vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameAntilliaanse en Nederlandse ondernemers weer naar Suriname

Antilliaanse en Nederlandse ondernemers weer naar Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 nov – Suriname krijgt bezoek van ondernemers uit Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland. Het bezoek valt samen met het congres Zakendoen met Aruba, Curaçao, Nederland en Suriname. Het congres wordt op veertien en vijftien november gehouden in het Marriot Hotel in Paramaribo. Het bezoek is een initiatief van online platform Internationaal Ambitieus. Het is de derde keer in twee jaar tijd.

De bedoeling is samenwerking tussen ondernemers te bevorderen. De missie bestaat volgens Internationaal Ambitieus uit bedrijfsbezoeken aan internationaal georiënteerde bedrijven en matchmaking met potentiele partners. Ook zullen netwerksessies worden opgezet. Tijdens het congres zijn er sessies met sprekers uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Nederland en Suriname.

Het congres moet volgens het Nationaal Informatie Instituut als ‘forum’ dienen voor in het bijzonder Surinaamse ondernemers. Die hebben de gelegenheid om de juiste informatie te verkrijgen over het zakendoen met partners uit de andere vier landen. Aruba en Curaçao zullen de nadruk leggen op hun hubfunctie richting de VS en Latijns-Amerika. Ook voordelen als holidaytax en de Vrijehandelszone zullen worden belicht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. Heeft het Surinaams volk nog niet door, dat het Nationaal informatie instituut alleen maar met dit soort onzin nieuws komt opdagen, Vaak blijkt ook dat er niets van terecht komt wat ze aankondigen, vandaar het advies: Volk laat je niet gek maken, er zullen de komende tijd nog meer van deze onzin berichten tot je komen, negeer ze gewoon denk maar aan de trein, de fly overs, de zovele nieuwbouw woningen etc etc. Je bent een grotere koe als je in de beloftes van deze gekken trapt . Denk maar aan de beelden van toen waarop de grootste boef Abrahams het volk van alles toeriep over de toenmalige regering hoe corrupt ze waren etc. Wat doet hij vandaag de dag??Hij is een van de rijkste mannen op het zuid Amerikaans continent rara hoe kan dat ??

  Dus volk van Suriname weet op wie u gaat stemmen straks


  Maak melding

 2. ..DE..HOLLANDERS..MOGEN..NAAR..SURINAME..KOMEN..ALS..TOERISTEN..EN..
  INVESTEERDERS..(PUUR..ZAKELIJK..HOUDEN)..EN..NIET..ALS..TOEN..GRIP..TE..
  WILLEN..HEBBEN..IN..DE..SURINAAMSE..BINNEN..LANDSE..EN..POLITIEKE..AAN..GELEGEN..HEDEN..


  Maak melding

 3. King ta kere negoshi cu Surinam? Surinam ta un pais pobre, so criminalidad.
  Surinam a biera conjo hombu. njung hende ke bai na Surinam. Surinam ta manera Haïti !!!!
  Korsow ta un pais mas rico cu Surinam. Surinam nunca di mi bibd lage hode hombu.


  Maak melding

 4. Wat een slecht en grof Papiamentu schrijf je ‘Swa’! Stel je niet aan, want hiermee krijg je echt geen extra punten van ons, als je je eigen land zo afkraakt In jouw denigrerend commentaar, Cha Tiger!


  Maak melding

 5. C A Schipper ,
  3,2 miljard verdampt ,Apoera project niet uit gevoerd ,geld wel verdwenen , Ze hebben alles verdeeld onder de armen de linker en de rechter, vanaf 1954 zelf beschikking ,waar we ook al niets meer van zien ,alles is verpauperd, en dat alle maal de schuld van die bakra’s ,wegen die niet worden onderhouden zodat er flinke ongevallen het gevolg zijn,goud word gerooft door de nieuwe overheersers ,lenningen aan lopende band bij de nieuwe overheerser China ,2019 mag men die gaan aflossen ,waar haald men het geld vandaan bij de V A E DAN BEN JE ECHT ONNOZELE.
  1950 TOT 1968 2 NL GULDENS VOOR EEN SURINAAMSE GULDEN ,GOEDE SCHOLING MEN KON STUDEREN IN NEDERLAND, GOEDE GEZONDHEIDZORG ,.
  ALS JE HET LEF HEBT MAG JE HET TEGENDEEL BEWEREN .
  KANALEN GEGRAVEN SLUIZEN AAN GELEGT OM DE RIJST GEBIEDEN VAN WATER TE VOOR ZIEN ,RIJST FABRIEK OPGEZET ,OOK AL NAAR DE KLOTEN EN DAT ALLEMAAL DE SCHULD VAN DIE HOLLANDERS,JE HAD SCHIPPER NAAST GOD MOETEN WORDEN.
  Autobanen treinverbindingen,huizen bouw, diep zeehavens er is geen Hollander die dit beloofd heeft ,jou baasje wel.zij bemoeien er zich niet mee sinds 1954, ze keken alleen Oliver de schouDER mee.
  ALLE EXPORT WAAR IS HET GEBLEVEN ,SCHIPPER JE BENT ME ER EENTJHE


  Maak melding

 6. @ Kaya kankantrie,

  Bai den konjo swa. Nos tin orgullo pasombra nos tin un lengua official, nos mes lengua.
  Bosnang ta orgulloso pa e lengua holandes. Nos Willemstad ta bonita , wak Paramaribo tur kosh ta kibra, kas sin pinta, cas di palu. Bai a banda swa.
  Nos ta hanja mas turismo. Surinam ta manera un pais di africa.
  Bai drumi swa. legu mai.


  Maak melding

 7. Als Chinezen, Indiërs, Indonesiërs, Japanners, Turken, Italianen, Cubanen, Colombianen, Dominicanen, Haitianen, Guyanezen en Brazilianen hier komen om geld te verdienen, dan moeten de Antilianen die een stuk dichter bij zijn dat ook kunnen, de meesten spreken immers wèl Nederlands en Engels. Sranang Tongo kan ook geen probleem zijn, kijk hoe snel die Chinezen het leren.


  Maak melding

 8. Hoezo Antilliaanse ondernemers naar Suriname. Zo ver mij bekend zijn er op de Antillen geen echte ondernemers. Namen van de bedrijven worden ook niet genoemd. Welke produkten worden daar geproduceerd en uitgevoerd? Wat ik wel weet hebben zij alleen hotels en hun inkomsten bronnen bestaat dan ook voornamelijk uit de toerisme branche.

  Nederlandse ondernemers naar Suriname?
  In Nederland is hierover niets bekend. Ook hiebij worden er geen namen genoemd of de branche sector. Het is juist het tegenovergestelde dat in het verleden de enkele ned ondernemers die daar waren gevestigd, zijn inmiddels al lang weg wegens de onveilige situatie en politieke instabiliteit.
  Het is ook niet georganiseerd door het ministerie van economische zaken of handel, en uberhaupt daarin gekend.
  Wordt vermeld; initiatief platform internationaal ambitieus.
  Het lijkt mij meer op een farce en zal geen zoden aan de dijk zetten. Kost alleen maar geld van de burgers zonder iets op te brengen.
  Zie het als een Politiek Opklopperij.

  Meneer Bouterse zou eerder moeten denken en bewerkstelligen over politieke stabiliteit en de hoogste prioriteit stellen over de veiligheid van Suriname, de burgers en bedrijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES