Documentaire over 100 jaar Kinderhuis Leliëndaal in Suriname te zien

10
Viering 100-jarig bestaan Kinderhuis Leliëndaal in Suriname
Kinderhuis Leliëndaal: Tegenwoordig komt het overgrote deel van de pupillen uit het binnenland van Suriname.

PARAMARIBO, 10 nov – Kinderhuis Leliëndaal in Suriname bestaat 100 jaar en speciaal hiervoor is onlangs de documentaire ‘Leliëndaal 100’ gemaakt. Deze wordt in Suriname voor het eerst vertoond bij de jubileumviering in Leliëndaal op zondag 18 november 2018. Voorafgaand aan de voorstelling is er een dankdienst en kan het publiek herinneringen ophalen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook wordt het gedenkboek “Die Tijd vergeet Ik Nooit” van Hariette Mingoen gepresenteerd.

De dienst begint om 9.00 uur en het complete programma duurt hooguit tot 12.00 uur. Nederland beleefde de première op zaterdag 27 oktober j.l. tijdens de viering bij het Zeister Zendingsgenootschap in Zeist. Daar werd ook een kunstexpositie van oud-pupil Robert Bosari geopend.

De film is gemaakt door Jeffrey Salimin en Melvin Toemin onder de naam Docu 125. “Ik moest mijn ouders voor dit project interviewen en dat was wel emotioneel”, zegt Melvin Toemin. Zijn vader Djoeminadi was 9 jaar oud toen hij geen ouders meer had. In het kindertehuis ontmoette hij Ponidjah. Inmiddels zijn ze beide 75 jaar oud en al 54 jaar getrouwd.


10 REACTIES

 1. Ik heb zelf jaren in dit tehuis gewoond. Door de ontzettend fijne tijd, regelmaat en discipline heb ik naar de wereldtop kunnen komen en heel vroeg met pensioen kunnen gaan.
  Alle steun voor dit tehuis is wel besteed! Dat weet ik uit eigen ervaring. Heb je wat over, help dan. Als het niet dit tehuis is, dan een ander.

  Maar kindertehuis Leliëndaal sluiten??

  Me mars papa!


  Maak melding

 2. Op welke bankrekening van dit Kinderhuis Leliëndaal in Suriname kan een financiele bijdrage worden gestort?

  Vraag niet wat je land voor je doet, maar wat doe je voor je land?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Vereniging AANEEN Amsterdam verzamelt al aantal jaren hulpmiddelen in voor dergelijke zorginstellingen als Leliendaal, op dit moment staan er computers en schoolmateriaal klaar om dit kindertehuis te feliciteren, doet U een bijdrage in de verzendkosten? Graag: NL27ABNA0461601540 t.n.v.: AANEEN , Alvast Dank! http://www.verenigingaaneen.nl


  Maak melding

 4. Sluiting van dit tehuis mag nooit gebeuren.
  Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel werk er word verzet met zoveel liefde van personeel en vrijwilligers.
  Petje af voor al deze mensen.

  Groetjes Jan van hoef.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.