lidlanden. “Goede ervaringen heeft Suriname nu reeds in de rijstsector in samenwerking met Maleisië. Ook zijn in voorbereiding Reverse Linkage projecten op het gebied van kunstmatige inseminatie van vee met Indonesië en de opleiding van luchtverkeersleiders met Turkije”, aldus Financiën.


22 REACTIES

 1. Deze droplul van een Boefdraad zit alweer op de bedelbank waarin hij weg zakt. Kunnen wij hier in dit land niet zelf zorgen voor het bouwen van een nieuw ziekenhuis?? Moet het buitenland ook dit voor ons komen financieren?? De Chinezen zouden toch een nieuw ziekenhuis bouwen?? Sang pesa??
  En zo blijft Boefdraad maar weer snoepreisjes maken. Hoe kan deze man Minister van Financien zijn en blijven bedelen over de grens?? Met dit ongewenst gedrag is het voor ieder weldenkend mens duidelijk, dat hij niet geschikt is voor deze functie. Het enige wat hij steeds weer laat zien is bedelen,bedelen en nogmaals bedelen. Wie gaat al deze financieringen terug betalen? Hij en zijn kornuiten niet. Dat een Islamitische bank zich nu hier moet komen vestigen stinkt naar de misdaad.Wij hebben genoeg banken in dit klein landje. Wanneer deze bank wordt beroofd dan heb je de poppetjes aan het dansen. Dus IsDB kom je maar hier vestigen dan kan deze regering gretig gebruik maken van jullie geld. ABN heeft het hazenpad gekozen. Die koos eieren voor zijn geld.


  Maak melding

 2. Boefdraad weer eens op de bedeltoer. De man zit vastgelijmd aan de djellaba van de arabieren. Nog even alle surinaame vrouwen zullen als tegenprestatie gesluierd rondlopen en de mannen doen Gilette definitief in de ban. Couscous met Bruine Bonen wordt het nieuwe nationale gerecht. Moksi Meti, geroosterd varken en bloed worst ia straks terug te vinden in de geschiedenisboeken. Boefdraad heeft Suriname in de uitverkoop gedaan.


  Maak melding

 3. We hebben al een Islamitische bank in Suriname, Trustbank Amanah. De Chinezen hebben hier de Southern Commercial Bank. Wie weet zullen andere banken zich nog vestigen in de toekomst als er enorme gas en olievoorraden worden gevonden…
  We zijn immers al Dubai volgens de bakroe awari domri’s. Nog meer geldstromen voor de wassers, profiteurs en zakkenvullers??? Aan contant geld (SRD, USD èn Euro’s) geen tekort heb ik begrepen…


  Maak melding

 4. Deze criminele organisatie, de NDP, haalt terreur naar Suriname en Zuid – Amerika. De zoon van crimineel Desi B. had het al eerder geprobeerd maar is op tijd in de kraag gevat.

  Dom-Suriname als jullie nog een beetje respect hebben komen jullie in actie.


  Maak melding

 5. Nog meer schulden, gevolg nog meer armoede. Het is goed dat het gros der verarmde ndper’ s hiervoor zullen opdraaien, neks no fout. Opa en oma taki, die paarse bastaards verdienen het om paars verarmd en verdrukt te worden, want deng ori deng bek. Mientje foe AbraBroki ooit eens een nachtvlinder van de omgeving krijse, zolang ik elke dag met een volle buik na bed ga, ik blijf ndper, mi no e pina leki sma na Venezuela, ni boi, neks no fout, in 2020 stem ik weer voor vijf.


  Maak melding

 6. Als iemand iets uitleent wil die eigenlijk meer terug dan die heeft uitgeleend, dat kan meer geld zijn of goederen of een deel landgoed.
  Maar als de naar al die landen kijk in de wereld , handelen ze ook met iedereen , het verschil is dat ze daar beter van worden en niet het Haasje.


  Maak melding

 7. “financiering van de bouw van het nieuw Academisch Ziekenhuis ” ????

  De Islamic Development Bank had een paar maanden geleden een toegezegde lening voor de bouw van een nieuwe AZ ingetrokken. Redenen ?
  Bouterse, zijn boevenbende en de uitvoerder van het project hadden zonder de IDB te melden de bouwplannen gewijzigd.
  Dus afdelingen in het nieuw te bouwen AZ geschrapt, andere materialen opgevoerd dan was afgesproken met het IDB etc etc.
  Het IDB kwam na een tussentijdse controle achter dit gesjoemel.
  De lening werd onmiddelijk door het IDB ingetrokken.
  Bouterse en zijn jangpatoe gang waren betrapt en stonden er dom bij te kijken.
  Denkend dat het volk uit onnozelaars bestaat werd de ene na de andere leugen naar buiten gebracht. Eerst zou het “een vergissing zijn vanuit de IDB”.
  Daarna was het dat “de communicatie tussen partijen niet optimaal was”. Daarna bleek dat “Hoefdraad zwanger was”, en toen had Bouterse ineens fio-fio en had Dino God gevonden . . . . vul maar zelf aan.

  Feit is dat als de IDB eenmaal gesetteld is, ze dan doodleuk melden dat de lening niet door gaat.

  Ben benieuwd naar de nieuwe leugens van de domme criminelen Bouterse en Hoefdraad.


  Maak melding

 8. Jullie surinamers jammer genoeg mijn landgenoten deels zijn een negatieve landing voor de samenleving.Die bank is ernog niet en jullie beginnen.al te schelden en te beledigen.Wat heeft geloof,burka now met het financieel verkeer te maken.Sorry het klinkt hard maar met Surinamers kun je geen zaken doen ze hebben geen ondernemingsgeest dus werk met andere landen die dat wel kunnen,daar jullie een beter land willen.deccenia lang schelden jullie op alles zelf guanezen en boslandcreolen bleven niet gespaard.Alleen voor een baas werken zijn wij goed en een grote bek .Suriname wilde onafhankelijk worden.wat hebben jullie daarmee opgeschoten niets,was het nig maar van Nederland blijf ik zeggen alhoewel zij ook hun streken.hebben maar zakelijk zijn.ze goed in kaart.behalve de leiders die een leen demoin hebben.hebben hun volk een schelddemoon maar blijven naar andere landen vluchten ,zelfs in china etc zitten ze maar how als een ander bevolking dat julle niet gewend zijn naar Suriname willen gaan how.Als jullie het zo beter kunnen emigreer dan en ga jou land opbouwen zo niet zeur niet laat een ander dat doen.Dus moslim broeders welkom en niet iedereen denkt zo ik weet dat .Zag het toch bij mijn mensen zodra de een ontvangen heeft gelijk uitgeven,pijp in zijn smoel,vilt vrouwen en die hindu kant bleef sparen zit in.mijn fam heb ook bij derde gezien wij hebben geen handelsgeest ook een jaloezie demoon de buurvrouw geeft feest met drie bands,ander moet ook geven en.morgen zitten ze zonder geld.werk samen met andere landen kun je wat van leren en ook goed voor de economie en laat die schelddemoon verbannen worden.Duitsland heeft Nederland ook lelijk behandelt maaar op de economische vlakte hebben en werken ze met elkaar .jemig Surinames kom op man.je hebt elkaar nodig ik ook.ik scheld op niemand omdat ik wat kan leren doen jullie dat ook. Echt negatieve volk man.Net las ik dat een.drieling geboren is in Suriname voordat jullie zeggen gefeliciteerd nee gelijk van en nu condoom erop,steriliseren jullie zijn vals een tweegezichten demoon.jemig schaam mij soms,als laatst een hindu meisje was danseres gelijk schelden dit dat ,voordat je haar het goede toewens is je landgenoot,wel ze heeft haar hele diploma op internet gezet alleen negen en tienen en.toen waren ze stil.Dus houd op mijn jullie geklaag demoon en leer samenwerken aan een leefbaar Suriname


  Maak melding

 9. Dit soort leningen is niets anders dan huurkoop. Er wordt nu $ 26.5 mio geleend die ook al in 2014 geleend was maar nog niet besteed is aan het AZP. AZP gaat dan als onderpand naar de Arabische bank en als Suriname in gebreke blijft wordt het AZP het IZP of wel Islamitisch Ziekenhuis Paramaribo.


  Maak melding

 10. @Hans: in Suriname hebben we ook moslims… En waar jij woont waarschijnlijk ook.

  Het is overigens geen slecht idee dat Suriname dient als hub voor het achterland. Spraken we hier maar meer Spaans en waren we nou maar beter in diplomatieke betrekkingen.
  Het begint allemaal met je volk het beste gunnen.

  Ik moet wel lachen om Boeboe BS.. hij zakt inderdaad wel heel diep weg hè?

  Me mars papa!


  Maak melding

 11. Ja natuurlijk, ze krijgen toch geen voet aan de grond in andere zuid Amerikaanse landen. Ook het Caribisch gebied en noord Amerika is een vestigings- probleem voor deze bank..alleen maar criminele staten zijn hier lid van.
  Moet je zien hoe snel het is afgelopen met ze….ofwel Suriname…


  Maak melding

 12. Wat mij verder in al die artikelen in de kranten opvalt is dat deze lul van een boefraad zich alleen maar bezig houdt met geld lenen. Nergens zie of hoor ik plannen die daadwerkelijk met productie te maken heeft, anders dan enkele luchtkastelen die het volk hun strot in geduwd worden. Het enige en belangrijkste ingrediënt voor dit land om zich op te bouwen is en blijft produceren, produceren, produceren…..

  Arm volk van Suriname, dat jullie dit allemaal niet doorzien. De paarse schreeuwers hier zijn allemaal lieden die uit dezelfde pot zitten te graaien als de leiding van dit land. Hoe anders zou een weldenkend mens zulk een BS van deze regering goed praten.


  Maak melding

 13. @Free Sranang wat kletst jij nou dom uit je nek ? Zijn de militairen in 1982 door Isl. terroristen vermoord of door een zwarte despoot / oorlogsmisdadiger luisterend naar de naam Bouterse ?
  Zijn de twee slagerszonen die vorig jaar gearresteerd zijn veroordeeld voor het beramen van terreuraanslagen in Suriname ?
  Luister goed, geen een land is afhankelijk van Suriname maar andersom houdt Suriname overal de handjes op. En als de moslims jouw mondje voeden dan zou ik mijn mond maar dichthouden over terreur. You idiiot !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.