vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKnokpartij op goudbagger in Zuid Suriname: militair schiet op burger

Knokpartij op goudbagger in Zuid Suriname: militair schiet op burger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 nov – Een militair is aangehouden voor het schieten op een burger. Het incident vond plaats in Brokopondo, in het zuidelijk deel van Suriname. Volgens Dagblad Suriname werkten beide mannen op een zogenaamde skalian, een vaartuig waarmee naar goud wordt gebaggerd. De skalian is actief op het J.W. van Blommenstein stuwmeer. De mannen kregen op gegeven moment ruzie.

De woordenwisseling liep uit op een vechtpartij. De militair trok een vuurwapen en schoot daarmee op het slachtoffer, een Braziliaan. Waarom de twee elkaar in de haren vlogen, is nog niet duidelijk. De militair is overgebracht naar Paramaribo en het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. Het justitieel onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de militaire politie. Het incident is het zoveelste.

Het zal wel heten dat de militair naar goud zoekt in zijn vrije tijd. Het moet nog blijken of de burger is geraakt door een van belastinggeld gekochte kogel. Van iets zwaarder kaliber is de vraag waarom nog naar goud gekrabt wordt op de bodem van het ‘stuwmeer’. De regering Bouterse slooft zich zo uit om volgend jaar de waterkrachtcentrale met stuwmeer over te nemen. Kan kwaliteit dan niemand meer wat schelen?

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Daar gaan we weer, de Gunmans in Suriname zijn weer bezig. Waarom dit tuig een dienstwapen mag meenemen in prive tijd is voor mij nog steeds onbegrijpelijk. i.p.v. dat het leger wordt ingezet om onze bodemschatten te beschermen tegen de ultieme vorm van plundering zit meneer de militair zelf lekker mee te profiteren. En als er om wat voor rede dan ook onenigheid ontstaat maakt meneer dan misbruik van het dienstwapen. Ik heb eeerder reeds gesteld dan het klakkeloos meegeven van vuurwapens in de prive tijd voor nog meer incidenten en problemen gaan zorgen in de huidige opgefokte maatschappij.


  Maak melding
 2. Bloedgoud en langzaamaan ook bloed diamanten… Hebzucht, jaloezie, geen respect voor de natuur en het leven is de ondergang van de mens.


  Maak melding
 3. Gelet op de zeer slechte financieel-economische, sociale situatie in Suriname, die de bevolking aan de lijve ondervindt, is sit wel te verwachten. Wie eerst schiet. Als ik niet eerst geschoten had, was ikm geschiedenis. Neks No Fout! We gaan nog voor vijf. Mik ding kong, me wakti ding!

  Boeng Sari (his)tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. En hoeveel “kwik” hebben de skalians voor Dodson al uit het stuwmeer gehaald ??
  Geen enkele Surinamer praat nog over deze kwestie , van de door Carl, de Judas,opgeleide en naar voren gescoven man als minister bij Bouta!! Surinamers zijn werkelijk kort van memorie !!!
  Van de auto-monteur “Jerry” die minister van OW wasgeworden en weer naar huis gestuurd(met een top salaris, voor het zitten thuis) horen we ook niets !!


  Maak melding
 5. @Freddyyy.
  Je hebt groot gelijk, ze leren het niet. Kennelijk hardhorend. Is de dienst beeindigd, wapens inleveren.Niet mee naar huis nemen. Deze droplul van een militair is genoodzaakt te sjoemelen en de baas weet hier niets van. Nu is hij door de mand gevallen. Waarom schieten?? Opsluiten en nooit meer de militaire dienst in. Onbetrouwbare gast. Alle rotte appels verwijderen uit de militaire dienst.
  Sarie Torie. Hij zal zeggen een verdwaalde kogel.


  Maak melding
 6. Een burger? Een Braziliaan die ONS goud komt weghalen…..de Surinaamse autoriteiten moeten de ballen hebben van de Fransen….en al de bezittingen in brand steken van al deze rovers en milieu vervuilers.

  Laten we aub geen hetze gaan voeren tegen militairen. Ik breng in herinnering dat een Braziliaanse bende een paar militairen hebben overvallen en met het wapen (AK-47) er vandoor zijn gegaan enkele maanden terug.


  Maak melding
 7. Een militair is evenals elke burger een vrij mens die zich in zijn/haar vrije tijd naar behoefte mag verplaatsen en wonen. En als deze voor extra inkomsten goud zoekt of ondro bong werkt, dat is zijn/ haar zaak. Neks no fout. Maar het feit dat een militair misbruik maakt van zijn schiettuig door ermee op een ongewapende medeburger te schieten getuigt hoe laf zo’n militair is. Voorbeeld doet volgen, gelet op het feit dat 16 ongewapende rebellerende burgers ooit door de leider van Suriname en in gezelschap van zijn manschappen met zijn mitrailleur heeft neergekogeld. http://vishnuh.nl/Een-tribuut-van-het-Vishnuh-Genootschap-aan-Wijlen-de-heer-Ruben-Roozendaal/


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES