woensdag, november 29, 2023
HomeNieuws uit SurinameZiekenhuis in Suriname als aannemingsbedrijf roept vragen op

Ziekenhuis in Suriname als aannemingsbedrijf roept vragen op

-

PARAMARIBO, 10 nov – Het besluit om een ziekenhuis te gebruiken als aannemingsbedrijf doet parlementariër Mahinder Jogi (VHP) de wenkbrauwen fronsen. Jogi vindt het een riskante en ook nog verdachte constructie. Het besluit komt van het ministerie van Volksgezondheid. Het Mungra Medisch Centrum, MMC, in Nieuw Nickerie, moet twaalf wonigen renoveren. Het zijn dienstwoningen, waarvan enkele bestemd zijn voor de Belastingdienst.

Het argument van minister Antoine Elias van Volksgezondheid? De woningen die Volksgezondheid mag beheren, zullen kosten helpen besparen. Medisch specialisten die gastwerk moeten doen in het MMC hoeven dan niet naar ‘dure’ hotels. “De betaling van dure hotels moet niet als dekmantel worden gebruikt. Het MMC kan wel een project financieren, maar is geen aannemer”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname. Er zijn regels.

Suriname heeft geschikte wetgeving, zoals een Comptabiliteitswet en een Aanbestedingswet. Weliswaar lijkt het soms vergeten te worden, zoals met de vreemde constructies bij het MMC. “Wie heeft precies gerenoveerd en voor welk bedrag? Hoe toets ik of er niet een ‘nyang’ (buitensporig grote winst, red.) is gemaakt en het MMC onnodig veel meer heeft moeten uitgeven? Er zijn regels in dit land en wij moeten ons houden aan deze regels”, aldus Jogi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. Een Ziekenhuis als aannemingsbedrijf komt nergens in de wereld voor. Kennelijk alleen in Suriname.
  Een ziekenhuis is een non-profit organisatie. Dat Elias zich hiermee bezig gaat houden is geen goede zaak. De overheid hoort ervoor te zorgen dat er woningen zijn voor medisch personeel uit het buitenland.De hotels hier in dit land vragen voor een kamer per nacht schrikbarend veel euro’s zakt je broek vanaf. Overvragen daar zijn ze goed in. De kamers kunnen niet tippen met die in het buitenland voor weinig geld. Daarom gaan ze allemaal zo zoetjes aan over de kop. Letterlijk op hun gat. Failliet. Over de grens ben je vele malen goedkoper uit voor een kamer inclusief een goed ontbijt. Geen tosti waarmee je wordt dood gegooid in sommige hotels hier, met een plakje kaas en een plakje ham. Deze schaamteloze toestanden moeten nu een keertje ophouden. Ons wettelijke betaalmiddel is SRD en geen Euro’s. Mensen die veel reizen kunnen makkelijk een vergelijking maken. Elias moet goed nadenken waarmee hij bezig is. Het ministerie van Volks Gezondheid heeft de taak te zorgen voor goed onderdak voor gastwerkers, anders moet je de gastwerkers niet uitnodigen. Het is verstandig je eigen mensen op te leiden, die hebben hun eigen huis ter plekke.
  Jogi spiet kong. Het volk moet weten wat er gaande is in ons landje. Bouta en de rest van zijn kornuiten sluiten hun ogen zijn ogen. Elias hou je bij je lees, je hebt 1 pet nodig en geen 2 petten.
  Belangen verstrengeling gaat jouw de das om doen.


  Maak melding

 2. Regels… ze lezen alleen regels op papier. Piraten en Cowboys nemen het niet zo nauw met regels. Alleen de wet van de sterkste en meest gehaaide is belangrijk…


  Maak melding

 3. Is er iemand met een witwasoperatie bezig???

  Onderhoud van dienstwoningen is werk van OW&V en niet van Volksgezondheid.

  Laten ze (Min van Volksgezondheid) het geld maar gebruiken on de pasgebouwde RGD-en een extra contole te geven en/of dakgoten schoon te maken op die manier voorkomt men veel ellende voor de patienten.


  Maak melding

 4. Ziekenhuis te gebruiken als aannemingsbedrijf ?

  Ja het is een riskante en ook een verdachte constructie.
  Waarom moet het MMC renovatie werkzaamheden aan gebouwen doen ?
  Dat is toch iets voor Volkshuisvesting.
  Je hebt bij zulke projecten ook een capabele toezichthouder/aannemer voor nodig.
  Die zitten niet bij het MMC Nickerie.
  MMC directie toezicht laten houden op verbouwing van woningen is gelijk aan het spreekwoordelijk gezegde “de kat op het spek binden”.
  Geboefte in de bouw (daar heb je in ons land heel veel van) die zullen hun slag slaan door te hoge declaraties in te dienen en vaak voorschotten te vragen.
  En als er personeel of directieleden van MMC ook het idee krijgen dat dit een gemakkelijke njang patoe is dan verliest het MMC nog meer geld.
  Op dit domme voorstel van Antoine Elias moet niet worden ingegaan.
  Elias is of erg incompetent of hij faciliteert bewust (uit eigen belang) met dit domme voorstel geboefte die het MMC heel wat Srd’s en US dollars afhandig zullen maken.
  Geen goed idee, geen goed idee Elias.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES