maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Rancune’ tegen bedrijf kritische NDP-parlementariër Doekhie

‘Rancune’ tegen bedrijf kritische NDP-parlementariër Doekhie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 10 nov – De Canawaima Ferry Service heeft de stroomtoevoer aan een bedrijf van NDP-patrlementslid Rachied Doekhie stopgezet. Doekhie, ook bestuurslid van regeringspartij NDP, is de laatste tijd nogal kritisch. Hij bespeurt corruptie en machtsmisbruik. Zijn laatste mikpunt is de Canawaima Ferry Service waar Hanisha Jairam de scepter zwaait. Dit bedrijf onderhoudt de veerdienst tussen Suriname en Guyana. Overtollige stroom opgewekt door het veerbedrijf, wordt al twintig jaar geleverd aan nabijgelegen bedrijven.

Mom’s Place, het bedrijf van Doekhie, behoort tot de afnemers. Het lijkt allerminst toeval. “Het is gewoonweg rancune. Simpelweg, omdat ik mijn mond heb opengemaakt over de wantoestanden bij Canawaima en de handelingen van Hanisha Jairam. Omdat zij niets als tegenreactie kunnen vinden, willen ze mij nu in privé raken door mij in het donker te zetten”, zegt Doekhie tegenover Dagblad Suriname. De stroomafsluiting komt zonder waarschuwing.

Het valt wel opmerkelijk nauw samen met kritiek van Doekhie. De politicus zei onlangs dat nepotisme en verduistering hoogtij vieren. Een neef van Jairam kreeg duizend dollar voor een technisch onderzoek. Bedrijfsvoertuigen worden buiten gerepareerd. Maar het bedrijf heeft een eigen technische dienst. “Laat Hanisha vertellen hoe het komt dat zij drie salarissen verdient, hoe dat groot huis van haar is gebouwd en hoe zij in staat is een splinternieuwe Ford Ranger te rijden”, aldus Doekhie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. Is Doehkie de enige NDP’er die vuiltjes uit de lucht haalt??? Het is goed om malafide praktijken kenbaar te maken zodat de bevolking weet wat zich afspeelt. Sommige Surinamers vertonen krabben gedrag. Zeg je iets dat niet in de haak is, wordt je naar beneden gehaald of geboycot.
  Doehkie vertel alles wat het daglicht niet kan verdragen. Er is zeker nog meer spiet kong.


  Maak melding
 2. Psychopaat Doekhi, moet in zijn eigen gelederen kijken,als het om rancune, corruptie en machtmisbruik gaat, en verder praat over, hoe het mogelijk is, Hanisha een groot huis heeft laten bouwen, laat deze on geschoolde Doekhi naar zijn eigen corrupte Ndp partij genoten kijken, zoals die kleptomaan van Abrahams, die nu multimiljonair is, en voor 2010 nog als zwerver langs de Gemenelandsweg liep met een yaricannetje, om brandstof voor zijn bromfietsje te halen bij de benzinepomp.


  Maak melding
 3. Heeft meneer Doekhi een geldig contract met de canaway ferry? Mag een ferry maatschappij überhaupt stroom(energie) aan derden leveren? Heeft meneer Doekhi voor de stroom ooit betaald? Hoe komt meneer Doekhi aan het bedrijf dat in de directe omgeving van de ferry ligt? Het zou fijn zijn als de autoriteiten dit gaan onderzoeken. De PG moet wakker geschud worden!!!


  Maak melding
 4. Doekhie bewandeld nu de zelfde weg als Sital. Hij wijst naar anderen maar vergeet dat dan 4 vingers naar hem zelf en de NDP wijzen.
  Doekhie stelt corruptie en wantoestanden aan de orde die onderleiding van de NDP ontstaan If georganiseerd worden.

  Ramin Abrahams moet nu met forse taal de NDP tot de orde roepen om te voorkomen dat het een kruiwagen vol met kikkers wordt.
  De NDP houdt op te bestaan als eenheidspartij. Duidelijk wordt dat de individuele belangen groter worden dan die van ee partij.


  Maak melding
 5. Laat deze psychopaat met zijn grotere waffel, in zijn eigen gelederen gaan kijken, als het gaat om rancune, corruptie en machtsmisbruik, en dan ook nog durven te spreken, over hoe het mogelijk is, dat Hanisha zo,n groot huis heeft kunnen bouwen, maar over zijn partijgenoot tevens kleptomaan Abrahams, hoor je deze schreewlelijk niet praten, die voor 2010 nog als een zwerver langs de Gemenelandsweg liep met een yaricannetje, om brandstof voor zijn bromfietsje te halen bij een tankstation, en nu multimiljonair is.


  Maak melding
 6. Doekhi begint nattigheid te voelen. Zijn rol is uitgespeeld – een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Doekhi moet vertellen hoe hij – als district commissaris {toen} en parlementarier {nu}aan al die gronden/percelen gekomen is: rechtmatig of Diefstal. NDP’er Doekhi, spiet’ kon, spiet’ kon!

  NDP’er Doekhi … ” Gods molen maalt langer maar zeker …. “.


  Maak melding
 7. Doekhie, wordt nu dus teruggepakt, mooi toch, de hypocriete lul, zogenaamde wantoestanden bij anderen aankaarten en die binnen zijn eigen NDP met de mantel der liefde bedekken, omes around, goes around.


  Maak melding
 8. Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Mom’s Place?
  Klinkt als een shortstay hotel waar moms van lichte zeden hun diensten aanbieden aan hongerige Guyanese dads die met alle risico van dien de oversteek met de gammele ferry hebben gewaagd.


  Maak melding
 9. Eindelijk iemand die Dhoeki met gelijke munt betaalt.
  Men heeft door dat de mensen van NDP van Doekhi alles wat los en vast zit stelen en steeds maar naar andere wijzen. En bij gevallen van hun leden de andere kant opkijken en via de voorztter de kreet “zand er over”roepen.

  Is dit eook een beejte wraak voor de directrice?? 🙂


  Maak melding
 10. Doekhie heeft altijd een grote mond gehad wat op zich niet erg is. Het hoort bij de politiek. Hij spreekt echter vaak voor zijn beurt en overlegt onvoldoende met zijn collega’s. Het lijkt een vorm van grootheidswaanzin. De tredmolen die hij aan het bewandelen is, zal hij honderdtachtig graden moeten omdraaien als hij mee wil met de organisatie. Het wordt buigen of barsten.


  Maak melding
 11. Forumers, Odi odi.

  Een neef van Jairam kreeg duizend dollar voor een technisch onderzoek.
  Maar dat is helemaal niet veel. Het is slecht 1000,- (Surinaamse dollar)
  En voor een technisch onderzoek door een NDP-lid betaal je 1000,- US-dollar


  Maak melding
 12. Deze schijnheilige vertoning van Doekhie kunnen we gerust plaatsen onder de noemer ” de pot verwijt de ketel ” de een is nog corrupter dan de ander. Suriname is verworden tot een wazige vijver waar iedereen nog de laatste visjes probeert te veroveren voordat de vijver leeg en opgedroogd is


  Maak melding
 13. ik snap niet dat dit in de media wordt uitgevochten.
  als ik dit lees: Doekhie op zijn beurt zegt dat volgens een contract dat getekend is in 2007 hij op basis van facturen de rekening betaalt. Er zijn geen facturen ontvangen, ondanks er daarom gevraagd is. als dat bedrijf niet volgens het contract heeft gehandeld sleep ze voor het gerecht. zonde van je tijd om emotioneel te reageren in de media.
  moeten meerdere mensen in suriname gaan doen want het gezegd of ik heb gehoord moet verminderen. klopt het niet wat de ander verkondigd en je hebt bewijs sleep degene voor het gerecht en laat die voor alle kosten opdraaien


  Maak melding
 14. Indien je op stap gaat met de PAARSE CLAN,
  weet je waar je aan begint !

  Je buigt voor de dictatoriale onzin, of men zal
  je uitschakelen !

  De verkapte dictatuur laat door negatieve effecten van
  het veroorzaakte Staats-Faillissement, steeds meer
  haar tanden zien !

  Verdoezelen van het faillissement lukt haast niet meer,
  het gehele volk ziet de mislukkingen van de plannen en
  het niet nakomen van alle beloftes die het Paarse regiem
  doet !!

  PS : Plannen nanga werkgroepen LAI,

  UITVOERING NO DE, NADA NADA NADA !!!!!

  FREE SRANAN ! NO MORE SLAVERY !!!


  Maak melding
 15. @pakiratigri
  100% met u eens dat Doekhie een hol vat is dat veel herrie maakt en ongefundeerd extreme uitspraken doet. Hij is echter wel een hoofdbestuur lid en prominente leider in Nickerie. Hij zal niet anders kunnen dan hij nu doet. Hoe denkt u dat hij kan terugkomen op zijn uitspraken omtrent SML en nu de Cawina oid.
  Dit zijn ernstige breuken in de parij discipline.
  Abrahams heeft dat aan de orde gesteld echter ik verwacht dat herriemakers als Doekhie, Panday en Hooghart zich zullen blijven profileren met ongenuanceerde uitspraken.

  De fractie wordt een kruiwagen met springende kikkers.


  Maak melding
 16. @bonidoro
  Doekhie is een product van de NDP. Een straatvechter in een pak op teenslippers.
  Hij kan alleen maar “ik heb gezegd dat….,”. Bewijzen kan hij nooit iets.


  Maak melding
 17. Deze uitspraken van Doekhie zijn niet uit de lucht gegrepen want hij heeft enkele maanden terug, tijdens het bewind van de voormalige Cawanaima F.S. RvC, al aangehaald dat er een graai cultuur heerste binnen de top van dit bedrijf.

  Eén van de voortstuwingsmotoren van de veerboot was (enkele maanden terug) aan een grondige revisie toe, echter bleek toen dat het bedrijf geen geld had om te motor te revideren.
  Merkwaardig was dat de Guyanese counterpart van dit bedrijf (Canawaima wordt op 50/50 basis met Guyana geëxploiteerd) een overload aan geld in kas te hebben, want volgens de boeken maakte het Guy. bedrijf wel mooie winsten !

  Doekhie merkte toen al op dat ‘ ding mang vreet na monie ‘ binnen Canawaima Suriname, want men kon niet eens geld op tafel leggen om de kapotte motor te repareren.

  En het graaien gaat alsmaar door want als het allemaal klopt wat Doekhie nu aanhaalt, dan mag de minister van OW&V de huidige RvC van Canawaima F.S. de wacht aanzeggen en bedanken.


  Maak melding
 18. Deze uitspraken van Doekhie zijn niet uit de lucht gegrepen want hij heeft enkele maanden terug, tijdens het bewind van de voormalige Cawanaima F.S. RvC, al aangehaald dat er een graai cultuur heerste binnen de top van dit bedrijf.

  Eén van de voortstuwingsmotoren van de veerboot was (enkele maanden terug) aan een grondige revisie toe, echter bleek toen dat het bedrijf geen geld had om te motor te revideren.
  Merkwaardig was dat de Guyanese counterpart van dit bedrijf (Canawaima wordt op 50/50 basis met Guyana geëxploiteerd) een overload aan geld in kas te hebben, want volgens de boeken maakte het Guy. bedrijf wel mooie winsten !

  Doekhie merkte toen al op dat ‘ ding mang vreet na monie ‘ binnen Canawaima Suriname, want men kon niet eens geld op tafel leggen om de kapotte motor te repareren.

  En het graaien gaat alsmaar door want als het allemaal klopt wat Doekhie nu aanhaalt, dan mag de minister van OW&V de huidige RvC van Canawaima F.S. de wacht aanzeggen en bedanken.


  Maak melding
 19. Nou meneer Doekie en staat jou nog meer ellende te wachten:

  Abrahams waarschuwt DNA-leden NDP die hun job niet doen
  Ondervoorzitter van de NDP, Ramon Abrahams, boos over dat Assembleeleden van de partij er niet zijn in DNA-vergadering voor quorum. (Foto: René Gompers)
  Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), is niet te spreken over Assembleeleden van de partij die niet komen opdagen waardoor het moeilijk is om quorum te hebben voor rechtsgeldige vergaderingen. Hij heeft vrijdagavond in Ocer, op een kadermeeting, namens de partijleiding een waarschuwing doen uitgaan. Wie het werk niet kan uitvoeren, moet maar bedanken, stelde hij, onder luid applaus. De NDP kan niet daar zitten zonder quorum.
  Abrahams heeft er ook moeite mee dat enkele personen, die hij bijna figuren wil noemen, tij en ontij de pers opzoeken om zich uit te laten over allerlei zaken over de organisatie. “Laat mij u zeggen dat wij van de leiding van de partij dat niet gaan accepteren. Wij zullen als het nodig is die stappen ondernemen, onze geëigende stappen, om deze mensen terecht te wijzen en ze te vragen dat niet te doen. Wij vragen ook om dat heilloze pad dat sommigen hebben ingeslagen, te verlaten, want nogmaals, wij gaan dat niet tolereren,” stelde Abrahams.

  “Het kan nooit de bedoeling zijn dat wij bezig zijn te werken en mensen breken af. Het is gemakkelijk om af te breken, wat anderen bouwen,” voerde de partijtopper aan. Hij merkte op dat iets wat soms dagen en maanden duurt, kan in vijf minuten worden afgebroken “door onjuist om te gaan met jouw positie en dat brengt de hele partij in diskrediet”.
  Abrahams zei van de fractievoorzitter van de NDP, André Misiekaba, in de afgelopen twee weken zeker twee sms’jes gehad te hebben dat er geen quorum was. “U bent gekozen door de NDP en de NDP heeft er alles aan gedaan, wij hebben maanden gewerkt. Wij hebben ontzettend veel efforts gestopt om 26 zetels te halen om je daar te plaatsen en het volk te vertegenwoordigen, ook de NDP. Het moet mij van het hart dat ik dan van mijn fractieleider moet vernemen dat wij niet eens quorum kunnen verlenen. Dit is onkan!” riep de politicus uit. “Ik vraag u, neem uw verantwoordelijkheid, want wij gaan ook met u moeten afrekenen bij de komende verkiezing. U bent daar om een job te doen!

  Nu begrijp ik waarom de klootzakken in de DNA zo bang waren om hun bek open te trekken. Ze worden bedreigd en worden slaafse kinderen van de partij. Maar dit is toch een vorm van moderne politieke slavernij en chantage. Dit is het bewijs door Abrahams geleverd.
  Dus mensen, in 2020 niet meer stemmen op mensen die door de leiding van de NDP geketend en geknecht worden. Zulke figuren kunnen uw belangen in de DNA nooit goed behartigen.


  Maak melding
 20. DE DIEF ROEPT ” HOUDT DE DIEF ” MENSEN WELKE IN 2020 ZULLEN GAAN STEMMEN ,HIERBIJ EEN EYE -OPENER , HET IS GEBLEKEN WAARVOOR DE NDP STAAT , DOCHTER PEGGY BOUTA UIT NED, ONTSLAG GEVRAAGD BIJ ALBERT HEYN EN OVERGEVLOGEN OM RAADS ADVISEUR TE WORDEN V. HAAR PAPPIE .TEN LASTE VAN HET SUR.VOLK, WAT ZAL PEGGY UIT NED HAAR PAPPIE KUNNEN ADVISEREN ?? HOE EEN SUPERMARKT TE DRAAIEN ?? IS SUR. 1 PAKKETTEN SUPERMARKT ?? DIT DOET RAMSODIET VAN COMBEMARKT REEDS VOOR BOUTA !! WELK SCHOLING HEEFT RAMON ABRACADABRA GEHAD OM ANDEREN TERECHT TE WIJZEN ?? WAAROM WAS DEZE SAMEN MET BOUTA IN DE SUR. RIVIER GESPRONGEN OM TE ONTSNAPPEN TIJDENS DE COUP VAN RAMBOCUS ?? WAAROM DEUGEN DE NDP ECONOMEN NIET ?? SIMPEL !!. OMDAT ZIJ ALLEN IN CUBA HEBBEN GESTUDEERD OM HET SUR VOLK TE HERSENSPOELEN EN HUN GELD AF TE STAAN EN GRATIS TE WERKEN VOOR DE WAARDELOZE SRD’S.
  WAAROM STAAT HOEFDRAAD IN DE SCHULD BIJ DE SUR. BANK EN HAKRINBANK ??? MOETEN WIJ HIERVOOR OP DE NDP STEMMEN ?? ZODAT ONZE KINDEREN LANGS DE WEG KNIPPA GAAN VERKOPEN ??
  WORDT DE CRIMINEEL MERIBA IN 2020 OOK BETAALD RAADS ADVISEUR ?? VAN OPA BOUTA ??
  DUS FAMILIE BOUTA BEZIT SUR. STRAKS IN 2020 !! OP WELK PARTIJ GAAT U IN 2020 STEMMEN ?? OP RAMON ABRACADABRA MET ZIJN 3 HELICOPTER , TERWIJL DEZE OP 1 BROM REED TIJDENS DE COUP ??


  Maak melding
 21. keti-koti verrasing op 1 juli 2020, BOUTA :” suriname is bankroet , de CHINEZEN hebben sur. economisch overgenomen en ik, BOUTA vertrek met mijn familie uit sur, naar CUBA om te genieten van al de steekpenningen dankzij DIE-LIP SARDJOE , COMBE MARKT” en RADJ. OEDIT, juist ja, de PABLO ESCOBAR VAN SUR !!!
  Die-lip richt onder dekmantel nieuwe bedrijf op om stroom te verkopen aan al die dwaze sur. dit deal was stiekem afgesproken met de amerikanen.
  surinamers mogen in 2020 gras gaan eten en weer op houtskool gaan koken !!
  By , BY , ZWAAI , ZWAAI !!!


  Maak melding
 22. De politieke criminelen van 1948 tot 1980
  Veroorzakers van de hedendaagse ellende , zijn weer bezig met hun: FABELTJESKRANT TORI.

  Als je dit alles weet, waarom ga je niet met de bewijzen naar de PG in Paramaribo of een andere relevante organisatie?

  Het volk van Suriname trapt er niet meer in.

  Odi.


  Maak melding
 23. Na de verkiezing van 2020 worden alle FABELTJESKRANT TORIES { EBS, 300 milj. OW, Naschoolse Opvang, Carifesta om enkele te noemen }grondig onderzocht en de samenleving zal bevrijd worden van de Politiek
  Paarse Criminelen van 2010 -2020.

  Wie de schoen past … koopt ‘m !!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 24. “Het is gewoonweg rancune. Simpelweg, omdat ik mijn mond heb opengemaakt over de wantoestanden bij Canawaima en de handelingen van Hanisha Jairam.

  Doekhi je kunt van geluk spreken want anderen vermoorden je simpelweg omdat je je mond open doet en de waarheid uitspreekt dus niet eens een leugen
  Je kunt dus spreken van rancune maar gebaseerd op andere gronden

  Je werd getrapt door Somo niet omdat je de waarheid sprak maar omdat je stoere jongen wilde spelen en probeerde je handen te wapperen


  Maak melding
 25. Nu Doekhie kansloos dreigt te worden en genomineerd is om uit de NDP te worden grschopt, probeerd hij met een hoop poeha de aandacht te trekken. Deze crimineel moeten ze ook maar eens een lesje leren.
  Hoop dat Sanrokhi niet voor de derde keer een overloper omarmt. Deze fout heeft hij reeds eerder gemaakt door Jagernath in de VHP op te nemen en vervolgens Somohardjo met zijn partij in de Combinatie op te nemen. Jagernath en Somo zijn visieloze overlopers en onbetrouwbaar honden. Doekhie is van het zelfde potnat.
  Hoop dat Santokhi tot besef komt dat je niet op overlopers moet bouwen


  Maak melding
 26. Nu Doekhie ruzie maakt met sponsors van de NDP en de vuile was aan lijnhangt en Abrahams de DNA leden tot de orde roept zal het gezellig worden.
  Ik denk dat Simons heel weinig vergaderingen gaat uitschrijven.

  Grote vraag is wie is de NDP. Zeker nu Bouterse waanzinnige beloften doet voor een leg OCER.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES